Bir Japon'un gözünden Japon Motosikletleri, İstanbul trafiği ve Motosiklet Kültürü ..
Reklamlar
-
02 Haziran 2009, 10:00
Cumartesi akşamı Japonya'daki eniştemin çok yakın bir japon arkadaşı ve yanında 6 kişilik arkadaş grubu İstanbul'a geldi. Tüm karşılanmaları, otele aktarımları, odalarına yerleştirilmeleri, bir sorunla karşılaştıklarında ilgilenilmeleri, tercümanlıkları vs. ile bizzat ben ilgilendim ve en azından az çok japonları tanımış oldum. Japon arkadaşımız Takashi ile konuşurken laf döndü dolaştı kendisinin motosiklet kullanıcısı olmasına geldi
Öncelikle otele taksiyle dönerken ve dolaşmalarımızda Takashi dahil hepsi çok korktu ve hayatlarında böyle trafik görmediklerinden konuşup durdular Taksilerin, minibüslerin, doblo türü araçların deli gibi birbirlerine makas atmaları, aniden çıkan motosikletler falan adamların hiç görmediği şeyler ki resmen adrenalin doldular takside.
Otelde Takashi motosikletin çok olduğunu, bunun hoşuna gittiğini söyledi ama trafik ve motor kültürümüzü hiç beğenmediğini küçücük yollarda yarışan ss'ler, kasksız-korumasız sürücüler, onlara hiç saygı göstermeyen araç sürücüleri ve hatta ışıklara bakmadan kaç kere yol lök diye atlayan yayaları gördüğünden defalarca söyledi. Ve ardından motorumun olup olmadığını sordu. Bir kaç ay önce çok küçük bir kaza geçirdiğimi, o zamandan beri motorumun olmadığını, trafikten korktuğumu ama almayı düşündüğümü söyledim. Adam "Ne kadar motoru sevsem de ben olsam burada kesinlikle kullanmazdım" dedi.
Sonra laf döndü dolaştı ve japon malı motosikletlere geldi. Takashi 62 yaşında, şimdiye kadar birçok ülke görmüş geçirmiş, kültürlü bir resmi japon din görevlisi. 4 japon markasının da fabrikasını, üretim tesislerini anlattığına göre gezmiş ve kendisine direk şu can alıcı soruyu sordum "En iyi japon motosikleti hangisi sence?". Açıkcası verdiği cevabı pek beklemiyordum şaşırmadım desem yalan olur ama hiç düşünmeden Suzuki dedi. Ardından büyük bir heyecanla Yamaha dedi. Tip olarak en beğendiği Yamaha'larmış. Tabi sonrasında Honda'yı söyledi ve sustu. Daha yok mu dedim yüzüne bakıp Böyle çok alalade önemsiz bir şeymiş gibi tabi bir de Kawasaki var dedi
Kısaca bir japon'a göre en iyi japon motosikletleri(tabi adamın kendi fikri):
1- Suzuki
2- Yamaha
3- Honda
4- Kawasaki
Biraz uzun olduysa kusura bakmayın. Sadece anı olarak kalacak bu olayı sizlerle paylaşmak istedim
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
Reklamlar
-
02 Haziran 2009, 10:03
Paylaşım için teşekkürler.
-
02 Haziran 2009, 10:05
100 japona sorup anket yapmak lazım.. paylaşım için teşekkürler..
[B][COLOR="Blue"]Eskiden Piyasa nerde biz orada, Artık biz nerede piyasa orda..[/COLOR][/B]
[B][COLOR="Red"]Yüreklerde ünlem akıllarda soru işaretiyim anlayana çok anlamayana az gelirim..[/COLOR][/B]
-
02 Haziran 2009, 10:06
Güzel paylaşım teşekkürler...
HONDA;hayat onda...
İ.V.İ.B.İ
DRİFT RELİGİON
-
02 Haziran 2009, 10:07
sevindim birden turistler için istanbul hem güzel hem ilginç.
Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez
-
02 Haziran 2009, 10:18
bu konuya japon kaldımm
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
02 Haziran 2009, 10:22
Teşekkürler,güzel bir paylaşım
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
02 Haziran 2009, 10:29
-
02 Haziran 2009, 10:48
Beğenmenize sevindim arkadaşlar. Elimden geldiğince Japon'a aslında her yerin böyle olmadığını, Avrupa yakasının trafiğinin genelde böyle olduğunu söylemeye çalışsam bile adam gördüğünü anladı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:48 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:46 AM ----------
KyCd adlı üyeden alıntı
100 japona sorup anket yapmak lazım..
paylaşım için teşekkürler..
Diğerleriyle de konuşacaktım aslında ama onlar Japonca hariç hiç bir şey bilmiyorlar malesef
Benim konuştuğum Japon'la ingilizce anlaştım genelde. Arada az çok japonca da konuştum lakin ingilizcem iyi olmasa bu muhabbetlerin hiçbirini yapamazdım heralde
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
02 Haziran 2009, 10:51
bu arada Takashi moto gp de yarışan bi adamında ismi haa
-
02 Haziran 2009, 10:53
Bizim Takashi Endurocuymuş abi
-
02 Haziran 2009, 11:15
Takashi Tokyo Drift teki Yakuza ya
[B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]
-
02 Haziran 2009, 11:31
suzuki demesine pek şaşırmadım ayrıca istanbul trafiği her geçen gün daha da agresifleşiyo gibi geliyo bana. ya da ben yaşlanıyorum...
-
02 Haziran 2009, 11:43
eminim sen de benim okurken sasirdigim kadar sasirismissindir bu cevaba.. yani ilk olarak suzuki denmesine.. niyeyse bizim ulkemizde ilk agizdan cikan honda oluverir genelde.. belki iyi reklam&pazarlamanin sonucu belki de ulkeden ulkeye degisen kullanim&yol sartlarinin sonucu.. bunu bilemeyiz..
sonucta o japon arkadaslarin o cizgi cizgi gozleri bizim trafigi gorunce boncuk boncuk olmustur.. iste belki bu trafik ve kullanim sekillerine gore degerlendirme sansi olsa o japon arkadsin siralamasi degisebilir belki de..
yani kisaca 100 japona sorup anket yapalim denmis ama bence o 100 japonu alalim, istanbul trafigine sokalim sonra da sag kalanlardan bir sonuca variriz sanirim..
Wildgoose Rider - Transalp 650
-
02 Haziran 2009, 11:44
ben bu japonu hiç sevmedim takashi pikaçu ne anlar kawasakiden
İki kişinin bindiği motor değildir.
-
02 Haziran 2009, 11:54
En iyi motor hangisi sorusunun bana göre cevabı profosyonel yarışlardır. Her cc' de her klasmanda (motogp, motocross ve dakar gibi) sonuçlara bakmak lazım. Benim tahminim Honda açık ara öndedir.
-
02 Haziran 2009, 11:56
illaki japon
-
02 Haziran 2009, 12:08
-
02 Haziran 2009, 12:11
japonlar bu işi biliyor
paylaşımın için teşekkür ederim.
-
02 Haziran 2009, 12:34
O da buradaki herkes gibi bir kullanıcı tek fazlası da fabrikaları gezip görmüş olması.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler