Hoşgeldin Eğer anlattığın kadar seviyorsan motosikleti zaten ilerde " deli kız bi vazgeçmedin şu motordan " diyecekler ve beraber güleceksiniz
Hoşgeldin Eğer anlattığın kadar seviyorsan motosikleti zaten ilerde " deli kız bi vazgeçmedin şu motordan " diyecekler ve beraber güleceksiniz
2008 - 2011 Mondial 125Mt , 2012 - 2013 Honda Dylan, 2013 - ...... Aprilia Sportcity 250ie
Motosiklet özgürlüğümün tek yolu.
müsadenizle bende buradaki ehliyet sistemini anlatayım..
17 yaşına geldiğinizde tırışkadan bir sınava girer A2 ehliyetinizi alırsınız...üstelik yaşınız 17 boyunuz 1.55 cm kilonuzda 50 kg olsa üstüne birde 50 cc lik scooter ile 10 km tecrübeniz ancak olsa bile hayabusa,harley davidson,goldwing yada ne bileyim işte kendi ağırlığınızın 5-6 katı ağırlıkta ve neredeyse uçak gibi havalanabilecek güçte bir yada birkaç motosiklet almanıza ve kullanmaya çalışmanıza kanunen kimse engel olamaz..üstelik bu motorlara binerken atlet don,yalınayak binseniz ama kafanızda naylondan kaska sadece görüntüde benzeyen bişey olsa kaskı var diye yine kanunen kimse bişey yapamaz..
biz Türk milleti aceleci insanlarız..öyle bi süre o hp,sonra bu hp yok yaş genç filan uğraşamayız bunlarla...
pardon konu sahibi kardeşim..hoşgeldin bu arada...umarım hayallerine hayırlısı ile kavuşursun..aklı başında canının kıymetini bilen saygılı ve kültürlü bir motosiklet kullanıcısı olman dileğiyle.....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Aslında ben başka bir başlık açmak için girdim ama birşeyler yazmadan edemedim...yaklaşıl 2-3 ay önce motosiklet alıp bu aleme girmeyi kafama koydum. motosikletle ilgili bilgim neredeyse 0 dı A-2 ehliyetimi 4-5 sene evvel almıştım ama sadece 1 saat kadar pratik eğitimi ve sınavda 50 metrelik scooter sürüşüyle o günden sonra motorla alakam olmamıştı ta ki bu sene yaz aylarına kadar....HONDA CBR 250 yi görünce evet bende motorsiklet almalıyım ve alabilirim dedim kendi kendime... sonra araştırmalara başladım neler yapabilirim diye...çünkü arkadaşımdan eşten dosttan alabileceğim bir motosiklet yoktu neticede...forumu 2-3 gün iyice araştırdım ne yapabilirim öğrenmeye çalıştım.. bu sayede HONDA MEM ( Motosiklet Eğitim Merkezi ) den bu sayede haberim oldu gerekli planı yapıp kaydoldum ve en önemli eşik bence atlatılmış oldu..2 gün toplamda 15-16 saat süren eğitimde 150 cc Honda CBF ile önce teorik sonra pratik eğitimi aldım. Buradan önce CBR 250 ile başlamak gibi bir düşüncem vardı ancak bunun için bile eğitimde bunun bile riskli olduğunu gördüm...eğitimden sonra oturduğum bölgenin koşulları nedeniyle öncelikle motorsikletle ilgili yer ayarlamaya başladım ufak tefek full kapalı bir garaj yaptım, bu sürede mont-dizlik-kask- eldiveni temin ettim... pek çok arkadaşım vs. dalga geçti motor almadan aksesuar almamla ilgili ama doğru olan kesinlikle bu ....tam olarak koruyucu ekipmanları tedarik etmeden o makinanın üstüne çıkmayın kesinlikle...en son geçen hafta bir motosiklet bayine gidip ödememi yaptım ve 150 cc TVS Apache marka bir motor aldım... motosikleti bugün teslim ettiler tam olarak kendimi yoğun trafiğe çıkacak gibi hissetmiyorum... sokak aralarında biraz gezecek motoru tanıycam sonra nasip kısmet...beklediğimden zor ama beklediğimden zevkli bir deneyim motosiklet ...temkinli ve emin adımlarla başlamak kaidesiyle herkesin en azından denemesini isterim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)