Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

MT Süper Sport Kullanıcıları - Tanışma ve Bilgi Paylaşım Başlığı

Motovento
    REKLAM ALANI
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

Tulumlu bir örnek, sapasağlam;

Bunun tulumu varmı bilmem ama 9 canlı, en az 150 ile vurduğu garanti, hiç birşey olmamış gibi ayağa kalktığı yetmiyor birde ilk gördüğü insanı dövmeye çalışıyor;

Böyle patlıycan arkasından ilk bizim mustafayı görecen.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Artık çok daha güzel bir şeye sahibim..
    İkinci videoda adam kalkıp siyah arabanın sürücüsünü mü dönüyor?

Bu arada öyle bir bahsetmişsiniz ki tulumdan sanki tulumunu hiç çıkartmayan sonsuza kadar yaşayacakmış gibi..
    Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.

Neler olmuş yahu

Hakki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var
    ben tulumla tulumun üstündeki aynı bölgeye 2 defa olmak üzere 100km/h süratle düştüm.
    100+100=200 kabul olur mu?

bathu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var 636
    hurafe bunlar arkadaşlar inanmayın düşen düşer patlayan patlar kalan sağlar bizimdir

http://www.metacafe.com/watch/1807714//

buda bnm viraj videom
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Aynı tulumla geçen sene yarışta 1000RR ile 180 km/h süratle İzmit Körfez pistinde arka lastiğin kayıp tekrar tutması sonucu Highside oldum, havada ve asfaltta taklalar attım. Tuluma hiçbir şey olmadı, sol dirseğim çatladı, birkaç yerim morardı. Bu sene de yine aynı tulumla Bulgaristan'daki yarışta 600RR ile 200 km/h yakın bir sütatte viraj çıkışında ön tekerleğin dubaya değmesi nedeniyle yine havada taklalar atarak düştüm, tulumda yine ciddi bir şey yok, sağ dizimin menisküsünü yırttım. Tulum daha birçok yarış çıkartacak durumda.

Sonuç olarak yarış için üretilen tulumlar (belli kalitedeki olan Dainese, M-Tech, Alpinestars, Clover, v.s..) birer teknoloji harikasıdır ve hayat kurtarır. Sürtünmeye ve çok yüksek sıcaklığa dayanırlar. Burada en önemli şey nasıl düştüğünüzdür. Tulum sapasağlam kalsa da hayatınızı kaybetme şansınız her zaman vardır. Hatırlayınız, bundan 3 yarış önce İngiltere'de Dünya Supersport Şampiyonasında Craig Jones hayatını kaybetti ve tulumunda çizik yoktu.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Sürüklenmeli kazalarda tek ihtiyacınız olan sürtünmeye dayanıklı olan ekipman bunu da en iyi deri tulumlar gerçekleştirir...Yaptığım kaza da 120 ile motoru yatırdım ve hiç bir yere çarpmadan sürüklendim.Üzerimde deri tulum olsaydı sadece kask yerine hiç bir şey olmayacaktı eminim...Kaza durumu oluş şekli çok önemli...Hiç bir tarafım kırılmadı çatlamadı ama 2hafta boyunca yürüyemedim asfalt rendesi yüzünden....Ama o hızda bir arabaya çarpsaydım asfalt rendeleri yerine kırıklarım olacaktı...Yane full koruma olsaydımdan ayaktan bileğe kadar onlar sürtünmeye karşı görev üstlenecekler idi kırılmaya deil...
    AKIN FİDAN

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı bathu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hurafe bunlar arkadaşlar inanmayın düşen düşer patlayan patlar kalan sağlar bizimdir

http://www.metacafe.com/watch/1807714//

buda bnm viraj videom
    olm bende kıvılcım atan sliderlar görücem sandım hee
    GKN MOTORS

Motosikleti
    var 636
    Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olm bende kıvılcım atan sliderlar görücem sandım hee
    puhaha bt-014 vasat ötesi arka teker silik olmuş lastiklerle bukadar
    geçen pazar 270 gibi hızlara çıktım lastik parçalandı ipleri çıktı lastiği yaksam gam yemiycem ömrünü tamamladı şimdi metzeler m3 aldım 725 gayme ön arka köyden indim şehire oldum resmen tabiri cayizse
    Yeşil Peri..tıtanıum Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

geçen pazar 270 gibi hızlara çıktım lastik parçalandı ipleri çıktı lastiği yaksam gam yemiycem ömrünü tamamladı şimdi metzeler m3 aldım 725 gayme ön arka köyden indim şehire oldum resmen tabiri cayizse
    Abi boşver başka başlıktada Boy bana kitledi, bu profesyonellerin ufak tefek kaprislerini sindirecen yapacak bişi yok.
    ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::

GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Konunun uzerinden zaman gecmis ama ben de fikrimi belirteyim.

Mustafa abinin bahsettigi (magma) soruya tam olarak cevap hickimseden gelememis.

Soru su aslinda, 200 km ile giderken dustugunuzde , hicbiryere carpmadan durana kadar suruklenirseniz ne olur.

Cevaplar daha cok "200 km ile dusen tulumlu birisi olur mu?" sorusuna gelmis.

Bu soru ornek gosterilerek degil daha cok mantik yurutulerek cevaplanir.
    Cunku cevremizde durana kadar suruklenmis biri yoktur sanirim. Illa biryere carpmistir.

Ben fikrimi belirteyim. Tulum surtunmeden dolayi inanilmaz bir isi ortaya cikartacaktir ve yariscinin derisini onemli olcude yakacaktir. Bir zamandan sonra tulum da parcalanmaya baslayabilir. Fakat bu yarisciyi ciddi yaniklardan hastanelik etse de , oldurmeyecektir.

Ayni bicimde tekstil montla dusen birinin montu cok kisa surede parcalanacaktir. Ve derisi asfaltta kalacaktir. Bunun sonucu asiri doku ve kan kaybindan olumdur.

Bathu videoda viraja yatmamissin. Motor viraja yatmis sen ayaktasin
    Motorun bu acisiyla diz verebilsen degil dizini dirsegini surtersin
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    görünen o ki tulumlar ciddi kazalarda bile sağlam kalıyor.
    fakat içerisindekiler o kadar sağlam kalamıyor

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    hadi len, lastik ten ip çımkaz tel çıkar, bak bu lastikle 1000 km gazladım ben
    tmm çok ii yatmıyodu ama teller yere sağlam basıyodu

bu arada biri metzeller m3 mü dedi

GKN MOTORS

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    200 değil ama, 120km. ile düştüm ve hiç bir yere çarpmadan, durana kadar sürüklendim. Üstimde deri mont kask ve eldiven vardı. Şans eseri hiç bir koruma olmayan bacaklarıma morluklar harici ciddi bir darbe almadım. Kaza sonrası, o süratle ilk darbe aldığım ve üzerine düştüğüm sağ omzumdaki yumuşak doku ezilmesi haricinde ciddi bir yaralanmam olmadı. Üzerimdeki deri montun asfalta temas eden yerleri sürtünmeden aşınmıştı; onun haricinde pek bir hasar yoktu. Belki de süratimin çok fazla olmamasından ya da daha çok yuvarlanmaktan dolayı, ben sürtünmeden kaynaklanan aşırı bir ısınma yaşamadım. Ama şunu biliyorumki, üzerimde o mont olmasaydı haşat olmuştum kesin. Özellikle deri montun yeri başka.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Merhaba arkadaşlar.
    Bir ara iyice geyiğe sarınca bu başlığa bakmamaya başladım.
    Son konu önemli görünüyor, bu nedenle birşeyler yazma gereği duydum.

Tulum ya da diğer korumalarınızın aslında birer teknik belgesi vardır.
    Bu belgede kaç santigrada kadar sizi izole edeceği de yazar.
    Satın alırken bu detaya dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Kasklarda da diğer ekipmanlarda da tüm testler en kötü ihtimal göz önüne alınarak yapılıyor.
    Bu nedenle aldığınız ekipman standartlara uygun ise muhtemelen canınızı koruyacaktır.
    Çünkü testler de göz önüne alınan en kötü ihtimal oluşmuş bir kazaya bu güne kadar rastlanmamış.

"İyi de coq, sen böyle yazıyorsun ama kask taktığı halde ölen bir sürü motosikletçi tanıyorum."
    diye soracaksınız tabii.

Kazın ayağı öyle değil arkadaşlar.
    Yapılan araştırmalar, kaskın sizi koruyamayacağı kadar büyük bir kaza yaptığınızda meselenin sadece kafanızın korunmasıyla ilgili olmadığını gösteriyor.
    Yani kask kafanızı koruyor olsa bile, vücudunuzun diğer bölümünde ölümünüze neden olabilecek başka yaralanmalar söz konusu.

Bilim adamları bunları da sınıflandırmış.
    Fakat çok eskiden öğrendiğim bir bilgi olduğundan ve elimde döküman olmadığından şu an paylaşmam mümkün değil.
    Fakat bildiğim iyi bir şey var.

Şu ana kadar gerçekleşen kazalarda, kafasında kask olan ve buna rağmen ölen hiç kimse sadece bu nedenle ölmemiş.
    Yani kafasında standart kask olan hiç bir sürücü sadece kafasına gelen darbeden dolayı ölmemiş.
    İlginç değilmi?

Kafasında kask olduğu halde ölen sürücülerin hepsinin vücudunda ölümcül hasar meydana gelmiş.

İşkembeden yazdığımı düşünen arkadaşlarım bir zahmet Hurt raporunu okusunlar.
    Haklı olduğumu göreceksiniz.
    Tabii extrem kazalar var.
    örneğin geçen yıl rahmetli Ömer Uzma'nın başına gelenler gibi.
    Veya kaskını düzgün bağlamamış ya da kaskı kafasına uymayanların başına gelenler gibi.

Bunların dışında, eğer bir kaza yaparsanız ve vücudunuzun geri kalan kısmına hiç bir şey olmamış bir kazaysa bu, KASK hayatınızı hemen hemen yüzde yüz kurtarıyor.
    Fakat ölmek istemiyorsanız, vücudunuzun kritik bölgelerini de korumanız gerekiyor.
    Bu nedenle, özellikle sportif motosiklet kullanan arkadaşların, en azından yeterli koruma ekipmanına sahip mont giymelerini şiddetle öneriyorum.
    Böylelikle olası sağlam bir kazada sadece ayaklarınızı kaybederek kurtulmanız mümkün.
    Ha ayaklarım bana lazım diyorsanız,
    onun da bir çaresi var.....

Ha asıl sorunun cevabını merak ediyorsanız,
    230 küsür km hızla düştüm.
    Hala düşünebiliyor ve sağda solda ukalalık taslayabiliyorum.
    Fakat ben düştüğüm de pistteydim.
    Ama Körfez pistinde değil....
    Gördüğünüz gibi ölmedim.

Ulem belki de öldüm.

Bu durumda sizde çoktan ölmüş oluyorsunuz.
    Yani öbür tarafta salakça yazışıyoruz.
    Tüh keşke alıştıra alıştıra söyleseydim size...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    var 636
    Alıntı aYe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi boşver başka başlıktada Boy bana kitledi, bu profesyonellerin ufak tefek kaprislerini sindirecen yapacak bişi yok.

Alıntı GorkeM adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konunun uzerinden zaman gecmis ama ben de fikrimi belirteyim.

Mustafa abinin bahsettigi (magma) soruya tam olarak cevap hickimseden gelememis.

Soru su aslinda, 200 km ile giderken dustugunuzde , hicbiryere carpmadan durana kadar suruklenirseniz ne olur.

Cevaplar daha cok "200 km ile dusen tulumlu birisi olur mu?" sorusuna gelmis.

Bu soru ornek gosterilerek degil daha cok mantik yurutulerek cevaplanir.
    Cunku cevremizde durana kadar suruklenmis biri yoktur sanirim. Illa biryere carpmistir.

Ben fikrimi belirteyim. Tulum surtunmeden dolayi inanilmaz bir isi ortaya cikartacaktir ve yariscinin derisini onemli olcude yakacaktir. Bir zamandan sonra tulum da parcalanmaya baslayabilir. Fakat bu yarisciyi ciddi yaniklardan hastanelik etse de , oldurmeyecektir.

Ayni bicimde tekstil montla dusen birinin montu cok kisa surede parcalanacaktir. Ve derisi asfaltta kalacaktir. Bunun sonucu asiri doku ve kan kaybindan olumdur.

Bathu videoda viraja yatmamissin. Motor viraja yatmis sen ayaktasin
    Motorun bu acisiyla diz verebilsen degil dizini dirsegini surtersin
    görkemcim kot pantolonla dizimi deydirmem ama denemek isteyen olursa bedava denesin
    bu video part-2 olan bide 1 var onda sarktım bunda sarkmadım 2 çeşit olsun diye dizimide açtım ama deydirmedim kot pantolonuma acıdım
    kontra kullanarak motoru yatırmak kadar zevkli bişey yok virajlarda dizimi çıkarsam da çıkarmasam sarksam da lastikler sıfırlanıyor
    fotoğraf için saol avatar yapim virajın başı bu ortalarda birazdaha yatıyorum.

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi len, lastik ten ip çımkaz tel çıkar, bak bu lastikle 1000 km gazladım ben
    tmm çok ii yatmıyodu ama teller yere sağlam basıyodu

bu arada biri metzeller m3 mü dedi

yürü git kurufasulye ortacı lastiğin yanakları duruyor viraj özürlü seni benle iddaya giriyormusun BT-014 lastiğimde tel yok ip var. ipin bir altında tel varsa bilemem adresini ver lastiği yollayım sana gökanım.. senin o m3 lerde tel bariz görünüyor metal renk hemde. bende de ip görünüyor beyaz dan hemide lastiğin fotosunu eklerim istersen

boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @GorkeM
    Bakıyorum artık bizi de kaale almıyorsun Çünkü hem 200 km/h süratlerde düştüm hem de düştüğümde üzerimde tulum vardı.
    Bu soru ornek gosterilerek degil daha cok mantik yurutulerek cevaplanir. Cunku cevremizde durana kadar suruklenmis biri yoktur sanirim. Illa biryere carpmistir.
    Kazaları mantık ile açıklayamazsın. Her kaza kendine özeldir. O yüzden de en doğru şekilde örnek gösterilerek cevaplanır. Biri sürüklenir hiçbir şey olmaz, biri sürüklenir her tarafı parçalanır. Bu tamamen nasıl düştüğünüze, nereye düştüğünüze ve hatta üzerinizdeki ekipmanın markasına bile göre değişir. O yüzden Görkem'cim mantık yürütmekten önce bunu yaşamış kişilerin düşüncelerini dinlemenizi öneririm.

Bu konu nerden açıldı ve neden açıldı onu da anlamadım. Yarış için üretilen tulumlar tabi ki de motosiklet üzerinde en yüksek güvenliğe sahip malzemeler. Eğer öyle olmasaydı MotoGP, Superbike, Supersport gibi motosiklet yarışlarında tulum yerine başka bir malzeme kullanılırdı. Burada esas dikkat edilmesi gereken konu SS makinaları kullanan kişilerin bırakın tulum kullanmayı deri ceket bile kullanmamalarıdır. Motosiklet ekipmanının en dayanıklısı ve koruyucu olanı deriden yapılmış olanlarıdır. Tekstil montlar yerle temas ettiğiniz anca paramparça olur. Aramızda bu dediğimi bizzat yaşayan arkadaşlar var. Aslına bakarsanız eğer SS makinaya biniyorsanız ve gazlamaktan zevk alıyorsanız deri tulum giymeniz şart. Haa deri tulum giydim bana birşey olmaz da demeyin dediğim gibi kazayı nasıl yaptığınızla ilgili olarak hayatınızı kaybetmeniz çok büyük bir olasılık olabilir. Pistte bile tulum ile düşüp ölen olduktan sonra trafikte ölme ihtimaliniz çok daha büyüktür.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

Motosikleti
    CBR 1000RR
    we sonunda üye olucak güzel bi motor sitesi buldum...herkese ii akşamlar arkadaşlar...bende aranıza yeni katıldım.umarım memnun oluruzz...

herkese ii akşamlar...ii sohbetler arkadaşlar...

Motosikleti
    kymco ck125
    slm arkadaşlar bnde aranıza yeni katıldım umarım en yakın zamanda tanışıp kaynaşırıs:D

Motosikleti
    Yamaha YZF R6 2000
    Selamlar Yamaha YZF R6 ile aranızdayım... Herkese kazasız sürüşler...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler