vejihi adlı üyeden alıntı
Madem sordun üşenmeyip işimin gücümün arasında cevap yazayım. Bu arada söyleyeceklerim bu arkadaş için değil genel görüşlerim.
Bulunduğun ortamdaki insanlara saygı göstermek için özen olması lazım, hadi diyelim kimseye saygı duymuyorsun en azından karşılıklı anlaşabilmek için asgari düzeyde bir özen olması gerekli diye düşünüyorum. Asıl soru sen niye özen istemiyorsun?
adamın konuşması değil yazmasından bahsediyoruz. "sanane" değil sana ne "konuşmsı" değil konuşması...
Amaç sadece ne demek istediğini anlatabilmek değil, yazı yazan kişinin, yine saygı gereği, başlığa belki de sana yardım etmek için girmiş insanı "acaba ne demek istiyor lan bu?" diye düşünmek zorunda bırakmadan, kendini basitçe ifade edebilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani illa ki süper bir Türkçe ile yazsın, edebi bir deha olsun gibi bir derdim de bunu beklemek gibi bir hakkım da yok.
Yani ben bunu şu şekilde de yazabilirim: "Amaçsadecenedemekistediğinianlatıpanlatmamakdeğil yinesaygıgereğibaşlığabelkidesanayardımetmekiçingi rmiş insanaacabanedemekistiyorlanbudiyedüşünmekleuğraşm adanenazındankendinibasitçeifadeedilmesigerekiyor"
Bunu anlar mısın? Uğraşırsan büyük ihtimalle sen bile anlarsın. Dolayısıyla mesele sadece anlaşılmak değil.
Bu arada "anladınmı" değil anladın mı...
Ne yapıp yapmayacağımı sana mı soracağım? Sen kimsin ki benim davranışımı "cevap ver yada eleştirme" gibi 2 seçeneğe indiriyorsun?
Bu arada "yada" değil ya da...
Valla aslında vaktim olsa öğretebilirim de sen öğrenebilir misin bu saatten sonra pek emin değilim. Bu arada halen farkedememişsin ama "konuşmaktan" değil yazmaktan bahsediyoruz. "sendenmi" değil senden mi, "türkçe" değil Türkçe...
Birilerini açıklarını çıkartmak gibi bir uğraşım yok, kaldı ki buna vaktim de yok, sadece 10 satırlık yazıda 5 tane yazım yanlışı görünce doğal olarak bunun özensizlikten kaynaklandığını düşündüm ve onu belirttim, dediğim gibi bu düşünceler geneldi aslında, bu arkadaşın açtığı başlığın altına yazmam sadece tesadüfi. "meydana çıkarmaya" değil meydana çıkarmayı...
"Trollemenin" ne demek olduğunu biliyor musun yoksa bugün duyup cümle içinde kullanmak mı istedin? Bir bak bakalım bugüne kadar yazdıklarım arasında trollük yapmış mıyım hiç...