Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

250c SS motorlar

REKLAM ALANI

Merhabalar, 1.78 boyunda 67 kilo 18 yaşında bir gencim...
    Biliyorum forumda konusunu çok gördüğünüz ismini çok duyduğunuz bir şey isteyeceğim sizlerden.
    5 ve 6 bin TL ye kadar supersport yada güzel görünümlü bir naked başlangıç motoru istiyorum.Tahminen ikinci el alacağım ve kesinlikle 4 japon modellerini istemiyorum. Düşündüklerim ise Hyosung Gt250r YukiSpitzer YK250 BumotoCalibre250 v.s motorlar. Fakat fiyat konusunda endişeliyim Yardımınız için şimdiden teşekkürler. İyi günler
    RODWIN250R bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Hyo gt250 yada R (2011 ve üstü) - Sym wolf 250. Bu 3 seçenekde iyi bakarsan seni üzmez göz zevkine kalmış.
    Yuki ve calibreyi seçeneklerden çıkarmanı öneririm.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bumoto Calibre denen motorun aslı Kanada'lı dünyaca ünlü tasarımcı Johhny Pag'a aittir. Motorun tasarım ödülleri vardır. Orjinalde 350 cc olarak üretilmiştir. Ama Kanadalı firmadan önce piyasaya çinliler tarafından sürülmüş komedi abidesi bir motordur. İlk çizimlerini 1980 lerde babası yapmıştır ama üretmek oğluna nasip olmuştur. BuMoto denen motorun şu anda bir teknik desteği yok. Yedek parça arasan bulamazsın, servisleri yok vesaire. Ama tanıdığın çok iyi bir usta varsa, her işe mutlaka çözüm üretir diyorsan al, yok ben alıp sıkıntısız binecem diyorsan kesinlikle uzak dur.

Yuki spitzer alacağına Mondial Drfit al arka dişliyi bir tane büyüt al sana aynı motor. 5. viteste 8 bin devirde 105 yapan 250 cc olur mu ? Parça kalitesini bilmiyorum, tipi çok güzel ve bumotoyla örtüşüyor gibi ama motor kısmı yetersiz bence. 250 cc 17 beygir bir makine ve 120 yapabilmek için yırtınıyor. Rüzgarı arkana alıp yokuş aşağı bulunca driftlerde 135 yapıyor. Kısaca yuki sana düz yolda 120 km hız verir ve çok yüksek devirlerde kullanacağın için motor ömrünü ve yakıtı kötü etkiler.

Hyosung, sınıfında iyi bir motor ama senin vereceğin paraya alamazsın. en azından 8500 tl verip adam gibi temizini almazsan başına çoook büyük işler açar. Görünüş itibari ile 600 cc motorlar kadar kaslıdır, çok ciğerli bir motor. Galiba 250 cc kategorisinde en hızlı ve sportif olanı bu motor. Yedek parçaları biraz pahalı diye biliyorum, bunun dışında 2012-2013 temizini bulabilirsen al. Hem ikinci el piyasası da var.

Bunun dışında DaelimRoadwin diye çift silindirli 250 cc bir motor daha var. Türkiyede pek fazla kullanıcı olmamasına rağmen birçok ülkede satılan bir model. Genel şikayet motor hakkında titreşim. Motor performansı ise gayet tatmin edici. 2. piyassası yok, satmak istediğin zaman başına bela olacak bir motor, yedek parçalarını asya motordan temin edersin. Kullanıp karar vermelisin, beğenmezsen almazsın. Ama bana göre bumoto ve yukiye göre çok çok üst gömlek bir motor.

Bunun yanında SYM Wolf diye bir motor var. SS değil Naked ama gerek tipi, gerek kullanıcı yorumları motor için çok güzel. Yakıt tüketimi konusunda çok iddialı. Eğlenceli bir facebook grupları var. 7000-7500 tl gibi 2012 modellerini alabilirsin. Koreli Hyundai nin alt markası diye hatırlıyorum Eğer 7000 tl varsa kesinlikle bu motoru almalısın, veya 1 ay daha sabret git çalış bir yerde bu motoru al :D

Benim sana tavsiyem ise 2014 mayıs ayını beklemen olacak. Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden BAJAJ ve HERO ülkemizde satışa çıkacak. Her iki motorunda kalite ve performans olarak çok tatmin edici 225 ve 200 cc lik motorları var. Aratmak istersen BAJAJ Pulsar 200NS veya HERO Karızma diye bakabilirsin. Sıfır fiyatlar maksimum 7000 tl olacaktır bu motorların fazlasını zaten satamazlar gibi geliyor. Yukarıdaki tüm ihtimallerden fiyat/ performans olarak daha önde olacaktır. Bence baharı bekle.
    kefeeee ve kpnk50 bunu beğendiler.

Sym Wolf biraz tatmin edici geldi öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.
    Fakat aklıma takılan bi yer var sym wolf yeterince tatmin edici olur mu ss isteyen biri için?

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı Devo62 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sym Wolf biraz tatmin edici geldi öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim.
    Fakat aklıma takılan bi yer var sym wolf yeterince tatmin edici olur mu ss isteyen biri için?
    Güç açısından diyorsan 250cc de zaten fark etmez.

Ki wolf güçlü motor.
    Cbr250r ile aynı hıza sahip.
    250cc de sınıf ayrımı olmaz aşağı yukarı her sınıf aynı hızı yapıyor , çinli cruiserler hariç.
    Sınıf farkı 600 cc den sonra farkeder güç olarak.

Hayır demek istediğim görünüş açısından tatmin edici olur mu? Şimdi güzel bir görünüme sahip ama hyosung gt250r gibi kaslı haşin görünümlü bişey istiyorum. Amacım hız değil hızdan pek haz etmem ben :D

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    250cc SS motor ? Yok öyle bir dünya...

O paraya hyo bulamazsınız. Diğer seçenekler zaten çöp...

Çıtayı bir tık daha yukarı çıkartıp seni üzmeyecek modellere yönelmeni öneririm. Yuki veya calibreye vericeğin 6 lira sana yolda kalma - eziyet - bulunmaz parçalar ve motordan soğuma olarak geri döner.

7 civarları tertemiz 2010 hyo bulabilirsin. Veya 7 civarları zorda olsa cbr250r olabilir. Yine aynı paralara sym wolf olabilir. Ama senin şuanki bütçene göre doğru düzgün bir motor bulman zor olucaktır. Barajı 7 ve üstü olarak düşün derim. Bu arada sezona koca bir zaman dilimi var. Sezon başına kadar biraz daha biriktirebilirsin. En azından seni üzmeyecek bir şeyler alırsın, kafan rahat olur.

Birde; :D :D :D :D :D :D :D :D

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Alıntı Devo62 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, 1.78 boyunda 67 kilo 18 yaşında bir gencim...
    Biliyorum forumda konusunu çok gördüğünüz ismini çok duyduğunuz bir şey isteyeceğim sizlerden.
    5 ve 6 bin TL ye kadar supersport yada güzel görünümlü bir naked başlangıç motoru istiyorum.Tahminen ikinci el alacağım ve kesinlikle 4 japon modellerini istemiyorum. Düşündüklerim ise Hyosung Gt250r YukiSpitzer YK250 BumotoCalibre250 v.s motorlar. Fakat fiyat konusunda endişeliyim Yardımınız için şimdiden teşekkürler. İyi günler
    Sana benim motoru vereyim çok memnun kalırsın. bende başlarken senin gibi düşünerek başladım şimdi 650F almak için satıyorum...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-daelim-roadwin-250r-3000km-de-80gun-kullanildi-poyraz-motor-cikisli-140636675/detay/

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bütçene ( 7000 tl, 6 ya alamazsın ) göre ya SYM alacaksın ki bence çok güzel motor hem şehir içi hem uzun yol, yada baharı bekle indian brothers gelecek.

2010 hyo falan alma o paraya, apaçi çıkması olur ve seni çok üzer o motorlar. 2 de yüzgırk vurmaya çalışanlar ancak o paraya satarlar motorlarını.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)