İlk motor için Supersport tavsiye istiyorum
-
Öncelikli olarak direk ölçülerimden bahsetmek istiyorum. 193 cm boyunda 90-100 kg ağırlığında fitness ile uğraşan 23 yaşında bir gencim. Motor tutkusunu lise zamanında scooter ile tattım. O günlerden bu yana en büyük tutkularımdan, hayallerimden biri oldu motor. Hoşlandığım motor tarzıda supersport. Diğer tavsiye istiyen konularıda inceledim ilk başlayanlar için daha hafif, kullanışlı, zapdetmesi kolay motorlar öneriyorlar ama benim boyutlarıma göre 125cc lik motorlar benim altımda palyaço bisikleti gibi duruyor (bizzat denemişliğim var). Benim gibi biri için bana fikir vericek ss modelleri söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Reklamlar
-
Cbr 250 R . Yeni başlayanlara biçilmiş kaftan. (125 lik istemiyorsan)
-
-
500px.com/importantphotogalleryblogspot
-
-
Daelim Roadwin 250 R çok iri motor herkes 600cc zannediyor ama tek silindir 25 hp max150km hız yapar hafiftir tam acemi işi olup profesyonel görüntüsü vardır. Öğrenince satarsın sonrada kawasaki kle 650 modeline geçersin
-
hayabusa al madem 125 le baslamıyacak kadar bilinçlisin. 3 e atabilecekmisin bakalım. DAVULUN SESİ UZAKTAN HOS GELİR.. dışı seni içi aileni yakar.. her gün aynı konular her gün aynı konular bıktık arkadaş...
-
Kardesim yardimci olacaksa, 1.90 boy ve 94 kiloyla butun bir sezonu ninja 250r ile gecirdim ve hicbir pismanligim olmadi. 4.5 ayda 8 bin kilometreden fazla yol yaptim uzun yol da dahil.
Altinda hic de kucuk ya da komik durdugunu dusunmedim, benden sana küçük de bir tavsiye konu motorsa kimin ne düşündüğünü hic onemseme, hangisini gorunce icinde bir seyler kipirdiyorsa onu sec
-
Permatiq59 adlı üyeden alıntı
hayabusa al madem 125 le baslamıyacak kadar bilinçlisin. 3 e atabilecekmisin bakalım. DAVULUN SESİ UZAKTAN HOS GELİR.. dışı seni içi aileni yakar.. her gün aynı konular her gün aynı konular bıktık arkadaş...
Arkadaşın 125 le başlamasına gerek yok. Hayabusa da istemiyor. Bıkmadan usanmadan yeni başlayanlara destek olmalıyız.
-
28 Aralık 2013, 00:00
bir sürü başlangıc konusu var. bizim canımızı yakan konu, görünüşe bakıp kaza raporlarını okuduklarımız.
-
28 Aralık 2013, 00:06
cbr 250r biçilmiş kaftan, hyosung iri baya ama tam bir ss kullanımı daha zor olabilir. Altımda bisiklet gibi durmasın diyorsun ama cbr 250r 165 kg. yani hafif bir yan yatsa bakalım tutabilecekmisin İmkanın varsa hepsini bin sür dene. cbr oldukça kıvrak mesela ama daha yapılı bir motor trafikte yeni başlayan arkadaşalara ciddi sorun yatabiliyor. Mesela bn ybr 125 kullanıyorum 184 cm boyum var. Evet motor altımda biraz ufak duruyor ama ilk aldığımda o bile büyük geliyordu. Şimdi bisiklet gibi haraket ettiriyorum o bile ayrı bir zevk veriyor tafikte
-
28 Aralık 2013, 00:21
ben 125 inde 250 sinde filan değilim usta. ben ölçülerime göre bir motor arıyorum. bu konuda yardım istiyorum. bende acemi olarak 125 düşünüyordum en başta ama altımda ufacık kalmasınıda istemiyorum.
diğer yorumlar baya faydalı oldu teşekkür ederim.
-
28 Aralık 2013, 00:32
190 cm kusur 110 kg bir arkadasım var. baslarken bir sezon cbf 150 kullandı. hemde bir cok uzun yol gezide eşiyle birlikte. bir sıkıntı yaşamadı. mesele görünüşe değil mantığa yürümek. motosiklet camiasına bir katıl.. bir yıl sonra yine böyle konu açana benim ettiğim sitemi ediceksin. çünki her motosiklet kazası haberi gördüğünde ''BİZDEN BİRİ DAHA'' diye düşüneceksin. fevri davranma bol bol oku.. görünüşü boşver trafiği yaşa önce..
-
28 Aralık 2013, 17:36
190 cm kusur 110 kg bir arkadasım var. baslarken bir sezon cbf 150 kullandı. hemde bir cok uzun yol gezide eşiyle birlikte. bir sıkıntı yaşamadı. mesele görünüşe değil mantığa yürümek. motosiklet camiasına bir katıl.. bir yıl sonra yine böyle konu açana benim ettiğim sitemi ediceksin. çünki her motosiklet kazası haberi gördüğünde ''BİZDEN BİRİ DAHA'' diye düşüneceksin. fevri davranma bol bol oku.. görünüşü boşver trafiği yaşa önce..
hak veriyorum size de. tavsiye istiyen konuların çoğunu okudum benden de genç arkadaşlar hemen 250cc hevesindeler hatta 600cc düşünen bile gördüm tavsiyenize uyup önce 125cc likleri denicem. teşekkür ederim.
-
28 Aralık 2013, 17:44
RODWIN250R adlı üyeden alıntı
Daelim Roadwin 250 R çok iri motor herkes 600cc zannediyor ama tek silindir 25 hp max150km hız yapar hafiftir tam acemi işi olup profesyonel görüntüsü vardır. Öğrenince satarsın sonrada kawasaki kle 650 modeline geçersin
Adam super sport diyor sen kle 650 diyorsun pes ya?
-
28 Aralık 2013, 17:51
-
28 Aralık 2013, 18:01
hayabusada sıkıntı yüksek vites değil düşük vites.tecrübesiz adam hayabusa ile 4-5-6. viteste gazı çevirebilir ama 1 ve 2. viteste gazı sonuna kadar açmak güven özveri tecrübe işi :D
-
28 Aralık 2013, 18:04
bende ondan bahsettim üstat 1-2 den ötesini göremez mizahen ondan bahsettim
-
28 Aralık 2013, 19:21
Moderatör
Her üye foruma yeni katıldığında kafasındaki soru işaretlerini gidermek ister. Çoğumuz ilk üye olduğumuzda diğer tecrübeli kullanıcıların sorularımızı yanıtlanması umuduyla konu açarız. Çünki herkesin farklı bir öyküsü, farklı bir isteği, farklı beklentileri vardır. Yada diğer konular onun sorularına cevap olamamıştır.
Velhasıl, isteyen fikir beyan eder yardımcı olur, isteyen olmaz. Ben dahil, konu hakaret, saçmalık, argo içermediği sürece kimseyi açtığı konudan dolayı tersleme hakkına sahip değilim.
Cevap vermemek de bir tercih meselesidir.
Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak, alacağınız motoru kısa zaman zarfında değiştirmek isteyeceğinizden, bu süreyi uzatmak adına, iyi bir eğitim, yeterli koruma ekipmanı ile 250 cc ile başlamanız daha mantıklı.
-
29 Aralık 2013, 19:31
Lucas adlı üyeden alıntı
Her üye foruma yeni katıldığında kafasındaki soru işaretlerini gidermek ister. Çoğumuz ilk üye olduğumuzda diğer tecrübeli kullanıcıların sorularımızı yanıtlanması umuduyla konu açarız. Çünki herkesin farklı bir öyküsü, farklı bir isteği, farklı beklentileri vardır. Yada diğer konular onun sorularına cevap olamamıştır.
Velhasıl, isteyen fikir beyan eder yardımcı olur, isteyen olmaz. Ben dahil, konu hakaret, saçmalık, argo içermediği sürece kimseyi açtığı konudan dolayı tersleme hakkına sahip değilim.
Cevap vermemek de bir tercih meselesidir.
Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak, alacağınız motoru kısa zaman zarfında değiştirmek isteyeceğinizden, bu süreyi uzatmak adına, iyi bir eğitim, yeterli koruma ekipmanı ile 250 cc ile başlamanız daha mantıklı.
Mod. insanın hali bir başka oluyor usta beni çok iyi anlamışın. Ben de hemen değiştirmek istemediğimden 250 cc almayı düşünüyordum ve kesinlikle motorun kullanımı hakkında kurs alıcam. ayrıca ekipmanlarada 5.000 TL ayırmayı planlıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)