ilk göz ağrım: Kawasaki ER6F
ikinci göz ağrım: Honda 600RR
bakalım 3ncü ne olacak? :)
Bu video da sürücünün hatası veya hataları neydi?
Sonucun bu olmaması için neleri yapmalıydı veya neleri yapmamalıydı?
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
bence viraj cikisina gelmeden ve kontrolsuz bi sekilde gaz acmasindan dolayi cizgisini yitirmis ve toplayamamis..
sorunun 2.kismina gelirsek..
gaz acma islemini biraz daha gec ve daha kontrollu yapsaydi sorun olmazdi tahminimce..
asya as 125t, honda cbr125, honda nx4 falcon, suzuki gsr 600, sırada?
bende açamadım
http://89.149.242.94/data/videos/344/344041.flv
Windows Media Player ve Macromedia Flash player'in yüklü olması lazım.
Viraj girişi için ne düşünüyorsun? daha doğrusu sence tek hata çıkışta mı?
viraja girerken cikisa hic bakmadan asiliyo gaza orada da problem var..
anlatamadim tam..
cikisi gorememesine ragmen asiliyo..sonuc talihsiz..
gormem gereken baska bi nokta varsa ogrenelim:D
Ögrenmek için diğer yorumları bekliyeceğiz, bilsem niye sorayım.
tuh be o zaman merak icin uyuyacagim
yarin sabah ilk isim buraya bakmak olucak..
hata ne girişte ne çıkışta kameranın olduğu motora dikkat edersen 140km den 100 km kadar yavaşlıyo viraja girmeden(!) ama diğeri aynı şeyi yapmıyor arkadaki motor yavaşladığı için öndeki sanki gaz açmış gibi gözükebilir ama sadece hızını koruyor virajı alamıyor ve gümmm...
it's just living and leaving::145::
Virajın çıkışına doğru görmeden erken gaz açması doğru neden olabilir.Bir de belki viraj girişi /ortasına doğru panikleyip ön/arka freni sıktıysa motorun önden kaymasına (understeer) ve dosdoğru gitmesine sebebiyet vermiş olabilir diye düşünüyorum.
Evet doğru tespit çekimi yapan motor yavaşlıyor.Öndeki aynı oranda yavaşlamıyor.Virajın ortasında ve çıkışa doğru da motoru daha çok yatırması gerekirken bence panikle frenlerden birine asılıyor ve bu motorun dikilip dümdüz gitmesine sebebiyet veriyor.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
viraja girerken motor devirde olması gerekirken yuksek viteste dusuk devirde kalmıs gibi geldi bana
buda motoru yatıramasına sebep olmus gibi yani motor ztn yolunu cizmiş mudahale o noktada cok zor oluyo anlatmak istedigimi anladınız sanırım
carpma anına yaklasırkende fren yapıp motoru diklemiş sola kacmak için ama ytrnce sanslı diilmiş
rivada bikac defa basıma geldi allahtan beni karsı seritte bekleyen bi kamyon yoktu
true love..
Drift Religion
Sanmiyorum... Aaah nerede o eski kafileler...
HayirEğer öyleyse bende aranıza katılabilir miyim?
Videoya gelirsek... Her videoya bi yorumum vardır ama buna yapamadım. O adam evinden oraya kadar nası gelebilmiş... hayret
Bir de kamyon soforu motoru görünce yolun dışına kırmış. Eger kamyon şöförü düz devam etseymiş carpışma olmama ihtimali varmış... ihtimaller ihtimaller...
Viraj almak... bana gore motosiklet sürmenin en onemli dersi. Bir motorcu virajlara her daim çalışmalı.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Hızını düşürmüyor ve viraj manevrasını virajın içine girdikten sonra yapmaya başlıyor.. Kısacası geç kalmış oluyor.. Doğru yerden de girmiyor viraja zaten..
Viraja yüksek hızlarda girip çıkmak bir beceri olarak görülebilir ama ben kesinlikle düzlükteki hızla viraja girmenin mantıklı birşey olduğunu düşünmüyorum.. Sadece gazı kesip vitesi düşürmekte yetmez, viraja girmeden doğru vitese düşmeninde gerektiğine inanıyorum..
Görkem'in dediği gibi "viraj" mevzuda "frenleme" gibi her daim çalışılması gereken bişey.. Onlarca virajı sorunsuz geçiyorsun ama bir tanesinde yaptığın hata başına iş açıyor..
[B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]
videoyu izliyemıyık.. yorumlarda geri kalıyık..
Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Kardeşim göstermeyin böyle şeyleri, çoluk çocuk ailecenek takip edioruz biz bu siteyi olmazki ama böyle duyarsızlık. Pis cibilliyetsiz, ahlaksız siyah kasklı sapınk
Neysem sizi sonra maderatöre şikayet edecığim. Şimdi şuna yorum yazayım bi
Çoook güzel pozisyonda giriyor viraja aslında. Tek sorun hız ve düşüncesizlik. Viraj girişinde daha virajın ne melem olduğunu göremeden asılmış, belki yanlışlıkla eli kaymıştır, intehar için yapılmış bir hata gibi maalesef. O yüzden belki gaz kolunu tutan eli kaymıştır diyorum, başka açıklama getiremedim
Viraja hatalı bir hızlanmayla girdikten sonra, ki viraja girerken bunun farkında bence, kamyonu görmüş olmalı ilk etken bu.
Bunun üzerine virajın ortalarına doğru, viraj tahmin ettiği gibi çıkmıyor,sabit açılı değil, açısı azalıyor ve kısa bir viraj değil.
Kavis arttıkça hızından ve panikten dolayı doğrulmaya başlayarak diğer şeride kaymış. Doğruldukça da artık toparlamak imkansız hale gelmiş ve dik bir şekilde kamyona kafadan çarpımış.
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
Şu naneyi bir kur bakalım, belkim düzelir;
http://www.inmatrix.com/zplayer/formats/flv.shtml
İzleki seninde nacizane yorumlarını alalım.
Bence 2 temel hatası var ;
- Viraja giriş hızını ayarlayamıyor çizgisini kaybediyor.
-Kamyonu görünce panik halinde fren yapıp motorun yatışını engelliyor ve kamyona kafadan giriyor. Daha önceden frene basıp kamyonun öteki tarafına geçse ve kendini tarla tarafına atabilse yaşama ihtimali olabilirdi...
... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)