@Shamyl
MotoGP'de yarışan Ducati Desmosedici 4 silindirli...Boy, Ducati'ler 2 silindir değil mi?
Superbike'ta yarışan Ducati 999R 2 silindirli...
@Shamyl
MotoGP'de yarışan Ducati Desmosedici 4 silindirli...Boy, Ducati'ler 2 silindir değil mi?
Superbike'ta yarışan Ducati 999R 2 silindirli...
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
DUCATİ GP7 Engine Tech Spec
ENGINE
Engine:Liquid-cooled, 90 degree V4 four-stroke
Timing system:Desmodromic DOHC
Valves:Four valves per cylinder
Capacity:799 cc
Maximum power:more than 200 HP
Maximum torque-
Top speed:In excess of 330 kph / 205 mph
Transmission:Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available
Final Drive:Chain
Clutch:Dry multiplate slipper clutch
Carburation:Indirect Magneti Marelli electronic injection, four throttle bodies with injectors above butterfly valves
Ignition:Magneti Marelli
Fuel:Shell Racing V-Power
Lubricant:Shell Advance Ultra 4
999F07 Engine Tech Spec
ENGINE
Engine:Testastretta 4-stroke L-twin 90°
Capacity:999 cc
Maximum power:194 hp @ 12500 rpm
Top speed:312 kmh / 194 mph
Bore x stroke:104 mm x 58.8 mm
Timing system:Desmo DOHC
Valves:4 per cylinder
ECU:Electronic Ignition-injection managed by Magneti Marelli Marvel 4
Fuel injection:Magneti Marelli electronic injection system
Injector:Magneti Marelli IWF1, one per cylinder
Gearbox:6 speed
Clutch:Dry multiplate clutch
Lubrication:Gear oil pump with oil cooler
kaynak: http://www.ducati.com/racing/07/gp/s...delName=d16gp6
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
boy
Proton KR5
cylinders · 60° V5
yazıyor... sadece Rc211 5 silindir değilmiş sanırım...
Ben de bir tahmin yapayım 2008 cbr hakkında o halde... Bence sıralı 4'lü yerine V4 motor kullanabilirler...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
yeni hayabusa hakkinda yorumlarinizi bekliyorum
[COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]
Bu olabilir mi?
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
2008 model hayabusa ile eski model arasında pek bir fark yok. sadece biraz daha teknoloji eklenmiş ufaktanda makyaj yapmışlar. yine bildiğimiz hayabusa. artık bazı değişikler yapmalılar diye düşünüyorum.her sene insanlar değişecek diye bekliyorlar ama hayal kırıklığına uğruyorlar. ilk çıktığı günden beri aynı tipte. ama eminim suzuki firması bende daha fazla bu konuyu düşünüp karar almıştır. satışları iyi olmasa değişiklik yaparlardı.
If you spend all your time worrying about dying, living isn't going to be much fun.
Dün ilk defa ZX14R 'yi canlı kanlı görme ve üzerine oturma fırsatı buldum.
Hayabusa çok çabuk bir model değişikliğine gitmezse tahtını kaptıracak gibi duruyor.
5 silindir meselesi ile ilgili MotoGp topiğinde bir espri yapmıştım.
Motor hacimlerinin 800cc ye düşmesi ençok Honda'ya yaradı diye.
Kes silindirin birini, al sana 800cc.
Japonya'da 400cc ve üzeri motosiklet ehliyet sınavından bir video... Sizce bu Türkiyede yapılsa kaçımız geçebiliriz?
@patriote
Keşke o hatayı yapmasaydın. İnsanı motordan soğutan bir makina.Dün ilk defa ZX14R 'yi canlı kanlı görme ve üzerine oturma fırsatı buldum.
Süper espriKes silindirin birini, al sana 800cc
Görkem;
verdiğin video sanırım sınav değil, eğitim esnasında çekilmiş bir video.
Çünkü sınavda bu kadar çok şans verilmiyor.
Burada da sistem aynı.
Parkurda, trafikte ve şehirler arası yollarda belli bir saati tamamlamadan ehliyeti alamıyorsunuz.
Tabii alsanız da öyle hemen istediğiniz motosikleti kullanamıyorsunuz.
Zaman zaman ek iş olarak, ehliyet öğrencilerine klavuz eğitmenlik yaptım.
Öğrenciler parkurda çalıştıktan sonra, önlerinde klavuz eğitmenleri olmak üzere, en fazla 4 kişi trafiğe çıkarlar.
Trafikte ve normal yolda eğitmenlerinin dediklerini veya yaptıklarını yaparak eğitilirler.
Başlangıçta 20 saat sürüş mecburiyeti verilen bir ehliyet adayı, yeterli görülmezse, bir 20 saat ya da daha fazlası eğitime tabii tutulur.
Ta-ki trafikte bir tehlike oluşturmayacağına karar verilinceye kadar.
Öyle benim ehliyetim var. İstediğim motoru alırım muhabbetine giremezsiniz.
Zaten sigorta şirketleri bu tür araç sahiplerini sigortalamaz.
Sigortasız araçla da trafiğe çıkamazsınız.
Ben defalarca Türkiye'de polis görevini tam yapmalı, sigorta sistemi avrupa standartlarına getirilmeli diye yazdım.
Birgün mutlaka yapılacak şeyi, bugün yapsak, belki bir kaç arkadaşımızı ölümden kurtaracağız.
Ama ne zaman AB zorlar bizim yöneticiler o zaman yaparlar biliyorum.
Biz de burada ölene rahmet, ailesine sabır dilemeye devam ederiz.
patriote
Video açıklaması şu şekilde...
Do you want to get rider's licence in Japan?
this video is view of a candidate in Fuchu driver's licence center.
Japanese riders must be passed world's most difficult skill examination.
especially the pass rate of over 401cc category is 10% or below.
@GorkeM
Olm adamlar boş yolda gidiyorlar. Bunda bişi yok. Ama bizde ehliyet verirken bunun yarısını bile yaptırsalak yeterli.Japonya'da 400cc ve üzeri motosiklet ehliyet sınavından bir video... Sizce bu Türkiyede yapılsa kaçımız geçebiliriz?
Japonlar buraya gelse kulakları şınav çeker "Dünyanın en zor sınavı" diyor yaaa yuhhh!Japanese riders must be passed world's most difficult skill examination.
siz hala japonları tartışın , millet neler yapıyor.
Görkem;
videoyu oraya koyan arkadaş yazmış olabilir öyle şeyler.
Gerçekten sınav da olabilir.
Ben sadece bir yorum yaptım.
Çünkü sürücü, parkuru bir kaç defa geçiyor.
Normal bir sınavda tek bir şansınız vardır.
Olmazsa bidaha ki sınava.
Parkurda zorlayabilecek olan şey 12 metrelik düz bir çizgi üzerinde motoru en uzun süre tutabilmek.
Mesela videodaki arkadaş 5-6 saniyede geçiyor.
Burda olsa ehliyeti alamazdı.
İyi sürücü için zaman 20 saniyedir.
Kendiniz için bir küçük test uygulayabilirsiniz.
Uygun bir yere 12 metre boyunda bir çizgi çizin.
Motosikletinizle ayaklarınızı yere koymadan ve çizgiden çıkmadan en uzun sürede bir baştan bir başa geçmeye çalışın.
İstediğiniz kadar durabilirsiniz.
Fakat ayakları yere koymak yok.
Boy:
ZXR hakkında yazdıklarında haklısın.
Bu motora para verirmiyim? diye düşündüm.
Hayır.
Ben almam.
Alana da mani olmam...
Onunla uğraşacağıma alırım bi Goldwing. Keyfime bakarım...
söz japonlar ve eğitimden açılmışken bu videoyuda seyretmeden geçmeyin
özellikle komutlar arkadan veriliyor !!
(video önceden verildiyse kendinizi yorup bu video önceden verilmişti gibi yorumlar yapmayın)
tşk...
http://www.youtube.com/watch?v=pwFAe...elated&search=
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
edy bu çocuk kaç yaşında 6 var mı
ülkem motorcuları şu çocugun yarısı kadar motor kullanmayı bilseydi beeee
çocuğu ve onu egiten kişiyi tebrik etmek lazım.
paylaşım için sagol.
takendy işte ben egitim diye buna derim. adamlara helal olsun.saglam trafik polisi yetiştiriyorlar
paylaşım için sagol. Umarım bizimkilerde birgün bunların yarısı kadar iyi olabilir
eğitimin faydalarını videolarda görüyorsunuz. hergün motor kullanmak tek başına sizi geliştirmez. antreman yapmalısınız. ben neredeyse her hafta 2 gün boş alanda antreman yapıyorum. hergün işe gitmek , hafta sonları 40 km yol yapmak, kafeye gidip gelmek çok fazla geliştirmiyor. şimdiden soruları duyar gibi oluyorum. ne yapıyorsun. dar alanda manevralar, debriyaj kontrolu, daha etkin nasıl fren kullanırım, yavas kullanma vs. bunların bana çok yardımı oldu ve oluyor. bence herkes boş zamanlarında böyle antreman yapmalı.
Erdem abi boş alanda çalışmaya giderken haber verir misin , ben de nerede yaptığını bir öğreneyim... Ara sıra ben de gidip bu tür çalışmalar yapmak istiyorum... Ama ne yazıkki burada boş alan yok , seninle kurtköye gelirsem çok iyi olur...
Tamam benim motorun kuyruğu boyada , yarın o saate kadar hazır olursa katılmak isterim...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)