Herkese merhabalar, İstanbul'dayım, özel bir bankada yönetici olarak çalışıyorum ve yaş 40 (teneşir vakti). Çocuk yaşlarımda babamın Jawa'sı motosikletle ilk tanışmamdır, aktif olarak kullanmam ise maalesef bugünlere kaldı. Hayabusa'cı kuzenin dolduruşları ile (iyi ki öyle yapmış) daha fazla gecikmeden aranıza katılmam gerektiğini anladım. İlk başlarda eşime göre 40'ımdan sonra azdığım ima edilse de (daha neler...) 9 yaşındaki geleceğin motorcusu kızım ve de tahmin edeceğiniz üzere sevgili babam 1 numaralı destekçilerim oldular. Bugünlerde eşim, 'Bendemi başlasam acaba' demeye başladı eh bu bir virüs gayet doğal.
Bu zevkin, eğitimsiz acıya dönüşeceği bilinci ile Honda Güvenli Sürüş 1 ve 2 eğitimlerini aldım, Ehliyet'e başvurdum ve 20 yıllık B sınıfına sınıf atlarak A2'ye çevirdim. Honda eğitimleri ile yetinmedim trafikde kullanım dahil, Villa Levent'den yeni dersler aldım. Kask, dizlik, mont, eldiven, bot dahil tüm ekipmanları temin ettim. Başta DD'nin Motosiklet Teorisi olmak üzere motositelerdeki siz tecrübeli arkadaşların sürüş ve güvenliğe yönelik tüm yayınları hatmettim, fırsat buldukça da pratik yaptım.
Motor seçimi için açıkçası tüm yayınlara ve hocalarımın doğal tavsiyelerine karşılık ben daha performanslı bir tercih aradım ve CBF600 ile ER6F arasında uzun süre bocaladıktan sonra dar şasisi ve kilosu nedeni ile çok hakim olacağımı düşündüğüm ER6F'i 10 gün önce Villa Levent'den teslim aldım (Ben şanslılardanım bu vesile ile ÖTV artışını şiddetle kınıyorum). www.ninja650.com daki yorumlarda ER6F'i tercihimde etken oldu.
Şimdi eminim büyük başlamışssın yorumları olacaktır ama;
Gaza gelecek zamanda değilim. 10 gündür kullanıyorum ve inanılmaz memnunum, yukarıdaki aşamaları tamamlayan ve 40 yaşı aşmış biri olarak doğru tercih yaptığımı düşünüyorum (yine de yeni başlayan arkadaşlara düşük CC ile başlamaları taza motorcudan da tavsiyedir)
Herkese keyifli sürüşler dileği ile,