Bence bu trafik kuralları ihlallerini kadın erkek diye ayırmamak lazım.İlk başta saygı,eğitim ve tecrübe...Ben arabada,motosiklette kullansam dönüşlerde gecenin bi yarısı tenha sokakta da olsam sinyal veririm,karşıdan karşıya geçen yayalara yol veririm.Aracımı 5 dakikalığınada olsa insanların geçişini engelleyecek yere bırakmam,ama benim yolumu tıkayan çok var nedense.Yolun ortasına bırakmış gitmiş.Sürücünün kendisine saygısı yok bize nasıl olsun.Kendisine saygısı olsa aracı öylesine bırakıp gitmez ve geçecek olan bi sürü insandan da küfür yemez.Bayan sürücülerin tek hatası aşırı telaşlı olmaları.Rahat olsalar problem olmayacak.Eyvah ger geri nasıl yanaşıcam,burdan nasıl geçicem,araba burdan geçmez asıl kornaya vb.Herkes hata yapar,kadın sürücüde erkek sürücüde.Ama aynı hatayı tekrarlamanın da lüzumu yok.
Primavera, hoşgeldiniz, kullanıcı adınızın mesleğiniz ile alakası var mı?
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
http://motosiklethaber.com/index.php/2011/12/12/gezen-bayanlar/
Bugün yolda kasksız korumasız scooter kullanan bir kadın gördüm, artçısı da kendisi gibi kask takmıyordu. Duran trafikte kurye gibi aralardan geçip gitti. Dikkatsiz kullanan hemcinslerime alışığım da motor üzerinde böyle seyahat eden kadınları ilk defa görüyorum. Ne diyeyim, aramıza hoşgelmişler
en kısa zamanda altın günlerini tekrar düzenlemeye başlayalım
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
Bir titreteyim burayı dedim. Belki hanımlarımız dökülmüşlerdir yollara
Merhabaa..ben 10 yildir kullaniyorum, gercek bayan motorcusuyum:-):-)genelde tek geziyorum..12.08.13 tarihinde ayvalik yoluna cikacagim.tekrar selamlar bayan motorcu arkadaslara
Arada olur öyle şeyler, stres yapmaya gerek yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
Beraber de gezelim... Ankara'ya gitmeyecek olsam takılmak isterdim peşine... Yol tarihlerimizi paylaşalım derim.. ?
her ne kadar modern takilmaya calissada icten ice dolayli yollardan "sen kadinsin, sen evinde otur, elinin hamuruyla bulasma erkek isine, OOOO ablaya bak, yerim seni anam,) bu ve buna benzer bir cok toplumsal kirlilik ve gericilikle dolu bir ortamda o kadindan ne kadar basari ve oz guven bekliyorsunuz? ben cinde yasiyorum burada kadin erkek ayrimi yok, belediye otobusu suren bayanda var, tir suren bayanda taksi suren bayanda, vede hakkini vere vere, turkiyede bu kadar maganda varken o kadina hala sen motor surme demek yerine, ya bak bunun dogru yolu budur boyle yaparsan daha iyi olur derseniz ve o magandaya, " bak ayilikla insani ayiran seyler var ve onlarda boyle boyledir" dersek, cok sey degisir bence. hepimizin kiz kardesi annesi ablasi var, kim istemez hepsi guclu ayaklari uzerinde durabilen dirayetli insanlar olsun?
biz hala 14 yasinda kizini zorla evlendirmeye calisan yada " amaaaan okuyup ne yapacak verelim birine kurtulalim" zihniyetine sahip olan insanlarin hicte azimsanmayacak derecede oldugu bir ulkedeyken, kadina BIREY gozuyle degilde tamamen sexist bir yaklasimla bakmaya devam edersek, sen kadin soforden sikayet ederken, arkadan gelen maganda soforu goremezsin.
bizim evde arabayı eşim kullanır motoru ben. ben onun araba sürmesine güvenirim oda benim motor sürüşüme ve o benim araba sürüşüme güvenmez bende onun motor sürüşüne
ona motor sürmeyi öğretmek için ve birazda özel bişey olması adına ıkına sıkına bu motoru yapmıştım ama malesef çalındı
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1853066/detay/
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
abi inşallah yenge okumuyordur
bi gaza bassam googlede arasan bulamazsın
Temel e sormuşlar, Akıllı Kadını Nasıl Tespit edersin diye
Konuşmasından Diye cevap vermiş.
Ya Konuşmazsa diye tekrar Sormuşlar.
O kadar Akıllısını Görmedim Demiş.
İyice geyik yapmışsınız.
Kadınlar, Sizleri Takdir Ettim Haddim Olmayarak. İçten İçten Ah Vah Gidiyor Krallığımız Diyorlar.
Konuyu arada uyandırayım diyorum
What would you do?
merhabalar..henüz 2500 kmlik bir sürüş yapmış birisiyim.. umarım birgün bir yerlerde karşılaşırız...evet kadın sürücüler az , ama istanbulda dikkatimi çeken şey suadiye taraflarında çok fazla kadın sürücü görmüştüm ve çok hoşuma gitmişti..belki istanbul motosiklet fuarına grup olarak geleceğiz..belki oralarda tanışırız..
Valla hemen her gün motorcu bir kadını görüyor, konuşuyorum ve hatta seviyorum da... bir kaç ay öncesine kadar CBR600 kullanıyordu kendisi
Motosiklet kullanmak daha kompleks bir refleks istediğinden ve sürüşü sırasında doğayla teması hat safhada olduğundan otomobil kullanmaya göre kat kat zor bi iştir.
Bi çok kadın bu riski almaz,bu zorluğa katlanmaz,ya beceremeyeceğini düşünür (çoğunluk böyledir)yada erkeğe göre hayatla başetme içgüdüsü az olduğundan durumu görerek zaten kavrar ve hiç elini sürmez yani motora hiç bulaşmaz.
Motosiklet kullanabilen kadın iyi kadındır.Güçlü kadındır.En becerikli kadındır.Korkusuz kadındır.Tuttuğunu koparan kadındır.Erkekten farkı olmayan kadındır.
Aslında bizim kadınlarımız böyle kadınlar.Malesef biz fazla egemen olduğumuzdan bu kadınlar bunca yıl bu ve benzeri işlerden geri kaldılar.
Kadın elinin hamuruyla erkeğin işine karışmamalı diyen bir neslin doğurduğu kadınlar bunlar.Fazlaca kapatıldılar.Çokça ezildiler.İçlerinde ne cevherlerle ölüp yitip gittiler.
Bizde bu kadınları ezen bir neslin erkekleriyiz.Kadınlar uyandı artık.Farkındalar ve her yerdeler.Hala onlara hamurdu çamurdu deyip laf atmak gafletine düşmemeli,düşülmemeli...
Umarım keyifli geziler yaparsınız.Hakkınızdır.Sizden öncekiler o rüzgarın güzelliğini tadamadan gittiler.Siz tadın ve unutturmayın...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)