Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Katılma çabaları

REKLAM ALANI

Arkadaşlar herkese merhaba uzun zamandır içimde olan motosiklet sevdasıyla üniversitede 2 yılda işleri yoluna koyduktan sonra bu yolculuğa başlamaya karar verdim. Haftalardır motosiklet almaya çalışıyorum ama bi türlü adam akıllı bi para denkleştiremedim. Tanışma başlığında ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bi motoru araştırmaya başlayınca en ufak bi kötü yorum fikrimi tamamen tersine çevirebiliyor. bakmadığım araştırmadığım 125lik commuter 150lik 250lik chopper neredeyse kalmadı önceleri ybr 125 ve cbf 150 düşündüm Allah var bir tane kötü yorum okumadım desem yeridir.Adamın 2003 te dünya turuna çıkmasından belli zaten ybr 125. Neyse çok uzatmadan sizce başlangıç için ne olmalı daha önce vitesli motor çok az kullandım teori var sadece pratik neredeyse yok denecek kadar az. Baktığım modeller :
    Yamaha YBR125
    Honda CBF150
    Mondial MCT250
    Jinlun jl150
    Regal raptor dd250-9b
    Keeway s.light 150
    ve benzerleri bunlardan Sadece mondialle keewayin 2005-2006 modelini alacak param var denebilir ortalama 2500-3000 arası işte bir yandan da bir an önce olsa diye acele ediyorum. Malum motor söz konusu olunca aile desteği ortadan kalkıyor otomatik olarak, öğrenci olunca ne borç ne kredi kimse sallamıyor da. Öyle işte bir de belki milyonlarca defa sorulmuştur ama senet ile yamaha veya hondayı satan bir yer varsa bildiğiniz o da baya işime yarar. Neyse çok konuştum okuyup konuyu cevaplayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim... Herkese keyifli günler dilerim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    3 bin liraya 2006 -2007 cok temiz ybr alirsin

Yeşi| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Falcon sport 150
    falcon sport 150 bi kaç saat önce elime ulaştı ilk motorum benımde ve daha önce hiç bişekilde motor deneyimim olmadı 3 bin lira gibi bir fiyatı var makul bence ilk için düşüp kalkacagımızıda hesap edersek )) motoruma artçı larak bindim :D rahatsız edici bir titremede hissedemedim ben kimisi titriyor diyor ama -.-

#mbhoro
    2006 -2007 ybrlere iyice alıcı gözüyle baktım yalnız bakarken bişey farkettim yenilerine çok bakıp iç geçirdiğimden midir nedir yuvarlak far hoşuma gitmedi bi cılızlık sezdim neyse bakarken bakarken farkettim ki model çıtam iyice yükseliyor ha işte bu bu dediğim anda 2011 e çoktan gelmişim 3500lirayı geçmişim bu beğenmemezlik olarak algılanmasın o paraya ne bekliyorsun ki kardeşim şeklinde düşünülmesin çünkü sölyememişim ufak bi ayrıntı var benim boyum 1.90 80 kiloyum nasıl olur o modeller açıkçası bi çekinmiyorum değil bir de insanların 50-60 lira gibi basit meblalarla bu kmlerle oynadıklarını duymuştum resmen güven duygumu öldürüyor bu düşünce.birde seçeneklere salcano wolfu da ekledim gibi galiba çünkü ben böyle armuta saplı üzüme çöplü diye diye en sonunda sıfır almak zorunda kalacağım galiba...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:52 ----------

Birazda cbf150 bakındım şimdi bu olay yüzünden boş duramıyorum 2007 2008 model hondalar buldum aradığım fiyatlara 30-40-50 bin gibi kmler bunlar için sıkıntı olur mu yoksa honda motoru banamısın demeden yoluna mı bakar. ?

Motosikleti
    Yeni Çelik Crown 150
    Alıntı karamosia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    #mbhoro
    2006 -2007 ybrlere iyice alıcı gözüyle baktım yalnız bakarken bişey farkettim yenilerine çok bakıp iç geçirdiğimden midir nedir yuvarlak far hoşuma gitmedi bi cılızlık sezdim neyse bakarken bakarken farkettim ki model çıtam iyice yükseliyor ha işte bu bu dediğim anda 2011 e çoktan gelmişim 3500lirayı geçmişim bu beğenmemezlik olarak algılanmasın o paraya ne bekliyorsun ki kardeşim şeklinde düşünülmesin çünkü sölyememişim ufak bi ayrıntı var benim boyum 1.90 80 kiloyum nasıl olur o modeller açıkçası bi çekinmiyorum değil bir de insanların 50-60 lira gibi basit meblalarla bu kmlerle oynadıklarını duymuştum resmen güven duygumu öldürüyor bu düşünce.birde seçeneklere salcano wolfu da ekledim gibi galiba çünkü ben böyle armuta saplı üzüme çöplü diye diye en sonunda sıfır almak zorunda kalacağım galiba...

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:52 ----------

Birazda cbf150 bakındım şimdi bu olay yüzünden boş duramıyorum 2007 2008 model hondalar buldum aradığım fiyatlara 30-40-50 bin gibi kmler bunlar için sıkıntı olur mu yoksa honda motoru banamısın demeden yoluna mı bakar. ?
    Kardeşim km oynama çok çok kolay bir durum ve haysiyeti şerefi olmayan insanlar yapıyorlar maalesef. Ama şöyle bir durum var 2005-2006 bir motosikletin 10.000 de olması bence doğru değildir. Tabi özel durumlar olabilir ama... Yani bu durumdan da bir çıkarım yapabilirsin.

Anladığım kadarıyla sen de ybr ya da cbf ci olacaksın. İlk mesajında mct 250 yi de gördüm,rr un dd250 yi de. Anladığım kadarıyla tarz olarak da karar vermemişsin. Yani chopper istiyorum diye bir durum yok sanırım. Eğer chopper düşünürsen , uzun süreli chopper kullanıcısı olarak dd250 ya da mct250 yi al. diğerlerini önermem.
    Sizler bir yerlere gidebilmek için demir yığınlarınıza binersiniz, biz ise motosikletimize binebilmek için bir yerlere gideriz... Not : '' İmza Çalıntıdır...''

Alıntı i.tufekci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim km oynama çok çok kolay bir durum ve haysiyeti şerefi olmayan insanlar yapıyorlar maalesef. Ama şöyle bir durum var 2005-2006 bir motosikletin 10.000 de olması bence doğru değildir. Tabi özel durumlar olabilir ama... Yani bu durumdan da bir çıkarım yapabilirsin.

Anladığım kadarıyla sen de ybr ya da cbf ci olacaksın. İlk mesajında mct 250 yi de gördüm,rr un dd250 yi de. Anladığım kadarıyla tarz olarak da karar vermemişsin. Yani chopper istiyorum diye bir durum yok sanırım. Eğer chopper düşünürsen , uzun süreli chopper kullanıcısı olarak dd250 ya da mct250 yi al. diğerlerini önermem.
    Haklısın km konusunda fakat uzun yorucu araştırmalardan ve daimi fikir değişikliklerinden sonra en son commuter sınıfta karar kıldım chopper dan vazgectim commuter olcak o tamam son kararım ise 7-8 yaşında bi motosiklete bağlayacağıma parçası ucuz modeli yeni sıfıra yakın çin malı modellere bakmaya basladım özellikle mondialin yeni modelleri elimdeki paranın da bi kısmını ehliyet için ayırınca zaten bişey kalmıyo varsın 1 senede 2binlira hiç olsun hiç bişey olmazsa dağıtana kadar biner iyice öğrenirim umarım çok aşırı zararlı çıkmam...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)