Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı SuPeR BiKe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sarkmak....

ayrıca çok tecrübesizim başlığı görünce geldim bilgi paylaşım başlığı diodu.
    Ne alınıyosun arkadaşım, yabancı gibimi davraniim seviyoruz bağrımıza basıyoruz kitliyoruz, Mertten ayrı tutuyosam noliim.

Mert bak şimdi şu fotoya, gördünmü topuk nasıl pege dönmüş, umarım ne demek istediğimi birazcık anlatır sana allaan apaçisiii.

Alıntı Mert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kızma hocam kızma relax anlayana sivri sinek saz

Gel gel projetörüde getüü

Sende haklısın sperbike hepimiz haklıyız
    Gelmiyorum vazgeçtim

Hem sperbike ne abi? yok spermbankası.

Projektör için erken, kara tahta alıp gelecem sana.

Alıntı CBA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kurtlar devam ediyomu yaaw
    Etmiyomuş ya zaten ondan geri vites yaptım gitmiyorum.

Onun yerine rücep ivedük veriyolarmış bugün.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Haklısın tertüp
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Alıntı Mert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Haklısın tertüp
    Dalarım sana merttttt

Ülen dinlemedim seni anlattığını anlamadım anca idrak ettim demiyoda...

Ben sana topuk peglere dönmeli, bu açıyla ayağın ucu asfalta sürter, dış yanının sürtmesi gerekir, slider'ları oraya süs olsun diye koymuyorlar dedim.

Hatta konu ordan açılmıştı, sürekli ses kaydımı yapacas.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dalarım sana merttttt

Ülen dinlemedim seni anlattığını anlamadım anca idrak ettim demiyoda...

Ben sana topuk peglere dönmeli, bu açıyla ayağın ucu asfalta sürter, dış yanının sürtmesi gerekir, slider'ları oraya süs olsun diye koymuyorlar dedim.

Hatta konu ordan açılmıştı, sürekli ses kaydımı yapacas.
    Olay budur yani

1 resime tav oldun benim gösterdim resimlerin hepsi tırt motorcu zatenn

Rossi çerz merez bahane tırt bunlar tırr

Pistte kullanda görüyim öle topukdan

Şimdi alttaki resim Boy un dediği gibi peglere basış şekli
    Araştırdıımda genel sürüş tarzının kişisel stilden ziyade bu şekilde olduğu ortaya çıkıyor.
    Mantıklımı evet
    Sen bu mantık için heh işte bende bundan bahsediyorum dedin hadi onada eyvallah diyelim
    Fakat üstteki savunduğun heh benden bundan bahsediyom dediğin resim ile alttaki resmin alakası yok sen hepsine heh diyon sen bence ne söledini bilmiyon yaşlandın yaşlandın sen

Motosikleti
    Honda Cbr 600rr
    tamam ama bu adamlar yanlış mı yapıo...

doğrusu nedir bilen biri yazsın yoksa fark etmiomu???

viraja yaklaşırken küçültülen vites yüzünden ( sağa dönüşler için sadece) ayak o pozisyonda kalmış olabilir mi? mert'in resmi için diorum.
    it's just living and leaving::145::

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @aYe
    Açıyorum açıyorum gitmiyo, sonra aklıma geldi bunun vitesi yukardadır diye iki tane kodum kafasına indi aşaya ama mert arayı 5sn açtı
    Murat bunun nedeni acemilik Ben bugüne kadar ne normal yolda, ne yarışta hiçbir zaman hangi viteste olduğumu düşünmedim, merak etmedim. Eğer motorun devir sesini çok iyi tanırsan devir saatine hiç bakmadan kaç devirde olduğunu çok az bir yanılma payıyla bilebilirsin. Onun dışında motorun her devirde verdiği tepki farklıdır, bu o kadar hassas bir histir ki ne zaman devirin yetersiz kaldığını, motorun ne zaman vites istediğini veya kompresyona sokman gerektiğini bu his sayesinde bilirsin. Tabi bunlar çok uzun zamanlar sonra insan beynine yerleşiyor, o yüzden senin hangi viteste olduğunu merak etmen çok normal.

@Mert
    Şimdi alttaki resim Boy un dediği gibi peglere basış şekli Araştırdıımda genel sürüş tarzının kişisel stilden ziyade bu şekilde olduğu ortaya çıkıyor.
    Sen SS konusunda benim dediklerime güven, bu konuda boşa sıkanlardan biri değilim, hem bu işin eğitimini aldım, hem 2 sene yarıştım, hem de yaklaşık 10 senedir tüm MotoGP, Superbike, Supersport, Isle Of Man TT gibi yarışların tüm sezonlarını arşivleyip her bir pistte her bir yarışçının tekniklerini ayrıntılı şekilde inceliyorum. Hangi yarışçı hangi tekniği nasıl kullanıyor, hangisi doğrusu çok iyi biliyorum. Her bir tekniğin uygulanmasının bir amacı ve sonucunda da sürücüye faydası vardır. Viraj dışındaki ayağın pegin tam ortasına gelmesinin nedeni botun en sağlam şekilde o kısmıyla basılması yüzündendir. Neden sağlam basmaya ihtiyaç var çünkü sağa yattığınızda sağ ayakta ve bacakta hiçbir güç olmaz yanü üstüne abanılmaz. Motor o derece yatıkken sürücünün bedenini o pozisyonda tutan tek yer bacağın diz ile kalça arasında kalan ve depoya denk gelen bölgesidir. Botun orta kısmı ile pege basılarak da buna destek verilir. Eğer soldaki botun ucuyla basılırsa hakimiyet azalır. Kırmızı 600RR ve turuncu kamyonet bulunan resimdeki sürücü yanlış bir sarkma (hang-off) tekniği kullanmış, bu şekilde viraja girmek sürücüyü gereğinden fazla yorar. Bu teknik sadece viraj çıkışında gaza olması gerektiğinden fazla asılmanıza ihtiyaç duyduğunuz anda motoru çok hızlı bir şekilde dik konuma getirmek için kullanılır. Oysa bu resimde motor normal şekilde yatık durumda.

@SuPeR BiKe
    tamam ama bu adamlar yanlış mı yapıo...
    doğrusu nedir bilen biri yazsın yoksa fark etmiomu???
    Koymuş olduğun resimlerdeki teknikler tamamen farklı, 84 numaralı Ducati ile yarışan Fabrizio'nun resmi dışındakilerin viraj dışındaki ayak pozisyonları yanlış. Gerçi viraja yatmadıkları için ayak çok önemli değil, neredeyse düz gidiyorlar. Fabrizio'nun ayağının ucu pegde değil, fren pedalında çünkü viraja girerken arka frene basıyorlar, virajdan çıkana kadar arka fren basılı dönüyorlar virajı, bu teknik de motorun kıçını yere daha fazla basıp arka tekerin asfalta daha fazla sürtünmesini ve kaymamasını sağlıyor. Virajdan çıkmaya yakın yavaş yavaş fren bırakılarak gaz açılıyor, bu teknik virajdan çok iyi çıkışı sağlıyor.

Bu arada şunu söyleyeyim çoğu zaman ben de ayağımı yanlış yere koyduğum oluyor. Ama işin doğrusunu bilmek farklı, uygulamak farklı
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Motosikleti
    Honda Cbr 600rr
    3. ve 6. resim 2'side fabrizio ... neyse...

@boy
    benden tecrübeli insanlardan eğitmenlerimden ve yazılan kitaplardan öğrendiğim kadarıyla virajda arka fren kullanmak motorun çizgisini kaybetmesine sebep olmaz mı? fren yapıldığı için ağırlık dağılımı öne kayabilir bu da arka lastiğin yere basmasını azaltabilir.

mantığını anlayamadığım için sordum anlatırsan çok sevinirim .

edit: bide high side durumu var tabi ( videoyu ekleyemedim ama http://www.youtube.com/watch?v=GD5XK...eature=related izleyebilirsiniz.

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yine konu benim birkaç sayfa önce iddia ettiğim yönde ilerlemiş.
    Herkesin kendine özgü bir temel sürüş stili vardır.
    Yukarıdaki fotograflarda birbirinden farklı yatış biçimleri de buna bağlı olarak değişmektedir.
    Hangi fotografı örnek alacağınızı nereden bileceksiniz ki?
    Her insanın fiziği ayrı. Bunun da stilinizi çok etkileyeceğini düşünüyorum.
    Motosiklet üzerinde viraja sarktığınız zaman 2 ayağınız da pegde olmalıdır.
    Viraja yattığınız tarafın aksi taraftaki diziniz ile tanka tutunursunuz. Bu açıda depoyu tutan dizinizin tarafındaki ayak konumu, sizin fiziğiniz ile değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum.

Fotograflardan örnek almanın yanlış olduğunu savunuyorum.
    Gerekli temel eğitimi aldıktan sonra, doğru tekniklerle sürüşü kendinize adapte etmelisiniz. Bazı teknikleri doğru uygulamak adına , motor üzerinde rahat olamayabilirsiniz, ki bu da sürüşünüzü negatif yönde etkiler.
    Yanlışım varsa düzelt Boy...

Küçük cbr varken sürekli okuduklarımı yollarda pratiğe dönüştürürdüm. Ne yazıkki artık böyle bir seçeneğim yok. Bu yüzden illaki yanlışlarım olacaktır.
    Kitaplardan nasıl kaynak yapılacağını okuyabilirsiniz, fakat elinize kaynak makinesi verdiklerinde iş çok farklı olacaktır.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

Motosikleti
    Honda Cbr 600rr
    eğitimlerde ve geliştirilmiş sürüş tekniklerinde esas olan tecrübedir. Yani yılların vermiş olduğu birikimlerle oluşturulduğuna inanıyorum. Bu durumda insanın rahat olduğu pozisyondan öte artısı eksisi değerlendirilmiş ve bir tez oluşturularak tekniğe dönüştürülmüş şeylerden bahsediyoruz. Kişinin fiziksel yapısına göre (boy-kilo gibi) göre ufak farklılıklar gösterse de temelde değişmemesi gerekebilir.

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @SuPeR BiKe
    benden tecrübeli insanlardan eğitmenlerimden ve yazılan kitaplardan öğrendiğim kadarıyla virajda arka fren kullanmak motorun çizgisini kaybetmesine sebep olmaz mı? fren yapıldığı için ağırlık dağılımı öne kayabilir bu da arka lastiğin yere basmasını azaltabilir.
    Sen hiç yarış eğitimi aldın mı? Honda, BMW gibi kurumların eğitimlerinde öğretilen şeyler ile California Superbike School gibi sadece yarış amaçlı eğitim veren kurumların verdiği eğitimlerde öğretilen şeyler arasında dünya kadar fark var. Standart eğitimlerde eğitim alanlar acemi olduğundan viraj içerisinde gaz veya fren kullanılmaz derler. Ancak benim bahsettiğim teknikler tamamen yarış teknikleri. Arka freni kullandığında ağırlık öne kaymaz, aksine motorun kıçı yere daha fazla basar. Bu teknikler standart hiçbir eğitimde gösterilmiyor. MotoGP yarışlarını internetten indirip çok detaylı şekilde izlerseniz, arka freni nasıl kullandıklarını görürsünüz. SS kullanıcıları bu teknikleri bilmediklerinden dolayı kaza yapıp duruyor çünkü SS kullanmak bazı teknikleri bilmeyi gerektirir diye boşa söylemiyorum.

Bu arada aşağıdaki resimlere dikkatlice bakarsanız tüm yarışçıların viraj dışında kalan pege dediğim şekilde botun orta ksımı ile bastığını görürsünüz. Bunun doğrusu bu şekildedir, bunun sürücünün stili ile ilgisi yok. Stil vücut pozisyonunda değişir, ayakta değil.

Pedrosa'nın da su stiline hayranım yaa...

@SuPeR BiKe
    eğitimlerde ve geliştirilmiş sürüş tekniklerinde esas olan tecrübedir. Yani yılların vermiş olduğu birikimlerle oluşturulduğuna inanıyorum.
    Bu dediğin doğru olsaydı MotoGP 125cc kategorisinde 15-16 yaşındaki çocuklar yarışıyor olmazdı. Teknik tecrübeden farklı birşeydir. Eğitim alıp bu teknikleri öğrenmezsen istediğin kadar tecrübeli ol, istersen 40 yıl motor kullan bu işi öğrenemezsin.

Motosikleti
    Honda Cbr 600rr
    teşekkürler bilgi için amacım zaten senle bilgi konusunda sidik yarıştırmak değil işin doğrusunu öğrenmek yarış eğitimi almadım. aldığım eğitim honda gs3 ama zaten bende yeterli olduğunu düşünmediğim için halen daha araştırıyorum okuyorum ve bilenlere soruyorum. verdiğin bilgiler benim ve burdaki bir sürü kullanıcı için çok değerli. sport riding techniques ulaşabildiğim tek kaynak şu ana kadar önerebileceğin başka kaynaklarda varsa söylersen çok iyi olurdu.

edit:sürüş teknikleri tecrübeyle geliştirilmiş ve eğitimlerle yeni nesillere aktarılan şeylerdir. yanlış anlaşılmışım sanırım

Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @aYe

Murat bunun nedeni acemilik Ben bugüne kadar ne normal yolda, ne yarışta hiçbir zaman hangi viteste olduğumu düşünmedim, merak etmedim. Eğer motorun devir sesini çok iyi tanırsan devir saatine hiç bakmadan kaç devirde olduğunu çok az bir yanılma payıyla bilebilirsin. Onun dışında motorun her devirde verdiği tepki farklıdır, bu o kadar hassas bir histir ki ne zaman devirin yetersiz kaldığını, motorun ne zaman vites istediğini veya kompresyona sokman gerektiğini bu his sayesinde bilirsin. Tabi bunlar çok uzun zamanlar sonra insan beynine yerleşiyor, o yüzden senin hangi viteste olduğunu merak etmen çok normal.

@Mert

Sen SS konusunda benim dediklerime güven, bu konuda boşa sıkanlardan biri değilim, hem bu işin eğitimini aldım, hem 2 sene yarıştım, hem de yaklaşık 10 senedir tüm MotoGP, Superbike, Supersport, Isle Of Man TT gibi yarışların tüm sezonlarını arşivleyip her bir pistte her bir yarışçının tekniklerini ayrıntılı şekilde inceliyorum. Hangi yarışçı hangi tekniği nasıl kullanıyor, hangisi doğrusu çok iyi biliyorum. Her bir tekniğin uygulanmasının bir amacı ve sonucunda da sürücüye faydası vardır. Viraj dışındaki ayağın pegin tam ortasına gelmesinin nedeni botun en sağlam şekilde o kısmıyla basılması yüzündendir. Neden sağlam basmaya ihtiyaç var çünkü sağa yattığınızda sağ ayakta ve bacakta hiçbir güç olmaz yanü üstüne abanılmaz. Motor o derece yatıkken sürücünün bedenini o pozisyonda tutan tek yer bacağın diz ile kalça arasında kalan ve depoya denk gelen bölgesidir. Botun orta kısmı ile pege basılarak da buna destek verilir. Eğer soldaki botun ucuyla basılırsa hakimiyet azalır. Kırmızı 600RR ve turuncu kamyonet bulunan resimdeki sürücü yanlış bir sarkma (hang-off) tekniği kullanmış, bu şekilde viraja girmek sürücüyü gereğinden fazla yorar. Bu teknik sadece viraj çıkışında gaza olması gerektiğinden fazla asılmanıza ihtiyaç duyduğunuz anda motoru çok hızlı bir şekilde dik konuma getirmek için kullanılır. Oysa bu resimde motor normal şekilde yatık durumda.
    tamam abi eline koluna sağlık bizde aynı şeylerden bahsediyoruz aslında ama yanlış anlaşılma olabilyio açıklığa kavuşması ii oldu

Motosikleti
    yamaha r6
    Beyler yaklaşık iki aydır ss kullannıyorum (veya kullanmaya çalışıyorum
    Bu bilgiler baya bi faydalı oldu.Teşşekkür ediyorum hepinize. Bu arada mert şu rivadaki pistide merak etmiyor degilim. GKN da bahsetmişti...

Motosikleti
    ZX6-R
    cidden faydalı oluyor yazmasam bile düzenli olarak hergün okurum

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Aşağıda linklerini vermiş olduğum iki kitap bu konu hakkında dünyadaki en iyi kitaplardandır. İkisi de California Superbike School'un kurucusu olan ve birçok yarışçıyı eğitmiş olan Ketih Code tarafından yazılmıştır. Bu kitaplardaki teknikleri öğrenebilirseniz cidden faydasını görürsünüz. Ancak bunları normal trafikte değil, pistte öğrenmeniz gerekiyor.

A Twist Of The Wrist

The Soft Science of Road Racing Motorcycles

Motosikleti
    Honda Cbr 600rr
    çok teşekkürler...paylaşım için....

Motosikleti
    yamaha r6
    bu arada pistten kastım riva yolu;)

paylaşım için teşşekkürler boy

alperiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 zn, cbr 600f
    iyi akşamlar herkese beyler bayanlar...

bana 600f için şehir içinde, fazla süratli kullanılmayacak, daha çok kısa mesafeli (keyif amaçlı yani), son limitlerine kadar zorlamayacağım, virajlarda sıkıntı yaratmayacak bir lastik önerir misiniz ???

Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @alperiz
    bana 600f için şehir içinde, fazla süratli kullanılmayacak, daha çok kısa mesafeli (keyif amaçlı yani), son limitlerine kadar zorlamayacağım, virajlarda sıkıntı yaratmayacak bir lastik önerir misiniz ???
    Kesinlike Pirelli, Bridgestone ve Dunlop markalarından şaşma. Michelin ve Metzeler kim ne derse desin çok iyi lastikler değil. Ancak lastik alırken en önemli başka bir konu da lastiğin üretim zamanıdır. Lastik yanağında DOT yazan yerde üretim bilgisi (yıl ve hafta) bulunur. Üretimi 1 seneyi geçmiş lastik almayın.

bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    Alıntı boy adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Michelin ve Metzeler kim ne derse desin çok iyi lastikler değil.
    şaşırdım senden böyle bi cvp beklemiyordum neden açıklarmısın? yarışırken kullandığın lastik hangi marka, cadde de kullandığın hangi marka peki mehmet
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler