İstanbuldan sevgiler , saygılar ..
Reklamlar
-
Merhaba ağabeylerim , kardeşlerim , arkadaşlarım .
Kendimi tanıtmaya başlamadan önce sürç-i lisan edersem peşinen affola .
1995'de Sakaryada doğdum . 6 yıl Judo eğitimi aldım ve bu 6 yılın 2 yılını profesyonel olarak müsabakalara katılarak geçirdim . Şuan okulum dolayısı ile İstanbulda ikamet etmekteyim .
Motor deneyimim ; lise yıllarımdan kalma. O yıllarda yaşadığım yer 25 bin nüfuslu bir turizm ilçesi olduğu için motor sürmek için ehliyete ihtiyaç duymuyorduk , yani insanlar duymuyorlar .Kontrol yok , çevirme yok , çevirme olsa bile tüm polisleri tanıyoruz tarzı şeyler geçerliydi . Benimde hali hazırda ehliyetim , kaskım , kıyafetim , ekipmanlarım yok . İlk motorum Peugeot 103 (Mobilet tarzı) yaklaşık 1 - 1,5 ay kadar kullandım ve sattım . Daha sonra bir arkadaşımın 100cc Ramzey motorunu (5 vites) belirli aralıklarla 4-5 ay kadar kullandım . Kendimi denemek için birer ikişer kez Mondial touring 100 UAG , 125 MG Classic , 125 MH Drift kullandım . Bir seferinde viraj alamayıp 4 metre (uçurum dersek ) uçuruma yuvarlanan arkadaşımın gidonu hasarlı Touring 150 MR Vulture motorunu 10 kilometre kadar sürüp tamirciye götürmüştüm . Gerçi sonrasında ara ara Touring 150 MR Vulture 'ı sürdüm . Anlayacağınız tecrübem yük denecek kadar az .Kendi eksi ve artılarımı şöyle değerlendirebilirim ; Makineye çok rahat adapte olabiliyorum (şimdiye kadar sürdüğümü belirttiğim motorlara ilk oturuşumda sürekli motor kullanıyormuşum gibi rahat sürüşler yaşadım )
Bunun dışında trafiği çok iyi takip edebiliyorum ve nedense şehir içinde sürüş yapmak bana çok daha keyifli geliyor, Şehir içi duraklamalarda veya düşük hızlarla viraj alırken denge problemi yaşamıyorum (Bunu daha önce yaptığım sporun denge üzerine kurulu bir spor olmasına bağlıyorum ) . Fakat kullandığım makinenin gazına çok çabuk gelebiliyorum (Bunu 100UAG'den inip 150 Vulture'a bindiğimde farkettim , makine ne kadar kaldırıyorsa o kadar yükleniyorum , belkide bu yüzden daha güvenli olduğu için şehir içini seviyorum ) , birde bu eksi mi artı mı çözemedim ama sürüş sırasında arkadaşlarım gibi gereksiz yere vites yükseltip deviri düşürmüyorum , devirli kullanmayı seviyorum .
Şimdi size sormak istediğim ufak tefek sorular var ;
Uzun zamandır SS tarzda bir motorum olsun istiyorum , önümde 4 yılım var ( Üniversitenin bitmesi için ) . Motoru üniversitede bağırtayım çağırtayım diye istemiyorum ki zaten İstanbul'da trafik tecrübem olmadığı için bayağı korkuyorum .
Sizce bu 4 yılı nasıl geçirirsem , üniversite bittiğinde 1000RR kullanmaya hazır olurum ? Yada şöyle sorayım daha doğrusu planımı şöyle anlatayım :
İlk Motorum ve Sürüş için gerekli olan her şey (Ehliyet ve Güvenli sürüş eğitimi hariç ) için 6-8 bin liraya kadar bütçem var .
Ehliyetimi A2 ve B sınıfı , ikisini de bu yaz almayı düşünüyorum ,
Sonra sürüş eğitimi alıp bütçeme göre (ki zamanla artar veya azalabilir ) bir motor alacağım.
Aslında pek kafa şişirmeden de bunu sorabilirdim fakat ayrıntıların önemli olabileceğini göz önünde bulundurmak istedim , daha önce 150 cc bir motoru rahatlıkla kullanabilen biri , 250 cc SS bir motorla başlangıç yapabilir mi ?
Yapılabilecekse sizce ne kadar bütçeye değer ve F/P açısından önerebileceğiniz marka ve modeller nelerdir ?
Şimdiden çok teşekkür ederim .
Reklamlar
-
-
bir arkadaş daha kurtuldu apacilikten galıba hosgeldin arkadaşim
-
Aramıza hoşgeldin kardeşim..
-
-
Merhaba hoşgeldin 8 bin liraya 2. el bir honda cbr 250 alırsan iyi olur tabiki full ekipman ve eğitimden sonra başlaman uygun olur. Cbr 125 ilede başlıyabilirsin hız tutkun benım gıbı yoksa yetmemezlik gibi birşey olmazsa sıfır cbr 125 alır akarsın işte
-
YouSuffer adlı üyeden alıntı
Merhaba hoşgeldin 8 bin liraya 2. el bir honda cbr 250 alırsan iyi olur tabiki full ekipman ve eğitimden sonra başlaman uygun olur. Cbr 125 ilede başlıyabilirsin hız tutkun benım gıbı yoksa yetmemezlik gibi birşey olmazsa sıfır cbr 125 alır akarsın işte
Öncelikle çok teşekkür ederim fakat yukarıda belirttiğim gibi benim için başlangıç motoru olacak , yani hız tutkum var . Birde şunu da belirteyim Motor ve korumalıklar için 6-8 bin lira arası bir bütçem var ve korumalıklar 1000 cc bir motoru kullanırkende işimi görecek tarzda olsa sizce ne kadara patlar . Tekrar teşekkür ederim .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)