(başlıktaki hata için kusura bakmayın düzeltemedim)
Arkadaşlar daha önce bu tarzda açılan birçok konu var konuşulan birçok şey var ama ben ayrı konu açmak istedim çünkü herkesin düşüncesi ayrıdır fiziği zevkleri ayrıdır bu yüzden yeni açtım. Konuya gelirsek yaklaşık 4 senedir SS hastasıyım ve araştırıyorum sürekli. 18 yaşındayım yeni yıla hayırlısıyla A2 + b ehliyet ile giricem. Ehliyetimi aldıktan sonra motor alıp iki teker hayatımı başlatmak istiyorum.
fiziki açıdan ölçülerime gelirsek;
boy: 174
kilo: 60
tecrübe kısmına gelirsek;
*yaklaşık 5 senedir profesyonel(kendi çapımda) bisiklet sporcusuyum 2-3 senedir de trafikte kullanıyorum (şehir içi - şehir dışı) yani bisikletli olmama rağmen az sövmedim
*ilk bir kere 125 breton kullandım 5-10 dk o kadar stop ettirmedim dönüş falan yaptım ama birden ikiye geçir debriyaj gaz derken o ara stop ettim İlk olduğu için normal görüyorum kendimce
*Sürüş tecrübem o kadar bir tanıdığımda 1000 rr var onun artçısı oldum 2-3 kere geçirdiğim en güzel anlar birde oturdum kontağı açtım çalıştırdım ve gaz verdim 200 kg 170 bg bir makinayı sürme konusunda 0 tecrübe ile tabiki denemedim.
Artçı olarak 125liklerle çok gittim.
*Bir arabanın arkasından takip ederken tam ortaladığında arabada çukuru ortalayabilir veya virajlarda arka frenin kullanılcağı gibi bu tarzda bilgim var.
Kısacası ben tam bir racing manyağıyım sırf bu motorlar için çok yere gittim çok yol kenarında bekledim 4 silindirin egzozdan çıkan yırtıcı sesi için. Barkın BAYOĞLU nağmı değer Altın Elbiseli Adam; Ayvalık' a geldi onun için 75 km yolu bisikletle gittim ve tanıştım abimde sağolsun çok ilgilendi konuştuk tanıştık vesileyle. Neyse gözlerinizi daha fazla yormadan asıl konuya gelelim şuandaki alabilceğim başlangıç motorları var bir iki tane sizce hangisi iyi ve bana uygun ?
1) rks 200 titanic;
200cc 18bg 100 kmde yakıt tüketimi ort. 3 lt tek silindir görünüş gösterge tablosu çok iyi ters maşa kullanılmış kaliteli gibi bir motor fiyatta fena değil sıfırı 4.825 ikinci el 4 bin civarı tam benlik gibi şuanda aklıma yatan bu var fakat tek sorun birazcık pahalı ve isim olarak pek tanınmadığı için satışı zor olabilir.
2) mondial 125 mh drift
125cc 12bg tek silindir benzin deposu çok hoş az yakıyor fiyatı uygun sıfırı 2.800 ikinci el 2 bin civarı
kötü yanlarına gelirsek arka teker bisiklet tekeri gibi görünüş ve güven olarak tatmin etmiyor, heryerde apaçisinden amcalara kadar görmeye başladım mg ler gibi oldu birde 200cc ye göre doğal olarak zayıf kalıyor sonrasında 600 cc kullanmak içinde küçük.
iyi yanı ise piyasası var satışı kolay ve ucuz.
bu iki model arasında kaldım vücut ölçülerime, zevklerime, tecrübeme, ve ileride 600cc geçeceğimi düşünerek yorum yaparsanız çok sevinirim.
şimdiden okuyan zahmet eden herkese teşekkürler.
bu arada benim gibi racing hastası arkadaşlar varsa konuşmak isterim bana ulaşın
tel : 0531 554 72 75
facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=1589744808