Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Başlangıç motoru seçimi

REKLAM ALANI

İyi geceler, hayırlı ramazanlar
    Bende motor camiasına katılmaya karar verdim yaz aylarının gelmesiyle ancak başlangıç motoru olarak bi motor bulamadım ilk önce cbr 125 düşündüm yorumlara bakarak 2 gün sonra yetmeyeceğini söylediklerinden vaz geçtim. Birde sizin düşüncelerinizi alayım dedim. 1.76cm boyum, 63kg kilom var. Bana uygun bir başlangıç motoru söylemenizi rica ediyorum. Öyle hız delisi bir insan değilim dikkatli ve sakin sürmeyi severim. Hızın sadece pistlere ait olduğunu düşünüyorum. Hız yeri gelince yapılır kanaatindeyim. Altımdaki motorun gücünü bana hissettirmesi lazım. Maddi sıkıntılardan dolayı sürekli motor değiştiremeyeceğim için bana uzun yıllar yetecek bir motor tavsiye etmenizi rica ediyorum. Saygılarımla.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    uzun yıllar yetecek motor fantastikdir bence. pratikte ilk motora uzun yıllar binmek çok düşük bir yüzdeyle gerçekleşir.
    bunu gözönünde bulundurmalısın.
    motosiklet gerçeğini keşfetmen ve tarzının belirmesi için klasik başlangıç motorları uygundur.
    ybr125, cbf150,....
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

viyana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    transalp 650 & ybr125
    ybr 125 ya da cbf 150. bunlar artik bu istegin tam karsiligini veren motosikletler olarak kabul gördü.
    motorsiklet değil MOTOSİKLET.

insipre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR800
    Cbf 150 yada ybr 125 hem iyi bir başlangiç motoru hemde sana maddi konuda bir sorun çıkarmıycaktir.Bakımlarını gecıktırmedıgın ve cok buyuk bır aksilik yaşanmadıgı surece.Sen sıkılmadıgın surece bu motorlar seni 10 senede götürür.

Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için bu tür motorlarda full kıyafet şartmıdır yoksa kask ve dizlik vs. yeterlimidir. Boyum ve kiloma göre cbf 150 olur mu ? Birde hyosung diğer adıyla s&t kanuni gt250r bana fazla mı gelir.

Motosikleti
    xt 600
    kanunen şart olan yalnız kask ve avret mahalini örtecek giysi.
    ama mont, pantolon gibi korumalar motor küçükde olsa lüzumludur.
    her motorcu düşer, hazır olmakta fayda var
    orionvalhala bunu beğendi.

Genede mont ve pantolonda almakta fayda var diyorsunuz ne kadar kullanmayı bilsekte yol şartları diğer araçlar herhangi bir septen dolayı düşülebilir dediğiniz gibi peki önceki mesajımda dediğim gibi boy ve kiloma göre cbf150 ve hyosung gt250r bana uygunmudur

Motosikleti
    xt 600
    uygundur. iri insan mete_han'da bile cbf150 var, üzerine oturup denersin yinede. birazda kilo al be kardeşim!

Kilo işi kolay iş dert etme Ramazan ayın pek olmuyor ama ramazandan sonra alınır kilo şöyle kazasız belasız tertemiz bir cbf150 bulabilirmyiz acaba?

Motosikleti
    xt 600
    ankara'dakilerden bakıcan galiba. çankırıda göremedim.
    ilanları değerlendirmen lazım. olmadı bide ustaya göstermek lazım.
    usta telefonu veririm, bi sorarsın bakar mısınız yada elinizde var mı diye.

başkent motosiklet metin usta: 0312 397 01 93

metci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Ayrıca karenajlı motosikletler (Hyosung GT250R, Honda CBR125R vs) ile düştüğünde karenajlar zarar görecek ve baya bi masrafın olacaktır...

Dolayısıyla nacizane tavsiyem Koruma Demirli Honda CBF150
    ”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...

@KUVVETMİRA
    Çankırıda zaten sayılı bir motor 5 tane felan en fazla merkezde eğer alırsak o sayılı kişilerden olacaz. Ustanın numarayı aldım şöyle ankaradan bi bakalım temizinden bulabilirsek ilanlardan bulamassak ustayı ararım ustanın tam olarak yeri nerde?

@metci
    Evet yazdığını okuyunca vazgeçtim başlangıç motoru olunca grenajlara acıdım heleki hyosung felan olursa bularada bulamayız grenaj honda ankarada kolayda işte durum cbf150 yi gösteriyor.

Motosikleti
    xt 600
    başka usta bulup danışabilirsinde tabii, benim tanıdığım bu;

http://www.metinusta.com/

xt600'lü fatih dersen bilir.

Ben pek tanımam ankaradaki ustaları sizin tavsiyeniz üzerine giderim gerekirse sizin de yardımcı olacağınızı umuyorum. Uzun yıllardır motorlarla iç içe olduğunuzdan saygılarımla.

Alıntı SkyCaptain18 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi geceler, hayırlı ramazanlar
    Bende motor camiasına katılmaya karar verdim yaz aylarının gelmesiyle ancak başlangıç motoru olarak bi motor bulamadım ilk önce cbr 125 düşündüm yorumlara bakarak 2 gün sonra yetmeyeceğini söylediklerinden vaz geçtim. Birde sizin düşüncelerinizi alayım dedim. 1.76cm boyum, 63kg kilom var. Bana uygun bir başlangıç motoru söylemenizi rica ediyorum. Öyle hız delisi bir insan değilim dikkatli ve sakin sürmeyi severim. Hızın sadece pistlere ait olduğunu düşünüyorum. Hız yeri gelince yapılır kanaatindeyim. Altımdaki motorun gücünü bana hissettirmesi lazım. Maddi sıkıntılardan dolayı sürekli motor değiştiremeyeceğim için bana uzun yıllar yetecek bir motor tavsiye etmenizi rica ediyorum. Saygılarımla.
    Ben sana ufak bi liste yapayım
    Scooter tarzı olarak Burgman falan diyorum.
    Ama Debriyajlı istiyosan.
    Honda CBF 150.
    Yamaha YBR 125.
    Yamaha YBR 250.
    Kawasaki Zx-250 r.
    Yamaha R125.
    Aprilia RS125 di galiba adı .
    Bunlar idealdir.
    [COLOR="Black"][B]Bir [/B][/COLOR][B] [COLOR="Lime"]NİNJA[/COLOR][/B][COLOR="Black"][B] her zaman [COLOR="darkred"]DÜRÜST[/COLOR] ve [B][COLOR="DarkRed"]SADIKTIR.[/COLOR][/B] [/B][/COLOR]::gleam::

UğurDuyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CD 250
    Ybr 125 Yzf r125 cbr 125 cbf150. iyi başlangıç motorları bunlar.

emir27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım eğer yeni başlıyosan cbr 125 sana yeter.öyle 2 gün sonra değiştirme ihtiyacı duymazsın.
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)