2012 honda 1000rr ile ilgili.
Reklamlar
-
arkadaşlar öncelikle selamlar saygılar.2006 yılından beri ss makina biniyorum şimdi kullandığım motorum gsx r 1000 k4.motorumdan çok memnunum hiçbir sorun yaşamadım ama artık değiştirmek istiyorum ve 2012 1000rr almayı düşünüyorum ama bir konuda kararsızım 2008 ve sonrası çıkan 1000rr lar gibi yeni 1000rr da yağ eksiltiyormu bilen ve duyan arkadaşlardan ricam lütfen cevap.honda bayileri eksiltmiyor diyorlar ama güvenemiyorum.
Reklamlar
-
2008 yakiyordu ve Honda da kabul etmisti.
Ama su linkte
http://www.1000rr.net/forums/showthread.php?t=93091
bahsedildigine gore hala bi yag yakma olayi var.
Honda kendisi belirli bi oran koymus bu kadar yakar demis ama daha tam net bisey gormedim bende.
Oraya yazanlarin hepsi daha cok dusuk kmlerde.
-
birçok markada kronik sorunlar olabilir ama bu pek önemli değil, telafisi-tedavisi oluyor, eğer çok istiyorsanız alın kullanın, eğer emin değilseniz, başka markaların litrelik motosikletlerine bakın.
-
Nereye bakarsan, oraya gidersin.
-
2012 1000rr da yağ yakma sorunu yok 2010 ve sonrasındada yok.
-
galiba gsx r 1000 e devam gibi görünüyor ama 1000 RR a göre gsx r biraz pahalı.
-
Yukarıda verilen linktede yağ yakma sorunu yok denmiş, bir tane mekanik konusunda bilgisiz kullanıcı 5400km de 200gram yağ yakmışki yükske performanslı her motor yakar bu yağı. Acemi kullanıcılar motordan vs. anlamdıkları için yağ yakmayı yanlış anlamaktadırlar tüm mesele bundan ibaret. Hondada herhangi bir sorun yok.
2008 ve bazı2009 larda rodaj sonunda 1,5 2 litre gibi yağ yakıyordu.Yani bin kilometrede 2litre yağ yakıyordu.
Adam piste giriyor yada devamlı redline yapıyor sonra 200gram yağ eksiltti diye sızlanıyor. Bunu diyen adam bıraksın bu işleri.
Kendi deneyimime bakarsam, Fazer 1000km de 200gram yakıyor ama 10-12bin devir aralığında kullanınca.
Ama 6000km lik bir gezide öyle sakin paşa paşa kullanımda 200 gram yağ ancak eksiltti. Yani 1000km başına 35gram eder.
Umarım anlaşılmıştır konu.
-
-
benim k4 ü nekadar sıkıştırsamda yağ eksiltmiyor.sanırım viper 17 arkadaşımız honda nın yağ sorununu çözmüş.
-
2012 1000rr'ı haziran başında aldım. 7250 km oldu, ara sıra kontrol ediyorum, hiç yağ eksiltmedi.
La liberta non ha prezzo !
-
eL_BaNDİDo'ya kulak verin adam almış 7000 km yapmış yakmıyor diyorsa yakmıyor sağdan soldan netten okuduklarıyla yorum yapan gerçekte o motorun selesine dahi oturmamış adamlara itimat etmeyin.
"Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "
Psychedelic Gececi
-
1000 km'de 1 litre yağ yakan bir 2011 fireblade'im var..
-
Grado adlı üyeden alıntı
2012 1000rr da yağ yakma sorunu yok 2010 ve sonrasındada yok.
eL_BaNDiDo adlı üyeden alıntı
2012 1000rr'ı haziran başında aldım. 7250 km oldu, ara sıra kontrol ediyorum, hiç yağ eksiltmedi.
sarman74 adlı üyeden alıntı
Hooop başa sardık. Haydi bakalım, burdan yakalım
-
yağ yakmayan HONDA ya ben honda demem....
-
Video'nun sonlarında bariz belli oluyor, yağ yaktığı (2008 model). Bu da mühendislik hatası olduğu kesin gibi. Üretim sürecinde yapılmış bir dizi hata da olabilir. Ama bu o yıl içinde üretilen motorların, güç ünitelerinde yağ eksiltme probleminin olduğunu engellemez. Bu durumunda her motor'da olup, olmadığı ise muamma. Sonuçta, sonra ki zaman dilimlerinde bu sorunu bertaraf ettiklerini var sayıyorum. Ama birşey de söylemeden edemiyeceğim; ''Ucuz'un vardır bir illeti!''.
http://www.youtube.com/watch?v=lcLPCoZ6Avk
-
sarman74
-
pistolpitt adlı üyeden alıntı
sarman74
Bugün üye olmuş,ilk mesajı.Garip..
-
Benim de 2011 model Fireblade'im var
Benimkinin yağ tüketimi yüz km'de 6-7 lt arası değişiyor...
-
Buraya kanıtını koy, eğer var diyorsan. Eğer koymazsan Mesajını referans göstererek Honda Türkiye'ye soracağım, hani sorun bitmişti hala insanlar var diyorlar diye.
Eğer mesajın asılsızsa hem alacak olanlara hemde sahibi olanlara gereksiz tedirginlik yaratmış olacaksın hemde kanuni yaptırıma maruz kalabilirsin bu mesajın yüzünden.
Unutmaki internette yazılmış ve dava konusu olmuş şeyler kanuna göre medya ile yapılmış sayılıyor ve cezasıda azımsanacak kadar değil. Ha bunu 100bin tirajlı gazetede yazmışsın ha burada hiç farkı yok kanun açısından. Marka karalamadan ciddi şekilde başın belaya girer, yüklü para cezası alırsın, hapis cezası alırsın.
-
Hukuki süreç devam ettiğinden şimdilik bu kadar detay verebiliyorum. İstediğiniz sorgulamayı yapabilirsiniz..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)