güzel paylaşım..
adamların Suzuki demesine şaşırmadım zira sadece TR'de Honda ve Yamaha el üstünde..
yurtdışında çekilen videolara bakın çoğunlukla Suzuki motosikletleri var..
güzel paylaşım..
adamların Suzuki demesine şaşırmadım zira sadece TR'de Honda ve Yamaha el üstünde..
yurtdışında çekilen videolara bakın çoğunlukla Suzuki motosikletleri var..
Ϝίάт dѳϐLѳ Ί.Ҙ мυLтίjέт || üstü kapalı hayabusa ||
Türkiyede Suzukinin ilk akla gelen japon olmamasının sebebi bence:
1. Ybr 125, Cbf 150 gibi motorlara alternatifinin olmaması. (en çok kullanılan motorlar)
2. Transalp, Pegaso, Tenere gibi motorlara alternatifinin olmaması. (Vstorm diyenleri duyar gibi oluyorum, Vstorm tip olarak bu motorlara benzese de, hatta asfaltta daha başarılı olsa da başka bir sınıfın motoru...) (Vstormu kötülemiyorum, kötüleyenin de karşısındayım, bence süper motor.)
3. Küçük motorlu skuterlere alternatifi olmaması (çok popüler bir başka sınıf)
4. Reklam/tanıtım eksikliği (Honda hayat onda demiş adamlar, üstüne slogan tanımam.)
5. Suzuki denince insanın aklına direk Hayabusa geliyor (diğerler markaların ürün gamında bu kadar öne çıkan modeli yok)-(Hayabusa ise tahrik edici olduğu kadar ürkütücü de... aklı başında olan adam bu motordan korkar, ama hayalini de kurar)
Benden bu kadar...
"in the land of the blind, one eyed is the king..."
japon olsun çamurdan olsun.
japonun iyisi kötüsü olmaz hammaddesi hep iyidir. modellerde daha teknolojiği olur
japonyadaki sanayi kalitesi zaten belli ve honda suzuki yamaha kawa hepsi bu fabrikalardan parça temin ediyor.
ne kadar kaliteli üretirse o kadar pahalı olur ama bu japonya için geçerli Türkiyede ithalatçı kar payı çok değişke kendi aralarında
atıyorum dördündende aynı marka amortisör çıkabilir
Ben kawamı diyecek diye düşündüm adam kawa bile dememiş.Suzuki iyice fiyatta uçtu zaten düşük cc de motoruda yok biraz soğuk bakıyorum suzilere.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
mamaray projesinde gorevli japon bir arkadaşımın da benzer bir soruya yanıtı suzuki olmuştu. Ama son 2 sene içinde fikrinin kawasaki'ye kaydığını da dil ucuyla eklemişti. tabi ki bunlar afaki muhabbetler.
japonlar kendi markaları arasında pek seçim yapmayı sevmezler ama tabi zevkler ve renkler tartışılmaz bende bir italyana sormuştum oda Malaguti demişti bence haklı
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum. Bundan bir sene öncesinde motora başladğım ilk zamanlarda bu trafik böyle değildi sanki iyice boğuldu, iyice kızdı köpürdü gibi
Ya taksicinin birkaç manevrasında 1-2 kişi ooo, noluyo falan gibi tepkiler verdiler. Hele hele ters yöne girip çıkan taksici abimizi de resmen yuhaladılar. Cidden çok kuralcı bir millet
Hocam emin ol buradaki herkesten fazlası var ve bu fazlasını fabrikaları gezmesine değil yılların verdiği tecrübesine borçlu. Ben ne kadar yaşını sorduysam da söylemek istemedi ama sorun değildi tabi bu. Eniştemden öğrendim 62 yaşındaymış Bana 20 yaşından beri sürekli veya aralıklı motosiklet üzerinde olduğunu ve kullandığını söyledi. Tecrübesini sen tahmin et işte
Duymasın Samet. Uzak doğu sporlarından kung-fu, taekwando'da siyah kemerleri varmış bak. Pikachu gibi uçup elektrik verebiliyomuş
Ayrıca bu japonlar gördüğüm kadarıyla öyle bir şeyi körü körüne herkes seviyor diye sevip yüceltmezler. Bizde "Honda hayat onda" diye bas bas bağırırlar ve Hondacı olur herkes fakat onlar böyle değil. Genelde bir çok şeyi denemekten çekinmezler ve o şekilde doğruyu bulmaya çalışırlar. Takashi bey de eminim ki yılların verdiği tecrübe ve deneyim ile Suzuki dedi
Ha bu arada Suzuki kadar olmasa da Yamaha'ya da büyük hayranlık beslediği gözlerimden kaçmadı
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
Hocam Japonya da
Çin malı motorlara da rağbet var mıymış?
birde şu meşhur Hyosunglarda krank kesme işini sorsaydın keşke ?
Japonya cidden çok pahalı bir ülke. Heralde orada da çin malları kullanılıyordur
Hyosung'u sorsam zaten vatandaş öylece yüzüme bön bön bakardı heralde. Kore malını bileceğini sanmıyorum
Bu arada haftaya pazartesi Karadeniz'den tekrar İstanbul'a dönecekler. Özel olarak sorusu olan arkadaşlar topiğe yazsınlar ben kendisine sorarım
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
hacı bu japonlarda akıl olsa akvaryumda yaşamazlardı.......şaka şaka şaka
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
abi bu neyin kavgası yaa?japon malı olsunda ister çamurdan ister plastikten olsun.
2 teker tek ruh tek yol.
Japonlar işi biliyor yaw
yavv ha takashi ha pikachu ne farkeder japon japondur
ben kawasaki yi suziki ve honda ya oranla motosiklet e daha yoğunlaşmış daha özel bi marka olarak görmüşümdür hep bence honda bi pazarlama reklam başarısıdır dünyada bu kadar çok satılmasının en büyük nedeni bu gibime geliyor suzukinin bu kadar öne çıkmasının sebebi ise genelde uç noktalardaki motorları hep suzuki yapıyor hayabusa olsun b-king olsun intruder olsun alanlarında bence 1 numaralar tabi japonyanın içinden farklı turkiyeden farklı görünmesi normal benim japon değerlendirmem budur biraz tarflıda olsa
1-suzuki
2-kawasaki
3-yamaha
4-honda
bu listede anlaşamassak pikachu ile kapışmaya hazırım
İki kişinin bindiği motor değildir.
Dediğim gibi onun yaptığı listeye göre vardır bir bildiği. Ben yeni listeni söylerim. Eğerki yok anlaşamak derse yer ve zamanı sana bildiririm. Sen yine de yavaştan katananı, mınçıkanı kuşan
---------- Mesaj ekleme zamanı: 05:32 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 05:31 AM ----------
Kavga yok hocam ne kavgası. Sadece Japon bir arkadaşın kendine göre sıralamasını yaptık o kadar
demekki doğru bir motor seçmişim.
paylaşım için teşekkürler
AKILLILAR DÖVÜŞMEDEN KAZANIR, cahiller kazanmak için dövüşür
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)