Dostum Bende Kasım ayından beri ik tekerlekli oldum
Senin güzergahın tam tersi, Üsküdarda oturuyorum ve hergün Karaköye gidiyorum. Günlük 50-60 km.
Bende çok araştırmıştım zamanında. Tarz seçmek, motor seçmek hele helebilmiyorsanız geçekten dert olabilir.
Ben önce Kasım sonunda 125 cc Hoda PCX ile başladım. İki hafta önce onu satıp Yamaha X-Max 250 Aldım. Şu an çok Memnunum.
Boyunuz kısa olsaydı Önce PCX ile başlayın derdim. Ama 1.80 Boy ile X-MAx yada X-City ile rahat başlayabilirsiniz. Eğer daha önce deneyiminiz yoksa büyük 750'lik falan almayın derim.
125-300 cc aralığındaki motosiklet ve scooter'lar gayet rahat işinizi görür. Benm araştırmalarıma göre sorunsuz ve kullanıcısını memnun eden epey scooter-motosiklet var bu aralıkta.
En önde gelenleri :
Scooter'lar
Honda-PCX 125 cc : 6.000 TL, Yeterli bagaj, 0-90km hız gayet rahat. Seri yedek parça bol. Sorunsuz.
Yamaha X-MAX 250 : 11500TL (ABS'li modeli 12500TL). Kocaman Bagaj, muhteşem Konfor. Yıllardır test edilmiş bir scooter.
Yamaha X-City 250 : Sanırım 9000TL Civarı. Büyük teker. Konforlu. Kullanıcıları genelde memnun.
Piaggio X-Evo 250 : 11500TL. X-MAx'in italyan versiyonu. Ama daha konforlu olduğu söyleniyor. Kocaman bagajı var.
SYM GTS 250 ie : Nisbeten daha küçük tekerlekli ama kullananlar yere göğe sığdıramıyor.
Honda SH 300i : Eğer bagaj çokta önemli değil ve scooter diyorsan. Scooter konforunda, motosiklet seriliği ve Konforu.
Kymco Downtown 300 : Bununda japon yadan italyan olmadığına bakma. Kesinlikle birinci kalite bir scooter.
Motosikletler :
Suzuki Inazuma 250 : Henüz Türkiyeye yeni geldi. Kesinlikle mükemmel, konforlu , Japonya üretimi bir motosiklet.
Honda CBR250 : Yarış Motosikleti tarzında. Ama görünüş sizi yanıltmasın. Gayet güvenli ve güzel bir motosiklet. Ama işe gidip gelirken öne eğik oturmayı istemeniz lazım ;)
Kavasaki Ninja : CBR -250 'den biraz daha agresif. Ama gayet Kaliteli. Ve yine Japon.
Bence bunların hepsini gözün kapalı alabilirsin. Ben Yamaha X-MAX'tan yana kullandım tercihimi. ABS'li olanı. Ve 15 gündür kullanıyorum. Ve çok beğeniyorum. Allah kolaylık versin.
)