Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

er-6n ve z750

REKLAM ALANI
    ozy01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 SUZUKİ HAYABUSA
    Bu iki motir arasinda tercih yapamiyorum. Ilk motor olarak dovru tercihler mi. Boyun 1.92 bu motorlar bana uygun mudur. Sehir ici kullanicam.
    Simdiden tesekkyr ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    İlk motor olarak bunları mı seçtin ?

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    listeyi biraz daha genişlet bence.. mesela;cbf 150,ybr 125,tvs 150 apache yi felanda yaz, o zaman daha fazla yorum gelecektir.bu iki motorla başlamak,başlamadan bitirmek gibi bir şey olur heralde...

Motosikleti
    Ben şuan o motorları sürmeyi bile düşünmüyorum . Sen daha 0 dan bahsettiğin motorlara bak . Biraz araştırsanız böyle konular açmayacaksınız ...

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    z750 ve ilk motor ölmeyi bayılmak sanmayalım lütfen.

ruhsatsız bir silah bul, sık kafana zaman kazanırsın
    cd0345 bunu beğendi.

Motosikleti
    2008 SUZUKİ HAYABUSA
    Arkadaslar ben motordan hic anlamiyorum. Neyin pesindesiniz anlamadim. Yorumlariniz cok kabaca.
    Serdar 1547 tesekkur ederim.
    Eger ne alacagimi bilsem burdan neden yazim. Ayrica 31 yasindayim. Kanim okadar da deli akmiyor artik. Hiz yapacagimi cok zannetmiyorum. Motor buyuk olunca direk hiz mi yapiliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

Alıntı MBHoro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    z750 ve ilk motor ölmeyi bayılmak sanmayalım lütfen.

ruhsatsız bir silah bul, sık kafana zaman kazanırsın
    Neden ruhsatsiz silah bulim. Ruhsatliyla cabuk ölunmuyor mu?

Motosikleti
    2014 CBR500R vs Dio 110
    z 750 109 hp----er6 72 hp çok fazla senin için max 250cc bak kendine(orn. cbr 250-ninja 250 yada gw 250 inazuma)......
    The Power of The Dreams.

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben z750 tercih ederdim. tork bakımından daha güçlü. al bak burda incelemesi de var http://www.youtube.com/watch?v=IFW6rsjUl6E
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

Güzel Şale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kardeşim bazen öyle konular açılıyor ki dalga geçiliyor zannediyor insan. Konu başlığını ilk gören şöyle düşünür "Er6n ve Z750'yi düşündüğüne göre motosiklet konusunda demek ki tecrübeli bu iki model hakkında bilgi sahibi olmak istiyor." Bu yüzden yorum yapan arkadaşları suçlama.
    Senin bu konuda samimi olduğunu ve otomobil kullanmayı bildiğini düşünüyorum. Şöyle düşün otomobil kullanmayı ilk öğrendiğin zamanlarda 350 Bg gücünde bir aracın direksiyonuna oturduğunu bir hayal et! Z750 ve Er6n bu durumdan mübalağasız 10 kat daha tehlikeli. Bu yüzden motosiklete alışıp kullanmayı iyice öğreninceye kadar küçük hacimli motosikletler tavsiye edilir. Allah kolaylık versin.

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Burası tanışma başlığı önce seni tanıyalım, ne tür motor seçeceğini de moto sohbet bölümünde tartışalım ne dersin ?

Motosikleti
    Yüksek cc araba ile yüksek cc motorla başlamak aynı şey değil kesinlikle . V- stromun üzerine oturdum ileri geri yaptım , baktım ki daha çok yol katetmem gerekiyor . Sadece gaza basmam demekle olmuyor . En ufak çukurda acemilikle gazı çevirirseniz takla bile atarsınız . O motorlara oturdunuz mu hiç ? Bisiklet sanmayın bunları ! Oturun üstüne , öyle konuşalım , ağırlığını hissedeceksiniz ve korkacaksınız ...

rs_guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Salcano Wolf
    Alıntı ozy01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten öleceksin, ruhsatlıya o kadar para verme. Ucuz yollu bir ruhsatsız da işini görür.

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı ozy01 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ben motordan hic anlamiyorum. Neyin pesindesiniz anlamadim. Yorumlariniz cok kabaca.
    Serdar 1547 tesekkur ederim.
    Eger ne alacagimi bilsem burdan neden yazim. Ayrica 31 yasindayim. Kanim okadar da deli akmiyor artik. Hiz yapacagimi cok zannetmiyorum. Motor buyuk olunca direk hiz mi yapiliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------

dostum hızlı kullanma isteğin olamyabilir ölmen için illa hızlıda gitmen gerekmiyor bahsettiğin makineler yanlış bi gaz açımında tek tekere kalkacak ve seni üstünden atabilecek potansiyelde makineler en basidi sen bu motoru bi bayırda azcık fazla bi gazla kaldırsano motor seni altına katacak sonra bizde gazetede orada burada duyup yinemi ya demicez evet yorumlar kaba çünkü buradaki insanlar bıktı artık bisiklet binen her motora biner mantığıyla parası varsa her motora binebileceğini düşünen insanlardan

oturduğum muhidin hastahanesinin baş hekimi prof. adam 2 yıldır önce cbf150 ile 1 yılda 15 bin km şimdi cbr250 ile 24 bininde ve hala arzuladığı fazer için 40 bin km yapmayı bekliyor bu adam neden bekliyor bi düşün ? bi forumları araştır lütfen kimse senin kötülüğünü düşünmüyor ama illa karalıyım diyorsan bence hayabusa alen azından adın kalır hayabusayayla başlangıç yaptı derler sonrasını söyleyemezler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

bu arada nedne küçük dersen ? en başta tehlikeli bi duruma istesende zor düşersin kolay tekere gelmez üstünden atmaz düşsen kalksan canın acımaz hem maddi hem manevi hemde kullanımı kolay bu motorların tavsiye edilmesindeki ana sebep şunları öğrenmen

trafikte nerede durman gerekiyor
    viraja ne açıyla nereden girip nereden çıkacaksın
    nerede gaz açıp nerede gaz kapatacak nerede debriyaj kullanacaksın
    nerede hangi durumda hangi freni kullanacaksın
    trafiği nasıl okuyacaksın

bunlar gibi en az 20 sebep daha sayılabilir

saygılarımla
    İmportant bunu beğendi.
    Güçte kalabilmek için beygir gücünde hata yapma.

Herkesten hızlı sürmen,yalnız süreceğinin garantisidir...

Motosikleti
    2008 SUZUKİ HAYABUSA
    Alıntı Güzel Şale adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bazen öyle konular açılıyor ki dalga geçiliyor zannediyor insan. Konu başlığını ilk gören şöyle düşünür "Er6n ve Z750'yi düşündüğüne göre motosiklet konusunda demek ki tecrübeli bu iki model hakkında bilgi sahibi olmak istiyor." Bu yüzden yorum yapan arkadaşları suçlama.
    Senin bu konuda samimi olduğunu ve otomobil kullanmayı bildiğini düşünüyorum. Şöyle düşün otomobil kullanmayı ilk öğrendiğin zamanlarda 350 Bg gücünde bir aracın direksiyonuna oturduğunu bir hayal et! Z750 ve Er6n bu durumdan mübalağasız 10 kat daha tehlikeli. Bu yüzden motosiklete alışıp kullanmayı iyice öğreninceye kadar küçük hacimli motosikletler tavsiye edilir. Allah kolaylık versin.
    Cok tesekkur ederim. 250lik bir makina bakmam lazim anladim

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:33 ----------

Alıntı cd0345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum hızlı kullanma isteğin olamyabilir ölmen için illa hızlıda gitmen gerekmiyor bahsettiğin makineler yanlış bi gaz açımında tek tekere kalkacak ve seni üstünden atabilecek potansiyelde makineler en basidi sen bu motoru bi bayırda azcık fazla bi gazla kaldırsano motor seni altına katacak sonra bizde gazetede orada burada duyup yinemi ya demicez evet yorumlar kaba çünkü buradaki insanlar bıktı artık bisiklet binen her motora biner mantığıyla parası varsa her motora binebileceğini düşünen insanlardan

oturduğum muhidin hastahanesinin baş hekimi prof. adam 2 yıldır önce cbf150 ile 1 yılda 15 bin km şimdi cbr250 ile 24 bininde ve hala arzuladığı fazer için 40 bin km yapmayı bekliyor bu adam neden bekliyor bi düşün ? bi forumları araştır lütfen kimse senin kötülüğünü düşünmüyor ama illa karalıyım diyorsan bence hayabusa alen azından adın kalır hayabusayayla başlangıç yaptı derler sonrasını söyleyemezler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

bu arada nedne küçük dersen ? en başta tehlikeli bi duruma istesende zor düşersin kolay tekere gelmez üstünden atmaz düşsen kalksan canın acımaz hem maddi hem manevi hemde kullanımı kolay bu motorların tavsiye edilmesindeki ana sebep şunları öğrenmen

trafikte nerede durman gerekiyor
    viraja ne açıyla nereden girip nereden çıkacaksın
    nerede gaz açıp nerede gaz kapatacak nerede debriyaj kullanacaksın
    nerede hangi durumda hangi freni kullanacaksın
    trafiği nasıl okuyacaksın

bunlar gibi en az 20 sebep daha sayılabilir

saygılarımla
    Cok cok tesekkur ederim. Iste benim ogrenmek istediklerim bunlardi. Buna gore iyi bir baslangic yapabilcem. Basligi da yanlis bir yerde actiysam ozur dilerim. Tanisma yerinde kendimi tanitmistim.
    cd0345 bunu beğendi.

Rocknrolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K100 rt Mondia Drift
    Tükürüp atar o makinalar seni.

Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    İyi bir eğitimle Z750 için bir şey diyemem ama ER6'yı kullanabilirsin. ER6 öyle öldürücü bir motosiklet değildir. Fakat gerçekten iyi bir yerden eğitimlerin tümünü almalısın.

Motosikleti
    2008 SUZUKİ HAYABUSA
    Anlasildi. Egitime başlıyorum

cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    evet eğitim alınarak er6 belki kullanılabilir ancak bu bahsedilen eğitim temel sürüş eğitimi değil mesela honda eğitimlerinin tümünü almanız lazım ki böyle bi makineye kayıtsız şarsız hakim olun o size hakim olmasın

http://www.honda.com.tr/m_takvim.aspx

yolculu sürüş hariç almalısın ve orada sana kullandıracakları cbf 600 e hükmedebildiğini hissediyorsan hocalarda sana onay veriyorsa alabilirisin ancak benim tavsiyem 2 bin bu eğitimlere verip aylarca beklemek yerine çin malıda olsa 150-125 lik bi motor al bol bol gez bol bol internetten eğitim videoları izleyim buradaki koşulları uygula tekrar la refleks geliştir eğitim sadece kursta verilmiyor internette çok yararlı bilgiler var forumda bile bi çok bilgi var yıllardır motor kullanan biri bile araştırdıkça belki bi gün canını kurtaracak birşeyler öğrenebilir
    gis akademiyede bakabilirsin ancak büyük motorla eğitimleri yok sanırım ama rahmi barutçudan eğitim alabilirisiniz

http://www.rahmibarutcu.com/egitimlerimiz.html

saygılarımla

leons - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ZX10R 2015
    1,92 boyun varsa git yzf r125 al onunla başla. Motorda yüksek cc demek sadece son hız demek değil. Fazla ağırlık demek, daha fazla tecrübe demek, daha fazla kontrol demek, daha profesyonel frenaj demek, daha dikkatli olmak demektir. En iyi başlangıç 125 cc viteslidir. Boyuna göre en iyi makine yamaha yzf r125 olur. Eğitimlede değil 600 cc, 100 cc kullanamazsın. Çünkü pistte sürmeyeceksin bu motoru trafikte olacaksın. Kim ne kadar derse desin motosiklet tecrübesi zamanla kullanımla öğrenilir. Herşey trafikte olur ve daha fazla kullanarak daha yüksek cc lere geçersin.
    cd0345 bunu beğendi.

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğitim aldıktan sonra ER-6 çok zevk verir. Her ikisini de kullandım. Z-750 pek şakası olacak makine değil. er-6 çok daha uysal ve çoooook daha az yakan bir motosiklet. Tavsiye ederim.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)