Anket: Motorlardan hangisini alıp yola çıkarsınız?
- Katılımcı sayısı
- 163. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
Ön freni sağlam olanı
-
Arka Freni Sağlam Olanı
Garajda İki Motorunuz Olsa [Fren Tekniği Anketi]
Reklamlar
-
Süper Moderatör
Son zamanlarda fren konusunda genç ve acemi üyelerimizin kafa karışıklığı ve bilgi kirliği yaşadığını gördüm, en kısa zamanda site yönetimi olarak bu konu hakkında bilgilendirici bir makale, video vs foruma sabitlemeyi düşünüyorum.
Fakat öncesinde bir anket olarak bu soruyu sorup sonuçları değerlendirmemiz de gerektiğini düşündüm.
Neyse sorumuza geçelim;
Diyelim ki garajınızda iki tane motor var, ikisi de birbirinin aynısı. Abi kardeş ya da baba oğul aynı motordan aldınız mesela, her neyse çok önemli değil.
Tesadüf bu ya bu sabah hemen uzun bir yolculuğa çıkmanız lazım, bir baktınız motorlardan birinin arka freni, diğerinin de ön freni tamamen arızalı.
Acilen de yola çıkmanız lazım dedim ya, bu iki motordan hangisini alıp yola çıkarsınız?
Ön freni sağlam olan mı?
Arka freni sağlam olan mı?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
-
-
Eğer 20 nin üzerine çıkmayacaksam arka freni sağlam olanı. Diğer türlü eğer ikiside olamıyorsa ön de idare eder.
-
arka fren sağlam ise, motor freniyle birlikde yüksek hızlardada hızlı bir şekilde durdurabilirim.
-
Motorunuzun hangi freni arızalı ise önce onu tamir edersiniz, ondan sonra nereye gidiyorsanız oraya gidersiniz.
Hangi frenin daha önemli olduğunu vurgulamak istiyorsanız "ön fren daha önemlidir. konu kilit" yapın geçin.
Kaş yapayım derken göz çıkarmak dedikleri bu oluyor sanırım...
-
Mecbursak on fren saglam olani.Merbur degilsek tamirciye.Arka freni bozuksa motor freninde yardim alinir.On fren yoksa motor durmayacaktir.
-
oy vermek güzel seçim ön fren tabikide geri geri gidebilseydik arka fren derdim.
-
Birinşn balatasını diğerine takar çıkarım yola
-
Bir kişi haricinde kimse arka fren dememiş, ön fren diyenler neye istinaden ön fren dediklerini bir açıklayabilirler mi acaba
-
06 Temmuz 2015, 14:39
Ön fren,
Ön fren herzaman durmak için arka ise yavaşlamak içindir,en basit anlatımı bu
-
06 Temmuz 2015, 14:44
asfaltta kullanacaksam ön fren, toprak yolda kullanacaksam arka fren
-
06 Temmuz 2015, 14:44
07mehmet07 adlı üyeden alıntı
Bir kişi haricinde kimse arka fren dememiş, ön fren diyenler neye istinaden ön fren dediklerini bir açıklayabilirler mi acaba
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/149289-once-arka-fren-mi-once-on-fren-mi.html
burda fazlasiyla tartisiliyor
-
06 Temmuz 2015, 14:48
07mehmet07 adlı üyeden alıntı
Motoru durduran ön frendir de ondan
-
06 Temmuz 2015, 15:01
Frenlerden biri arızalıysa zaten hız yapmayacağım demektir. Bu durumda virajda ve yokuşta kalkışta avantaj sahibi olmak için arka freni sağlam olan motosikleti alırım.
-
06 Temmuz 2015, 15:12
-
06 Temmuz 2015, 15:13
motoru durduran şeyin ön fren olduğunu bilmiyor musunuz sahiden ?
-
06 Temmuz 2015, 15:22
-
06 Temmuz 2015, 15:35
Soru fena zorlama olmuş. Hangi motosikleti zorunlu olarak süremezsiniz diye sorsanız belki bi seçim yapılabilir. Freni yaptırmak için tamirciye kadar arka freni sağlam olan motorla gitmeyi tercih ederdim. Sonuçta tin tin gitmek lazım. E arada bi yokuşda ışıklarda durmak falan icabederse ön frenle tutmak dert olur motoru. Başıma gelmişti acemiyken. Solda çukkur olan bi yolda yokuş yukarı motorla ışıkda beklemek zorunda kaldım. Sağ ayağı frene atamıyorum, çünkü solda ayağı koyacağım yer yok. ön fren yetmedi , Haydaa kaymaya başladı motor. Hop bırakıverdim debriyajı küt istop ettik. Hemen arka tekerlek kilitleyip tuttu yolu. O şekilde kurtarmıştım. Şimdi de aynı duruma düşmemek için arka freni sağlam motorla, "tamirciye kadar" giderdim. Yani "Hemen uzun bi yola" hiç bir şekilde çıkmazdım.
-
06 Temmuz 2015, 15:56
Mümkünse arka freni sağlam olan olan motordan söküp, bozuk olana takarım En iyi fren ön/arka birlikte yapılan frendir.
-
06 Temmuz 2015, 16:05
Peki arka fren diyenler neye istinaden arka fren dediklerini açıklayabilirler mi ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)