Gencim, Başlamayı Düşünüyorum Yorumlarınız Benim İçin Değerli
Reklamlar
-
17 Ağustos 2015, 22:57
Merhaba Dostlar,
Yaşım henüz 15. Çok ufak yaşlarımdan belli motosikletlere ilgim var özellikle Supersport modellerine.
Yaşım ufak farkındayım ancak boy 181 kilom da 80 yani vücut olarak hazırım heralde :D.
daha önce hiç motosiklet deneyimim olmadı malesef.İnternette birkaç modele göz attım bütçemde 10 bin Tl en fazla.
Bana kullandığınız memnun olduğunuz yada bir dostunuzun kullandığı ve çok memnun olduğu sizinde gönül rahatlığıyla önerebileceği bir motosiklet varsa söylerseniz. çok yardımcı olursunuz.
ancak ben pek motosiklet değiştiremeyeceğim. bana başlangıç için bir model yerine bir üst sınıflardan motosiklet önerirseniz daha uygun olur.
Değerli yorumlarınız için teşekkürler şimdiden
Reklamlar
-
17 Ağustos 2015, 23:03
15 yaşında 181 boy 80 kilo kedidir o kedi
-
17 Ağustos 2015, 23:05
maydin02 adlı üyeden alıntı
15 yaşında 181 boy 80 kilo kedidir o kedi
17 yaşındayım 187 boy 100 kiloyum kediyim garfiyild
Motor olarakta scooter pcx 125 nmax 125
Commuter ybr 125
Yada mt125 yzf r125 cbr125
Cub honda wing go
-
17 Ağustos 2015, 23:08
illa metre ve tartı ile beraber fotomu çekip atalım dsgsdkgmsdlre
-
17 Ağustos 2015, 23:09
-
17 Ağustos 2015, 23:21
Arkadaş önce ehliyet sonra eğitim ondan sonra motor , valla insan öldürürsün trafikte ömrün hapisanede geçer hiç bizi bulaştırma. Azıcık bilinçli olun aq yaeğitim almadan belgesini almadan binmeyin şuna. Ölüyosunuz sonra
-
17 Ağustos 2015, 23:23
önce ehliyet alacaksın ehliyetsiz motora binilmez. yaşının gelmesini bekle ömür daha uzun. gençsin ekipman takmak muhtemelen zahmetli gelecek ama sevdiklerini düşünerek tak. kimse her binişte düşmüyor ama zaten o ekipman tek seferlik düşme için takılıyor.
-
18 Ağustos 2015, 00:01
TVS Apachi 150
Uzaktan bakinca supersporta benzemiyor ama ustune binince azda olsa andiriyor. Arkadasim kullaniyor ve bende uzun sure kullandım. Bence Gayet güzel bir motor ama diger arkadaslarin fikirleri nedir bilmiyorum. 110km hiz ustune ciktigimda rüzgar beni devirecekmis gibi bir hisse kapiliyordum. Boy-1.70 kilo-75.
CBF 150
Benim ilk sahip olduğum motordur. Piyasasi cok iyi bugün alir 1 hafta icinde rahatlikla satabilirsin. Konfor bakimindan cok iyi ama senin istedigin gibi superspor bir motor degil malesef. En önemlisi acemilik icin birebir..
YBR 125
Buda aynı CBF 150 gibi piyasasi saglam bir motor her daim elinden cikartabilirsin. Ben hic kullanmadim ama sorduğum kuryecilerin hepsi YBR daha seri ama alacak olsam CBF alırım çünkü bayırlarda daha iyi ve daha konforlu dediklerini biliyorum..
CBR 125 (2010 model üstü)
Kullandigim son motor ve cok memnun oldugum bir motordu ama malum 125 lik olduğu icin gitmiyor. CBF 150 den sonra bu motoru kullanmakta zorlandim ama fazla uzun sürmedi 2 günde alıştım..
Gaz senin elinin altında olduktan sonra 1000cc le bile baslayabilirsin ama unutmaman gereken seyler var YOL OKUMA Başta olmak üzere motor üstünde iken öğrenmen gereken cok seyler var... Ben arkadaslarima hep şunu söylerim. "Motorla yaptığın tüm kazalardan sen sorumlusun. Araba şöförleri kendi dikiz aynalarini kullanmantan acizdir. Onlarin dikiz aynalarinada sen bakmak zorundasin. O dikkatsiz O.Ç şöförlerin yüzünden ben canımdan olamam. Arabayla yapilacak en ufak bir temas hayatina mahal olabilir onun için her zaman gözlerini 4 açacaksın"
Benim tavsiyem başlangıç olarak 250cc ve üstüne bulaşma.. Ben 3 yil sonra hayirlisiyla yarın Yamaha YZF R25 sahibi olucam..
Karar Senin Kardeşim Motorun Şimdiden hayırlı olsun..
-
18 Ağustos 2015, 18:13
Anlamadınız ki beni. ben alayımda sürekli sollama yapayım uçayım kaçayım ordan atlıyayım gibi birisi değilim zaten ekipman falan da takarım onlara özeniyorum zaten burada sadece yardım istedim
-
18 Ağustos 2015, 18:36
15 yaşındasın ehliyetin yok tecrüben yok eğitimin yok üst sınıf motor önerin diyorsun genç kardeşim. bence biraz sabret ehliyetini eğitimini al ekipmanını al ondan sonra üst sınıf olmayan 125-150 cc mümkünse japon bir model alırsın.
-
18 Ağustos 2015, 18:43
Benim tavsiyem en başta 2.el, temiz ve az km yapmış bir Ybr 125 esd al.İlk acemiliğini bununla atlatıp 2.000 km civarı kullandıktan sonra onu satarsın.Ardından Yamaha yzf r125 yada honda cbr 250 gibi seçeneklere bakarsın araştırıp kafana yatanı kullanırsın.
-
18 Ağustos 2015, 18:49
2 sene sonra görüşelim ne dersin? hem ehliyetini de almış olursun? fiziki olarak büyümüşsün ama ne yazık ki kanunlara göre halen küçüksün !
-
18 Ağustos 2015, 18:54
Haklısınız ne diyeyim ancak benim yaşımda ve baya iyi kullanan arkadaşlarım da var onlara bakarak istiyorum zaten.
-
18 Ağustos 2015, 19:01
al bi cross motor arazide ufaktan alışmaya başla, kuralları çiğnemeden fazla riske girmeden bi yerinden başla tecrübe kazanmaya
-
19 Ağustos 2015, 09:39
AlpNoluyoz adlı üyeden alıntı
Haklısınız ne diyeyim ancak benim yaşımda ve baya iyi kullanan arkadaşlarım da var onlara bakarak istiyorum zaten.
Baya iyi kullandıklarını nasıl anladın yada bunu sana kim söyledi?
Bu kadar hızlı yaşama 15 (onbeş) yaşındasın kardeş.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)