Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Merhabalar dostlar

REKLAM ALANI
    Utided - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Hyosung GV250
    Merhabalar arkadaslar.

Araniza yeni katiliyorum ve paylasimlarinizi, ozellikle gezi paylasimlariniz ilgi ile takip ediyorum.

Hemen kısaca kendimle ilgili bilgileri vereyim.

Boyum 185, kilom 107, yaş 25, Makine Mühendisiyim, 2008 B ehliyetim var, şu anda A2 almak üzereyim Nisan sınavına gireceğim. yaklaşık 110km lik bi antalya kemer arası scooter tecrübemden başka motor tecrübem yok.

En baştan şunu söylememde fayda var sanrım, başladığım bu yolun ucunda chopper aşkı var.

Bayağı bir zamandadır ilk motor seçimi yapmaya çalıştım. Sürekli değişti tercihler ve şu an mecidiyeköy kanuni servisindeki ustanın da tavsiyesiyle başlangıç olarak Kanuni GT 170 (veya GV 170) ile başlamayı düşüyorum. Ancak fuarı kaçırdığım için motorun bana fazla kücük gibi mi duracağını yoksa ideal mi duracağını kestiremiyorum. Usta bana tam olacağını söyledi. Şahsen orda bir Phantom gördüm ve gayet güzel geldi bana, ustanın söylediği de hemen hemen aynı olduğu ölçülerinin. Bana çok küçük olmaması, uygun olması yeterli. Amacım bir iki sene bu motoru kullanarak motor sistemine aşina olmak, çıkabilecek sorunları tecrübe etmek ve tabiiki daha büyük cc ye geçmeden önce trafik tecrübesi edinmek.

Ayrıca motoru almadan önce Yamaha nın seviye 1 eğitimine de katilacagim.

Umarım kısa zamanda kendimi geliştirip gezilerinizde size eslik edip tanışma fırsatı yakalarım.

Tavsiyelerinizi ve görüşlerinizi alabilirsem çok memnun olurum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Aramıza hoş geldin Serkan,

İçinde chopper aşkı yatıyorsa, ben sana hyosung gv 250 öneririm. GT 170'i bilemesem de, Phantom hakkında pek iyi şeyler yazılmıyor...

Hakkın da hayırlısı olsun.

Saygılarımla.
    serdar37100 ve Utided bunu beğendiler.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Motosikleti
    2015 Hyosung GV250
    Evet aslinda ilk tercihim de bu sekildeydi fakat hic tecrubem olmamasi. Ikinci el motor alirken bana yardimci olacak birilerinin bulunmayisi ve maddi acidan gt170 in uygun olmasi beni bu yone itti acikcasi. Bu konuda hala yuzde yuz degilim.
    Yorumunuz icin tesekkurler bu arada.

akanmf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R1
    serkan hoşgeldin inşallah en kısa zamanda motoruna kavuşursun,
    baya cüsselisin arkadaşım phantom seni kesmez demedi deme. benim boyu senin kadar kilosu senden baya düşük bi arkadaşımla phantom baktık ama küçük geldi gibi. sana önerim biraz daha bütçeyi zorla ya gv250 yada GT250 al. bu aletler baya güçlü cüsseli aletler. vede hyosunglar gayet kaliteli bakımı ucuz motorlar.
    Utided bunu beğendi.

Motosikleti
    2015 Hyosung GV250
    Teşekkürler Mehmet,

Bu gidişle tekrar kararımdan döndüreceksiniz beni valla

GV250 lere baktım baya, 5 bin civarı falan vermek gerekiyor sanırım, bir de herkes ikinci el alınca bi 300-400 de en az bakım onarım için gider diyorlar. ehliyeti de alıyorum malum onun maliyeti de var. Üstüne bir de kullanmayı henüz bilmediğimden ikinci el motorun çıkaracağı sorunlardan bıkarsın dediler. Yine ikinci el motoru benim yerime test edip onaylayacak tanıdığımın bulunmaması da bi handikap. Bu sebeple sıfır GT170 e (veya GV170) yöneldim. Sıfır motosiklet 3150tl, kredi kartıyla alabilieceğim ki en güzeli bu, 170 cc olacağı için kontrolü de daha kolay oluyormuş zaten ama motor henüz piyasaya çıkmadığından bende kendi boyutumla kıyaslayamadım bir türlü. Dediğiniz gibi görünüş açısından çok küçük kalacaksa vazgeçeceğim gibi geliyor bana da.

Bir ara da yine 3000tl civarı Tiger 250 düşünüyordum ama onlar da baya sorun çıkarıyormuş sanırım, o yüzden vazgeçirdiler beni.

Bir de cüsse olarak büyük kalsam motorun üstünde diyelim, performans olarak nasıldır ki peki 170cc 15 beygir bir motor. Hız yapayım falan bi derdim yok ama en azından üzerinde ben varken 90-100leri falan görebileceksem bana kafi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)