Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Merhabalar çok yeniyim ve bir kaç sorum var arkadaşlar

REKLAM ALANI

merhaba arkadaşlar hep misafir olarak izliyordum sizi sonunda dayanmayıp bir motor almaya karar verdim. Bu ayki maaşımla beraber yaklaşık elimde 10.000 tl var. 5000-6000 tl de kredi çekebilirim. bu aralıklarda bir motor bakıyorum . Bu gün yamaha ya gittip ve yeni bir kullanıcı olduğum için yamaha x city i önerdi. Fakat bir arkadaşta bir az sıkıntı çekersin ama 2. el bir Honda VT 750 C4 Shadow önerdi kullanman biraz sıkıntı olur dedi ama seni uzun süre idare eder. Şimdi ben avrupa yakaısnda oturuyorum ve çalıştığım okul Anadolu yakasında yaklasık olarak gidiş dönüş her gün 48 km yol gidicem . Boyum 1.90 kilom ise 120 sizce hangisini almak daha mantıklı yada baska öneriniz var mı. ikisi bir birinden ap ayrı motorlar biri crusier tarzı öbürü ise scooter sanırım. Burdaki arkadaşlara güveniyorum 2 gün içinde motoruma sahip olucağım sonunda, burda yazan bilgilere göre. Şimddiden teşekkürler

İsmim MUrat
    yaş 27
    Meslek Öğretmen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Dostum Bende Kasım ayından beri ik tekerlekli oldum
    Senin güzergahın tam tersi, Üsküdarda oturuyorum ve hergün Karaköye gidiyorum. Günlük 50-60 km.
    Bende çok araştırmıştım zamanında. Tarz seçmek, motor seçmek hele helebilmiyorsanız geçekten dert olabilir.
    Ben önce Kasım sonunda 125 cc Hoda PCX ile başladım. İki hafta önce onu satıp Yamaha X-Max 250 Aldım. Şu an çok Memnunum.
    Boyunuz kısa olsaydı Önce PCX ile başlayın derdim. Ama 1.80 Boy ile X-MAx yada X-City ile rahat başlayabilirsiniz. Eğer daha önce deneyiminiz yoksa büyük 750'lik falan almayın derim.
    125-300 cc aralığındaki motosiklet ve scooter'lar gayet rahat işinizi görür. Benm araştırmalarıma göre sorunsuz ve kullanıcısını memnun eden epey scooter-motosiklet var bu aralıkta.
    En önde gelenleri :

Scooter'lar
    Honda-PCX 125 cc : 6.000 TL, Yeterli bagaj, 0-90km hız gayet rahat. Seri yedek parça bol. Sorunsuz.
    Yamaha X-MAX 250 : 11500TL (ABS'li modeli 12500TL). Kocaman Bagaj, muhteşem Konfor. Yıllardır test edilmiş bir scooter.
    Yamaha X-City 250 : Sanırım 9000TL Civarı. Büyük teker. Konforlu. Kullanıcıları genelde memnun.
    Piaggio X-Evo 250 : 11500TL. X-MAx'in italyan versiyonu. Ama daha konforlu olduğu söyleniyor. Kocaman bagajı var.
    SYM GTS 250 ie : Nisbeten daha küçük tekerlekli ama kullananlar yere göğe sığdıramıyor.
    Honda SH 300i : Eğer bagaj çokta önemli değil ve scooter diyorsan. Scooter konforunda, motosiklet seriliği ve Konforu.
    Kymco Downtown 300 : Bununda japon yadan italyan olmadığına bakma. Kesinlikle birinci kalite bir scooter.

Motosikletler :
    Suzuki Inazuma 250 : Henüz Türkiyeye yeni geldi. Kesinlikle mükemmel, konforlu , Japonya üretimi bir motosiklet.
    Honda CBR250 : Yarış Motosikleti tarzında. Ama görünüş sizi yanıltmasın. Gayet güvenli ve güzel bir motosiklet. Ama işe gidip gelirken öne eğik oturmayı istemeniz lazım ;)
    Kavasaki Ninja : CBR -250 'den biraz daha agresif. Ama gayet Kaliteli. Ve yine Japon.

Bence bunların hepsini gözün kapalı alabilirsin. Ben Yamaha X-MAX'tan yana kullandım tercihimi. ABS'li olanı. Ve 15 gündür kullanıyorum. Ve çok beğeniyorum. Allah kolaylık versin. )
    Hoca bunu beğendi.

yns2626 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Transalp XL 650
    abicim bende vitesli bir motosikletle başlamalısın, arkadaşın dediğine katılıyorum bende vt 750 güzel vede kullanımı çok zor bi motosiklet değildir tek sorunun motor hakimiyeti ve vites konusu olacaktır ilk zamanlarda bunuda kısa bi sürede atlatırsın diye düşüünüyorum, chopper motorlar genel anlamda kullanım olarak rahat ve zevkli motorlar bende seçim VT 750 olmalı yada buna benzer farklı bir model ama kesinlikle scooter değil

erdem_cengiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr600f 5i
    Ne scooteri yaw git hemen kendine cbr 250r al. Scooter ne allah askina
    ender_oz ve barodi bunu beğendiler.

Alıntı greekurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum Bende Kasım ayından beri ik tekerlekli oldum
    Senin güzergahın tam tersi, Üsküdarda oturuyorum ve hergün Karaköye gidiyorum. Günlük 50-60 km.
    Bende çok araştırmıştım zamanında. Tarz seçmek, motor seçmek hele helebilmiyorsanız geçekten dert olabilir.
    Ben önce Kasım sonunda 125 cc Hoda PCX ile başladım. İki hafta önce onu satıp Yamaha X-Max 250 Aldım. Şu an çok Memnunum.
    Boyunuz kısa olsaydı Önce PCX ile başlayın derdim. Ama 1.80 Boy ile X-MAx yada X-City ile rahat başlayabilirsiniz. Eğer daha önce deneyiminiz yoksa büyük 750'lik falan almayın derim.
    125-300 cc aralığındaki motosiklet ve scooter'lar gayet rahat işinizi görür. Benm araştırmalarıma göre sorunsuz ve kullanıcısını memnun eden epey scooter-motosiklet var bu aralıkta.
    En önde gelenleri :

Scooter'lar
    Honda-PCX 125 cc : 6.000 TL, Yeterli bagaj, 0-90km hız gayet rahat. Seri yedek parça bol. Sorunsuz.
    Yamaha X-MAX 250 : 11500TL (ABS'li modeli 12500TL). Kocaman Bagaj, muhteşem Konfor. Yıllardır test edilmiş bir scooter.
    Yamaha X-City 250 : Sanırım 9000TL Civarı. Büyük teker. Konforlu. Kullanıcıları genelde memnun.
    Piaggio X-Evo 250 : 11500TL. X-MAx'in italyan versiyonu. Ama daha konforlu olduğu söyleniyor. Kocaman bagajı var.
    SYM GTS 250 ie : Nisbeten daha küçük tekerlekli ama kullananlar yere göğe sığdıramıyor.
    Honda SH 300i : Eğer bagaj çokta önemli değil ve scooter diyorsan. Scooter konforunda, motosiklet seriliği ve Konforu.
    Kymco Downtown 300 : Bununda japon yadan italyan olmadığına bakma. Kesinlikle birinci kalite bir scooter.

Motosikletler :
    Suzuki Inazuma 250 : Henüz Türkiyeye yeni geldi. Kesinlikle mükemmel, konforlu , Japonya üretimi bir motosiklet.
    Honda CBR250 : Yarış Motosikleti tarzında. Ama görünüş sizi yanıltmasın. Gayet güvenli ve güzel bir motosiklet. Ama işe gidip gelirken öne eğik oturmayı istemeniz lazım ;)
    Kavasaki Ninja : CBR -250 'den biraz daha agresif. Ama gayet Kaliteli. Ve yine Japon.

Bence bunların hepsini gözün kapalı alabilirsin. Ben Yamaha X-MAX'tan yana kullandım tercihimi. ABS'li olanı. Ve 15 gündür kullanıyorum. Ve çok beğeniyorum. Allah kolaylık versin. )
    dostum çok teşekkür edeirm bilgi için x- max a bende bakıcaktım ama baktığım bayiide yoktu yerine x -city önerdi ama ço kalternatif sunmuşssun sence benim boy ve kiloda yolumuda düşünürsen hangisini almak mantıklı istanbul trafiğide malum

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

Alıntı yns2626 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim bende vitesli bir motosikletle başlamalısın, arkadaşın dediğine katılıyorum bende vt 750 güzel vede kullanımı çok zor bi motosiklet değildir tek sorunun motor hakimiyeti ve vites konusu olacaktır ilk zamanlarda bunuda kısa bi sürede atlatırsın diye düşüünüyorum, chopper motorlar genel anlamda kullanım olarak rahat ve zevkli motorlar bende seçim VT 750 olmalı yada buna benzer farklı bir model ama kesinlikle scooter değil
    Honda shadow a benidme içim gitti ama tecrubesizlik korkutuyor beni

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:47 ----------

Alıntı erdem_cengiz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne scooteri yaw git hemen kendine cbr 250r al. Scooter ne allah askina
    kalıbıma pek uygun olduğunu snamıyorum

Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Hocam bence hiçbirşeyden korkmayın, herkesin fikrini alın ama kimseyi dinlemeyin.Üzerine oturduğunuzda içinize sinen hangisi ise onu alın derim.
    jr., ÖzLeMKaYrA ve SEÇ bunu beğendiler.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

Alıntı Murat 48/30 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bence hiçbirşeyden korkmayın, herkesin fikrini alın ama kimseyi dinlemeyin.Üzerine oturduğunuzda içinize sinen hangisi ise onu alın derim.
    İşte karar verebislem hemen alıcam o yüzden dneyimli arkadaşlardan fikir istiyorum

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    burgman 400 al boyun uzun rahat rahat gider gelirsin.
    seckin_ bunu beğendi.

yns2626 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Transalp XL 650
    abi ben bu işe 14 yaşımda başladım 1 sene cgl 125 kullandım sonra translap'e geçtim o bi senede kullandığım motor emin ol senin alacağın shadow'dan daha güvenli değildi ben sonuna kadar shadow diyorum üzerine bindiğinde anlıcaksın ne demek istediğimi zaten

Alıntı MBHoro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    burgman 400 al boyun uzun rahat rahat gider gelirsin.
    26.000 lira istiyor bayii benimse ayırdığım fiyat 16000 tl maximum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

Alıntı yns2626 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben bu işe 14 yaşımda başladım 1 sene cgl 125 kullandım sonra translap'e geçtim o bi senede kullandığım motor emin ol senin alacağın shadow'dan daha güvenli değildi ben sonuna kadar shadow diyorum üzerine bindiğinde anlıcaksın ne demek istediğimi zaten
    şöyle açıklıyım sana bu gün bir arkadaştan alıp ufak bir deneme yaptım öğlen yokuş yukarı çıkarken büyük sıkıntı yaptı bana alışık olmadığımdan

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bence ilk önce şöyle 1000 tl civarı bi socoter la trafiğe adapte olmaya çalış iş motosiklet kullanmak la bitmiyor trafikteki tehlikeleri göz ardı etme
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

MBHoro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Strom DL 650
    Alıntı Hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    26.000 lira istiyor bayii benimse ayırdığım fiyat 16000 tl maximum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:21 ----------

şöyle açıklıyım sana bu gün bir arkadaştan alıp ufak bir deneme yaptım öğlen yokuş yukarı çıkarken büyük sıkıntı yaptı bana alışık olmadığımdan
    ilk motorun değil mi bu nasıl olsa sağı solu çizilecek 2. el al. bir sürü temiz var..

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    www.fercomotor.com.tr

bu siteye gir bak istersen. istediğin kadar scooter modeli/çeşidi var
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

Alıntı MBHoro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk motorun değil mi bu nasıl olsa sağı solu çizilecek 2. el al. bir sürü temiz var..
    Motordan anlasam gitip alıcam 2. el de tırsıyorum anlamadığımdan

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:02 ----------

Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    www.fercomotor.com.tr

bu siteye gir bak istersen. istediğin kadar scooter modeli/çeşidi var
    teşekkürler dostum bilgi için incliyorum ama bana çeşitten çok bir iki kişinin hem fikir olduğu bir tavsiye laızm

OGUZHANKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C Shadow
    Şuandaki motorum aynı zamanda ilk motorum ve kendisi bir vt750 shadow. Başlangıç için gayet ideal bir motor bence. Uzun araştırmalar sonucunda shadow a karar vermiştim. Shadowla başlayan birçok insan var ancak bunlar arasında "shadowla başladım ama yapamadım sattım" diyenine henüz hiç rastlamadım. 750 cc 250 kg oluşu gözünüzü korkutmasın. Kullanımı öyle kolaydır ki sanki yıllardır kullanıyormuş hissi verir. Ve selesi yere en yakın olan cruiser olduğundan (66 cm) bir denge problemlemi yaşamazsınız. Tabi bunları söylerken, bu motoru alıp direk trafiğe çıkın demiyorum. En azından vitese, debriyaja, gaz tepkisine, motorun ağırlığına (250 kg) alışana kadar düz bir yolda gidip gelin. Şahsen ben öyle yapmıştım. Ayrıca biraz parayı gözden çıkartırsanız harley-davidson da cruiser eğitimi var. Ben gitmedim ancak gidenler için büyük avantajı olduğunu biliyorum. Gelelim yakıt konusuna. Benimki '06 model ve karbüratörlü, yakıt tüketimi 5 lt/100 km. Bu tüketim daha yumuşak ve sakin bir kullanıma göre biraz daha düşebilir. Ancak '08 ve sonrasıa üretilenler enjeksiyonlu olduğu için onların tüketimi biraz daha azdır.

alidgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250R-Bmw f650- tvs 150-hyosung GT 650 R
    200 luk bır vespa al keyfıne bak ..
    Çok acılar çekerim çok acılar, köpek değilim onu ısıramam.. Isırırım dudağımı. Büyük kişilerin sırlarına ortağım, gene de nah şu kadar övünemem. Bütün ayıplar bende ama, ne yapıp yapmalı ulaşmalı dostlara. Geri de kalmayı kendime yediremem..

Alıntı OGUZHANKY adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şuandaki motorum aynı zamanda ilk motorum ve kendisi bir vt750 shadow. Başlangıç için gayet ideal bir motor bence. Uzun araştırmalar sonucunda shadow a karar vermiştim. Shadowla başlayan birçok insan var ancak bunlar arasında "shadowla başladım ama yapamadım sattım" diyenine henüz hiç rastlamadım. 750 cc 250 kg oluşu gözünüzü korkutmasın. Kullanımı öyle kolaydır ki sanki yıllardır kullanıyormuş hissi verir. Ve selesi yere en yakın olan cruiser olduğundan (66 cm) bir denge problemlemi yaşamazsınız. Tabi bunları söylerken, bu motoru alıp direk trafiğe çıkın demiyorum. En azından vitese, debriyaja, gaz tepkisine, motorun ağırlığına (250 kg) alışana kadar düz bir yolda gidip gelin. Şahsen ben öyle yapmıştım. Ayrıca biraz parayı gözden çıkartırsanız harley-davidson da cruiser eğitimi var. Ben gitmedim ancak gidenler için büyük avantajı olduğunu biliyorum. Gelelim yakıt konusuna. Benimki '06 model ve karbüratörlü, yakıt tüketimi 5 lt/100 km. Bu tüketim daha yumuşak ve sakin bir kullanıma göre biraz daha düşebilir. Ancak '08 ve sonrasıa üretilenler enjeksiyonlu olduğu için onların tüketimi biraz daha azdır.
    Teşekkürler dostum suanda shadow daha ağır basmaya başladı böyle giderse shadow alıcam gibi

Pisman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    kışın da çok yağış olmayan havalarda kullanmayı düşünüyorsanız ve sürekli tam takım motosiklet kıyafeti kullanmayı göze alamazsanız öğretmen olduğunuzu genelde takım elbiseyle kullanmanızın kolaylık olacağı, boy ve kilonuzu da düşünerek ve ilk motorunuz olacağını düşünerek ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir scooter tercih etmenizi tavsiye ederim. alım satımdan edeceğiniz 1000-2000 tl zararı göz ardı edebilirseniz 200-300cc arası olabilir, 1-2 sezon sonra satıp daha büyük bi motor-scooter alabilirsiniz. japonlar her ne kadar güzel, güçlü ve sorunsuz olsalarda avrupa markalarındaki malzeme kalitesi ve konfor bir başka bence. şimdiden hayırlı olsun.

Hoca ben yamaha xcıty kullandım 6 ay kadar güzel motordur amortisörü bana göre başarısızdır su soğutmalı yakıt eğerleri sınıfına göre normal sayılır fakat bu fiyata eğer vitesli motor kullandıysanız honda shadow tavsiye ederim

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    her kafadan farkli bir ses her zamanki gibi :-) ACELEYE GEREK YOK bence siz once bir tarz belirleyin scooter iyidir candir dosttur bence olabilir cbr 250 demisler benim kendi motorum olmasina ragmen size tavsiye etmiyorum cunku gayet kalipli bir abimiz olarak kucuk kalabilir altinizda 750 lik bir cruiser in hata olacagini dusunuyorum vitesli olacaksa inazuma scooter olacaksada piyasadaki 250 liklerden alabilirsiniz kymco x citing 250,sym gts250i,xmax 250,daelim250 vs vs ... motor cookk ama dedigim gibi once TARZ budada en buyuk etken motordan istedikleriniz sizin icin en hayirlisi olur insallah tercihiniz...

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)