Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

arkadaşlar help me :)

REKLAM ALANI

arkadaşlar hepinizie öncelikle selamlar. Aranıza yeni katıldım ama motorum yok :(. Ancak motora karşı uzun zamandan beri içimde büyük bir heves vardı ve bu heves için öncelikle A2 ehliyeti için sürücü kursuna başvurdum. Eskişehirde öğrenciyim ve ehliyetimi aldıktan sonra elimde biriktirdiğim 2bin tl param ile beni uzun yolda da götürücek okula gidip gelmemi sağlıyıcak bir motor arıyorum. keeway superlight 150 çok ama çok hoşuma gitti.bu motorum yakıt durumu nedir ne değildir parça sorunu var mıdır. uzun yolda ne yakar :D benm için en önemli kısım bu sanırım yakıtı uygun olsun her gün yaklaşık 10 kmlik bir yol gidiyorum 3 tl yol paramdan daha ucuza gelir mi?:D gerçi hem cam kenarı hem yoğurtlu hemde 1,5 tl olsun der gibi bi cümle kurdum ama öğrenci iiçin uygun olabilicek chooper çok hoşuma gidiyor oda ayrı da :D bana fikir verebilir misiniz?hangi motorlara bakmalıyım alırken nelere dikkat etmeliyim? birde bütçeme uygun alabileceğim motorlar nelerdir? hepinize çok teşekkürler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ahmettan ve acayüp bunu beğendiler.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    A.s,

Superlight senin için şekil olarak in, yakıt olarak out bir motor olacak.
    Yakıt konusunda uygunluk istiyor sen, verejek az biraz mani and alajak enjeksiyonlu honda PCX.
    Yada bekleyejek untill the BAJAJ boxer come. Yakıt olarak mutemelen en iyi ve en ucuz motor bu baharda Türkiyeye gelecek kardeşim. Onu bekle. 2800 TL yada Honda CB 125 denen sevimsiz şeyde az yakıyo diyollaa,
    Ucuz diye çin malı alırsan, benzin benzin diye ağlarsın unutma.
    ahmettan bunu beğendi.

arkadaşlar hepinize çok teşşekür ederim. verdiğiniz fikirlerden sonra bir araştırma yaptım.honda cb 125 e ve honda cb125 ace arasında kaldım.öğrenci olduğum için yakıtın ve hafif bi motosikletin başlangıç için daha uygun olacağı kanısına vardım.ehliyetimi aldıktan sonra uygun bulabilirsem ikinci el bulamazsam biraz daha biriktirip bu iki motosikletten birini alıcam.geçen gün bi motosiklet tamircisiyle konuştum adam bana hondanın parçası pahalı olur asya verelim falan dedi ama bu çin motorlarının sıkıntılı olduğunu forumda da okudum artık hayırlısı.cb 125 veya ace 125 bulursam alırım yoksa beklrim az daha

Alıntı ahmettan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hepinize çok teşşekür ederim. verdiğiniz fikirlerden sonra bir araştırma yaptım.honda cb 125 e ve honda cb125 ace arasında kaldım.öğrenci olduğum için yakıtın ve hafif bi motosikletin başlangıç için daha uygun olacağı kanısına vardım.ehliyetimi aldıktan sonra uygun bulabilirsem ikinci el bulamazsam biraz daha biriktirip bu iki motosikletten birini alıcam.geçen gün bi motosiklet tamircisiyle konuştum adam bana hondanın parçası pahalı olur asya verelim falan dedi ama bu çin motorlarının sıkıntılı olduğunu forumda da okudum artık hayırlısı.cb 125 veya ace 125 bulursam alırım yoksa beklrim az daha
    Ace denen motordan uzak dur kardeşim,
    Ama 125 CB sağlamdır, çinli bile olsa. Asya,mondial, kanuni bunlar seni alırken yormaz ama sürekli bozulacak parçaları sebebı ıle sana daha cok kulfet olurlar. Bende öğrenciyim ve mondial motorum var. Alırken 1000 lira daha ucuz diye bunu aldım ama dandik pastik parçalarına, bozulan ibresine, don lastiği gibi olan zincirine, lastiğine verdiğim paralar japon parasını gecti. Aklında bulunsun
    ahmettan bunu beğendi.

bunları öğrendiğim iyi oldu bi ara aklımdan geçmişti fiyat olarak mondial falan mı düşünsem die artık 2000 tl param var 2-3 ay daha beklerim ikinci el uygun az km cb125 bulursam alırım. olmadı 3000 tl ikinci el cb125 vereceğime dişimi az daha sıkar sıfır alırım.bakalım hayırlısı artık.gerçi uzamış olucak ama nabalım

Sıfır motor almakda pek mantıklı olmuyor. Vergisi, plakası falan filan derken 500 Tl ekstra maaliyet oluyor. Satarken fiyat kırılıyor sana zararı oluyor. En iyisi KURYE MOTORLUĞU YAPMAMIŞ bir adet Honda CB 125 bulmak. Alacağın adam mutlaka tanıdık olsun, bu tarz motorlar dağıldımı toplaması zor oluyor. 8-10 bin km de bir adet CB 125 denk getirirsen al, hiç denk getiremezsen Mondial 125 Mh drift al ama 2. el al :D 250 TL masraf ettin mi cillop gibi olur. 2013 model 5000 km de ve 2250 Tl civarında birçok mh 125 drift bulabılırsın ve motor aksamı olarak CB 125 kadar sağlamdr seni üzmez, sadece grenaj dandiktir, lastik zincir falan filan gibi harici ve KEYFİ masrafları olur. Madem öğrencisin sana yardımcı olalım :D Buradaki mesajları goremeyebılırım, mesaj atarsan daha faydalı olur.
    ahmettan bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    İkinci el cb 125 fiyatlarından heberin yok sanırım
    Bajaj motor gelmeden sakın motor alma az yakıyormus gercektende az yakıyorsa sadece az yaktıgı icin bende bajaja gecerim

Temiz düsük kmli cbleri düsük fiyatlara alacagını sanmıyorum honda olması sıfır fiyatının yüksek olması ama sıfır sıfırdır ikinci el ikinci eldir sahibinden.comldan ilanları kovalıyacan artık ace yerine drift alabilirsin temiz düsük kmlileri2.500 tlden satanlar oluyor birde lastik masrafın olur orjinal lastikleri hep dandiktir

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:42 ----------

Cb nin 2 el piyasasını yüksek bulabilirsin ama satarkende gene zarar etmeden satarsın

bn Amasyanın Merzifon ilçesindenim.. gideceğin mesafeleri bilmiyorum ama bence 100cc lik bir motor al.. Mesela lifan tay100.. az yakar çok kaçar hesabı.. 10 tl ye 100 km veya daha fazla yol yapabiliyor... benim tavsiyem bu ;)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)