Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yıllar sonra tekrar motorcu olasım geldi

REKLAM ALANI

Tüm motorsiklet gönüldaşlarına merhaba. 47 yaşında, İstanbul'da her gün işe giden gelen ortalama bir vatandaşım. 1988 senesinde 78 model bir Vespa ile başlayan motor aşkım kah sahip olduğum, kah emanet bindiğim, 500'lük bir Honda, VN1500, R1100GS gibi motorlarla devam etti. Sonra evlilik çocuk felan yıllar geçti, 2006 senesinde işe gidip gelmek için sıfır bir Mondial 150HS aldım. Sağnak yağmur ve kar hariç, her gün köprü geçmeli (ehliyet var) işe gitmeli gelmeli bindim. Motorun canı çıktı, geçen ay rahmetlinin cenazeyi kaldırdım. Scooter almak istemiyorum, motora binmeyi özledim. Para imkanları da sınırlı... 3 gündür internette ha babam forumlardayım, o mu bu mu, CBF 150, CBF 250, CBR 125, 250, YBR'dir, Hyosung'dur, Apache'dir derken kafam darma duman oldu:
    CBF 150: 6 yıl sucu motoruna bindim, bi 3-5 yıl da kurye motoruna binmek istemiyorum. (Gücenme yok )
    CBF 250: Parçaları pahalı
    CBR 125: Boy 1.80 kilo 85, sirkde bisiklete binen ayılar gibi kalmak var, bel ağrısı???
    CBR 250: parası bana kalın gelir
    Hyosung: arıza,krank şu bu okudum canım sıkıldı
    YBR125, 250: belirli bir fikrim yok...
    Vs, vs...
    5-6 bin TL seviyesinde, şehir içinde bineceğim, tamirciyle çok mesai yapmayacağım, binerken de az da olsa bana keyif verecek, ruhu olan bir motor arıyorum. Bana fikir verirseniz çok memnun olurum.
    Herkese esenlik ve sağlık dolu günler diliyorum.

Kerem

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:37 ----------

Konuyu açtıktan sonra baktım, baya uzun olmuş, hayat hikayesi gibi.... Kusura bakmayın )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kerem abi hosgeldin Simdi sana herkes kullandigi motordan memnuniyetini belirtecek, kafan daha cok karisacak Forumda bahsettigin motorlari yillardir kullananlara kulak ver, her motorun konu basliklarina goz at, yasli adamsin otur hepsini oku tek tek :p
    Secenek sayini 2'ye indirdigin zaman tekrar muzakere edelim.

"yaşli adamsın otur hepsini oku tek tek"e bayıldım...
    Öyle de yapacam... Cevap için sağol Lucas...
    Not: Ruhum hayli gençtir ama...

Alıntı Kerem65 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "yaşli adamsın otur hepsini oku tek tek"e bayıldım...
    Öyle de yapacam... Cevap için sağol Lucas...
    Not: Ruhum hayli gençtir ama...
    15 sene sonra bende aynini derim
    Bu arada 2 yil Hyosung Gt 250 comet kullanmis biri olarak, verdigin fiyat araliginda temizini bulup alirsan seni uzmeyecek bir motor oldugunu soyleyebilirim nacizane. Krank problemi grenajli olan Gt 250R modelinde, kullanicilarinin motora 1000 cc muamelesi yapmalarindan dolayi yasandi. Ayrica V cift silindir oldugundan grenajli modelde arkada kalan silindiri sogutamamasi da baska bir etken. Comet modeli ciplak oldugundan boyle bir sorunu yok.
    Yedek parcasinin pahali oldugu soyleniyor fakat, Allah gostermesin kaza bela yapmadigin surece motor kisminda kolay kolay ariza verebilecek bir motor degildi.
    Ybr 250 konusunda forumda motoseyyah nickli serdar abimize, yada esirci nickli İlhan abimize danisabilirsin.

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    47 yaşında bir adama yaşlı diyorsanız daha da gelmem bu foruma

Kerem65, gerek tork, gerek biraz hız düşününce gönül tabii ki 250 cc motorlara kayıyor. Ama çok şehirlerarası yol yapmayacağım diyorsanız ben size gene de pek yanaşmadığınız CBF 150'yi 0 km olmak üzere önereceğim. Güzel bir topcase ve yan çantalar ile, sorunsuzluğu ve konforu ile yıllarca işinizi görecek güzel ve ekonomik bir seçim olacaktır.

Bu arada, gözlüklerimi göndereyim mi? Bu bebelere karşı birbirimize destek olmamız lazım
    jr. bunu beğendi.

Bilgiler için teşekkür ederim Lucas... kayda aldım...

Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada, gözlüklerimi göndereyim mi? Bu bebelere karşı birbirimize destek olmamız lazım
    Ciziyorlar abi, lazerle yani. Yok hani yas itibariyle teknolojiyi falan takip etmiyorsan, artik tip cok ilerledi. Bir makina var giriyosun icine, kafana bi kac alet bagliyorlar, alacagin motoru direk ekranda gosteriyo :p
    Levsy bunu beğendi.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    tekrar hoşgeldin.............
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Mondial Mr 150 Vulture
    Bende yeni sayılırım forumda hoş geldiniz sizde yeniden ,bence tercihinizi biraz zevk biraz işe gidip gelme aracı olarak kulanılacak bir motor için kesinlikle 0 sorun çıkarmayan bir motordan yana kulanılması taraftarıyım verdiginiz fiyat aralıgına bakarsakta ybr 125 bence sizin için biçilmiş kaftan gerek yedek parça hani pek ihtiyacınız olacagını sanmıyorum ama , gerek konfor gerek performans sizin kırıterlere uyan en sağlıklı model olur diye düşünüyorum iyi forumlar diliyorum...

Levsy selam, maalesef bende yakın gözlüğü var... (Bunu dedim ya, Lucas'a daha da malzeme olur artık) destek için sağol...
    Hoşbulduk Ramço, sağolasın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------

Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama çok şehirlerarası yol yapmayacağım diyorsanız ben size gene de pek yanaşmadığınız CBF 150'yi 0 km olmak üzere önereceğim. Güzel bir topcase ve yan çantalar ile, sorunsuzluğu ve konforu ile yıllarca işinizi görecek güzel ve ekonomik bir seçim
    Ben de CBF 150'nin, içinde bulunduğum maddi koşullarda uygun bir seçenek olduğunun farkındayım, ama ruh açıkta kalıyor... Bir süre çırpınıp, gidip CBF 150 alacakmışım gibime geliyor, ama gönlümü razı edemedim...

Peder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RR Daytona (Siyah)
    Hoşgeldin abi. Araştırmalarını yap aklına yatan bütçene uyan hangisi ise onu al
    Raptor Riders
    http://www.raptorriders.com.tr/
    Sons Of Anarchy

Motosikleti
    Piaggio Carnaby 200 - Honda Wave 110i
    Ben de 36 yaşındayım.. Motor ile yaşın alakası yok, seni kutluyorum abi.. Her gün Beylikdüzü-Etiler arası Honda Wave ile gidip geliyorum. Küçük bir alet olması dışında sorun yok..

Sana nacizane olarak Yamaha YBR, TVS Apache, Honda PCX öneririm. Aman İtalyan motorlarından uzak durasın, ben Carnaby'mi galeriye verdim satılsın diye.. Düşünürsen Yamaha BWS 125 de epey şık bir alet, eski tüpçü versiyonuyla alakası kalmamış..

Bir de ST Kanuni RT 125 D (Bigfoot) öneririm, deli yakışıklı bir alettir ama sürat yapmaz. En baba 100.. Arka lastik sorunu vardı, o da halloldu, fiyatı biraz senin limiti aşar ama 7500 TL civarı..

Şıklarını biraz ele, yardımcı olmaya çalışırız..

Yusuf, Hakan, Hoşgeldinler ve yorumlar için teşekkür ederim...
    Ozzy Can önerilerini dikkate alıp inceleyecem, vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

Bu arada sahibinden.com'da CBF 150'leri incelerken bir şey dikkatimi çekti... Ben yanlış bilmiyorsam CBF 150'nin "0" satış fiyatı 4.750 TL artı plaka masrafları... 5.000 TL'ye hatta 6.000 TL'ye 2. el satan var... benim bilmediğim (sıfırı yok bulunmuyor gibi) bir şey mi var, millet kafayı mı yemiş?

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Birde ER 5 e bakmanızı önereceğim.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

reis007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ara verdik , yaza kısmet...
    bence size 150 artık yetmeyecek ne alırsanız 250lik olsun demedi demeyin
    bende 5 sene 150lik kullanan biri olarak, 250lik motora bir bindim, kendimden geçtim. yakıtı yormaz, torku tatmin eder. fazla uzun yolda yapmayacaksanız, temiz bir comet (gt 250) derim, ybr 250de iyi ama dediğiniz gibi yedek parçası çok pahalı.
    Sevmek güzeldir sevmeyi biliyorsan motosiklet güzeldir sürmeyi biliyorsan...

bende forumda bi ihtiyar ben varım diyordum sizi gördüm memnun oldum hoş geldiniz.

cbr125cbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150'2011 Kırmızı
    Kerem abi hoşgeldin, motosikletten beklentilerini sen de dile getirmişsin zaten. Benim nacizane tavsiyem 2. el çantalı temiz az km de ya da motosiklete yeni başlamış birinden belki cbf 150 yi 4000 ya da 4200 tl ye alman. O 5000 üzeri satanlar yan çanta setleri, zenon farlar ve mişlen lastiklerle beraber satanlardır ve uzun süreli kullanacaksan bunları yavaş yavaş alabilirsin. Alış-Satışta da zarar etmessin pek.
    Bence gücü senin için yeterli gelecek mi onu analiz etmen gerekli. Ben de beylikdüzü-gayrettepe gidip geliyorum 80-100 üstüne zaten çok az çıkıyor akan trafik dolayısıyla hızın bir anlamı kalmıyor ( bana göre ) Ben de bundan sonraki motosiklet için gt250 düşünüyordum ama benim motosikletim 100km de 2.0 -2.5 arası yakıyor ( şehir içinde ) gt250nin 100/4 yakıt tüketimini duyunca vazgeçtim( tabi bu benim önceliğim) . Cbr250 olabilir dedim yedek parçası ve ikinci el fiyatı hala yüksek.(cbf 150 ile kıyaslarsak)

Velhasıl kelam günlük 80km yolum var ve haftada 50tl benzin masrafım var. 400kmde 9-10lt civarı yakıt harcıyorum.

Çok takmadan belki deneyerek almak gerekiyor bence, iyi bir pazarlıkla aldığınız motosikleti aynı fiyata satıyorsunuz 100-200tl zarar etseniz de çok sıkıntı olmayacaktır. Deneyin bence
    (Bu arada ben de 30a merdiven dayadım

Hayırlı olsun

Mavimotor selam, hoş bulduk... bir araya gelir ihtiyarlar heyeti kurarız...

Vakit ayırıp bana cevap yazan, hoşgeldin diyen herkese teşekkür ederim...

Lucas bana, "Abi ihtiyar adamsın otur oku" dediydi ya, ben de elden geldiği kadar okudum...

Bu arada Reis 007 ile tamamen hem fikirim, 250 cc'nin altı bana zayıf kalacak diye düşünüyorum.

Bu durumda, şu an için elimde bulunan kısıtlı bilgiler ışığında,

Gönlümün istedikleri:

GT250 Comet (Tipine bayıldım, param anca 2. eline yeter, tamirci tamirci dolanmak var, parçaları pahalı gibi)
    250 Venox (Comet için yazdıklarım geçerli)
    Regal Raptor (Nereden çıktı demeyin... Dikilitaş Ali usta; hem eski komşum, hem de benim rahmetli 150 HS'yi yıllarca yürütmemi sağlayan adam, sırf ona güvenerek 2. eli alınır, binilir, 2. el fiyatları makul, parçaları makul)
    Honda'lar benim imkanımın ötesinde kalıyor (CBF 150 hariç)

Aklın emrettiği:

Al bi sıfır CBF 150 taksitle, garantili garantili bin... (Ama bi Comet'e bakıyorum, bi de CBF 150'ye, içim sıkılıyor, aklımı dinlemek istemiyorum)

Kafamdakiler bunlar... düşündüklerim doğru mu? Yorumlarınızı alabilirsem çok memnun olacağım...

Herkese sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.

Abi sana önerim plaka dahil 9.500'e çift silindirli naked suzuki inzuma 250cc gösterge panelinde yok yok suan piyasada bulunan tüm motorlardan daha detaylı gösterge paneline sahip bir bak arastır derim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    O CBF150 dediğin 5 tane comet eskitir.Kendini ispatlamış bi motor dururken bence bulaşma sıkıntılı motorlara.Yolda kalırsın , arıza yaşarsın , motorculuğa başladığına pişman olursun.Ben 2 sene cbf150 kullandım.Otoban , asfalt , dağ , bayır , orman , tarla girmediğim yol kalmadı.Bi kere öksürmedi motor.
    007mac bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)