Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    bu hafta yagmurlu olacak diyorlar gorkem.

@ aye,
    tulumu fiyatları araştırıp ya buradan al ya yurt dışından. nerede uygunsa artık. tulumu alırken boy veya bana danışırsan iyi olur. çift parça tulum alırsan daha kullanışlı olur. şehir içinde de giyebilirsin çift parça tulumun ceket kısmını.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Abi iyide nasıl olcak ki o

Kilolarımız bedenlerimiz farklı, tulum bende tayt gibi durur kesin, balet gibi turlarım pistte

Motosikleti
    var
    @ Marlboro Man,
    bayagı bir terliyorsun abi.
    hele ki bir de yarışırsan (aynı tempoyu tuttaracam diye) samimi söylüyorum tulumla duşa girmiş gibi oluyorsun.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

@Nemrut

Hocam sizinlede tanışamadık henüz ama adınız muhabbetlerde geçti, ilk fırsatta tanışmak isterim.

Tulum konusunda kafam karışık, yani sokakta giyemem gibime geliyor.

Pist işi de on yılda bir olacaksa, değer mi değmez mi bilemiyorum.

Boy istanbula dönsün de hep beraber oturur konuşuruz, beni tulum alma konusunda önce ikna etmeniz lazım.

İkna olursam size danışmadan tulumun t'sini almam zaten.

Motosikleti
    var
    @ aYe,
    dinmeyen çift parça tulum kullanıyor şehir içinde.
    seninle de ilk fırsatta tanıştık zaten.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Abi ben niye hatırlamıyorum ki

Alzheimer oldum kanımca, erken bunadım.

Hocam resmin var mı ki?

Yada bir şekilde hatırlat, kendimi kötü hissetmeye başladım

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aYe

Ne tulumu ya sen tulum hayatta giymezsin abi

Normalde de giyeceğin çift parça tulum al... Bizimkiler gibi deri ceket ve deri pantalonunu al , hem normalde hem pistte giyersin
    Bence sürekli piste çıkmayan biri için tulum çok gereksiz...

Işte bizim çift parça tulumlar... Hoş bende yarısı yok
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Efet görkemin ki yarısı tulumun ayrıca clover rc100 üst deri ve altına da gts slider'ı olan deri pantalonu alabilirsin...Bu ikili de güzel olur kanımca...Şehir içinde de kullanırsın...Ama havalandırmaları kaliteli bir tulum almanı tavsiye ederim.Uzun yollarda tulum şeklinde giyersin değer o zaman.Ama delikli modelleri mevcut onları araştır.Sora pişman olma...
    AKIN FİDAN

edy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fren yaparken ve vites değiştirirken herkese 4 parmakla ön freni ve debriyajı sıkmaları söylenir. peki doğrusu öylemedir. ben debriyajı genelde 4 parmakla, ön frenide 2 parmakla sıkarım, bu şekilde daha rahat kullanıyorum. Frenleri 2 parmakla daha iyi hissediyorum. hatta supersport motorlar için daha kısa fren ve debriyaj manetleri satılıyor. yakında bende 1 adet almayıda düşünüyorum. üyesi olduğum bir kaç site hemen hemen herkes 2 parmak kullanıyormuş.

By edy02 at 2007-09-03

Fren ve Debriyaj kullanırken hangi taktiği kullanıyorsunuz????

Debriyaj - Ön Fren
    4-4
    4-2
    2-2
    2-1
    3-3
    4-3
    3-4
    If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Debriyaj 4 fren 2.O halde 1 kısa alayım.Çirkin olur ama dimi.Üstü kaval altı şişane.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    vaRRdı
    Bende debriyaj 4 parmak fren 2 parmak kullanıoyorum. BU şekilde alıştım daha rahat geliyor bana...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Debriyajı 4 freni 2 parmakla kullanıyorum bende ama her dinledigim insan da bunun aslında zararlı oldugu yonunde. 2 parmakla yaptıgımız frenle 4 parmakla yaptıgımızdan daha etkisiz olabiliyor söylemleri var denedim aslında evet gerçekten 4 parmak kullanmak daha etkili ancak bende maalesef basta 2 parmakla alıstıgım icin degistirmek cok zor geliyor alısamıyorum.

@aYe

Abicim bende tulum pesinde cok dondum ama dun aksam
    http://www.ozenmotor.com.tr/a.htm?re...mler/3_1_b.jpg
    bunda karar kıldım gercekten mukemmel birşey ustunede benim, barısın ve gorkem kullandıgı mıontu caktımmı harbi cok güzel oluyor. Tulumun altındaki pantolunun yarısı astar. Dainese inkinde de aynı yani yagmur yedimmi direk sırılsıklamsın. Hem bu gosterdigim pantolon kadar asla ısıtmayacaktır kısın.
    Ben sana bunu oneririm.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

Motosikleti
    tabanvay
    ben 3- 2 kullanıyorum burda yok nası olacak yanlış bi yöntemmi zrarı ne olaki..

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    debriyaj 4 fren 3 kullanıyorum.

dinmeyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000 RR 8
    Alıntı edy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren yaparken ve vites değiştirirken herkese 4 parmakla ön freni ve debriyajı sıkmaları söylenir. peki doğrusu öylemedir. ben debriyajı genelde 4 parmakla, ön frenide 2 parmakla sıkarım, bu şekilde daha rahat kullanıyorum. Frenleri 2 parmakla daha iyi hissediyorum. hatta supersport motorlar için daha kısa fren ve debriyaj manetleri satılıyor. yakında bende 1 adet almayıda düşünüyorum. üyesi olduğum bir kaç site hemen hemen herkes 2 parmak kullanıyormuş.

Fren ve Debriyaj kullanırken hangi taktiği kullanıyorsunuz????

Debriyaj - Ön Fren
    4-4
    4-2
    2-2
    2-1
    3-3
    4-3
    3-4
    ben 4-4 kullanıyorum.

Reşat Arbaş (Donald Duck) ın kitabında 4 parmak kullanın diyor.

California Superbike School eğitim DVD sinde Keith Code bu konudan bahsederken 2-3-4 parmak hiçbirinin yanlış olmadığını, kendini hangisinde iyi hissedersen onun doğru olduğunu anlatmış.

Alıntı CERRAHI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Debriyajı 4 freni 2 parmakla kullanıyorum bende ama her dinledigim insan da bunun aslında zararlı oldugu yonunde. 2 parmakla yaptıgımız frenle 4 parmakla yaptıgımızdan daha etkisiz olabiliyor söylemleri var denedim aslında evet gerçekten 4 parmak kullanmak daha etkili ancak bende maalesef basta 2 parmakla alıstıgım icin degistirmek cok zor geliyor alısamıyorum.

@aYe

Abicim bende tulum pesinde cok dondum ama dun aksam
    http://www.ozenmotor.com.tr/a.htm?re...mler/3_1_b.jpg
    bunda karar kıldım gercekten mukemmel birşey ustunede benim, barısın ve gorkem kullandıgı mıontu caktımmı harbi cok güzel oluyor. Tulumun altındaki pantolunun yarısı astar. Dainese inkinde de aynı yani yagmur yedimmi direk sırılsıklamsın. Hem bu gosterdigim pantolon kadar asla ısıtmayacaktır kısın.
    Ben sana bunu oneririm.
    Koruma giysisinin amacı koruma sağlamaktır (2x2=4). gerisi teferruattır.
    önemli olan giysinin suya karşı değil asvalta karşı ne kadar dayanıklı olduğudur. deri mont ve pantolonlar sürtünmeye karşı etkili koruma sağlar. senin verdiğin resimdeki tür kıyafetler yerle temas anında paramparça olur. kısa bi sürede çıplak bacağın yere sürtünmeye başlayabilir. Erdem in montunun kaza sonrası resimlerini incele.

sudan, betondan korktuğundan daha fazla korkmuyorsan deri alacaksın babacan.

deri giysinin üzerine yağmurluk giyebilirsin.
    sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?

sana katılıyorum barış bende farklı kitaplarda farklı cevaplar aldım. yeni başlayanlar için herzaman 4-4 tekniği öğretiliyor bence bunun nedeni yeni başlayanlar fren yaparken gazdan parmakları çektirmek eğer 2 parmakla fren yapmaya çalışırlarsa diğer parmaklar hala gaz vermeye devam edebiliyor.. ama ileri düzey tekniklerde nasıl rahatsan öyle yap diyor, genelde yarışlarda fren yaparken 2 parmak kullanılıyor diğer parmaklar gazın üzerinde hazır bekliyor. ben sadece genelde herkes nasıl kullanıyor onu merak ettim. eğitim verirken ilginç sorular geliyor. 4 parmak kullanın diyorsun peki neden kısa manet satılıyor diyorlar. 2 parmak kullan diyorsun neden diğer kitaplar 4 diyor gibi sorular geliyor. ben her zaman yeni başlayanalara 4 parmak birden kullanın diye tavsiye ediyorum. ama ben 2 parmak kullanıyorum
    If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.

dinmeyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000 RR 8
    ben fren ve debriyajı kullanmıyorken de parmaklarımı manetlerin üzerinde tutuyorum. bu alışkanlığımı değiştirsem mi diye düşünmüştüm. yarış resimlerine baktığımda gördüğüm pilotlar freni kullanmadıklarında manete dokunmuyolar, gaz kolunu avuçlarıyla kavrıyorlar.

benim mantığıma göre parmaklar sürekli manet de olunca acil bi durumda fren süresi hatırı sayılır ölçüde azalıyor. pistte önlerine aniden inek çıkması, kamyonun şerit değiştirmesi, yola çocuk fırlaması gibi endişeleri olmadığından, hangi düzlüğün kaçıncı metresinde frenlemeye başlayacakları planlı olduğundan o şekilde kullanıyo olabilirler. ama sokakta fren süresini kısalttığından benim teknik işe yarıyor.
    sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?

Alıntı dinmeyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben fren ve debriyajı kullanmıyorken de parmaklarımı manetlerin üzerinde tutuyorum. bu alışkanlığımı değiştirsem mi diye düşünmüştüm. yarış resimlerine baktığımda gördüğüm pilotlar freni kullanmadıklarında manete dokunmuyolar, gaz kolunu avuçlarıyla kavrıyorlar.

benim mantığıma göre parmaklar sürekli manet de olunca acil bi durumda fren süresi hatırı sayılır ölçüde azalıyor. pistte önlerine aniden inek çıkması, kamyonun şerit değiştirmesi, yola çocuk fırlaması gibi endişeleri olmadığından, hangi düzlüğün kaçıncı metresinde frenlemeye başlayacakları planlı olduğundan o şekilde kullanıyo olabilirler. ama sokakta fren süresini kısalttığından benim teknik işe yarıyor.
    o teknik kesinlikle işe yarıyor.zaten istanbulda trafikte parmakların frende hazır olmazsa kesin bir yere çıkarsın. yarış tekniği dediğin gibi farklı trafikte sağ kalabilmek için farklı. benimde elim her zaman fren ve debriyaja basmaya hazır vaziyette. istanbulda önüne her an bişey çıkabiliyor. o şekilde tutunca daha çabuk tepki verebiliyorsun.

Marlboro Man - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda idi bir zamanlaRR
    Barış
    Elin manette olması ki fren için bişey demeyeceğim ama debriyaj için arabada ayağı devamlı üstünde tutup kullanmak gibi bişey bence.Ben elim debriyajda kullanmaktan vazgeçmek için çok çaba harcadım.Çünkü bende şöyle bir sorun oluyor.Ne zaman bir tehlike ile karşılaşsan el (yada beyin) hemen ikisinide sıkıyor.E şimdi düşünsene 120 ile yokuş aşağı gidiyorsun önüne inek çıktı...Ya debriyaja basarsan?Onun için ilk fren teorisini kendime öğretmeye çalışıyorum.Kendi araba kullanma tecrübemdende bu böyledir.Allah korusun çok kötü bir durumda debriyajla filan işiniz olmaz.İkisine aynı anda basın diye öğretirler.Hikaye.Adamın aklına debriyaj bile gelmez sıkıştımı.Sen bizlerden çok daha tecrübelisin debriyajla ilgili seninde görüşlerini almak isterim.
    Metin ÖZKUL
    Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak...

debriyaj sadece vites değiştirirken ve motor durmasına yakın kullanılmalı . önce fren sonra debriyaj kullanılmalı. önce debriyaj sonra fren yaparsan fren mesafesi uzar.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 13 kullanıcı var. (0 üye ve 13 misafir)

Bu Konudaki Etiketler