Arkadaşlar kaskın içinde bunalcak gibi oluyorum kask benim için bir fobi oldu.kask takamıyorum ne yapmalıyım.?
Arkadaşlar kaskın içinde bunalcak gibi oluyorum kask benim için bir fobi oldu.kask takamıyorum ne yapmalıyım.?
Kask olmadan gerçekleşmiş motosiklet kazası videoları ve resimlerini arat google dan. O zaman geçer fobin.
---İTÜ Makina Mühendisliği 2009---
2009-2010 UYARI Model Uydu Takımı
2010- ? ITU Formula SAE Takımı
bende kask a alışamam diyordum sonra bi alıştım ohh ne güzel yüzüme hiç rüzgar çarpmıyor rüzgar çarpmaması neden mi iyi ilerleyen yaşlar sünüzüt gibi hastalıkların pençesinde olmak istemediğim için çünkü rüzgar sadece suratına vurmakla kalmaz burun deliklerinden beynine gider ve sünüzüt olursun ve tedavisi yoktur her zaman başın ağrır her zaman hap içme ihtiyacı hissedersin ama bir zaman sonra oda fayda etmez zamanında takmadığın için pişman olursun hiç kaza yapmama gibi bi şansın olabilir fakat diğer hastalıkları da düşünmek lazım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Yarım kask kullan o belki senı o kadar kasmas diye düşünüyorum..
GidemediğiN YeR SeniN DeğildiR...
kask havalandırmalarını açıp vizörü 1 tık kadar açık bırakırsan bunalmazsın. yüzüne gözüne girecek sineklerden de korunursun. elazığ malatya arasında 100e yakın böcek öldürdüm.
Nerede yaşıyorsun, sıcak bir şehir de mi?
Motosiklet üzerinde 2. yazım olacak bu yıl şu ana kadar şikayetçi değilim.
Kasksız rahatsız oluyorum ben de mesela.
Bırak kaskı eldivensiz gaz-fren ayarı tutturamıyorum neredeyse.
O kadar alışmışım, bırakmak istemiyorum.
Belki de kaskın havandırmaları yetersiz.
Bir örnek daha vereyim.
İlk kaskım çene açılır bir Nolan'dı.
Muhtemelen çene açılır özelliğinden dolayı hem ağır, hem de tüm ağırlık merkezi öndeydi
Bu da zaten problemli olan boynumum hiç işine gelmiyordu. Hala nefret ederim Nolan'dan ki, adamların bir suçu yok.
Benim tercihim yanlıştı.
Seninki de öyle olmasın sakın.
antalyanın sıcağında takıyorum bu havalarda nasıl boğuluyorsun
kasksız olmuyor bende alıştım rüzgardan koruması bile yetiyor
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
motosiklet kullanmayı bırak
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
ya inananmıyorum kask gerçeğim diey bir başlık.. ileti ve başlık kelalaka resmen. ben bu başlığı görünce bir kasın vardı ve yaşadığın bir olay sayesinde aslında kaskının ne kadar dandik olduğunu, kelle koltukta gezdiğini, böyle dandik kasklara lanet okuyacağını fs gibi yorumlar bekleyerek girdim başlığa ama çok alakasız bir yazıyla karşılaştım.
' yaaaaaaaa inanamıyoruuuuum kask gerçeğim kask takamıyorum abiiiii' gibi bir concon yorum beklememiştim. En güzel cevabı erimozel vermiş sanırım, diyebilecek bir şey yok.
ben berberde saçını yıkatamıyorum daralıyorum ama kasksız yola çıkmıyorum,herşey psikolojide bitiyor.. mazher alansonun ''şapkasız çıkmam abi'' demesi gibi, sende kasksız çıkma
Karadeniz - Giresun.
sıkıyosa takma arkadaş bu kadar basit
Now the world is gone. Im just one.
Bende saçıma jöle süremiyorum, ne yapsak, takmasak mı acaba
gözlük takmak gibi bir sey...ilk taktiginda garipsiyorsun sonra da olmadigi zaman kendini eksik hissediyorsun.
not : daimi gozluk kullaniyorum.
Kaskın içinde biraz klostrofobik hissetmek doğadır. İlk defa taktığımda benim de başıma gelmişti. Zamanla alışılıyor. Eğer klinik derecede muzdaripsen klostrofobiden, çeneden açılır veya yarım kasklardan denemeni tavsiye ederim
Çeneden açılır (flip up)
Yarım açık (open face)
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Arabanın camından giren o hafif rüzgarın bile insanı yüz felci yapabilirken,motosiklete binen birisi nasıl olurda kask takmasam diye düşünebilir hayret ...
Her asker yeşil bereli olamaz
bunalıyorsan arkadaşlarında dediği gibi ya çene açılır bi kask dene yada yarım kask al (not: Ben yazında tam kask kullanıyorum havalandırması iyi olan bir tam kask kadar güzel birşey yoktur.) kasksız gezersen arkadaşların bahsettiği sünüzüt migren ve yüz felci riskin var yarım kask ve çene açılırlarada garanti veremem. Ama kim ne derse desin giy motor montunu tak tam kaskını çek besmeleni çık yoluna. Amaaaaaaaa yok arkadaş kask beni çok rahatsız ediyor başka bir çözümü varmı dersen. Var. Koy ruhsatının arasına 70 - 80 tl polise yakalandıkça cezanı peşin öde erken ödemede İNDİRİM var. Paran çoksa bi kenarada 10 15 milyar ayır. Allah göstermesin bi kaza yaşarsan ve ölmezsen cerrahi operasyon için lazım olur.
Tavuk döner ben yolumdan dönmem Az çene, çok sürüş
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)