Ön freni kullanmandan
24 lira bişi değilmiş Dr da var alıcam ilk fırsatta
altın elbiseli adamı takip ediyorum ama fren videosuna denk gelmedim tşk ler.
anlatılanlar tecrübeyle daha çok öğreniliyor
önemli olan minimum hasar.
İlk Önce Motorun Hayırlı Olsun Kaza Yapmıssın Geçmiş olsun ön freni ne gibi durumlarda basacaksın her durumda %50 arka fren %50 ön fren durdurmanızı sağlar ön fren manetin altında yumurta olduğunu varsayalım nasıl basarsan yumurta kırılır aniden basarsan demeki yavaş yavaş bascaksin aniden basınca ön lastik kilitlenir ve düşersin ama yavaş yavaş basarsan kaymaz durursun TOPRAKTA asla ön fren basılmaz ve ön frene bastın diyelim kaydı hemen bırak direksiyonu düz tutuğun sürece hep düz kayar sağa sola değil kaydığını hissettiğin an ön freni bırak ve virajlarda sakın ön fren basma virajlarda arka frene bas çek yapılarak denge sağlanır şimdilik yeterli bu kadar
teşşekkür ederim yeterli evet öğreniyoruz yavaş yavaş
Geçmiş olsun dostum, motorunla kaç km yaptın bilmiyorum ama 1000km ve üstü km'lerden sonra daha bi alışıyor ve seviyorsun. Acele durumlar istisna, hiç hızlı gidilecek ani hareketler yapılacak bir motor değil. Motorun çapını bildiğin sürece güvenli ama adi değil..
teşekkür ederim hocam saolasın. şuanda 230 km deyim daha. dediğin gibi evet hızlı ve hareket motoru değil. ev iş gidip gelmeye yetiyor şuan.
otobandan gidip geldiğim için hız az geliyor bazen ama şehir içinde daha hızlısı beni daha çok yaralayabilridi.
saolasın hocam. evet şimdilik iş görüyor.
amin inş. arada kayıyor ediyor ama
aslında motoru ben artıçıyken usta bir sürücünün sürmesini test etmesini isterdim
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:38 ----------
bu motora baya binicem ne bilim atıyorum 1 sezon daha
yada 20 30 bin km ye kadar.
ondan sonra yeni motoru aldığımda (inşaallah)
bu motoru, ehliyetini almış, bütün ekipmanlarını almış olması şartıyla motor kullanmaya yeni başlayan genç herhangi bir arkadaşa hediye edicem.
motor hayırlı olsun ve geçmiş olsun. Bende 1-2 hafta önce wing-go aldım motor vites ufaltırken yada freni biraz sert yapınca kayıyo ona dikkat etmek lazım kazasız belasız
Hayırlı olsun
evet çok kayıyor motor dün az daha bi arabanın sağ tarafında patlıyordum yağ gibi kayıverdi altımda motor lastiğindenmi motorun hafifliğinden mi anlamadım
amin cümlemize inş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:54 ----------
kitam dün akşam itibariyle elime ulaştı okuyıorum şuan.
teşekkürler
lastiklerin yeni olduğu için kayma eğilimi fazla olur, ayrıca üzerinde ne marka lastik kullanılmış blmiyorum fakat büyük ihtimalle nylon hamurlu lastiktir, eğer nylon ise ıslak zeminde çok dikkatli sürmeni öneririm çünkü nylon hamurlu lastikler inanılmaz fazla kayar, kaliteli dubless lastik taktığında aradaki farka sen bile inanamayacaksın emin ol.. yarın Honda bayisine gidip benim emektarın bakımını yaptıracağım, ayrıca Wing-go'yu inceleyeceğim, iş yerimde sağa sola gitmek için bende bir Wing-go düşünüyorum, bakalım kısmet artık
hediye olayına gelince,11 tane motor değiştirdim ancak, inan ben hala motosiklet kullanmayı öğrendiğim 1985 model Mobylette Süper 51'ime gözüm gibi bakıyorum, inşallah torunlarıma bırakacağım bir bir hediye olacak
Ben de winggo almak istiyorum ama pişman olur muyum bilmiyorum. Biri bana yardımcı olabilir mi?
Hayırlı olsun Kardeşim en güzelini yapmışsın fiyatıda çok uygun aklımdan geçmedide değil Hani yakıti çok az ama Sadece motor gücü zayıf gibi Gelmi ama vitesli olması ona Her devirde hakim olabileceğin anlamına Gelir
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------
yamaha criptondan (sonuçta yamaha müzik aletleri ustası motor değil) yada çin mallarından Iyidir bence HONDA sanırım innovonin yerini alması için çıkardılar bu motoru ufak bi Fark ile fren sistemi disk olan bi modeli var düşünmek lazım
2013 den 2017 ye ne oldu bu 3 senede.
Ben bi anlık bi sinirle motoru sattım, pişman oldum ama ne fayda. Ama satarken ahdettim birgün samsuna (memlekete) dönersem motor alacağım yine diye. Şuan samsundayim askerlik sonrası samsuna yerleştim. Ve çalıştığım işyerinin altına Samsun Honda bayisi açıldı, heves tekrar canlandı ve kendimi bu forumda buldum yine. Maddi durumlar elverdiginde, Crf 250 l hedef malum hafta sonu köye çikariz falan. Herkese keyifli forumlar..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)