Merhabalar,bayan için motor tavsiyesi verebilirmisiniz?
Reklamlar
-
macarr34 adlı üyeden alıntı
Elbette bir ay kadar vaktim var sınavdan önce özel ders almayı düşünüyorum.Sürücü kursunda son iki üç gün kala dediler motor dersi vericez.Ben bir ay öncesinden başlamak istiyorum..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------
Ben teşekkür ederim.Vallahi açıkça söylemek gerekirse yollarda bayanlarında motor kullanabileceğini gördükten sonra neden olmasın dedim
Araba kullanmak ta güzel fakat malum park sıkıntısı ve istanbul trafiğinde ilerleyememek arabadan vazgeçirdi beni.Motor sevdasına yöneldim.Bu sitede pek çok bilgi edinebildiğimi de gördüm.Ybr de ki tek korkum çift amortisörün çukurlarda affetmiyeceğini bel sakatlanmalarına kadar gideceğini söyledikleri için tereddütde kaldım..Bu yüzden pek çok fikre ihtiyacım var.
Valla en 2013 eylülden beri ybr kullanıyorum hiç öyle birşey duymadım. Üstelik arabada sürsem motorda sürsem altımdaki araca acımam laka çukur tümsekten hızlı geçerim. Ayaklardan destek alarak sele de hafif havalanırsanız çukurları hissetmeden geçersiniz. Altın elbiseli adamın motorsiklet üstünde oturmak ve çukurlardan geçmek videolarını izlerseniz bilgi edinebilirsiniz. Seleye patates çuvalı gibi kendinizi bırakırsanız sakatlanabilir misiniz bilmiyorum
Gökyüzünün güzelliğini görmeyenler, kuşların neden uçtuğunu asla bilemeyecekler
Reklamlar
-
aytacaksel adlı üyeden alıntı
bayan derken? 8 bacagi, 1 eli, 6 gozu olan bir varliktanmi bahsediyorsunuz?? BAYLAR hangi motorla basliyorsa BAYANLARDA o motorlarla baslayabilir. forumdaki arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz...
teşekkür ederim.Tavsiyeniz için.Tabiki arama fonksiyonunu da kullanacağım..
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
kemboo adlı üyeden alıntı
Valla en 2013 eylülden beri ybr kullanıyorum hiç öyle birşey duymadım. Üstelik arabada sürsem motorda sürsem altımdaki araca acımam laka çukur tümsekten hızlı geçerim. Ayaklardan destek alarak sele de hafif havalanırsanız çukurları hissetmeden geçersiniz. Altın elbiseli adamın motorsiklet üstünde oturmak ve çukurlardan geçmek videolarını izlerseniz bilgi edinebilirsiniz. Seleye patates çuvalı gibi kendinizi bırakırsanız sakatlanabilir misiniz bilmiyorum
Teşekkür ederim.O videoları izleyeceğim...
-
Teşekkür ederim.O videoları izleyeceğim...
ek bilgi: cross ve enduro kullananlar o yuzden motoru ayakta kullanırlar.
sizin yerinizde olsam şöyle hafif ve ucuzundan bir çinli motosiklet alır iyice pratik yaptıktan sonra
(ufak tefek kazalarda ve devirmelerde olusabilecek masrafıda göz önünde tutarak)
daha farklı kaliteli bir motosiklet alırdım.
emin olun ki çinliyi alım satımda edilecek maddi zarar,
belkide japonun devrilmesinde acacagı zarardan az olacaktır.
takdir ve ekonomi sizin, bunlarıda göz önünde bulundurursanız iyi olur
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
Öncelikle hoşgeldiniz diyeyim. Motora olan tutkumdan olsa gerek tüm motor kullananlarla gurur duyuyorum. Motor kullanan bayanlarla cesaretlerinden dolayı iki kat gurur duyuyorum.
Sele yüksekliğini kesinlikle dikkate alın motor seçerken. Kesinlikle en önemli konu bu sizin için. Gerisi diğer arkadaşların dediği gibi beğeninize kalmış. Ama önce 75 cm yi geçmemeli. Yoksa durduğunuzda devrilirsiniz.
Kazasız sürüşler herkese.
-
sanırım sizden kısa birisi r1200gs kullandığını görmüştüm. fakat erkekti ama sonuçta boy olarak konuşucaksak, aynıydınız diyebilirim.
ben cbf150 kullanıyorum. şuanda üstüne binip gitmenin haricinde şeyler öğrenmeye başladım.
ve öğrendikçe ilk zamanlar yaptığım hataların farkına vardım ve telafi ettiğini gördüm.
2 motorda mantıklı fakat honda olması ve kuryelerin kullanması sebebiyle ben cbf aldım.
-
Asfalta kulanan motorcularin arasinda hic cukura girdigi icin belini sakatlayan gormedim dogurus. Ama tavsiyem hangi motoru alirsaniz alin. Oncesinde bir guvenli surus egitimi alin. Cukura nasil girecenizi degil nasil cukurlardan kacarsiniz onceden nasil gorursunuz tehlikeyi nasil sezer ve oncesinde onlem alirsiniz bunlari ogrenmeye calisin. Yeni baslayan bir surucunun ayakta motor kullaasi yada bir cukur yada timsekten ayalta gecmesi cok olumsuz sonuclar dogurabilir.
"KAZASIZ SURUSLER"
-
kondisyon sağlam değilse scooter bakın bence.
foruma karşı cins üye kaydoluyor, kadınım ben diyor, bayan kelimesi hoşuna gitmiyor.
hemcinsi başka biri bayan da bayan diyor
hemcinsim başka bir kullanıcı, bay motorcu demiyorsak, bayan motorcu diye ayırt etmemeliyiz, vs. vs. kibarlık acısından.
hoş geldiniz e
-
Size başlangıç olarak en iyi gidecek motor "Yamaha Cygnus L". Hem alçak kullanımı çok rahat ve ekonomik. Hondada fizy yada Spacy110'da olabilir. Özellikle bayan olmanız nedeniyle Cin malı tavsiye etmiyorum biraz başınızı ağrıtabilir. Sanayilerde tamir işleri ile uğraşmayın derim.
-
MNS-FZ6 adlı üyeden alıntı
Size başlangıç olarak en iyi gidecek motor "Yamaha Cygnus L". Hem alçak kullanımı çok rahat ve ekonomik. Hondada fizy yada Spacy110'da olabilir. Özellikle bayan olmanız nedeniyle Cin malı tavsiye etmiyorum biraz başınızı ağrıtabilir. Sanayilerde tamir işleri ile uğraşmayın derim.
Teşekkür ederim..
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
@ zuzuuw öncelikle mesajını şikayet ettiğimi belirteyim!!!
Forumda bayanların olması ( konularının mesaj çoğunluğu ) sizi bu kadar rahatsız ediyorsa konuları okumaz cevap vermezsiniz!!!
Kimsenin nickini böyle aşağılayıcı bir mesajda kullanamazsınız !!! Forumlar paylaşım alanıdır, bizde sizin kadar kullanma, mesaj yazma hakkına sahibiz! Yazdıklarınızı okuyup öyle paylaşınız!
Sizi kınıyorum!!! Ve saygılı olmanızı istiyorum. !!!
-
Siz espriyi anlamamışsınız galiba zuzuuw yandı başın
-
Scooter istemem diyerek hemen set çekmeyin. Yamaha D'elight özellikle Vespa'ya olan benzerliği ile hem gözünüze hitap eder hem de az yakar. Ayrıca scooter'da port bagaj ve sele altı dışında ön panelin olduğu yere de çantanızı asabilir, varsa poşetinizi koyabilirsiniz.
illa vitesli istiyorsanız da seçeneklerinizden ybr kilonuza daha uygun. Cbf biraz etlidir yani hakimiyette zorlanabilirsiniz.
Tvs apache ve yenilerden hero thriller da incelemeniz gereken motorlardan.
hayırlısı olsun sizin için..
-
SolidRider adlı üyeden alıntı
Siz espriyi anlamamışsınız galiba
zuzuuw yandı başın
Tanımadığım birinin esprisini anlamak zorunda olduğumu düşünmüyorum. Ki normal insanlar tanımadıkları kişiler üzerinden espri yapmazlar !!
Arkadaşın konusunu doldurmak istemiyorum, biraz daha dikkatli olmak gerek .
-
Merhaba Ben de bayanım Vitesliye geçiş aşamam boyuma ufak gelsede Ybr ile oldu ki sana tam gelecektir.Eğitim alır ve Doğru oturuş pozisyonunu yakalarsanız ve ileride motor büyütme ihtiyacınızı da varsayarsak belinizde problem olmaz...Asla çin düşünmeyin onu scooter a başlarken denedim hala yaşadığıma şükrediyorum...
-
-
alper_becker adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim..Bu kadar güçlü bir motoru zapttedebileceğimi sanmıyorum başlangıçta.Fakat ileride neden olmasın. ;)
-
Daha önce başka konuda da yazdım. Bayan/kadın/erkek diye insanları lütfen sınıflandırmayın. Motorsiklet kullanmak erkeklerin tekelinde değildir. Uçak, tren, kamyon, otobüs, gemi süren bayanlar doğal olarak motorsiklet de sürerler. İzmir'de motorsiklet kullanan oldukça fazla bayan var, belki sizlerden bile daha iyi kullanıyorlar. Ayrıca öyle burun kıvırdığınız bayan tek başına avrupa gezisi yapmış birde başına gelenler bizlerin başına gelseydi altından nasıl kalkardık bilemiyorum. buyrun sıkılmadan okuyun.
http://www.motojektif.com/blog/motoj...talya-Macerasi
-
Bence şu .
Şu ana kadar verdiğim eğitimlerde gözlemlediğim bir şey , ilk defa motosiklet kullanıcak olanlar alçak seleli cruser tarzı motorlarda daha az zorlanıyorlar ve daha cesur ve güvende hisediyorlar.
http://www.karsiyakamotosiklet.com/p...regal-06-.html
-
Herkese merhaba,Müge ben.39 yaşında 1,60 boyunda 55 kilodayım.Bu siteye yeni üye oldum.Günlerdir inceliyorum.Forumları okuyorum.Motorlarla ilgili pek çok şey okudum.Fakat henüz bi bayanın kullanabileceği motorlar hakkında bi yazı bulamadım.Bilirkişilerin tavsiyesine ihtiyacım var.Ehliyet sınavım bir ay sonra.Ve ondan sonrada hangi motoru almam gerektiğini bilmiyorum.Sizce hangisi uygundur?ybr 125 mi honda 150 mi ? bu ikisi arasında kaldım.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
öncelikle hoşgelmişşsiniz bence kesinlikle içinize sinen motoru alın showroom lara gidip bakabilirsiniz ybr ye cbf e hatta cb125 e olabilir onemli olan beğenmeniz cünkü bu sınıf motorlarda parca fiyatları servis ucretleri genellikle birbirine cok yakın içinize sinen motoru alın şimdiden sınavınızda başarılar dilerim
-
Merhaba,
Ybr yada bajaj discover 125 st uygun seçim olacaktır sanırım, fakat bende başlangıç için büyük tekerlekli bir scooter öneririm.
Ayrıca YBR'nin süpansiyonları çok rahat bir sıkıntı olacağını sanmama.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler