kefkes adlı üyeden alıntı
Merhaba mehmetseza
Oğlunuz için 125'lik motora biniyor demişsiniz fakat ne tür motor kullanıyor kullandi, kullanim alışkanlıkları neler, hataları neler, motordan ne bekliyor, uzun yol yapacak mi v.s. çesitli sorular geliyor akla..Velhasıl motordan beklentilerini ve kullanım şeklini de oturacağı yaşlarda.250sl kullanıcısıyım, benim motoru aldiktan sonra gsx 250r test sürüsüne gideceğim gün hastalanmistim:(
Her iki motor da torkunu alt devirlerde veriyor..Yüksek devir çeviren racing motor karakterinden uzak motorlar..Yakıt meselesi hemen hemen aynı gibidir diyebilirim..Orta ve ust devirleri ve zaman zaman agresif kullanimla üç litre yakiyor 250sl..Sele yükseklikleri aynı ve ayakları her ikisinde de yere tam basacaktır..Motosiklet ağırlıkları 143kg boş ağırlık 250sl, diğeri 180 civarı sanırım. .Bu ağırlık rüzgarlı havada v.s. daha stabil bir sürüş sunacakken gsxr için, atıyorum yokusasagi bi sokakta takılıp motosikleti geri alma durumlarında dezavantaj olarak dönecektir oğlunuza..Ivmelenme farkını tahmin edersiniz.. 250 sl biraz daha kısa aks mesafesine sahip, stabilite açısından ve bozuk zemin v.s. durumundan kaynaklı yanlama gibi durumlarda gsxr daha uzun aks mesafesiyle avantajlı olabilir..250sl 68 cm genişlikte, diğeri 75.Araya dereye 250 sl daha rahat girebilir fakat ayna konforu tahminimce gsxr de daha iyidir..
En önemli konu sürüş kısmı ve konforu kısmına gelirsek; 250sl gerçekten sert karakterli bir motor, selesi tahtadan hallice, amortisorleri bayağı sert, yoldaki çakıl taşını hissettirir, gaz koluna tepkisi cok güzel, sozgelimi viraj icinde gaz kolunu iki milim kapasa terslik yaratabilir zira torkunu aşagida da verdiginden hemen geri bildirimi yapiyor, genel sürüş hissiyatı olarak spor bi motosiklet diyebilirim, agresif kullanima falan kendi çapinda geliyor.Diğeri, kullanmadigim halde daha konforludur diyebileceğim bir motor..
İzlediğim bir gsr videosunda 140 ta kesiciye giriyordu, rüzgarlı havada 130 da da girecektir..Şahsen ağırlık ve güç meselesi yonunden tercih etmezdim; ama kime ne beklentiye alindigi önemli hızından ziyade, on yedi yaşında oğlunuza yerinizde olsam tercih ederdim gsx 250r yi, önceliğim daha güvenli daha yumuşak ve rahat, pek kullanmayacak olsa da mesela vites göstergesi olan bi motor olurdu onun için..
Herhangi birini aldığınızda ikinci eli zayıf olacaktır, kawasaki malum ve suzuki de belirttiğim sebeplerden dolayı zayıf olacaktır genel kullanıcı kıtlemiz başka şeylere bakıyor yine de uçe bese bakmamak lazim maksat gonlune yatsin motosiklet..
Servis işini de dert etmeyin bence ikisinde de sorun yaşamazsınız. Mumkunse motorlari bi denemesi çok iyi olacaktir, siz de kullanın hatta karar vermenizi hızlandırır.Hayirlisi olsun.