Merhaba arkadaşlar,adım Bulut 27 yaşındayım.Küçüklükten beridir motorsiklet hastasıyım ancak 2 tanıdığımızı motorsiklet kazasında yitirmemizden ötürü ailem hep karşı çıktı motorsiklet almama.Kendi arabamı sürekli aileme kaptırmamdan dolayı ulaşımda sıkıntı yaşıyorum,onların el koyamayacağı bir araç olan motorsiklet almak istiyorum(kullanamazlar,başka araba alsam onu da isterler biliyorum). Öyargı engelini aşmayı başardım,şimdi sıra supersport motorsiklet almaya geldi(B sınıfı ehliyete A2 ekletme aşamasındayım bu arada ancak trafikte hiç motorsiklet kullanmadım bugüne kadar.)Hız yapmak gibi bir derdim yok,beni uzunca yıllar götürsün,hevesimi,keyfimi yaşatsın,çok sorun çıkartmasın,çıkarttığında da parçaydı,servisti süründürmesin yeter.
Kafamda 4 seçenek var:
1- sıfır honda cbr 125: sıfırı çok uygun ancak biraz cılız duruyor sanki makina.ikinci el de olabilir temiz olursa.
2-yamaha yzf r125: şekli favorim ancak sıfırı pahalı,o paraya 250lik sıfırlar var. sıfır cbr ya da 2. el bir 250lik fiyatına 2.el az km yapmış yzf r125ler var.yani alırsam az km yapmış 2.el alırım.
3-az km yapmış bir hyosung gtr 250 :250lik olması,125lik ileride sıkar denilmesi,şekli güzel vb.sebepler bunu düşündürüyor.
4-bumoto calibre 250,daelim roadwin 250,yuki 250cc veya megelli 250 gibi bir çinli/koreli vb.almak.şekilleri güzel ama kaliteleri,yedek parça ve servis durumları sıkıntılı bunların sanırsam.çok sövdürmeyecek gibiyse bir ihtimal ucuz diye bunlardan da olabilir.
maksimum düşündüğüm bütçe ekipmanlar dahil 10bin tl.Benim için en uygun seçenek nedir arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
Benim gönlümden geçen sıralama
yamaha yzf r125/hyosung 2. elleri az kmli
honda cbr 125 sıfır
çinli/koreliler
Bir de kafama takılan bir diğer soru da şu: motoru bulduk ama istanbul dışında diyelim.nakliyesini nasıl yapacağım? yani hiç huyunu suyunu bilmediğim bir motorla,trafik tecrübem de yokken uzun yol yapamam.
Cevap veren herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.