Arkadaşının motoruymuş yahu, heyecanlandırdı bizi de
konu içinde belkide 10 kez verilmiştir ama arama motorları düzgün çalışmıyor bulmak imkansız gibi birşey
bu soru şuradan aklıma geldi endurorance yarışıyla ilgili şöyle bir haber okudum,
''Son rekor 148 tur
En fazla 320 km hız yapabilen 1000 cc gücündeki motorlarla yapılan yarışta her tur ortalama 2,5 dakika sürüyor. Sadece benzin molalarının verileceği ve pilot değişikliklerinin yapılacağı yarışta her motora ‘transponder’ denilen hız ve tur sayacı takılacak.Geçen yılın birincisinin 148 turla tamamladığı yarışta, pilotların 18 litrelik benzinle ortalama 25 tur atmaları bekleniyor. Yarışı bitiren her sporcu ortalama 1000 km yol katediyor.''
bu pist 7004metre uzunluğundaymış
18litrelik benzin ile 25tur yani 175km yol yapıyolar.Yani 100km de 10.29litre yakıt tüketimleri var bana baya ekonomik geldi.hesapta bi yanlışlıkmı yaptım acaba?
bu verilere oranla cadde motorlarının bu verinin altında olmaları gerekmiyomu oruç başıma vurdu işim gücüm kalmamış gibi bunları hesaplar oldum bi yorum yapta ,aydınlat beni abi
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
Felon okudugun konuya açiklama yaptim,onu niye okumadin?
Dayaniklilik yarislarinda kullanilan motosikletlerin depolari 18 litre degil.
Yani o hesaplar yanlis.
Ortalama tur hizlari 140-150km/h civarinda üstelik.
Yani tamam 300 km/h lere çikiyorlar ama 50 km/h lere de iniyorlar.
Sonuç itibariyle o motosikletler ortalama 140 km/h hizda o yakitlari yakiyorlar.
Saniyorum depolari da 21 litreden asagi olan yoktur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
aynı yerden okuyosak izmirli biri var o oluyosun sanırım şimdi gördüm mesajı
yakıt tüketimleri yine iyi abi ya sonuçta stock bi motosiklet bu yarıştaki motorlardan daha az yakması lazım ama çevreden duyduğum yakıt tüketimleride hep kuruş hesabından dk başı benzinede zam gelince herkesin aklı karışıyor
Felon 100Km'de 10 litre pek bişey değil mi
oruç kafana vurdu senin bak 10 litre benzin 43lira cıvarı bişey yapar benzinin 4.33 Lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz
Felon kendi cc'nin üzerine 2mislini ekle ;) En yeterli cevap budur...Yaktığın yakıtın iki mislini yakar bu 600cc makinalar...1000cc'ler kullanıma göre 1-2lt daha fazla...
AKIN FİDAN
ama max. 10litre bide çok fazla dolaşmadıktansa ''az dolaşırım öz dolaşırım'' mantığıyla kullanılabilcek makinalar aslında kullanıcılarına ne zaman yakıt sorsam öyle bi anlatıyolarki motoru rolantide çalıştırsan 1litre gitti sanarsın
peki bu veri max. tüketimdir dimi öyle yok 6bini geçmicen, ani gaz vermicen durumlarıyla değil yani?
Bide şu açıdan bakmak lazım 1.6motorlu benzinli bi araçla aynı yakıt tüketim değerine sahip ama 1.6motorlu bi aracı maymun eder
Ben tam olarak 100km 30 tl yakıyorum şuan, 125cc de rekor bir rakam
HONDACBR125RAPRİLİARS125YAMAHAR6
olmaz abi motor dediğinle yol yapacaksın ben 2 haftada 1200km yol yaptım hani zaman olsa dahada binmek istiyorum garajda durunca rahat edemiyorum
geçen hafta Autodrom pistine girdim ufak supermoto için güzel bir pisti vardı bizim lastikleri yeri tutmadığı için lastikte kolayla aşınmıyomuş bunu anladım akşam lastiklere bi baktım üstüleri pütür pütür 1-2 vites yanlamaktan gidemeyen motor viraj çıkışlarında gazı açınca kup diye tekere geliyordu pist asfaltı gerçekten çok zevkliymiş
fark etmez mi ya asfalt en önemlisi,ben m3 kullanıyorum 8bin km felan oldu onlarla baya iyiydi benim gibi pistin P'sini yeni görmüş için
felonun motoru üzerinde gelen lastikler gerçekten iyi değil ama.
zamanında o motordan kullanmış biri olarak virajlarda bol bol sıkıntı çekmiştim
gerçi şu anki motorumdada var ön lastiğimi değiştirmem gerekiyor
arka fren diskimi fren balatalarımı vs değiştirbildiğim zaman servise gidip değiştirecem ilk iş...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Ben 180 km de; CBR 600F ile ; 41 TL yaktım ...
9.5 litre yapar; yani 100 km de; 5 litreye denk geliyor hemen hemen ...
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
alttakine istinaden
bu arada benim hafa filtresi k&n'miş orjinel diye yanlış biliyormuşum ben geçen söküp temizledim bi spreyinden alacam yağlayıcı
ben 40 liraya 200 km gitmiştim ama son zamanlarda 20 liraya 70 km felan gidebiliyordum ama cadde trafiğini felanda hesaba katmak gerek
hava filtresi temizliğini yaptım ama yola çıkmaya daha var çıkınca yazarım yeni değerleri bujilerimde daha iyi durumdalar. sadece buji pipolarından birini yenilemem gerekiyor artık ağzı bozulmuş...
var mı arttıran
Ben 42 liraya 200km gitmiştim xt660x'le İstanbul'un o güzel nadide trafiğinde
xt'ye can kurban tabiki (=
Tamamen sağ bilekte bitiyor olay full depoyla 160'da ışık yaktıgınıda biliyorum 235'de yaktığınıda
bende motora yan oturuyorum daha az yakıyormuş
eskiden minibüs dolmuş kamyon kullanan adamlar yaparlardı ya öyle sürmek bile modaydı hatta (= ahaha
ilkay abim belki daha iyi hatırlar o zamanları
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)