Tamam kavacık köprü altında buluşalım
Tamam kavacık köprü altında buluşalım
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
murat vidoeyla ilgili yorumun bu saatten sonra kıymeti kaldı mı bilmiyorum ama seyrettikten sora yorum yapmadan geçemiycem.
arkadaş caddede değil pistte motor kullaıyormuş gibi davranmış. pist koşullarında viraj prosedürü şu şekildedir:
1. dönüş noktası (dönüşe, kontra yapmaya başladığımız nokta)
dönüş noktasına gelmeden önce: motorun hızı viraja girmek istediğimiz hıza düşürülür.
dönüş noktasında: el gazdan TAMAMEN çekilir. kontraya başladığımız andan motor en yüksek yatış açısına gelene kadar geçen sürede SIFIR gaz kullanılır. motor en yüksek yatış açısına ulaştıkan hemen sonra süspansiyonların dengelenmesi için çok hafif gaz verilir.
2.apex (virajın içine en yakın olduğumuz nokta)
bu noktada viraj çıkışını gördüğümüz andan itbaren gittikçe artan oranda gaz verilir.
tabi dönüş noktası virajın dışında olmalı. videodaki gibi sağa dönüş yapılacaksa dönüş noktası yolun mümkün olan en solundan başlamalı. bu prosedür yorum değil California Superbike School eğitiminde verilen bilgidir, doğruluğuna güvenebilirsiniz. caddede uygulamamalıyız ama bize yorum yaparken referans olabilir.
videoyu defalarca seyrettim. cadede pistte gibi motor kullanmasının dışında hataları şu şekilde:
1. sağa dönüş yaptığı için kontraya kendi şeridinin ortasında başlamış hatta ortanın biraz sağından. oysa kontraya mümkün olan en sol taraftan başlamalıydı yani kendi şeridinin en solundan. (neden caddede bu kadar yatılmaz? dönüşün sola doğru olduğunu düşünün, tekerlekler kendi şeridinizde olmasına rağmen yattığınız için kafanız karşı istikametten gelen arabaların şeridinde olabilir, bu da tercih etmeyeceğiniz bir durumdur )
2. kontraya başladığında motorun hızı virajı almak istediği hızdan daha yüksek. böyle olunca motor gittikçe sağa(virajın içine) yaklaşacağına gittikçe sola (virajın dışına) doğru yaklaşmış. bu, virajlarda, özellikle bilmediğimiz tanımadığımız virajlarda yapılan en tipik hatadır. tahmin ediyorum ki viraj kaza yapanın umduğundan daha uzunmuş.
karşı şeride geçtiği anda videoyu dondurursanız, motorun hala ciddi olarak yatık olduğunu göreceksiniz. yani karşıdan kamyon gelmese de arkadaş karşı şeride geçecekmiş.
3. kendi limitlerini bilmemek. asfaltın yeterli olduğunu kabul edersek motor videodakinden daha fazla da yatabilirdi. ancak arkadaşın limiti motorun limitinden daha düşük.
sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
efe motoru mu değiştirdin 220 beygir falan : ))
ben şahidim nemrut la kaç defa tekirdağ yoluna gittik, ben de 20 ile gittiğim için biliyorum o hiç 30 u geçmedi
abi maşallah yazdım saniyesinde cevap geldi görüşelim tabi. motoru pert ettikten sonra yalan olduk. cts cafe buluşması yapalım hasret giderelim.
aslında bence en iyi yorumu görkem yapmış. virajdaki pozisyonda herkesin bir stili var. viraj resminde kenan ın kaskı motorun tam ortasında ki bu durumda vücudu kaydırmak için vücudu bükmek gerekir. bu da (vücudu bükerek pozisyon almak) bir çok yarış eğitmeni tarafından yanlış hareket olarak değerlendirilir. bir de virajın çıkışına değil önüne bakıyor. dünya şampiyonu kenan yanlış mı yapıyor? adam bu stiliyle dünya şampiyonu olduğuna göre en doğrusunu yapmış. görkem in dediği gibi herkesin stili var. işe yarıyorsa hepsi de doğru.
sen hiç gözlerinde korku olan bir kartal gördün mü ?
Bugün size EICMA motosiklet fuarında tanıtılan bir motoru takdim edeceğim...
Işte karşınızda Benelli Tornado 1130....
Ne kadar yakışıklı değil mi?
Bir de arkadan bakalım...
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Cumartesi işlerim var ama iptal olabilir ayrıca buluşma akşam olursa %99 gelirim.
Kenan ve Görkem için bir şey diyemiycem ikiside sıradışı insanlar.
Hangi Görkem?
sen tanımzsın, bizim köyden hüseyin ağanın ecnebi memleketinde okuyan oğlu görkem
cumartesi günü için hafiften buluşma yapılacagını içeren bir mesaj gördüm.
buluşma işini bu akşam yapsak. ben bayramda burada olmaycagım da...
Bana uyar ama otomobille gelmek durumundayım, çok fazlada kalamayabilirim.
özellikle yeni arkadaşlar için yazmıştım mesajı (bir kaç seferdir gelmeye niyetlenip de gelemeyenler).
büyük ihtimalle olmayacak buluşma felan.
çok isteyen olursa yazsın buraya ben gelirim.
@ aYe,
hem motorla gazlayacak adam arıyorum diyorsun hem de arabayla gelirim diyorsun. arabayla daha hızlı gidiyorsun herhalde
Ordan yeşilköye geçicem, kartala getirmem gereken bazı koliler var, o yüzden araba.
Ama yok beraber gazlarız, kolileri de benim SS'e artçı alırız diyosan gelirim motorla, canıma minnet.
Motosikletten sonra eski halim kalmadı, yani aslında daha beterimde güvenli değil.
Otomobil gitmiyor gibi geliyor basıyorumda basıyorum ama fren gerekince bastığımda durmuyor.
Anladımki arabadan sonra motor iyide motordan sonra araba öksürtüyormuş.
Abi gelen varsa bu akşam buluşalım cay bahceside olsa olur Taksim cay bahcesi meselaa
slm millet ben manisa alaşehirden mustafa öncelikle kendimi tanıtim 23 yaşındayım hazır mutfak mobilya dekorasyon atölyem var evliyim 7 yaşında pejoyla başladım 13 yaşında jawa 350 lim oldu ve hala devaaammm sörfe size bu alemde 350 serisinden görmediniz bir makina resimi yollucam çok yakında bu arada msn adresim bu= KRAL_OGARCI_45@hotmail.com hepinizle tanışmak isterim hepinize hayırlı günler esen kalın...MANİSALI KRAL OGARCIII
Sezon kapandı , ss'ciler evlerinde tarçınlı sahlep yudumluyor sanırım
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)