Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kazada kim suçlu

REKLAM ALANI

Motosikleti
    yzf 600r thundercat 1998

Uploaded with ImageShack.us

Merhaba arkadaşlar aranzda yeniyim hatta ilk mesajım.
    Yukarıda semada görüldüğü gibi bir kaza yaptım.
    Yaklaşık 10-20 gibi bir hız ile kırmızı ışıkta bekleyen araçların yanından (sağda bulunan emniyet şeridimsi alandan genişlik 100 cm den az) ilerlerken park halindeki araç sinyal vermeden önüme cıkış yaptı. çok büyük bir hasar yok fakat lokal boya, ön siyal, ayna ve yeni bir elcik gerekli sadece. Bende ise en ufak sıyrık bile yok. Fakat sigorta yönünden haklımıyım haksız mı ve yapmam gerekenler nelerdir acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR250R
    Kesinlikle siz haklısınız. Araç sinyal verse bile yol hakkı öncelikli sizin. Sinyal vermemesi ise suçu iyice otomobile veriyor.
    eray_uluyazı bunu beğendi.

baysamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı blow07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle siz haklısınız. Araç sinyal verse bile yol hakkı öncelikli sizin. Sinyal vermemesi ise suçu iyice otomobile veriyor.
    Doğru, ama büyütmeye gerek yok adamın ağzını burnun kıracaksın yoluna devam ediceksin. Masrafa karşılık.
    Aşk üç harflidir...! BMW binGitSin

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    sigorta %100 seni suçlu göstecek emniyet şeridinden gittiğin için...
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    ilk bakışta adam suçlu tabiki ama olayın emniyet şeridinde olması işleri değiştirebilir. emniyet şeridinin çizgisinin olmadığını, oranın emniyet şeridi olduğunu bilmediğini söyleyerek haklı duruma geçebilirsin. hakkatende çizgi yok gördüğüm kadarıyla.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    Alıntı baysamin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Doğru, ama büyütmeye gerek yok adamın ağzını burnun kıracaksın yoluna devam ediceksin. Masrafa karşılık.
    KUL FANİDİR YOL MUKADDES, ELBET VERİLECEK BU SON NEFES,
    NE MAKAM KALICI NE HEVES,
    ORTA SAHADA TEK ADRES MANUEL FERNANDES

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk bakışta adam suçlu tabiki ama olayın emniyet şeridinde olması işleri değiştirebilir. emniyet şeridinin çizgisinin olmadığını, oranın emniyet şeridi olduğunu bilmediğini söyleyerek haklı duruma geçebilirsin. hakkatende çizgi yok gördüğüm kadarıyla.
    herhangi bir kuralı bilmiyorum demek kişiyi kurtarmıyo...olay oranın emniyet şeridi olup olmamasına bağlı olabilir...

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı erro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herhangi bir kuralı bilmiyorum demek kişiyi kurtarmıyo...olay oranın emniyet şeridi olup olmamasına bağlı olabilir...
    kuralı bilip bilmemekten bahsetmiyorum. emniyet şeridi olması için bir şerit olması lazım. Fotoda görüldüğü üzere ya yok yada silinmiş görünmez hale gelmiş. Her yolda da emniyet şeridi olmadığına göre yolun sağı kesinlikle emniyet şerididir diye birşey söylenemez.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kuralı bilip bilmemekten bahsetmiyorum. emniyet şeridi olması için bir şerit olması lazım. Fotoda görüldüğü üzere ya yok yada silinmiş görünmez hale gelmiş. Her yolda da emniyet şeridi olmadığına göre yolun sağı kesinlikle emniyet şerididir diye birşey söylenemez.
    çizgi olmasa bile, silinmişse bile orası emniyet şeridi olarka kayıtlıysa arkadaşın "orada çizgi yoktu" sayılmaz demesi bişeyi değiştirmez demek istiyorum...kaldı ki orası eğer emniyet şeridi ise diğer araçta aynı şekilde kırmızı ışıkta bekleyen araçların arasına burnunu sokarak o da emniyet şeridini ihlal etmiş olabilir...eğer orası emniyet şeridi olarak geçiyosa tabi...

Motosikleti
    Honda CRF1000L
    öncelikle geçmiş olsun. orası şerit bile olsa sigorta sizi suçlu gösterir. çünkü arkadan gelen ve araca çarpan siz oluyorsunuz. maalesef böyle bir durum var. şerit olmayan bir yerde olmanız da cabası. normalde biz motosikletliler de araba gibi bir şeritte bulunmak zorundayız. her tem de 90-100 en sağ şeritten giderken manyak bazı sürücüler sizi sıkıştırıp emniyet şeridine itmeye çalışsa da, bizim de araçlar gibi şeritte seyretme zorunluluğumuz var kanunlarda.aracın sinyal vermemesi de pek bir şeyi değiştirmiyor. bu arada bahsettiğiniz hızların üstünde bile (35-40km) ile giderken benim cb125E 1,5 motor boyu mesafe de durabiliyor eğitim alanında. yolda da 2 boy olur diye tahmin ediyorum. bu tarz panik fren çalışmalarını yaparsanız belki gelecekte bu tarz olayların önüne geçebilirsiniz. tekrar geçmiş olsun.

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    İkinizde hatalısınız. Kimde hasar az ise o araç kusuru kabul etsin. en azından hasarı cok olan parayı garantılesin.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

Motosikleti
    yzf 600r thundercat 1998
    ilgilenen arkadaşlara teşekkürler

ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikletim bozuldu emniyet şeridine girmeye çalıştım duracaktır diyebilirsiniz...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    orasinin emniyet seridi olmasi imkansiz.

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Orası emniyet şeriri değil ve sen araca yandan vurmuşsun arkadan değil. Bence seni haklı çıkaracaktır eksper.

canekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC700x
    geçmiş olsun

aslen ana yolda olan siz ve park alanı olan o kaldırımdan (bodrum-turgutreis yolu üzeri mağazaların önü yanılmıyorsam) ana yola katılan araç focus.

otopark vb. yerlerden çıkarken öncelik tüm diğer araç ve yayalarındır, yola katılan araç diğerlerine yol vermelidir.

aksine siz solunuzda kalan bir araca çarpmadıysanız, problem yok. bildiğim kadarıyla.

---------- Post added at 01:45 ---------- Previous post was at 01:28 ----------

Alıntı ero__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletim bozuldu emniyet şeridine girmeye çalıştım duracaktır diyebilirsiniz...
    yalana teşvik ETMESEK !

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)