Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Aşmışlardan Sürüş Tavsiyeleri

    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    3 gün İzmir , 5 gün Mersin
    Okumaya üşenebilirsiniz diye renklendirdim. okuyun 5 kardeş geliyo yoksa

    1. Motoru sadece güneşli Pazar günleri kullanmayın. Sürüş kontrolünüzü artırmak istiyorsanız, mümkün olduğunca sık motor kullanmalısınız. Mat Oxley, TT sürücüsü.




    2. Çoğu sürücü motora biner, debriyajı bırakır ve gazı açar. Fakat evden işe gidiş geliş temel becerileri kazanmak için ideal zamandır. Trafik ışıklarında beklerken debriyaj-gaz dengesini tekrar- tekrar çalışın. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




    3. Mükemmel U dönüşü için, ağırlığınızı dönüşün dışına verin (sağa dönüşte sola eğilin ve selede sola kayın). Bu motorun dengesini sağlar ve dönüşü kolaylaştırır. Adam Davies, okuyucu.




    4. Açık viraj dönüşünde frene ihtiyaç yoktur. Sadece gazı kapatın, kontrolün tam olduğundan emin olun. Gaz kesilince motor virajın içine yönelir, yalnız çok erken yapılırsa ideal çizginin dışına çıkarsınız ve daha da yavaşlarsınız. Andy Morrison, sürüş eğiticisi.




    5. Motorunuzun farklı viteslere olan reaksiyonunu öğrenin. Bu şekilde bir olay olduğunda yanlış viteste yakalanmazsınız. Phillip Gordon, okuyucu.




    6. Motor devrini devir sınırının üst yarısında tutmaktan çekinmeyiniz. Böylece küçük el hareketine motor hızla cevap verebilecektir. Araçları daha kolay geçebilir, yakıt ekonomisi sağlar ve motor ile ilgilenmediğiniz için nereye gittiğinize daha iyi odaklanabilirsiniz. Mike Armitage, Bike yol deneyicisi.




    7. Vitesi motorun en yüksek torkuna yakın zamanda değiştiriniz. Debriyajsız vites değiştirme, sarsıntısız sürüş sağlar. Fakat burada zamanlama anahtar noktadır. Gazı anlık kapatın, vitesi yükseltin ve böylece sıradaki dişli kolayca yerine yerleşir. Bu işlem bütün viteslerde geçerlidir ve motora zarar vermez. Damon I'Anson, sürüş eğiticisi.




    8. Farklı yüzeylerde arka freni kilitlemeye çalışmak teker kavramasının kullanılabilir bir göstergesidir. Bu işlem sıklıkla ve farklı koşullarda denenerek fren gücünü ne kadar olduğunu algılayarak yapılmalıdır. Islak zeminde teker kilitlenmesi kavramının olmadığının göstermek için gerekli değildir, ağırlık transferinin nasıl çalıştığını gösterir. Jeremy Waterman, okuyucu.




    9. Yumuşak bir yavaşlama için frenle beraber gazı kapatın. Fren için iki parmağınızı kullanın, aynı anda gazı kontrol etmelisiniz. Fay Graham, okuyucu.




    10. Motor kontrolünde akıcı olmaktan vazgeçmeyiniz. Her vites değişiminde, her gaz hareketinde, her frende temel amaç süreklilik ve kesintisiz olmaktır. Som balığının yüzmesi gibi sürüş sizi gideceğiniz yere götürür. Rupert Paul, teknisyen gurusu.




    11. Virajlarda ayaklığın yere değdiğini fark ederseniz pozisyonunuzu bir önceki açıya göre düzeltiniz. Ayağınızı ayaklığın en dışına yerleştiriniz. Böylece yer ile ilk önce ayağınız temas edecek kolayca fark edebilecek ve pozisyonu düzeltebileceksiniz. Dave Hart, okuyucu.




    12. Yarışırken aşırı kibar olamaya çalışırım. Motor üzerinde kararsızlık yaşamam. Bu yağmurda neden hızlı olduğumu açıklar. Barry Sheene, GP efsanesi.




    13. Bir yere giderken yavaş gitme egzersizi yapınız. BMW okulunda 20 yıldır motor süren fakat yürüyüş hızında süremeyen kişilerle karşılaştık. Bu pratik ve güvenin azalmasına bağlıdır. Bu eğitimi alırsanız ve günlük sürüşlerdeki sonuçlarını görürsünüz. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




    14. Sert bir şekilde hızlandığınızda düz uzanın ve ruhunuzda hissedin. Fay Graham, okuyucu.


    FREN




    15. Ne kullandığınız ve nerede kullandığınızdan bağımsız olarak, motor kontrolünün en önemli kısmı frenlemedeki güveninizdir. Simon Pavey, Dakar yarışcısı ve off-road eğiticisi.




    16. Her yolculuktaki acil duruş bir raflekstir. Nick Els, okuyucu.




    17. Yolda veya arazide % 80 ön % 20 arka freni kullanırım. Motoru sadece ön fren ile durdurabilirsiniz, arka frenin etkisi çok azdır, motoru stabil tutmaya yardım eder. Arazide ön freni tüm dönüş süresince kullanabilirsiniz. Fakat caddede dönüş ortasında hızlanmadan önce freni bırakmak gereklidir. Valentino Rossi, GP sürücüsü.




    18. Fren yaparken benzin deposunu bacaklar ile sıkıştırarak ve ağırlığı kollarınızdan uzaklaştırınız. Kollarınızın gevşek olmasına ihtiyaç vardır. Andy Goodman, okuyucu.




    19. Çok agresif olmadığınız sürece, ön tekerlek sizin tahmininizden daha iyi yolu tutar. Dönüşlerde fren yapıldığında lastik asfaltı iterek yolu daha iyi tutar. Freni sıkmaya devam edebilirsiniz, ama aniden bırakırsanız lastikteki basınç ve yol tutuş aniden kaybolacaktır. Scott Smart, BSB yarışıcısı.




    20. Arka fren sürücünün cephaneliğindeki küçümsenen bölümdür. Sürüş sırasında arka freni yok saymak dünyayı ele geçirip Belçika'da yaşamaya benzer. Şehirde ve yağmurda değersizdir ama acil durumda sizi kurtarabilir. Martin Fitz-gibson, Bike yazarı.


    AKIL OYUNLARI




    21. Güzel frenleme her iki uçta ince ortası geniş şekil oluşturmalıdır. Başlangıçta hafif sıkıp sonra basıncı artırmak tam dururken yine azaltmak gereklidir. Jack Hallam, okuyucu.




    22. Sadece yolu veya araziyi ve motoru düşünün. Bu her zaman kolay değildir. Beyninizin bir yarısı ile motoru sürüp yolu görebilir, diğer yarısı ile kızları, arkadaşı, çocukları düşünebilirsiniz. Valentino Rossi, GP sürücüsü.




    23. Düzgün nefes almak için bilinçli çaba sarfedin. Stres altında yüzeysel nefes almak veya nefesi tutmak normaldir. Fakat bu durumda beyninizin daha fazla oksijene ihtiyacı vardır. Mat Oxley, TT sürücüsü.




    24. Emin sürüşün tek yolu paronaya halinde olmaktır. Köşe arkalarında park etmiş arabalar olduğunu, hiç kimsenin sizi görmediğini, otobüslerin herhangi bir yer ve zamanda uyarmadan aniden duracağını, ağaçların altının ıslak olduğunu, yayaların intihar edeceğini farzedin. Ve en önemlisi bundan zevk alın. Martin Fitz- gibson, Bike yazarı.




    25. Bütün kötülüklerin anası kibirdir. Andrew Short, okuyucu.




    26. Büyük, hızlı motor kullanırken, her şey çok hızlı olur, bu nedenle bir sonraki şeye yüzde yüz konsantre olun. Aklın bir miktar motorun önünde olmasına ihtiyaç vardır. Yolda her zaman bir sonraki köşeyi düşünürüm. Valentino Rossi, GP sürücüsü.



    YARIŞTA



    1. Sağ elinizin ne yaptığına dikkat edin. Dönüşe yaklaştığınızda gazı kesmiş ve fren yapmıyorsanız, gazı erken kesmişsinizdir. Eğer dönüşten önce freni bıraktıysanız, tekrar fren yapmanız gerekecektir. Mike Armitage, Bike test sürücüsü.




    2. Normalde motor freni ve debriyaj balatası fren gibi davranır, kayacak kadar arka tekeri yavaşlatır. Yana yattığınızda debriyajı bırakırsanız daha fazla yatmanıza neden olur. Debriyajı kavramak arkanın toplamasını ve arka tekerin tekrar yol çizgisine girmesine yardım eder. Scott Smart, BSB yarışçısı.




    3. Islak günlerde kendinizi yumuşak fren konusunda eğitin. Jimn Whistler, okuyucu.




    4. Mallory firketesinde, örneğin, ben debriyaj aktif olmadan önce iki yana yatış yapıp sonra son yatışta gaz veriyorum. Scott Smart, BSB yarışçısı.



    KLASİK MOTOR SIRLARI



    5. Gerçekte en iyisi frene bel bağlamamaktır. Her zaman kaçış yolu için plan yapın. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




    6. Vites sıklıkla yanlış tarafta ve yanlış yöndedir. Yeni motorda gidona işaret koyun. Bu trafik ışığındaki karmaşayı önler. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




    7. Karanlık basmadan evde olun. Adrian Stear, Klasik Bike ekspert.




    8. Seyahate çıkmadan önce karınız motor karavanın nasıl bağlandığını bildiğinden emin olun. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




    9. Eski motorlarda reserv yoktur, benzinci görünce fulleyin. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




    10. Virajlara doğru hızlanın. Eski motorları kullanımı zordur, viraj ortasında sorun çıkarır. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




    11. Acele etmeyin. Parça dökebilir. Eski motor kullanma modunda olmalısınız. Hugo Wilson, Klasik Bike ekspert.




    12. Yoldaki çukurlardan kaçın. Sert motorla birine girerseniz kendinizi hastanede bulursunuz. Brian Crichton, Klasik Bike ekspert.




    13. Counter-steering size yeterli hızda dönme sağlamaz ise? İç taraftaki ayaklığa ağırlık verirken içteki gidonu itin. Sean Hayes, eğitici.




    14. Dönüşte kalçanızın yarısını selenin dışına kaydırın, ve dönüşe doğru omzunuzu düşürün.Bu başınızı dönüşe döndürür ve bu şekilde yolun gittiği yere bakarsınız. Bu aynı zamanda vücudunuzu en iyi pozisyona getirir ve motora az yük bindirir, sarsıntıları azaltır. Dizinizde doğal bir şekilde asfalta doğru yaklaşır. Pete Boast , eğitici.




    15. İki yol kenarının birleştiği yeri gözlemek dönüş hızınızı ölçmeye yardım eder. Bitiş noktası size doğru geliyorsa viraj daralıyordur ve yavaşlamanız gerekir. Eğer uzaklaşıyorsa, viraj açılıyordur, gazı açabilirsiniz. Tim Bailey, sürüş eğiticisi.




    16. Birçok sürücü asfalt dışında motor kullanmaz. Çamur ve çakılda sürmek motorun ne yapacağını sıklıkla da ne yapamadığını öğrenmenin en iyi yoludur. Arka tekerde traksiyon kaybı gibi sizi şaşırtacak şeyler ile sizi durdurur. Yolda kullanıyorsanız bunun önemi yoktur, bunu ancak off-road da öğrenirsiniz. Simon Pavey, Dakar yarışçısı ve off-road eğiticisi.




    17. Viraj içinde aniden hızlı gittiğinizi fark ederseniz, tüm kontrolleri ele alma ve bir şeyler yapma dürtüsüne karşı koymalısınız. Ani tepkiler çözüm yerine daha çok problem yaratır. Her şeyi bırakın motor muhtemelen sizi doğru yola götürecektir. Harry Bird, okuyucu.




    18. Trafikte çok yakın takip ediliyorsanız arka frene hafifçe basarak fren lambasını yakınız ve trafiğin sizin yavaşladığınızı öğrenmesini sağlayınız. Bu gündüzde yapılabilir. John Pybus, okuyucu.




    19. Enjeksiyonlu motorlarda tam gazda bir miktar gecikme olur. Kötü yüzeylere ve gürültülü motorlarda tehlikeli olabilir. Bu sorun gazı yavaş açarak çözülmelidir. Peter Clark, okuyucu.




    20. Şehir içinde kapı eşiklerine çimlere ve çöp kutularına dikkat ediniz. İleriki köşede büyük bir çöp arabası görürseniz bu hareketli bir şikan oluşturacaktır ve sizin yolunuzdan araç gelebileceğini gösterebilir. Mike Gunter, sürüş eğiticisi.




    21. Eğer geçemediğiniz bir arabanın arkasında kalırsanız, aracın sürücüsünün yaptığı her bir hata için bir motor boyu geride kalın. Yanlış dönüş, ani dönüş, nedensiz fren ve dönüşten her biri için bir motor boyu geride kalın. Bunlar idiot detektörü ve kaza önleme planıdır. Bob Thurston, okuyucu.




    22. Öfkeye kapılmayın. Siz hatasızsınız, onlar hatalı, fakat siz zayıfsınız onlar değil. Al Hadley, okuyucu.




    23. Sürekli sert rüzgar sorun yaratmaz, sadece rüzgara doğru counter-steer uygulayınız. Rüzgarlı günlerde Çit sonrasında ve kamyonları geçtikten sonra dikkatli olunuz ani rüzgar tehlikeli olabilir. Büyük motorlar sert rüzgarda korkutucu olabilir. Ağırlığı eğilerek seleye ve ayaklıklara vermek motoru stabil tutar. Ben Miller, Bike editörü.




    24. Eğer karda 20 dakika düşmeden motora bindiyseniz, durun ve motoru tekrara gelip almak üzere kenara bırakın. Bir sonraki virajda şansınız sizi terk edebilir. Ben bunu zor yoldan öğrendim. David Hardy, okuyucu.




    25. Parkı planlayın. Dönemeyeceğiniz dar U dönüşlerde, yönünüz yokuşa doğru olsun ve geriye doğru gelerek dönün. Yokuşa doğru geri geri itmek daha zordur. Steve Westlake, editör.




    26. Otobanda hızı hissetemk istiyorsanız, hzıla gidin ve kısa bir süre arabaların arkasına girin. Dan Rich, okuyucu.




    27. Grup sürüşlerinde çok dikkatli olun- hiç kimse sizin gibi motor kullanmaz. Richard Roberts, okuyucu._________________




    MOTORUNUZU SEVİN




    1. Lastik basınçlarını düzenli kontrol edin. Aynaları silin, fren ve gaz kolunu ayarlayın. Rupert Sullivan, okuyucu




    2. Kış eldiveni kullanmayınız, ne olduğunu hissetmenizi engeller. Elcik koruma ve ısıtıcılı grip ve tüm yıl yazlık eldiven kullanınız. Stuart Clarke, okuyucu.




    3. Durduğunuzda visörü yıkayıp temizleyin. Sırt, bel diresek koruyucuları rahat olmalıdır. Kulak tıkaçlarının kaksı giymeden önce yerinde olduğunu kontrol ediniz. Mike Armitage, Bike yol deneyicisi.




    4. Visör üst kısmına siyah izole edici bat yapıştırınız. Güneş ışıkları düşük açınadan geldiğinde rahat olursunuz. Paul Morris, okuyucu.




    5. Tatilinizi petrol içinde kalmış martı gibi geçirmek istiyorsanız zincir yağınız ile elbiselerinizi aynı yere koyun. Juan Perez-Munoz, okuyucu.




    6. Gece normalden daha fazla arka freni kullanın. İdeali frene daha erken fakat yavaşça basın iyice yavaşlayıp tekrara hızlanma gereksinimi olmasın. Bu ön çatallar üzerine yatmayı ve ön farların beraber aşağı yönlenmesini önler. Keith Tompson, okuyucu.




    7. gece tanımadığınız bir yolda giderken hızı uygun bir arabayı takip edin. Onun yaptığı her değişiklik takibinde olan sizi yol hakkında bilgilendirecektir. Virajlarda geride kalın düzlükte tekrar yakalarsınız. Alexander Templeton, okuyucu.




    8. Yüksek riskli durumlarda ön freni kavrayın. Saniyelr yaşamınızı kurtarabilir. Mat Oxley, TT sürücüsü.




    9. Zikzaklar çizerek gitmek lastikleri ısıtmaz, lastiğin yüzeyini temizler. Lastiği ısıtmanın en iyi yolu düz bir çizgide sertçe hızlanma ve frenleme yapmaktır. Martin Fitz-Gibson, Bike yazarı.




    10. Eğer tüm yıl motor kullanıyorsanız ve dağları geçme planınız varsa ucuz bir termometreyi konsola monte etmek yolun buzlu olup olmayacağı hakkında fikir verir. Buz donma noktasının üstünde ve altında oluşabilir. Gözünüz yolda ve termometrede olsun. Yolda parlama varsa güvenli değildir. Jonathan Downes, okuyucu.




    11. Çakıllı park alanları kumlu yolar gibi gevşek yüzeylerde ayaklıklar üzerinde ayağa kalkmak kayma riskini azaltır, sele yerine ayaklığa verilen ağırlık motoru daha stabil hale getirir. Arka teker kayarsa otomatik olarak düzelmesine yardım eder. Örneğin arka teker sola kayarsa, motor sağa yatar ve sol ayaklık sağdan daha uzak hale gelir. Sonuç olarak ağırlığı çoğu sol ayaklıktan kalkar bu kaymayı önler. Yarışçılar içteki ayaklığa kasten basarak kaymayı provake ederler. Bunu evde deneyin. Ian Lyford, okuyucu.




    12. İleride park etmiş beyaz van belki masum olabilir.. veya hız radarı olabilir. Yol kenarına ve köprü üzerine park eden her araçtan kuşkulanın-şüpheniz varsa geri dönün. Tim Bailey, sürüş eğiticisi.




    13. Gün boyunca yol alıyorsanız her benzin aldığınızda yiyin, için ve işeyin. Altı atıştırma büyük bir yemek yerine geçer fakat iki saatini yemekte geçirmeyin. Simon Weir, Bike üretim editörü.




    14. Karşıdan gelen araçların uzun gölgeleri varsa, gözlerine güneş geldiği için sizi görmekte zorlanıyor olabilirler. Özellikle kavşaklarda dikkatli olun. Phil Bifford, okuyucu.




    15. Yolda derin su, kum, çakıl, kar ile karşılaşırsanız ağırlığınızı ayaklıklara verin poponuzu seleden kaldırın ve kollarınızı gevşetin. Motorun etrafınızda hareketine izin verin. Motorla savaşmayın kazanamazsınız. Tim Langley, okuyucu.
    AGunak, eray_uluyazı, umt123 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    faruk59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2006
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    yamaha xt600/97
    çok faydalı bilgiler emeğine sağlık
    ::tutkuy::

  3. #3

    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Citroen Zx 1.8 16 V
    Bence işin en önemlisi bu. Hava karardımı kontağı kapatmak

    7. Karanlık basmadan evde olun. Adrian Stear, Klasik Bike ekspert.
    ---okn--- bunu beğendi.
    ::tartis:: Motor yorulmaz !!!! Sadece üstündeki insanlar yorulur ::tartis::

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR600RR
    7. Vitesi motorun en yüksek torkuna yakın zamanda değiştiriniz. Debriyajsız vites değiştirme, sarsıntısız sürüş sağlar. Fakat burada zamanlama anahtar noktadır. Gazı anlık kapatın, vitesi yükseltin ve böylece sıradaki dişli kolayca yerine yerleşir. Bu işlem bütün viteslerde geçerlidir ve motora zarar vermez. Damon I'Anson, sürüş eğiticisi.

    bu konu için millet birbirine girmişti,yok şanzıman iner yok bilmem ne olur,bakın adam ne demişş

  5. #5

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    çok uğraşmıssın gibi duruyor. teşekkürler

  6. #6

    Üyelik
    12 Ocak 2008
    Şehir
    KONYA
    Motosikleti
    HONDA CBR 125
    paylaşım için teşekkürler,gerçekten yararlı bilgiler...
    2 gözüm 2 tekerim var , 4 aç gözünü 4 tekerin var !!! :bounce:

  7. #7
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Ellerine sağlık ama bir iki hatalı tavsiye gözüme çarptı.
    İnceleyip daha sonra görüşümü yazacağım.
    Şu an uyumaya ihtiyacım var.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  8. #8
    koray gfb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda dylan - CBR 250R
    güzel yazmışsın yarısını okudum canım sıkıldı yarısınıda sonra okucam önemli bilgiler var çünkü
    Yarını düşünmeden, özgürlüğe yelken açmışcasına..

  9. #9

    Üyelik
    19 Ağustos 2006
    Şehir
    istanbul/rumeli hisar
    Motosikleti
    sym mio
    Kaynak nerden peki,
    belki daha fazla bilgi vardır,
    yoksa kaynak sen misin?
    alfamotosiklet.blogspot.com var birde, tavsiye dedrim,
    bu tarz topiclerde hep söyylerim
    [B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
    Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
    ::fool::

  10. #10

    Üyelik
    07 Eylül 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    vallaha harıka bılgıler emeğine sağlık.....

  11. #11
    PIERzig - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha Xj6
    Alıntı eftelya adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    24. Emin sürüşün tek yolu paronaya halinde olmaktır. Köşe arkalarında park etmiş arabalar olduğunu, hiç kimsenin sizi görmediğini, otobüslerin herhangi bir yer ve zamanda uyarmadan aniden duracağını, ağaçların altının ıslak olduğunu, yayaların intihar edeceğini farzedin. Ve en önemlisi bundan zevk alın. Martin Fitz- gibson, Bike yazarı.
    Buna çok güldüm ya
    Hele ki sıkışık trafikte aralardan gidiyorsanız önünüze her an biri çıkabilir

  12. #12
    eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    muhteşem bilgiler eline sağlık...

    yine çalıntı pardon alıntı yapmışsın anlaşılan
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1

  13. #13

    Üyelik
    07 Aralık 2007
    Motosikleti
    Intruder M800
    çok güsel bi yazı teşekkürler,her türlü pratik bilgi zamanı gelince işimise yarayabilir hatırlarsak tabıı acep başa gelmeden trafik yada sürüş tecrübesi kazanmanın bi yolu var mıdır?
    trafik tecrübem çok yok , yavaş gidiorum ensemde bitiolar hızlı gidiorum önüme bişi atlıycak die tırsıorum nasıl olcak bu iş yaws

  14. #14
    GeCe__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    ıstanbul
    Motosikleti
    K3 GSX R 600 YELLOW/BLACK
    hımm hoşuma gitti birazdan da motoruma binicem

  15. #15
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Çok önemli tavsiyeler, özellikle acemi arkadaşlar başta olmak üzere satır satır hepimiz okuyalım
    Ben de birşeyler eklemek istedim.

    Geceye kalmamaya çalışın, riski arttırır.

    Tecrübem ile sabittir, arka freni asla küçümsemeyin!!! Yazılanlar Ön Frenin kullanılmasını ve alışkanlık haline getirilmesini hedeflemek için abartılıdır kanımca. Arka fren gerektiği gibi kullanılır ise hayat kurtarabilir. Yanlış kullanıldığında ise ya kilitlenip kayar ve yerde buluruz kendimizi, ya da gerektiği gibi kullanmazsak fren mesafemizi arttırırız. Ön tekerleği kilitleyip düşmediğim ama çok korktuğum anlar vardır ama arka tekerleği kilitleyip daha fazla korktuğum zamanlar olmuştur. Arka Fren küçümsenmemelidir

    Kaskınızın vizörüne dikkat! Şehiriçinde çok kullanan arkadaşlar genelde benim gibi açık tutarlar ama, yol uzayıp gitmeye ve gazlamaya başladığınızda, özellikle hız arttığında bu açık kask vizörü bir anda dannn diye kapanıverir!! İrkildiğiniz o an kaza yapabilirsiniz. Sebebi sadece birden yüzünüze kapanarak gözlerinizi kapatmaya sebep olan refleks değildir. Vizör aniden kapandığında oluşan sessizlik bir an için Dumur Yaşamanıza, aklınızın bir anlık çalışmamanıza neden oluyor (Ben bir seferinde yüksek süratte Sollama Yaparken yaşamıştım, kimseye tavsiye etmem.)

    Artçınızın Uyuyabileceğini (Uzun yolda bilhassa) unutmayın. Büyük tehlikedir!!

    4-5 Saat hiç durmadan sürmeyiniz, ya da sürdüyseniz durma anınıza dikkat ediniz! Ayağınızı yere geç-erken koyuyorsunuz ve düşülüyor

    Motoru uzun yolda kullanırken Uyuyabileceğinizi Asla Unutmayınız Asla

    Düz Yolda İleriye Bakın, Virajda Virajın Çıkışına Baktığımız yere gideriz

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
    Poturdak

  16. #16
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ellerine sağlık ama bir iki hatalı tavsiye gözüme çarptı.
    İnceleyip daha sonra görüşümü yazacağım.
    Şu an uyumaya ihtiyacım var.
    Hata değil de , her motosiklet tipinde uygulanamayacak 1-2 teknik var gibi... Fakat ben de yanlış bilgi yazıp arkadaşları yanıltmak istemem...


    Bunun dışında , gerçekten hepsinin okunması gerekiyor. Çok faydalı bilgiler. Bu bilgilerin yaklaşık %70'ini başka yerlerden öğrendim ve uyguluyordum... Bir konu altında toplanmış güzel olmuş... Sadece okuyup geçmeyin arkadaşlar , sokağa çıktığınızda okuduğunuzu düşünün ve uygulamaya çalışın... Kesinlikle hayat kurtaran bilgiler var.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  17. #17

    Üyelik
    20 Mart 2007
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    HONDA CBR 125
    Alıntı Anemon85 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7. Vitesi motorun en yüksek torkuna yakın zamanda değiştiriniz. Debriyajsız vites değiştirme, sarsıntısız sürüş sağlar. Fakat burada zamanlama anahtar noktadır. Gazı anlık kapatın, vitesi yükseltin ve böylece sıradaki dişli kolayca yerine yerleşir. Bu işlem bütün viteslerde geçerlidir ve motora zarar vermez. Damon I'Anson, sürüş eğiticisi.

    bu konu için millet birbirine girmişti,yok şanzıman iner yok bilmem ne olur,bakın adam ne demişş
    yazi gercekten super cok tesekkurler...benimde dikkatimi ceken nokta burasi oldu adam yazmis bisi olmaz diye ama ben yineden sormak istiyorum harbiden bisi olmaz mi

  18. #18
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı honda.cbr.125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazi gercekten super cok tesekkurler...benimde dikkatimi ceken nokta burasi oldu adam yazmis bisi olmaz diye ama ben yineden sormak istiyorum harbiden bisi olmaz mi
    Kestirme cevap: bişiy olmaz.
    Kestirmenin ayrıntısı: Bu tip vites değiştirmeyi çok dikkatli uygulayarak tecrübe etmek gerekir. Alışıldığında debriyaj gereksiz hale geliyor
    Poturdak

  19. #19
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Haziran 2006
    Şehir
    Moskova / İstanbul / Kiev
    Alıntı honda.cbr.125 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazi gercekten super cok tesekkurler...benimde dikkatimi ceken nokta burasi oldu adam yazmis bisi olmaz diye ama ben yineden sormak istiyorum harbiden bisi olmaz mi
    Eğer yazılandaki gibi bu hareketi bilinçli birşekilde yaparsanız fazla zarar olmayacağını biliyorum.

    Fakat; bu hareket çoğu zaman yanlış ve bilinçsiz bir şekilde yapılacağından zararlı olacaktır... Hiç aksiyona girmeyin , normal bir şekilde vitesinizi değiştirin.

    denizcimuzaffer abim benden önce yazmış...
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

  20. #20
    eskici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Nisan 2006
    Şehir
    kktc de sürgünde... 3 yıllık hasretlik yaşayacam belliki
    Motosikleti
    tiger250, nexus 500, virago 1100
    Alıntı denizcimuzaffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kestirme cevap: bişiy olmaz.
    Kestirmenin ayrıntısı: Bu tip vites değiştirmeyi çok dikkatli uygulayarak tecrübe etmek gerekir. Alışıldığında debriyaj gereksiz hale geliyor
    aynen katılıyorum... tiger 250 ile aynı şekilde vites aktarımını yaptığımdan nerdeyse debriyajı unuttum desem yeridir...
    KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
    MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU
    %0.1


1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)