Gerçekten çok faydalı bilgiler. Keyifle okudum, benim gibi 600 cc ile yeni tanışanlar mutlaka okusunlar !!!
Gerçekten çok faydalı bilgiler. Keyifle okudum, benim gibi 600 cc ile yeni tanışanlar mutlaka okusunlar !!!
çok faydalı bilgiler.zaten bu bilgileri başka kaynaklardan defalarca okudum ama gel gör ki iş uygulayabilmektedir.nekadar uygulayabiliyorum o da tartışılır yani
DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ
DD'nin ısrala yazdığına göre önemlidir. (omuzlar dusuk, kollar-dirsekler kirik, dirsekler disari acik degil, dizler yanlardan tanka degiyor ve "gayet hafifce" tanki sIkIyor, gidonu "bir genc hanimin narin bileklerini tutuyor gibi" tutuyorsunuz )Bir SAG Viraja geliyoruz
1- RELAX - gulumse
Omuzlar dusuk, kollar-dirsekler kirik, dirsekler disari acik degil, dizler yanlardan tanka degiyor ve "gayet hafifce" tanki sIkIyor, gidonu "bir genc hanimin narin bileklerini tutuyor gibi" tutuyorsunuz. Anusdeki kasilma ile bu isin bir ilgisi yok ayrica..
2-YAVASLA...go"z"unun yiyecegi bir hiza kadar yavasla.
Virajin icini TARA...
3-RELAX-sirit
Evet israrla yazacagim...omuzlar dusuk, kollar-dirsekler kirik, dirsekler disari acik degil, dizler yanlardan tanka degiyor ve "gayet hafifce" tanki sIkIyor, gidonu "bir genc hanimin narin bileklerini tutuyor gibi" tutuyorsunuz.
4-BAK...virajin cikisina dogru. Bu alet nereye bakarsan oraya gider unutuma...sagdaki soldak ayrintilar icin genis gorus alanini kullan, gozlerini oradan oraya gezdirme (bunu da izah edecegim bir ara).
"Alt cenenin ucuyla gitmek istedigin yeri goster..."
5-RELAX-otuziki disin gorunsun
6-YATIR...soyle...
Ehem..Sag virajdayiz...
Sag elinle gidonu hafifce ileri dogru it. !
Iste kontra viraj teknigi...saga donmek icin sag elini, sola donmek icin sol elini ileri itiyorsun. (Ileri itiyorsun...agirligini o tarafa veriyorsun demedim..dikkat...)
7-RELAX-ehiehiehi diyorsun...
8-GAZLA...
Yavas yavas,"SMOOTHLY", yumusacik, gittikce artirarak, KORKMADAN gaz ver...gerekiyorsa elinle elcigi iterek yatis acisini artir..bu aciyla verdigin gaz arasindaki baglantiyi gozle...
9-RELAX-gurur ve siritis
Evet israrla yazacagim...omuzlar dusuk, kollar-dirsekler kirik, dirsekler disari acik degil, dizler yanlardan tanka degiyor ve "gayet hafifce" tanki sIkIyor, gidonu "bir genc hanimin narin bileklerini tutuyor gibi" tutuyorsunuz
Bir sonraki viraj geliyooor... dvm..
motorun üstüne kapanmak denilebilir buna.
Barkın bey'de başka bir başlık altında belirtmişti zaten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:55 ----------
Önemli olduğunu düşündüğüm diğer bir ayrıntı ise süspansiyonlar ve güç aktarımı.
Kırmızı(1). Ön Kompresyon
Bu köşeyi düzgün dönebilmek için frenin burnu bastırıcı etkilerini ön kompresyonun kontrol etmesini istediğiniz zamandır.
Sarı(2). Ön Geri sekmesi
Frenleri bıraktığınızda ön geri sekme ayarının doğru yapılmış olması sizin dönüş hattınıza tutunmanızı sağlayacak oranda çatalın kontrollü açılımını sağlar.
Yeşil(3). Arka Kompresyon
Gaz verdiğinizde arkanın biraz yere çökmesini istersiniz.
dvm...
Düzeltmeniz için teşekkür ederim
Arkadaşlar iyi niyetli de olsa emin olmadığınız, doğruluğunu teyitlemediğiniz TEKNİK KONULARI burada paylaşmazsanız sevinirim.Zira BENİM GİBİ ACEMİLER İÇİN BU KONULAR ÇOK ÖNEMLİ. (Not: Motosiklet eğitimi almaya çalışıyorum, nedense yazmak geldi içimden )
Zaten KAFA ALMIYOR, konuyu açan arkadaşın yazdıklarını kafama kazımaya çalışıyorum kaç aydır. ŞİMDİ HEPSİNİ SİLİP, yeniden YÜKLEME YAPACAĞIZ yapabilirsek. Silmek,öğrendiğimiz yanlışlardan vazgeçmek 4 ay, yenilerini yerine koymak 1 ay. Hadi hayırlısı bakalım
Bir de yazı güzel açıklayıcı falan diye bilgisayara kaydettim ayda bir kere okumaya gayret ediyordum. ŞOK oldum ...
‘’ http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/98835-mt-camiasi-bir-el-atar-mi-yazilarinizla-motosiklet-askima-yardim-edin-lutfen.html’’ konusuna destek veren herkese teşekkür ederim...Sevgiyle kalın,
Güzel bilgiler var. benim gibi yeni başlayanlar için altın kadar değerli.
https://jaseph.com
selamlar, öncelikle iyi niyetle paylaşımda bulunan arkadaşa teşekkür ederim, ve kendisini rencide etmek istemem, lakin @Carl Gustav üstadımız da düzeltmiş zaten ama tüm yeni başlayan ve öğrenme sürecinin yeni başında demeyelim de, temelinde olanlar ( çünkü bu işin ustası asla yoktur ve tecrübenin neresinde olduğumuzu ancak yaşayacağımız şartlar belirler ) için söylemeyi nacizane uygun gördüğüm bazı husular mevcut. ustalar bağışlasın...
Arkadaşlar, teknoloji ( motor, lastik teknolojisi, frenaj, hava kirliliği vs ) başta olmak üzere sağlık, sosyoloji, meteoroloji vs gibi hayatımızı direk ya da dolaylı yollardan etkileyen olgular gelişip detaylandıkça; motosiklet sürüş teknikleri de gelişip farklılık göstermektedir.
örneğin şu anda aklımda tam olmayan bazı teknikler, bir zamanlar AİM, ROSPA gibi akademilerde eğitimlerde gösterilirken, şu anda o bilgilerin dahi eksik - yetersiz ve/veya yanlış olduğu anlaşıldıkça yeni teori(!) ( dikkat edin teori diyoruz, çünkü hiçbir şey pratikte ne ve nasıl şartlarla karşılaşacağımızı kesinlikle bilemez. sadece genel kavramlar ve şartlar göz önüne alınarak hesaplanabilir ve yaşadıklarımızın anlamı o dönemdeki bilgi ve kaabiliyetlerimizle beraber şansın da etkisiyle hayatta kalabilirsek tecrübe olarak bizde kalır. tecrübe edindim demek için de yaşıyor olmamız şarttır bence )
kısaca özetlersek, eski bilgilerin hepsi geçersiz denemese de ( en azından benim tecrübelerim ve eğitimim bunu demeye yetmez diye düşünüyorum) yeni bilgileri öğrenmek ve güncel dökümanlarla paylaştığımız bilgilerin ve teorilerin doğru olduğunu teyid ettikten sonra paylaşıma açmak en doğrusudur diye düşünüyorum.
sevgilerimle
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:09 ----------
viraja dik ve kollar gergin girin de göreyim sizin "öldüm bittim dedittirmeyen yanlışı!
-ayağın ortası ile ayası arasındaki farkı şöyle anlatayım. ayağın ortasına barasanız, ayağınızın ön ucu genelde aşağı veya yana doğru açılır. yerdeki yüksek bir logar kapağına yahut en sağdan giderken ayağınızı kaldırıma sürtmenizin doğuracağı sonuçları hesap edin de ondan sonra eleştiri yapan arkadaşı tenkit edin.
( ayak ayası : ayak parmaklar kökleri ile ayağın tam ortası arasında kalan ya da sıçradığımızda üzerinde indiğimiz bölgedir. )
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
Her motosiklet kullanıcısının ileri düzey sürüş tekniğini bildiğini vede kusursuz bir şekilde uygulayabildiğini mi düşünüyorsunuz? *
Dikkat ederseniz yanlış olan bir şeyi savunmuyorum. Kısmi bir yanlıştan dolayı, faydalı bilgiler içeren bu yazının tamamının çöp anlamına gelmeyeceğini savunuyorum. Arkadaşımızın yaptığı gibi, bizde mi pire yüzünden yorgan yakalım.
teşekkürler yazı için. bende ileri temel-ileri arası bir eğitim almak üzereyim. bunu okuyarak gitmek daha güzel olacak sanırım..
Paylaşım için teşekkürler, Bazen doğrular hata yapmadan ortaya çıkmıyor.
Bir şey sormak istiyorum; Bu teknikler genelde SS/Racing motorlar üzerinden anlatılıyor. Ben cruiser kullanıcısıyım (Hyosung Gv 250) yeni başladım sayılır, vücut konumlandırması/oturuş pozisyonu biraz daha farklı olduğu için bazı kurallarında değişime uğrayabileceğini düşünüyorum. Bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Yani cruiser için uyulması gereken SS/Racing motorlardan farklı ne gibi kurallar olabilir ?
Paylaşım için teşekkürler, emeğinize sağlık
slm kaç yıldır motora binerim counter steering i yazınızdan öğrendim virajlarda uyguladım ve acaip keyf aldım üstelik chooper kullanıcısıyım buna rağmen virajlara daha cesur ve güvenli girip çıkıyorum artık.Teşekkürler
Paylaşım için teşekkürler,emeğinize sağlık.
şu yorumu şuraya yapayım da sonra bulabileyim
güzel paylaşımdır herhalde elinize sağlık
Forumlarda gereksiz tartışmalar yapmak yerine bilgi paylaşımı yapan her arkadaşa sonsuz teşekkürler.
Yanlış bilgilendirici, yanıltıcı paylaşım, bilmem aşağıdaki yorumları okudunuz mu? Teşekkür edemiyorum ama iyi niyet göstermişsiniz ve emek vermişsiniz, saygısızlık da etmek istemem.
Gereksiz tartışma yapmak hadi biyere kadar, ama bu şekilde güya ben uzmanım diyen kişilerin yanlış bilgilendirmesi çok tehlikeli. Paylaşımı yapan arkadaş iyi niyeti sayesinde insanların bunu görmesini istemiş ama sadece burada belirtilen oturuş pozisyonu bile fıtık vs, olmanıza sebep olabilir...
#sürenadam
baya da uzunmus, sabah okuyayım en iyisi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)