Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Herkeze Merhabalar

REKLAM ALANI

ilk önce herkeze merhabalar demek istiyorum ben enes yaşım 16 istanbul .tecrübeli abilerimize birkaç sorum olucak. ben 14 yaşımda motor kullanmaya başladım .ilk kullandığım gün motor almayı düşündüm fakat ehliyet almam gerekiyormuş vazgeçtim.şimdi haziran ayında 17ye giriyorum ehliyete yazılma niyetim var.fakat malumunuz motor fiyatları kışın daha uygun.kafamda honda cbf 150 var.az yakan düşük cc tam bana göre.ama şöyle bir sorunum var.ben bu motoru 3-4 hafta sonra almak istiyorum.dayımdan yardım alıp 2. ellere bakıcam. bu arada dayım abim küçük dayım motorcudur. motoru aldığımda ehliyetim olmıyıcak onun için motoru yalova armutluya götürmem orada dayımın yazlığına bırakmak istiyorum.yazın ehliyet kursuna yazılıp orada pratik yaparım ehliyetimi alıncada istanbulda polislere selam çakarım yani.benim bu motoru oraya götürmem için en iyi seçenek yenikapıdaki arabalı feribotla yalovaya gidip ordanda armutluya geçmek olucak.peki burdan yenikapıya sonra yalovadan armutluya giderken polis çevirirmi .çevirirse ne halt yicez.kask mont eldiven dizlik falan hepsini alıcam inşallah.sizce ne yapmalıyım herkeze kazasız sürüşler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cd0345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    12" CBF 150
    Alıntı enes13mes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk önce herkeze merhabalar demek istiyorum ben enes yaşım 16 istanbul .tecrübeli abilerimize birkaç sorum olucak. ben 14 yaşımda motor kullanmaya başladım .ilk kullandığım gün motor almayı düşündüm fakat ehliyet almam gerekiyormuş vazgeçtim.şimdi haziran ayında 17ye giriyorum ehliyete yazılma niyetim var.fakat malumunuz motor fiyatları kışın daha uygun.kafamda honda cbf 150 var.az yakan düşük cc tam bana göre.ama şöyle bir sorunum var.ben bu motoru 3-4 hafta sonra almak istiyorum.dayımdan yardım alıp 2. ellere bakıcam. bu arada dayım abim küçük dayım motorcudur. motoru aldığımda ehliyetim olmıyıcak onun için motoru yalova armutluya götürmem orada dayımın yazlığına bırakmak istiyorum.yazın ehliyet kursuna yazılıp orada pratik yaparım ehliyetimi alıncada istanbulda polislere selam çakarım yani.benim bu motoru oraya götürmem için en iyi seçenek yenikapıdaki arabalı feribotla yalovaya gidip ordanda armutluya geçmek olucak.peki burdan yenikapıya sonra yalovadan armutluya giderken polis çevirirmi .çevirirse ne halt yicez.kask mont eldiven dizlik falan hepsini alıcam inşallah.sizce ne yapmalıyım herkeze kazasız sürüşler.
    öncelikle merhaba enes kardeşim bende ilk motor kullanmaya başladığımda küçüktüm sendende küçük hemde =) 7 yaşında mobilet le başladım hala devam ediyor bu sevda =) abartı gelmesin manisa kula bi sor soruştur nette görürsün benim köyümde ilk okula giden çocuğa mobiete bisiklete takılan 2 yan tekerden takıp veriyorlar öyle yani=)

sonuç olarak o zamandan beri motor alma niyetim olmasına rağmen kendi motorumu geçen sene bu zamanlar aldım neden mi?

istanbulda ehliyetsiz asla olmuyor ehliyeti aldım 1 yılda aileyi ikna et para ayarlamayı bekledik

ama sana kötü bi haberim olacak dostum motosiklet ehliyeti 17 yaşına girince değil 17 yi doldurup 18 e girince araba ehliyetide 18 i doldurup 19 a girince alınıyor bende senin gibi biliyordum ilk 17 yaşıma girdiğimde ama yanıldım =) sonuç olarak bence para biriktirmeye şimdiden başla ekipmanlarını motorunu herşeyini ehliyetinle birlikte al inan bana şuan çok sinir oluyorsun böyle diyenlere biliyorum çünkü içinde bizdeki ateşin aynı yanıyor tutamıyorsun kendini ama bunları ehliyeti alıp motoru kullanmaya başlayınca anlarsın ;)

istanbul pendik / kartal civarında oturuyorum bi sıkıntın motorla ilgili bi sorun olursa mesaj atabilirsin buradan her türlü yardım elimden geldiğince ederim

[/COLOR]@cd0345 abim yaş konusunu çok araştırdım biraz kafa karıştırıcı ama şöyle oluyor mesele bu sene 2012 de 1994 doğumlular B 1995 LİLER A2 ALABILIYORDU 2013de ise 95liler b 96lılar a2 alıcak bana değer verip cevapladığın için teşekkürler trafik tecrübende motorla olmasada bisikletle az değil bisikletle hava iyi oldukça 10-20 km çapında heryere gidiyorum trafikde iyiyimde insan bazen bunun motoru olsa diyor :D ayrıca abim ehliyete yazıldı motor aldı simdi sınavı kazandı ehliyet almak üzere korumalı montu kaskı falan tam takım kaç kere polis gördü çevrilmedi zaten benim istanbulda ehliyetsiz kullanma gibi bir niyetim yok fıstıklı adında köye götürcem orda kullancam orda insan yokki polis olsun ayılarla dans ediyoz :D

abi sendede cbf varmış bilgi versene biraz ben 2008 model falan düşünüyorum max 2.750 bütçe var

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)