Merhaba ! İlk yüksek cc motorumda yardım lazım :)
Reklamlar
-
Selam arkadaşlar,
Siteye yeni üye oldum, motor kullanmaya ilk olarak yamaha aerox 100cc scooterla başladım, 2-3 sene sonra da aldığımız yamah xt125 cross 'u halen kullanıyorum. Yalnız bu motorlardaki tecrübem sadece yazları çanakkaled'de olduğum 1-2 ayla sınırlı. Dolayısıyla pek trafik tecrübem yok. Ehliyete bugün başvurdum ve yıllardır hastası olduğum yamaha FZ6 N'i artık almak istiyorum.
Ne dersiniz çok mu uçuyorum acaba ?
Reklamlar
-
Tecrube motorda herseydir bence tecrube edinmeden sakin FZ6 gibi makinayla trafige atilma
-
İzmir İl Temsilcisi
Ehliyetin olmadigina gore cok tecruben yok.
Yogun trafikte ve uzun yola cikmadigini varsayiyoruz.
Yeni ehliyet alan kisi için fazer veya fz6n ölüm olur.
Aniden hizlanmasi 7 bin devirden sonraki cildirmasi.
Arka frenin cabuk kitlemesi ön frenlerinin yetersiz olmasi ve arka amortisorun kotu olmasi sebebiyle
2nci elde satilan cogu fazer patlaktir yani kazali.
Bunun sebebide acemi suruculerdir.
Motoru ve motorunu hatta kendini tanimadan ben biliyorum edasina kapilmaktir.
En buyuk tecrubesizlik neyi bildigini bilmemektir.
Halbuki motosiklet sanatinda oyle teknikler varki..
-
CEM. adlı üyeden alıntı
Ehliyetin olmadigina gore cok tecruben yok.
Yogun trafikte ve uzun yola cikmadigini varsayiyoruz.
Yeni ehliyet alan kisi için fazer veya fz6n ölüm olur.
Aniden hizlanmasi 7 bin devirden sonraki cildirmasi.
Arka frenin cabuk kitlemesi ön frenlerinin yetersiz olmasi ve arka amortisorun kotu olmasi sebebiyle
2nci elde satilan cogu fazer patlaktir yani kazali.
Bunun sebebide acemi suruculerdir.
Motoru ve motorunu hatta kendini tanimadan ben biliyorum edasina kapilmaktir.
En buyuk tecrubesizlik neyi bildigini bilmemektir.
Halbuki motosiklet sanatinda oyle teknikler varki..
Cem selam kardeş
Şu kararsızlığıma çare olun başlığına bi el atın Allah aşkına acil durum ciddili söylüyorum
-
Sagolun var olun tavsiyeleriniz icin Diger konularda da okudum 150 - 200 cc motorlar tavsiye ediliyor benim durumundakilere. Ama o gucte motorlari zaten kullandim ve para baglayip kisa sure sonra satip zarar etmek istemiyorum. Sahibinden.com u ezberledim artik. Yok mu soyle guzel bir egitimin ardindan kullanabilcegim hakimiyeti kolay, hafif, sorunsuz bir arac ?
-
hamiwi adlı üyeden alıntı
Sagolun var olun tavsiyeleriniz icin
Diger konularda da okudum 150 - 200 cc motorlar tavsiye ediliyor benim durumundakilere. Ama o gucte motorlari zaten kullandim ve para baglayip kisa sure sonra satip zarar etmek istemiyorum. Sahibinden.com u ezberledim artik. Yok mu soyle guzel bir egitimin ardindan kullanabilcegim hakimiyeti kolay, hafif, sorunsuz bir arac ?
Honda NC700 Serisi ve 500 serisi ile KTM Duke390
-
Oyunu kuraliyla oyna güzel kardesim. Sen 125-250 cc cizgisinden yuru. Yoook gozumu kararttim dersen de fz6 ve muadili motorlarla banko patlarsin simdiden soyleyelim. hele trafik tecrubesi olmayan biri... ya bagaj kapagina ya da kamyon damperine patlamaya hazir olmali.
-
Yanlış anlama çocukluğumdan beri motor kullanıyorum. 1998 Model Yamaha 660 Tenere kullandım. Hatta kaza yaptım. CBR 600 R kullandım ters geldi. Trafik tecrübem var. Ben bile cesaret edemem o motora..
En iyisimi 250 CC bir motor al ve trafigi bir çöz derim. Yoksa sen elini debriyajdan çekince şahlanır motor
-
illa yüksek cc dersen 500r var honda da ona bi bak hocam. yok naked dersen cb500e bi bak. yine güçlüler ama bi fz8 değil
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)