Merhaba değerli motosiklet tutkunları, ismin Erkmen AKAN, yaşım 22, Burdur doğumluyum Burdur'da yaşıyorum, Elektrik-Elektronik Mühendisiyim.

Motosiklet deneyimim 9 sene öncesine dayanıyor. İlk olarak lise 1. sınıfta 150 cc bir scooter aldım, kendisi şuan hala bende ama plakası trafikten çekilmiş durumda. Yine yıllarca 125 cc vitesli motorlar ile haşır neşir oldum ve geçen seneye kadar honda cbx 250 cc twister kullanıyordum. Şuanda sadece scooter ım var ama onuda trafiğe çok fazla çıkaramıyorum artık, satmama sebebimde hem yeni yetişen akrabalarımın bu motor üstünde biraz pratik yapması hemde satamamam

İş hayatıma yeni başladım ve çocukluktan beri içimde olan motosiklet tutkusu daha da kabardı bu nedenle artık bir üst seviye motora adım atmak istiyorum. Şuanda kafam baya karışık, hangi motoru seçmeliyim sizlerinde yardımına ihtiyacım var. Sanırım ilk önce çift silindir mi dört silindir mi bir motor almalıyım ona karar vermem gerekecek, bu arada bütçe olarak 10-13bin lira arası bir motor düşünüyorum tabi duruma göre bu rakamın biraz daha üstüne çıkabilirim.

İlk defa bu kadar uzun bir tanışma topiği açıyorum kusuruma bakmayın artık kafam baya karışık motor seçimimde kriterlerim;

1. bakım kolaylığı ve yedek parça sorunsuzluğu
2. motosikleti hobi aracı olarak kullanacağım, tahminen haftada 2 gece 1 gün ancak binerim o nedenle yakıta dikkat etmeli miyim?
3. motosikletin güç olarak bana yetersiz gelmesini istemiyorum, tahminen 75-100 hp bir motor beni baya tatmin edecektir.
4. kronik sorunları olmayan ve ustaların anlayacağı bir motor olmalı
5. ikinci elinin bir nebze olsun hızlı olması
6. motorun dış görünüşü
7. motorun yaşı
8. motorun kilometresi
9. çift silindir-dört silindir olayı buna bağlı olarak da motordan alacağım ses

Bu kadar uzun bir tanışma konusunu okuyup bana yardımcı olamaya çalışan arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim, iyi günler dilerim.