enes13mes adlı üyeden alıntı
ilk önce herkeze merhabalar demek istiyorum ben enes yaşım 16 istanbul .tecrübeli abilerimize birkaç sorum olucak. ben 14 yaşımda motor kullanmaya başladım .ilk kullandığım gün motor almayı düşündüm fakat ehliyet almam gerekiyormuş vazgeçtim.şimdi haziran ayında 17ye giriyorum ehliyete yazılma niyetim var.fakat malumunuz motor fiyatları kışın daha uygun.kafamda honda cbf 150 var.az yakan düşük cc tam bana göre.ama şöyle bir sorunum var.ben bu motoru 3-4 hafta sonra almak istiyorum.dayımdan yardım alıp 2. ellere bakıcam. bu arada dayım abim küçük dayım motorcudur. motoru aldığımda ehliyetim olmıyıcak onun için motoru yalova armutluya götürmem orada dayımın yazlığına bırakmak istiyorum.yazın ehliyet kursuna yazılıp orada pratik yaparım ehliyetimi alıncada istanbulda polislere selam çakarım yani.benim bu motoru oraya götürmem için en iyi seçenek yenikapıdaki arabalı feribotla yalovaya gidip ordanda armutluya geçmek olucak.peki burdan yenikapıya sonra yalovadan armutluya giderken polis çevirirmi .çevirirse ne halt yicez.kask mont eldiven dizlik falan hepsini alıcam inşallah.sizce ne yapmalıyım herkeze kazasız sürüşler.