yeni başlayan bir bayan için ne tavsiye edersiniz
Reklamlar
-
Şimdi tartışma yaratıp konuyu patlatmak istemiyorum ama:D Makine mühendisi olduğunu söylemesine takılmışsınız.Şimdi eski konulardan link veririm oradada bir bayan,kendini tanıtmadan soru sordu diye tartışma çıkmıştı:D Bayanlar kullanamaz konusuna gelince yakın bir kız arkadaşım ktm duke 125 kullanıyor ve gördüğüm çoğu erkekten daha dikkatli,eğitimlerin hepsini aldı,kitap okuyor araştırıyor ve motosikleti tam bir zevk haline getirdi.Başka bir tanıdığım kız 1000 rr sürüyor ve caddedeki kasksız gençleri aynasından izler.Yine samimi bir arkadaşımın kız arkadaşı;söylediğine göre(yalan söylemez),cbr 250 yi neredeyse dizlerini yere sürtecek kadar kontra ile yatırıyormuş(ayrıca cbr 250 nin lastiklerine laf atanlara duyurulur:D).Bu örnekleri uzattıkça uzatırım,daha çok tanıdığım var:D.
@esra ktm duke lara bakabilirsin,kullanan arkadaşım senin ebatlarında,zaten motosiklet büyükte olsa sen onu taşımıyorsun,o seni taşıyor.Doğru oturmaz bacağına bırakırsan evet taşımak zorunda kalırsın(bu arada bayanlar için topuklu çizmeler varmış,geçen gün mototal de gördüm yok artık dedim:D).Bu arada 1000rr süren arkadaş sanırım senden 20cm kadar uzun.Bu da benim başlangıç motosikleti hakkında yazım:http://www.motosikletmacerasi.com/ba...c-motosikleti/
Bu yazıyı ss sevenler için yazdım,eğer vitesli motor takıntın yoksa gayet güzel vespa vb scooter tarzı motosikletlerde var.
Reklamlar
-
-
-
tr100a adlı üyeden alıntı
ben 60 kiloyum motorum 230 kilo kullanmayımmı kilonun motorla alakası yok sağa sola fazla yanlatmassın motoru olur biraz yüksekse koltuğundan veya amortisörlerinde motosiklet alçaltılabilir ben artcı alırken yan ayaklığı açıp öyle bindiriyorum (motoru tutması kolay oluyor)
kilo değilde boy etkili oluyor geçen gün iki kere düştüm dururken fazla sola yatırdım motoru parmak ucumda ağırlığı taşıyamadım ve motor devrildi. bu durumu dediğin gibi motoru alçaltarak ve kalın tabanlı bot giyerek çözmeyi düşünüyorum
-
esra-- adlı üyeden alıntı
draglara katılıyorum desem ayrıca 280 i gördüm desem ayrıca makaslarım harikadır kapıştığım erkekler içinde bana yetişeni henüz olmadı desem yeterli olurmu acaba. he unutmadan 15 senedir araba kullanıyorum ve henüz miniminnnacık bir kazam bile olmadı bir far bile kırmadım desem...
bunları yaparken bir elinde sigara yada telefon gözündede güneş gözlüğü oluyormu? eğer varsa sana da küfür etmiş olabilirim.
Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz
-
Esra hanım ninja 250 de karar kılarsanız. ilanım linkte
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...7019878/detay/
-
2011 cbr 250 r, 5000 km, 8700 TL
Tricolor
-
atilla_hakan adlı üyeden alıntı
çok beğendim gerçi ben ninja alırsam yeşil düşünüyorum ama 600 lüğe mi geçiceksiniz neden satıyosunuz
-
herkese merhaba bende 3 yıldır scooter kullandım ve artık vıteslıye geçme vaktımın geldıgını düşünerek gv 250 cruiser almayı düşünüyorum.165 boyum ve 60 kiloyum hiç vitesli motor tecrübem olmamıştı.çevremdeki bir kaç arkadaş kullanamayacağımı iddia etmişti.hafta sonu cbr motoru olan bi abiye gittim ve öğretmesini rica ettim herşeyin yerini nasıl kalkılacağını ve vitesin nasıl değişeceğini anlattı ve motoru bana teslim etti başta korktum (adama bide motor borçlanmıyım benım motor hayal olur dedim)ama scooterle ıkı kişi gezdiren 14 yaşına kamyon kullanmaya kalkışmış hiç kimsenin binmeye cesareti olmayan bi ata binip havalarada uçan biri olarak bunu kullanmam gerek dedim.başta gazı ayarlayamamaktan korktum ama gayet güzel bi kalkışla motoru kullandım.bayram abi motoru kontrol edemem diye başta arkadan koştu bir süre sonra yetişemedimotor bambaşka bi heyecan benim gibi hevesli bayanları görünce çok mutlu oluyorum.her ne kadar motoru bayana yakıştırmayan yada kullanamaz diyen erkekler olsada çoğunun desteklediğini gördüm sağolsunlar.herkese kazasız sürüşler dilerim
Sahip olduklarına şükretmeyi bilmeyenin, kaybettiklerine isyan etmeye hakkı yoktur
-
kilo değilde boy etkili oluyor geçen gün iki kere düştüm dururken fazla sola yatırdım motoru parmak ucumda ağırlığı taşıyamadım ve motor devrildi. bu durumu dediğin gibi motoru alçaltarak ve kalın tabanlı bot giyerek çözmeyi düşünüyorum
Aynen ben 1.80 boyundayım 64 kiloyum. Zayıf sayılırım. Ama 20 km ile giderken ani reflexle ön frenine abandığım cbf 150'yi yere 1 cm kala tutabildim. Çok rahat bi şekilde de kaldırdım. Belki boyunuz uzun olsada bunu yapamazsınız. Benim kız arkadaşım bi kere benim motoruma binmişti 100 kg ya var ya yok cup modeliydi. Motor hafif sola doğru yatınca çığlık atıp bırakmıştı motoru. sora ayrıldık işte
-
gülü seve n dikenine katlanır yapıcak bişey yok
Aferim +) O zaman CBR250...
1. Eğitim alırsan
2. Arabayı söylediğin gibi kullanıyorsan ;
CBR'ı oyuncak edersin altında. Hatta maddi sıkıntın yok ise Ninjayı şiddetler tavsiye ediyorum. 250'lik candır
-
valvole adlı üyeden alıntı
Aynen ben 1.80 boyundayım 64 kiloyum. Zayıf sayılırım. Ama 20 km ile giderken ani reflexle ön frenine abandığım cbf 150'yi yere 1 cm kala tutabildim. Çok rahat bi şekilde de kaldırdım. Belki boyunuz uzun olsada bunu yapamazsınız. Benim kız arkadaşım bi kere benim motoruma binmişti 100 kg ya var ya yok cup modeliydi. Motor hafif sola doğru yatınca çığlık atıp bırakmıştı motoru. sora ayrıldık işte
yok ben çığlık atıp bırakmadım son ana kadar tutmaya çalıştım motoru ama kollarım ve bileklerim sizlerinki kadar güçlü olmadığı için 150 kg yu tutamadım bu nedenlede altında kalmaktan son anda kurtuldum. burdan bi sonuç daha çıkardım kol ve bilek çalışıcam ama emin ol senin ebatlarında olsaydım o motor hiç devrilmezdi
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:09 ----------
Syanur adlı üyeden alıntı
Aferim +) O zaman CBR250...
1. Eğitim alırsan
2. Arabayı söylediğin gibi kullanıyorsan ;
CBR'ı oyuncak edersin altında. Hatta maddi sıkıntın yok ise Ninjayı şiddetler tavsiye ediyorum. 250'lik candır
düşmeyi kalkmayı göze aldım ben zaten başka türlü öğrenilmez. eğitim alıyorum şuanda zaten gayet güzel kullanıyorum ama sıkıntıyı dururken yaşıyorum çünkü parmak uçlarımla yetişiyorum yere problem oluyo boy sorununu çözersem hayalimdeki 1000 rr ı bile kullanırım
-
Esra merhaba,
Hevesini kırmak gibi olmasın fakat boyundan büyük işlere kalkışıyorsun haberin olsun . Spor yapmak, body çalışmakta bir yere kadar. Bir motoru rahat kontrol edebilmen için ayaklarının yere tam basması lazım. Hırsını ve hevesini anlıyor ve çok takdir ediyorum. Fakat, özellikle sıkışık trafikte çok zorlanırsın. Motoru alıp yürütmek bir yana, dur kalklar da nasıl olacaksın onu bir düşün derim . Ayaklar yere tam bastığı sürece, motosikletin ağırlığı çok sorun olmaz.
Bence sana chopper daha uygun gibi. Bu yol da motordan soğumakta var. Diyeceğim şu ki, karşılaşacağın sorunlar karşısın da hevesin kaçabilir. Sen iyice bir düşün derim ben...
Önce emniyet, sonra hareket...
-
[QUOTE=esra--;2801936]teşekkür ederim cesaretim dahada arttı
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
çok teşekkür ederim bu arada resimlere bittim [/QUOT Sana katılıyorum bu resimler bitlmeyeck gibi deil,bu resimlerden sonra insanın motor kullanasıda gelmez
-
benimkisi heves diil bitmeyen bir aşk belki 20 senedir hiç sönmedi içimdeki tutku. her geçen gün dahada katlanarak artıyo.artık dayanılmaz bir hal aldı. böyle konuşmalar beni dahada gaza getiriyo herkese ve herşeye inat kullanırım ben. kullanamasam bile alırım 1000 rr ı koyar salonun ortasına seyrederim. ayrıca otomatik vitesli olan ne arabaya araba derim ne motora motor derim
-
benimkisi heves diil bitmeyen bir aşk belki 20 senedir hiç sönmedi içimdeki tutku. her geçen gün dahada katlanarak artıyo.artık dayanılmaz bir hal aldı. böyle konuşmalar beni dahada gaza getiriyo herkese ve herşeye inat kullanırım ben. kullanamasam bile alırım 1000 rr ı koyar salonun ortasına seyrederim. ayrıca otomatik vitesli olan ne arabaya araba derim ne motora motor derim
Valla o senin bileceğin iş. Hayat senin hayatın . Herkes ektiğini biçer. Ben şahsım adına konuşacak olursam bir inatlaşma söz konusu değil, olamaz da. Burada bir konu açmışsın, ben de kişisel yorumumu dile getirdim. Bence de en iyisi salona koy, çünkü 200 kg'lık bir motorun üstüne devrilmesinin sonuçları pek güzel olmaz sanırım . Manuel vites olayına katılıyorum...
Önce emniyet, sonra hareket...
-
SonpoL adlı üyeden alıntı
Valla o senin bileceğin iş. Hayat senin hayatın
. Herkes ektiğini biçer. Ben şahsım adına konuşacak olursam bir inatlaşma söz konusu değil, olamaz da. Burada bir konu açmışsın, ben de kişisel yorumumu dile getirdim. Bence de en iyisi salona koy, çünkü 200 kg'lık bir motorun üstüne devrilmesinin sonuçları pek güzel olmaz sanırım
. Manuel vites olayına katılıyorum...
yapıcak bişey yok atın ölümü arpadan olsun
-
yapıcak bişey yok atın ölümü arpadan olsun
At, arpa, ölüm... ne gereksiz adamlarsınız yahu
-
bazı arkadaşlar sanırım benim sorumu yanlış anlıyorlar ben motor olarak ne kullanmalıyım diye sormuyorum ki bana scooter kullan diyorlar yada ss motor kullanabilirmiyim demiyorum ki hiç başlama diyorlar. benim sorum başlangıçta 125 liklemi başlıyım yada 250 likle başlayabilirmiyim ilk etapta onu kullanabilirmiyim kontrolü zormu olur diye soruyorum. ama bu sorunu burda çözemeyeceğimi anladım. en güzeli kullanmayı denemek olucak sanırım. ve beni destekleyen arkadaşlara çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve yardımlarınız için
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
Syanur adlı üyeden alıntı
At, arpa, ölüm... ne gereksiz adamlarsınız yahu
ama demek istediğim gene yanlış anlaşıldı sanırım yani korkup vazgeçmemmi gerekiyor ????
-
bazı arkadaşlar sanırım benim sorumu yanlış anlıyorlar ben motor olarak ne kullanmalıyım diye sormuyorum ki bana scooter kullan diyorlar yada ss motor kullanabilirmiyim demiyorum ki hiç başlama diyorlar. benim sorum başlangıçta 125 liklemi başlıyım yada 250 likle başlayabilirmiyim ilk etapta onu kullanabilirmiyim kontrolü zormu olur diye soruyorum. ama bu sorunu burda çözemeyeceğimi anladım. en güzeli kullanmayı denemek olucak sanırım. ve beni destekleyen arkadaşlara çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız ve yardımlarınız için
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:36 ----------
ama demek istediğim gene yanlış anlaşıldı sanırım yani korkup vazgeçmemmi gerekiyor ????
125'lik (Cbr 125r, Yzf125 gibi..) (125lik commuterler hariç) ile 250'lik ss başlangıç sınıfı motorlarda bence bir fark yoktur. Zaten kısa bir süre sonra 125cc yetersiz gelmeye başlayacaktır. Eğitimiyle, Deneyerek, tartarak ölçerek en iyi sonuca ulaşırsınız. Ben Cbr250r nin size uyacağını düşünüyorum. Sonuçta geçiş motoru fazlasına gerek yok.
2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)