Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ve hayatımda ilk kez motora bindim.(Herkese merhaba)

REKLAM ALANI
    Felsefeci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba adım Çağrı aranıza İzmir'den katılıyorum,91 doğumluyum,21 yaşındayım.Bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce içimde aniden parlayan bir motosiklet merakından sonra bu yaz kendimi kursa kayıt olurken buldum ve sonunda ilk eğitimimi de aldım,eğitimim 7 saat sürecek.Daha önce vitesli vitessiz motor kullanmadım.Kullandığım motor Honda Titan'dı.İlk izlenimlerimi paylaşayım:İlk zorlandığım nokta motoru ayaklığa almak oldu,bunun için biraz efor sarfetmek zorunda kaldım devamında ise eğitmen oldukça yetenekli olduğumu,daha önce motor kullanmama rağmen başarılı olduğumu hiç kullanmayanlar 20-30 metre dahi ilk derste süremediklerini söyledi,slalom yaptım,1.vitesten öteye henüz geçemedim,eğitmen izin vermedi,bir diğer zorlandığım nokta ise sürekli motoru istop ettirmek oldu.Rölanti ayarı,debriyaj ayarı vs alışmam yarım saatimi aldı sonrasında.Motora binmeden önce acaba ne hissedeceğim diye düşünüyordum,tarzımı belirlememiş olsam da commuter ile başlayıp devamında SS yahut Cruiser düşünüyordum.Motora binince fikrim değişmedi hatta eğitim alıp direk 600 cc alanlardaki deli cesaretine şaşırdım.Titan bile hiç motor kullanmamış biri için fazla ataktı,zaman zaman kontrolü kaybettim.Fakat her şeye rağmen 15-20 km hızlarla gitmiş olsam da o rüzgarı yemenin ayrı bir heyecan olduğunu ilk kez farkettim.
    cx571, skyytr ve !Lk£® bunu beğendiler.
    En bağışlanamaz yanın bu işte;gücün var ve hükmetmek istemiyorsun!(Friedrich Nietzsche)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O zaman aramiza hosgeldin
    Felsefeci ve Halil Karamanoğlu bunu beğendiler.

Hosgeldin dostum, hocanin seni gazlamasi olmus bu yetenek olayi, motosikletin anasi bisiklet babasi otomobildir. Sen anasini kulllanmayi bildigin icin slalom, gidisler, denge konusunda sikinti yasamamassin, babasinda ise otomobil cinsi seyler girer debriyaj olsun gaz ayaridir, motor uzerine kurulu seyler bunlarda zorlanman normal... Hocanin gaziyla ben yetenikliyim adamim diye kaptirma, ben downhill bisiklet surucusuyum, Profesyonel degil ama bir ara gaza geldim, ayni birinin soylemesiyle sonunda bisikleti kafamin uzerinde buldum... Aman dikkat
    Felsefeci bunu beğendi.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    yazı dizisi gibi olmuş.. bende ybr ye ilk bindiğimi hatırlıyorumda 2008 ocak ayı..öff be dedim ne gidiyo bu 600 leri aklıma bile getiremezdim..koca mahalleyi 1. viteste dolaşır 2 ye atmak gerekmezdi kaldırımda yürürken ybr ye geçince böyle oluyor tabi yıl oldu 2012 eskiden 1. le gezdiğim yerleri şimdide 2 ile geziyorum pek bişey değişmedi yani
    Aramıza hoş geldin..
    tesol.tr ve Felsefeci bunu beğendiler.
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    aramıza hoşgeldin demek lazım...
    Felsefeci bunu beğendi.
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Alıntı D-Rat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hosgeldin dostum, hocanin seni gazlamasi olmus bu yetenek olayi, motosikletin anasi bisiklet babasi otomobildir. Sen anasini kulllanmayi bildigin icin slalom, gidisler, denge konusunda sikinti yasamamassin, babasinda ise otomobil cinsi seyler girer debriyaj olsun gaz ayaridir, motor uzerine kurulu seyler bunlarda zorlanman normal... Hocanin gaziyla ben yetenikliyim adamim diye kaptirma, ben downhill bisiklet surucusuyum, Profesyonel degil ama bir ara gaza geldim, ayni birinin soylemesiyle sonunda bisikleti kafamin uzerinde buldum... Aman dikkat
    Bunun farkındayım muhtemelen cesaret verme adına sarfedilen cümleler.Uzun zamandır araştırma yapsam da gene sormak isterim arkadaşlar size:Başlangıç için Tvs Apache Rrt 150 düşünüyorum,direk tekeri değiştirip,rodajdan sonra hoş bir performans egzozu takmak istiyorum.(Apaçilik için değil sadece diğer araçlar tarafından farkedilsin diye üstelik motorun orjinal egzozu biraz soba borusunu andırıyor.)Egzoz konusunda gene biri söylemişti boşuna değiştirme aracın beyniyle uyumlu olmaz yakıt konusu flan sorun olur demişti bundaki doğruluk payı nedir?Rodajan sonra mı değiştirilmeli yoksa direk değiştirebilirmiyim?Devamında ise tarzıma karar verip muhtemelen 1-2 yıl sonra 250 cc SS veya 250 cc Cruiser düşünüyorum.Sizce çizdiğim motosiklet haritası nasıl?Honda Cbf ile artık piyasaya girmeyecek diye duydum eğer hoş bir model getirirse onu da alternatifler listeme alabilirim.
    En bağışlanamaz yanın bu işte;gücün var ve hükmetmek istemiyorsun!(Friedrich Nietzsche)

ramoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot satelis 250 abs
    aramıza hoşgeldin,kazasız belasız sürüşler...bu arada eğitimi nerede aldın,ne kadara mal oldu bi ara eşimi göndermeyi düşünüyorum da böyle bi eğitime.
    Felsefeci bunu beğendi.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    karizmatik ismine ve iddialı nickine yakışır güzel bir giriş yazısı olmuş
    aramıza hoşgeldin
    Felsefeci bunu beğendi.
    harley is making love with davidson

Alıntı ramoon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aramıza hoşgeldin,kazasız belasız sürüşler...bu arada eğitimi nerede aldın,ne kadara mal oldu bi ara eşimi göndermeyi düşünüyorum da böyle bi eğitime.
    Teşekkür ederim.Sanırım yanlış anlaşıldı bu ekstradan bir eğitim değil,ehliyet için eğitim.İzmir'de Ağustos için kayıt yaptırmayı planlarken 2-3 kurs gezdim,ortalama aynı fiyatları söylemelerine rağmen neredeyse hepsi motosiklet sürmeyi kendin öğrenirsin ama istersen ben vitessiz motorda 2-3 saat eğitim veririm dedi ben de kabul etmedim biri hariç,bir kurs 7 saat vitesli eğitim vereceğini söyledi ben de ona kayıt oldum.Ücreti ise 400 tl.İsmi ise;Emin Direksiyon.

ramoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    peugeot satelis 250 abs
    Alıntı Felsefeci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim.Sanırım yanlış anlaşıldı bu ekstradan bir eğitim değil,ehliyet için eğitim.İzmir'de Ağustos için kayıt yaptırmayı planlarken 2-3 kurs gezdim,ortalama aynı fiyatları söylemelerine rağmen neredeyse hepsi motosiklet sürmeyi kendin öğrenirsin ama istersen ben vitessiz motorda 2-3 saat eğitim veririm dedi ben de kabul etmedim biri hariç,bir kurs 7 saat vitesli eğitim vereceğini söyledi ben de ona kayıt oldum.Ücreti ise 400 tl.İsmi ise;Emin Direksiyon.
    anladım teşekkür ederim.

GokhanUzun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar
    Hoşgeldin
    Allah kaza bela vermesin.
    Felsefeci bunu beğendi.
    montani semper liberi ... dağcı daima özgürdür

mali_181 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu an için motorsuz :(
    Hoşgeldin o zman kalıcı,katılımcı ve bilinçli olman dileklerimle...
    Felsefeci bunu beğendi.

skyytr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xenter 150
    Ne güzel ilk motor tecrübeni bir eğitmein yanında yapmışsın.
    Ben 16 yaşımdaken yamaha jog marka bir scooter ile bir kiz arkadaşım yanıma gelmişti . Simsiyah ve o kadar yeniydiki Çeşme ılıcada arka sokaklarda dolaşmaya başladık tabi ben kullanıyorum bana demezmi arkasını kaydırarak dön sokağı Bende bisiklet mantalitesi bir siktim ön freni gidon sola dönükken , bir baktım ikimizde yerdeyiz allahtan 10 km 20 km arası bir süratımız vardı . İlk binmemde düşmeme rağmen o kadar keyifliydiki 17 yaşıma basar basmaz ehliyet + Galaxy 90 scooter .
    Kader bundan seneler sonra yine yamaha sahibiyim . Artık yaşım gereği çok daha bilinçliyim ama önümüzdeki senelerde kendimi trafikte biraz daha geliştirdikten sonra bir tmax veya xmax düşünmüyor değilim .
    Felsefeci bunu beğendi.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Aramıza hoş geldin Çağrı kardeşim.

Felsefeci bunu beğendi.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Alıntı skyytr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne güzel ilk motor tecrübeni bir eğitmein yanında yapmışsın.
    Ben 16 yaşımdaken yamaha jog marka bir scooter ile bir kiz arkadaşım yanıma gelmişti . Simsiyah ve o kadar yeniydiki Çeşme ılıcada arka sokaklarda dolaşmaya başladık tabi ben kullanıyorum bana demezmi arkasını kaydırarak dön sokağı Bende bisiklet mantalitesi bir siktim ön freni gidon sola dönükken , bir baktım ikimizde yerdeyiz allahtan 10 km 20 km arası bir süratımız vardı . İlk binmemde düşmeme rağmen o kadar keyifliydiki 17 yaşıma basar basmaz ehliyet + Galaxy 90 scooter .
    Kader bundan seneler sonra yine yamaha sahibiyim . Artık yaşım gereği çok daha bilinçliyim ama önümüzdeki senelerde kendimi trafikte biraz daha geliştirdikten sonra bir tmax veya xmax düşünmüyor değilim .
    Senin hikayen de güzelmiş Bu arada Alsancak'tansın ben de Karşıyaka'danım,ilerde tur düzenlenirse yüzyüze de tanışmayı isterim Mert dostum

hoş geldiniz...
    Felsefeci bunu beğendi.

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    hoş geldin dostum aramızda daimi olman dileğiyle
    Felsefeci bunu beğendi.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Hos Geldiniz.
    Scooter seviyor kullaniyorsunuz.
    bence Yuksek tekerlekli 12-14-16 cok daha pratik oluyor.
    malum yollar-cukurlar ufak teker sukitir kullanmak daha zor

Alıntı ibo8316 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hos Geldiniz.
    Scooter seviyor kullaniyorsunuz.
    bence Yuksek tekerlekli 12-14-16 cok daha pratik oluyor.
    malum yollar-cukurlar ufak teker sukitir kullanmak daha zor
    Hayatımda hiç scooter kullanmadım.

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Hondaya devam usta Hondaya devam Şaşma Hondadan Bende Tİtanın biraz alcağı vardı sonra titan oldu sımdı CBR125R ile yola devam. Honda Hayat Onda.
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)