Aylarca arka frensiz motosikleti kullandım. Sağlam gazladım, sağlam fren yaptım. Cevabım farketmez, ikisi de olur.
Uyanık cevabım; ön arızalı motosikletin arka frenini, arka freni arızalıya takarım. İşe alındım mı
İkiside gerekir, virajda yavaşlaman gerekir , yokuşta durmak gerekir , yavaş manevralarda arka lazım olur, ani durman gerekir ön lazım olur. Neden illaki birini üste çıkartmaya çalışıyoruz anlamadım.
kısa ve öz hızlı bir şekilde yoldasın, gidiyorsun ön freni sıkar isen sertce durdurmak için gör bak neler oluyor ))
dönüşlerde sert sıkmayı saymiyorum bile, madem sert sıkamayacağın ön frenin var öyleyse? bilemiyorum.. zevkler tartışılmaz.
İki motorla da yola çıkmam.Ben canımı sokakta bulmadım.
Ön fren tabiki
Virajda yavaşlamak gerekmez viraja yavaş girmek gerekir, kontrolsüz giriyorsanızda sizi Son kurtaracak şey muhtemelen arka frendir. Eğer arkayı kullanabiliyorsanız, muhtemelen motosikletinizi daha çok da yatırabilirsiniz. Şayet önünüze bir şey çıkarsa zaten ön freni kullanmazsanız yine girersiniz. Yokuşlar için yarım debriyaj kullanabilirsiniz, zaten toprak yolda veya bitik lastikli değilseniz ön fren de kaydırmaz.
Bana göre arka fren keskin ve yavaş hızlardaki kontrasız dönüşlerde yavaşlayabilen, trafikte aralardan geçerken motosikleti stabilleştiren, sert frende arkanın havaya kalkmamasına yardımxı olan veya arkayı kaydırmaya başlamaya yarayan zımbırtıdır
On fren daha onemli bence tabi sen admimsim daha iyi bilirsin ama fren saglam terimini koymak icim umarim tuv muayine istanyonlarindaki gibi tekeri.kitleyip kitlememeye bakan yoktur burda, birde .... bak ara vermisim burda cay katmistim artan fren basinci onemli
var mı öyle soruyu sorup kaçmak?
neymiş doğrusu söyle ki bilek fiyong bey!
Yerine, yurduna, motoruna,sürüşüne, cinsine göre değişkenlik göstereceğinden her ikisinin de kendi başına gerekli olduğu noktalar mevcut. Soru eksik, neye göre ön frenli olanı / arka frenli olanı tercih ederim ? Eğer biz gündelik hayatta kullanımdan söz ediyorsak, bizler için ön fren daha güçlü olarak nitelendirilebilir. Ama ben arka freni de ayrı bir severim. Herkesin kafasında bir kayma ile ilgili rahatsızlık var, arka fren kayıyo ya!!! gibilerinden ama, arka tekerler kayarken motosikleti zapt edebiliyor olmak da önemlidir benim için..
Babam tam 15 yıl ön frensiz motor kullandı. Savunmasıda ilk sıktığımda takla attım sonra bıraktım ön freni. Nasıl yaşıyor hala bu adam şans şans
Arka fren tutmayan motorla çıkmaya cesaret ederdim ama
Ön fren tutmayanla çıkamam .net
Koşma hızını geçtikten sonra hiçbir önemi kalmıyor. Motor dümdüz kayıp devam ediyor.
Acil fren falan hiç bahsetmiyorum bile
Denediğim ve sahip olduğum yüksek hacimli naked ve spor motorsikletlerin arka frenleri tutmuyor bile. Cruiser'lar öyle değil ama.
Hangisinde yakıt varsa ona binerim. 😂şaka bir yana Scooter ise arka freni çalışanı vitesli ise ön freni çalışanı tercih ederim.
Annenimi daha çok seviyorsun yoksa babanimi gibi olmuş soru. Acemiysen ve elinin ayarı yoksa arka fren seçilmelidir
Fiyat ve hacim arttıkça arka fren etkisizleşiyor.
"Var bu işte bir yamuk" düşüncesiyle gizemli bir şekilde çabucak kararan arka hidroliği değiştirdim bir ay önce. Sonuç aynı.
Var bir bildikleri herhalde. Hepsi de yanılıyor olamaz herhalde...
Ön frene asılınca sanki dünyanın dönüşü yavaşlıyor anlık olarak. Ama arka fren, nasıl diyeyim, arka diskin omzuna kolunu atıp "ya kardeş, bi güzellik yapıp hafif yavaşlasan ne güzel olur be" şeklinde etkisiz telkinler veren yılışık birine benziyor adeta...
" Bu durumda " , Ön freni sağlam olan ile çıkardım yola, zira tedbirli olur , dahada fren kuweti gereken durumlarda motor freni/kompresyonu kombine ederek kullanırdım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)