Herkese selamlar, Sizler yüzünden (sayesinde:) küllenen aşk alevlendi
Reklamlar
-
Tekrardan herkese selam sevgi ve saygılar. İsmim Musa, İstanbulda yaşıyorum, Evliyim ve Nerden bulaştıysam sitenize 1 haftadır altını üstüne getirdim ve son nokta olarak gezi bölümü sönmüş ateşi alevlendirdi
Öncelikle hayatımda hiç motor sahibi olmadım, hiç motora binmedim (unutmadan bisiklete iyi binerdim hiç motor fuarına gitmedim, hiç motorcu tanıdığım olmadı, hiç motorcu görüp motoruyla ilgili soru sormadım, hiç motosikletten anlamam- mazdım(1hafta önceye kadar) ama inanılmaz bir motor hastalığı vardı ) gelin de bu durumu açıklayın hadi ben bile anlıyamıyorken..
Ehliyetimi aldığımdan beri otomobil kullanıyorum fena da sayılmam, ama motor hep kafada bi yerlerde en nihayetinde 1 hafta önce ben niye motor almıyorum diye düşündüm. Öylesine bir düşünceyle yalandan motorlara bakmaya başladım (nasılsa geçer bu heves düşüncesi hakim) cbr 250 r yi görüp çok beğendim ve tamam budur dedim alıyorum sonra dur forumlara bakayım dedim ve mt deyim. yorumları okuyorum, karşılaştırmaları okuyorum, ekipman önemini okuyorum ve yeni başlayanlara önerileri okuyorum da artık okuyamıyorum bilgi taşması yaşadım çünkü bunları 2 gün soluksız okudum. Sonra gezi topiğine girdim fotolara bakar kafam dağılır dedim ama kafam bi dünya oldu çıkamadım da gezi bölümü son nokta oldu işte (o bölümde paylaşımda bulunanlara teşekkürler ne fedakarlıklar)
İş cidiye binince araştırma da daha ince oluyor tabi. Benim gibi ilk kez motor kullanacaklara yapılan tavsiyeler doğrultusunda cbf150 ya da ybr125 bu iki motor çıktı karşıma (ekstra tavsiye, yorum olursa da sevinirim) 2. El düşünüyorum malum hiç tecrübe yok eh benden bu kadar ne kadar uzun yazdım kusura bakmayınız. Son olarak sitede yorum yapan sizlerede teşekkürler bu bilgiler doğrultusunda benim gibilere inanılmaz faydalı oluyorsunuz., saygılar..
Reklamlar
-
İyi bir eğitim ile her türlü motoru zamanla kullanmaya alışırsınız. CBR 250 R motosiklet çok zor kullanımı olan bi motosiklet değil. ama İlk kullanım ıcın biraz sizi zorlayabilir. 125 cc yada 150 cc motosikletle başlangıç yapılabilir ama 2-3 ay sonra sıkılıp satmak isteyeceksınız. 250 cc bi motosiklet almanız taraftarıyım. ama Honda Eğitimi almanızı tavsiye ediyorum..
-
İzmir İl Temsilcisi
arkadaş egitimin önemini bahsetmiş fakat egitim almassam süremem egitimede bütçem yok bırakıyorum bu işi olmalalı.
Bütçeniz varsa egitim alın eger bütçeniz yoksa yapıcak birşey yok kendi çabalarınızla geliştirmeye bakın kendinizi.
En önemli deginmek istedigim nokta ne ybr nede cbf alın.. ben cbr 250yi öneriyorum kullanması bir o kadar kolay hafif motor selesi alçak oturma posizyonu dik ve yakıtı az. bir başlangıc modeli olarak tasarlanan cbr 250ye geçiş modeli olarak satın almak mantıksız olur.
Bende her zaman şöyle bir duygu oluşuyor belki başka yaşanlarda vardır. derlerki 125ccden 600ccyemi geçiceksin falan.. bir 125cc kullanıyorum birde 600cc nedense kendimi 600ccde daha güvenli daha rahat daha istikrarlı ve daha huzurlu buluyorum.
125ccde her an düşücem her an lastikler kayıcak frenler durmıcak makaslarda kalıcam gibi hisler uyandırıyor.
yanlış anlaşılmasın 600cc alın demiyorum kesinlikle ama 125ccden 250cc bazen daha güvenli olabiliyor bazı noktalarda.
-
Oncelikle Hos Geldiniz.
3 yilda 4.Motosikletimi Aldim.
Jinlun 125cc-Commuter-5vitesli
Kanuni Rony 150cc-Scooter
Kmt/Celik 100cc-CUB
Mondial 100 MFH-CUB her model en az 2000 tl kanuni 2700 TL idi.
Tavsiyem scooter alin.butcenize gore ya ucuz 150cc Cin Mali (Mondial-Kanuni-Yuki-Ramzey alin yada kymco gibi adi bilinen markalara bakin.Tabi butce sorun degilse 200-250cc
Bakin Sym-Kymco-Peugeot-Piaggio-Honda-Yamaha gerci fiyatlar ayni 250cc Enjeksiyonlu-Su sogutmali 9000-10.000 TL arasi alin derim.
Butce bukadar cikmazsa yukardaki markalarin 125-150cc modelleri 6000-8000 TL arasi var.
En az butceye basliyayim derseniz veya taksitle alacaksaniz (Beyaz Esya (beko bayileri) 150cc modellerere bakin.
Mondial-Yuki-Ramzey-Kanuni-Arora ya bakin.
#Ucuz markalarin 150cc alin ne daha yuksek cc nede ufak (50-100cc alin) zaten 100cc scooter lar vergi yok diye 2300-2500 TL/150cc ortalama 2500-3500 TL
Neyi Secersen Sec Aklın Hep Secemediginde Kalır !!!.Her Seçiş Bir şeyden Vazgeçiştir.
-
-
hocam yol yakınken vazgeçin
-
01 Ağustos 2013, 01:24
-
02 Ağustos 2013, 22:53
Bu hastalığın tedavisi yok artık sonsuza kadar buralarda sürteceksiniz
-
vay be tam 1 sene olacak konuyu açalı. çok okudum forumu ve 1 haftadır 150 lik bir scooter la başlangıcı yaptım teşekkürler forum..
-
02 Temmuz 2014, 15:40
Abir-i Sebil adlı üyeden alıntı
vay be tam 1 sene olacak konuyu açalı. çok okudum forumu ve 1 haftadır 150 lik bir scooter la başlangıcı yaptım
teşekkürler forum..
hayırlı olsun...
-
02 Temmuz 2014, 15:51
Hayırlı olsun. Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim.
-
02 Temmuz 2014, 16:18
başlangıç için scooter idealdir hiç bir bilgi yoksa gaz fren kavraması önemli ve hafif olması lazım
Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
Severmiydi LEYLA zillisini
-
16 Temmuz 2014, 17:11
teşekkür ederim arkadaşlar. hiç düşünmediğim tarzdı scooter fakat şimdiden 250 lik mi alsam diyorum sanırım scooter dan başka motor kullanmayacağım
-
16 Temmuz 2014, 17:19
-
son 8 aydır 2014 sym gts 250 evo kullanıyorum ve çok memnunum. ne iyi yapmışım diyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)