Sport touring yada touring alıcam yeni kullanıcıyım (İLK MOTORUM)
Reklamlar
-
herkese merhaba,
motor tutkum yeni başlamadı ama ancak almaya fırsatım oldu.
sport touring yada touring tarzı motor alıcam ancak ilk motorum olacağı için karar veremiyorum.
Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
1,71 boyum 78 kiloyum.
Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Reklamlar
-
http://www.sahibinden.com/motosiklet-daelim-roadwin-250?sorting=price_asc
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-parlak-siyah-drift-cizigi-boyasi-kazasi-borcu-harci-yok-107821600/pasif-ilan/#
-
Arkadaslar kimse yokmu yardimci olacak?
-
einstein26 adlı üyeden alıntı
Arkadaslar kimse yokmu yardimci olacak?
Öncelikle, Touring ve Sport Touring demişsiniz. Bu tarz motosikletler pahalıdır. Daelim Roadwin ve Mondial Drift bu tarz arasında degıldır. Biri Racing Diğeri ise Commuter'dır.
Bütçeniz ne kadar? Bunu yazabılırsenız yardımcı olabılecek bırı cıkabılır. Moto-Sohbet bölümüne yazsaydınız daha cabuk bılgı edınebılırdınız dıye dusunuyorum. bu arada Touring ve Sport Touring'ler hakkında bi bilgim yok fakat yeni başlıyorsunuz sanırım motosiklete yanlıs mıyım ? Eğer değilsem, honda CBF150 uygun olacaktır sizin için. Ondan uygun motosıklet de dusunemıyorum sizin için başlangıc olabılecek.
Think Nothing! Just Twist The Wrist
-
Butce onemli degil ama iyi bisey olsun istiyorum
-
moto sohbet bolumunde cevap gelıcektır yakın zamanda. ınsallah gonlunuze gore bı motosıklet bulursunuz
-
ugrgnr adlı üyeden alıntı
Öncelikle, Touring ve Sport Touring demişsiniz. Bu tarz motosikletler pahalıdır. Daelim Roadwin ve Mondial Drift bu tarz arasında degıldır. Biri Racing Diğeri ise Commuter'dır.
Bütçeniz ne kadar? Bunu yazabılırsenız yardımcı olabılecek bırı cıkabılır. Moto-Sohbet bölümüne yazsaydınız daha cabuk bılgı edınebılırdınız dıye dusunuyorum. bu arada Touring ve Sport Touring'ler hakkında bi bilgim yok fakat yeni başlıyorsunuz sanırım motosiklete yanlıs mıyım ? Eğer değilsem, honda CBF150 uygun olacaktır sizin için. Ondan uygun motosıklet de dusunemıyorum sizin için başlangıc olabılecek.
Aynen...
Ehliyet var mı onu da yazmamışsınız ? Koruma (Ceket -Pantalon- Eldiven- Bot vs ) ve Kask için ne kadar bütçe ayırdınız ?
-
-
-
her ne kadar başlangıç motoru olmasalar da gerekli eğitimi aldıktan sonra 2011-2013 arası cbr 600f, xj6 veya er6f olabilir. sözüm konuyu açan arkadaşa değil fakat şahsi fikrim başlangıç motoru biraz abartılmaya başlandı sanki..
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
-ZERO- adlı üyeden alıntı
Gerekli eğitimi aldıktan sonra cbr 600f, xj6 veya er6f olabilir. Başlangıç motoru biraz abartılmaya başlandı sanki..
Dünya standartlarında nekadar eğitim alırsan al bu saydığın motosikletleri kullanman için sertifika kriterleri nedir acaba hiç baktınız mı
Yani abartılmıyor aksine hafife alınıyor bizde
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
eğer yeni başlayan biri direk yarış veya goldwing tarzı ağır motosikletle başlamayı istiyorsa evet ülkemizde başlangıç motorunun hafife alındığını gösterir. fakat benim dediğim motorların söylediğim motorlara göre kaba tabirle erkekliği biraz elinden alınmış bu arada nc700 serisini söylemeyi unutmuşum o da olabilir sport touring başlangıcı olarak.
2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25
-
Bence hıc motosıklet tecrubesı yoksa ve Touring tutkusu varsa bir insanda yapılacak iki şey var. Honda bayiisine gidip CBF 150'yi almak ve beraberinde Honda'nın güvenli sürüş eğitimine veya böyle bir başka kurs varsa yararlı, ona yazılmak. Onunla bir süre tecrübe edinmek, ardından istenilen motora gecmek. Touringte 250cc veya benzeri bi motosiklet bilmiyorum. bilgim yok ama hıc duymadım. 600lukten baslıyor sanırım veya 500. 500cc bi motosiklet bence CBF'den sonra cok ıdeal olurdu. Ondan sonra da isterseniz Goldwinge bile gecersınız.
-
çok güzel tavsiyeler , hepinize teşekkür ediyorum.
-
Honda Pan European 1300,
BMW K 1200 LT,
Yamaha FJR 1300
Kawasaki 1400GTR,
Honda CBF 1000,
...
İşin içinde touring varsa, liste uzar gider.
Ehliyet, Kıyafet ve Eğitim aşamalarından sonra; önce 125 - 250cc arasında 20.000 km.lerde ön tecrübe, sonra 600'lük yine bir o kadar km. ve sonra yukarıdaki seçenekler.
BİZLERİ BİLGİLENDİRMEYİ UNUTMAYINIZ LÜTFEN.
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
-
Başlangıç için cbf en iyisidir.
Tecrübesizken aldığınız touring motorunu kontrol edemediğiniz için yada tecrübesizlikten sağa sola vura vura haşat edersiniz. Daha da kötüsü size bir şey olabilir.
Touring motorları genelde 600 cc den başlar ve ağır makinelerdir yan yatırıp üzerinize bile düşürseniz bir tarafınızı kırabilirsiniz. O yüzden önce cbf ile en az 20000 km yapıp sürüş tecrübesi, yol ve trafik tecrübesi, motorsiklet denen makineye alışma ve kontrolün nasıl olduğunu gördükten sonra sonra yükseltilmesi en sağlıklısıdır. Tabi bu evrelerin öncesinde bir güvenli sürüş eğitimi almak bence elzemdir. Düşe kalka hayatınızı riske atarak öğrenmektense işin profesyonellerinin gözetimi altında, trafiğe kapalı güvenli bir ortamda işin tekniğini ve güvenlisini profesyonelinden öğrenerek kendinizi olabilecek bir çok olaydan kurtarmış olursunuz.
Kursa gittiniz, 20000 km de yaptınız, sonraki adım 250 cc olursa daha güzel olur adım adım çıkmak açısından ama yok ben direk 600 cc ye gideceğim derseniz oda olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------
Şimdi siz motor kullanmaya böyle bir makine ile başlamayı tabi istemiyor ve hayal etmiyorsunuzdur eminim ama hayat her şeyden değerlidir derim.
Bırakın cahil insanlar kurye vs. diye dalga geçsinler önemli olan görünüm değil yaşamaktır.
-
28 Temmuz 2014, 16:02
https://www.facebook.com/groups/1522746081292720/
suzuki&haouje motorsiklet bilgi paylaşım grubudur..alananlar,almayı düşünenler almak isteyipte karar veremeyen herkes grubumuza katılabilir.
-
kawasaki er6f düşünebilirsiniz
-
Ben de turing yada sport turing motorları seviyorum ama bunlar hem pahalı hemde çok güçlü ve ağır motorlar. Kendime bütçeden dolayı bajaj discover 150s almayı düşünüyorum. Ileride bütçeyi denk getirse mondial rx3 evo ve saha sonrada 600 700 cc bir japon turing inşallah. Eger başka markaların türkiyede olmazsa da daha küçük modelleri varsa bile ben bilmiyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)