cbr250r ile 3,2 ile 4 litre arasında değişiyor.
cbr250r ile 3,2 ile 4 litre arasında değişiyor.
CRF250L son 170 km tamamı şehir içi sabah ve akşam trafiği 3.15lt/100 km.
Konuyu hortlatayım . 2018 Nisan itibariyle (Litre/100km ) en az yakan 250cc sizce hangisi ? Model tipi sınırlaması yok .
inazuma değildir herhalde. pulsar olabilir ama o da 200 cc.
Sym Wolf ile bir depoyla 500 km.yi aşanlar varmış. Ben Cuma günü teslim aldım, motor henüz rodajda, 5000-6000 devir aralığını geçmiyorum. 40 TL benzin aldım, 270 km yol gittim, ibre benzin aldığım noktaya geldi. Bu hesapla 40 TL ile 5,90 TL/lt hesabı üzerinden 6,7 litre benzin ile 270 km yol yapmışsam 14 lt ile 564 km potansiyel olarak yol yapma durumum var. Tabi ki rodaj bittiğinde, biraz daha devirli kullandığımda bu rakamlar olumsuz anlamda değişecektir.
Valla hocam ben de daha motorun acemisiyim, motoru tanımaya çalışıyorum. Eski motorum olan RKS Titanic 150-S daha dik oturuşlu bir motordu, bunun peg.ler biraz daha geride. Haliyle arka fren alıştığım yerde değil Şu an çok devirli kullanmıyorum, 5000-6000 aralığındayım, ara ara da kompresyona sokuyorum motoru. Motor eski motoruma göre kuvvetli ama kilosu ağır. Resimlerden daha fotojenik, gören birkaç kişi çok beğendi (mavi renk), tanımadığım 1-2 kişiyi de motor hakkında konuşurken duydum. Bunlar hoş şeyler. Gidonuna da alışamadım henüz, elcikler sanki biraz daha sürücüye doğruymuş gibi. O nedenle bu yeni açıya da alışmaya çalışıyorum. Orijinal soba borusu gibi egzozunu zaten bilirsin ama sesi de fena çıkmıyor aletin. Gidon turu RKS'ye göre daha dar ama haftasonu çok tatlı viraj aldım, baktığım yöne gidiyor motor. Dediğim gibi henüz motoru tanıma aşamasındayım, çok yeniyim. Birkaç bin km sonra daha detaylı yazarım gözlemlerimi.
Benelli BN 251
Yakıt Tüketimi: 3,5 lt. / 100 km. yazıyor.
En fazla yakan r25 km de 29 kuruşcuk agresif kullanım 😊
aprilia rs 250 2t az yakıyormuş
Ne kadar az silindir o kadar az yakıt, beyin bedava
6. vites, 6000 devir/dk, düz yol, 110 km hızla herşey çok güzelken 7000-7500 devirden sonra işler çirkinleşiyor. 250'lik motorla en az 2,6 lt/100 km en çok da 4,9 lt/100 km gördüm.
İşletim maliyeti ve motosiklet seçimi için konuya bakacak arkadaşlara ; ''benzin hesabı yapmak bu açıdan yanıltıcı olabilir''
Ne yaktığını tam hesaplamadim, 200 km yol yapıp üzerine depoyu dolduruyorum genelde, galiba 3.00 3.5 civarı yakıyor yolun yarısı orta yarısı yüksekçe devirler, çok yakmiyor..Bu arada 150 lik de üç üstünde tüketime sahip.
Aslında ne kadar az silindir o kadar az yakıt mantığı doğru değil öyle olsa nc leri nereye koyucaz...
Doğru olan doğru bir map haritası ve iyi bir şanzıman.. Buda teknoloji arge ystırım demek..
Millet nc750 ler ile 3.5-4.5 arası yaktığını söylüyorki bahsettiğimiz 750cc lik bir motor..
Demek japonlar yardırsa 250-400 cc arası hacimden rahat 2-2.5 litre arası yakıt sarfiyatı çıkarırlar..
Şu anda 3 litre altı yakan 250cc yada üstü bir makina yokdimi
xmax 300 2.6 şehir içi 3.2 şehir dışı
Honda cbr250r düşünüyodum şuana kadar fakat yakıt konusunda tereddüt etmeye başladım bazı yorumlarda 5LT kadar yakıyor diyorlar..O yüzden artık bajaj 200ns ye yöneldim..Az yakan ve beni zor durumda bırakmayacak başka motor bulamadım..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)