Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

2011-2012 Honda cbr 600 f nasıl bir motor?

REKLAM ALANI
    cabriyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R125
    arkadaşlar merhaba,
    bir yerde son kasa 600f gördüm, hondayı hiç sevmememe ( ) ve 600f lere fazer lara antisempatim olmasına rağmen motoru görünce hoşuma gitti. son kasa olarak beğendim.

tarzım tam %100 racing/süperspor, tarzımda gram eksiklik yok. öyle arkaya çanta atıp gezmek pek tarzım değil. hatta artçı bile gerek yoksa arkaya oturtmam. arka koltuk ayaklık plakalık vs bunlar bana sök diye bağıran parçalardır. ayrıca yamaha ducati kawasaki sempati duyduğum markalar. ancak 25hp motordan büyük motora geçiş yapacam. bu motor nitekim 102hp yani diğerlerine göre daha yavaş, hem yumuşak geçiş olması, hem fiyatının daha uygun olması, hem motorun aksesuarlarının olması 2-3 ay için alıp satılabileceğim bir motor diye düşünüyorum. sonrasında beğendiğim motorlardan birine geçiş yapacam. sizce bu 600f motoru almak doğrumudur?

tabi ben bu motoru daha önce hiç düşünmediğimden nedir bilmiyorum. sizin çok memnun kaldığınız veya şikayetçi olduğunuz durumlar oldumu? dikkat etmem gereken veya benim tarzıma göre memnun kalmayacağım bişey varmı bu motor için?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:25 ----------

2011-2012 modlein resimleri....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu motor avatarımdan da anlaşılacağı gibi benim ''Hayalimdir''. incelemediğin test yazısı, youtube dan izlemediğim videosu kalmadı. ( altın elbiseli adam da incelemiş) sizin de bu motorla yakından ilgilenmeniz sevindirdi beni çünkü çok popüler bir motor değil galiba onun için çok satılmıyor. ve çok fazla test yazısı yok malesef :( . benim en çok hoşuma giden yanı tam olarak ss olmamasıdır. yani şöyle söylemek gerekirse ss in gücü ile touring in rahatlığından biraz almış. yani tam bir sport touring.fakat ss yönü biraz daha güçlü. oturuşu rahat. türkiyede satılanların hepsinde abs var yani abs siz bir seçenek yok çok fazla atak bir motor olmadığını düşünüyorum diğer 600rr, r6 vs. nazaran. ama nedense bilmiyorum ama son zamanlarda z750r a kaymaya başladım yavaş yavaş. ben de anlamadım neden olduğunu. sizin de bakmanızı öneririm.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hornet in grenajlı hali
    Nereye bakarsan, oraya gidersin.

cabriyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R125
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motor avatarımdan da anlaşılacağı gibi benim ''Hayalimdir''. incelemediğin test yazısı, youtube dan izlemediğim videosu kalmadı. ( altın elbiseli adam da incelemiş) sizin de bu motorla yakından ilgilenmeniz sevindirdi beni çünkü çok popüler bir motor değil galiba onun için çok satılmıyor. ve çok fazla test yazısı yok malesef :( . benim en çok hoşuma giden yanı tam olarak ss olmamasıdır. yani şöyle söylemek gerekirse ss in gücü ile touring in rahatlığından biraz almış. yani tam bir sport touring.fakat ss yönü biraz daha güçlü. oturuşu rahat. türkiyede satılanların hepsinde abs var yani abs siz bir seçenek yok çok fazla atak bir motor olmadığını düşünüyorum diğer 600rr, r6 vs. nazaran. ama nedense bilmiyorum ama son zamanlarda z750r a kaymaya başladım yavaş yavaş. ben de anlamadım neden olduğunu. sizin de bakmanızı öneririm.
    kardeşim kawasaki naked ve touring modellerinde atağa kalktı gerçekten z750 sanki kalkıp robota dönüşecekmiş gibi duruyor transformers misali. benimde hoşuma gitti ancak ben katıksız bir racingciyim! gram eksiğim yok. bu cbr 600f ide sadece büyük motor öncesi alışma olarak ara motor olarak görüyorum, o yüzden hem sert hem güçlü bir motorun bana hata yaptıracağından korktuğum için dediğin gibi r6 636 ducati vs biraz uzak duruyorum hemde bunun fiyatıda diğerlerine göre uygun. yoksa hondanın sitesinde ss olarak geçiyor sporttouring gibi gözüksede.

inş Allah gönlümüze göre verir.

videolardada altın elbiseli adam biraz yanlı vari hareket ediyor gibi honda incelemelerinde hep + konuşuyor. çok faydalı o ayrı konu, ingilizce inceleme izlemekten bıkıyoruz. mesela yamaha yzf r125 incelemesinde motorun oturuş pozisyonu 81cm çok yüksek diyor. ancak honda cbr 125r incelemesinde oturuş çok rahat 80cm diyor!?!?!?! anla artık

Alıntı cabriyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeşim kawasaki naked ve touring modellerinde atağa kalktı gerçekten z750 sanki kalkıp robota dönüşecekmiş gibi duruyor transformers misali. benimde hoşuma gitti ancak ben katıksız bir racingciyim! gram eksiğim yok. bu cbr 600f ide sadece büyük motor öncesi alışma olarak ara motor olarak görüyorum, o yüzden hem sert hem güçlü bir motorun bana hata yaptıracağından korktuğum için dediğin gibi r6 636 ducati vs biraz uzak duruyorum hemde bunun fiyatıda diğerlerine göre uygun. yoksa hondanın sitesinde ss olarak geçiyor sporttouring gibi gözüksede.

inş Allah gönlümüze göre verir.

videolardada altın elbiseli adam biraz yanlı vari hareket ediyor gibi honda incelemelerinde hep + konuşuyor. çok faydalı o ayrı konu, ingilizce inceleme izlemekten bıkıyoruz. mesela yamaha yzf r125 incelemesinde motorun oturuş pozisyonu 81cm çok yüksek diyor. ancak honda cbr 125r incelemesinde oturuş çok rahat 80cm diyor!?!?!?! anla artık
    fiyat olarak evet gerçekten uygun ve cbr 600f e performans ve fiyat yönünden türkiye piyasasında alternatif yok. gaz tepkileri ''diğer 600 lük racing lere nazaran'' çok atak değildir gibime geliyo. maximum hızı 240-250 lerde zaten. altın elbiseli adam yanlımı yoksa değilmi onu bilemeyiz ama iyiki böyle bi adam var türkiyede yoksa gavurların çektiği inceleme videolarını izlemek zorunda kalacağız. ne diyelim allah gönlünüze göre verir inşallah kazasız belasız ağız tadıyla binersiniz

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Benimde ilk hayalimdeki motordu fakat bende nedendir bilmem z750r aldim :D Hatta alanyada tatildeydim dayanamadim gorunce aliverdim :D

fiyat olarak evet gerçekten uygun ve cbr 600f e performans ve fiyat yönünden türkiye piyasasında alternatif yok. gaz tepkileri ''diğer 600 lük racing lere nazaran'' çok atak değildir gibime geliyo. maximum hızı 240-250 lerde zaten. altın elbiseli adam yanlımı yoksa değilmi onu bilemeyiz ama iyiki böyle bi adam var türkiyede yoksa gavurların çektiği inceleme videolarını izlemek zorunda kalacağız. ne diyelim allah gönlünüze göre verir inşallah kazasız belasız ağız tadıyla binersiniz
    Nasıl yok yamaha xj6 var.

Alıntı viper17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman bi F/P oranlaması yapın bakalım ikisine de dediğimin doğru olduğunu göreceksiniz xj6 ss değil ki zaten baştan 1-0 yenik başlıyo xj

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Alıntı blamir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benimde ilk hayalimdeki motordu fakat bende nedendir bilmem z750r aldim :D Hatta alanyada tatildeydim dayanamadim gorunce aliverdim :D
    insan bi inceleme yazısı yapar foruma koyar demi biz de deli gibi arıyoz nette motorun test yazılarını okudukça okuyası gelio insanın valla

Yuce123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda Cbr 600f -- 2015 Honda Cbr 1000rr
    benimde seneye yaz düşündüğüm motor bu.artçılı kullandığım için 600rr gibi motor artçı için dert.cbf1000 e de bakmanızı tavsiye ederim çok hoş ve rahat motor.Kullanma fırsatım oldu ve bu iki motor arasındayım bende.z750 bende düşünüyodum çok beğenmiştim ama z750 den vfr800 e geçen bi tanıdığım ben z750 ile virajlara girmiyomuşum iyi kaza yapmamışım çok zormuş z ile viraj falan demişti + rüzgar yemede cabası

o zaman bi F/P oranlaması yapın bakalım ikisine de dediğimin doğru olduğunu göreceksiniz xj6 ss değil ki zaten baştan 1-0 yenik başlıyo xj

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

insan bi inceleme yazısı yapar foruma koyar demi biz de deli gibi arıyoz nette motorun test yazılarını okudukça okuyası gelio insanın valla
    600f ss mi

Cbr250r ne kadar ss ise 600f o kadar ss.

Allah'ın hornet i ss oldu ya diyecek bişey kalmadı

600f ss mi

http://d1207.hizliresim.com/z/v/b49cu.jpg
    http://www.honda.com.tr/images/motos.../buyuk/14b.jpg
    http://www.honda.com.tr/images/motos...i/buyuk/05.jpg
    peki xj ile aradaki 30 a yakın beygir farkına ne dersiniz? önceki yazımda sölemiştim cbr600f tam bir ss değil diye öyle garip bir motor ki ne ss ne touring. yamaha xj6 da bi naked ona bakılırsa xj6f in abs li modeliyle cbr600f i karşılaştırırsan birkaç milyar daha verip cbr600f alınmasının daha mantıklı olduğunu anlarsın nacizane fikrim bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

Alıntı Yuce123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benimde seneye yaz düşündüğüm motor bu.artçılı kullandığım için 600rr gibi motor artçı için dert.cbf1000 e de bakmanızı tavsiye ederim çok hoş ve rahat motor.Kullanma fırsatım oldu ve bu iki motor arasındayım bende.z750 bende düşünüyodum çok beğenmiştim ama z750 den vfr800 e geçen bi tanıdığım ben z750 ile virajlara girmiyomuşum iyi kaza yapmamışım çok zormuş z ile viraj falan demişti + rüzgar yemede cabası
    ben özellikle barkın abinin anlatmasıyla aşık oldum z750r a orta devirlerde güçlü ve resmen gerilmiş bir yay gibi olması beni deli ediyo. bir müşterimizde vardı 2011 olanından. sağolsun rica ettim kırmadı. üstüne oturdum ve birkaç dakika kadar çalıştırdım . gerçekten öyle güçlü bir makinanın üstünde oturduğunu bile bilmek insanı heyecanlandırıyo. hele biraz da gaz verince ne yalan söyleyim insan hafiften bi korkuyo. viraj konusunda pek bişey diyemem o konu ya kişiye bağlıdır ya da yola. cbr 600f den 1000 tl daha ucuz olması da ayrı bi güzellik çok bir fark gibi görünmeyebilir ama aradaki farka daha iyi ekipman alınabilir. doğrusunu söylemek gerekirse bi yandan da cbr 600f kendine çekiyo be valla bak

peki xj ile aradaki 30 a yakın beygir farkına ne dersiniz? önceki yazımda sölemiştim cbr600f tam bir ss değil diye öyle garip bir motor ki ne ss ne touring. yamaha xj6 da bi naked ona bakılırsa xj6f in abs li modeliyle cbr600f i karşılaştırırsan birkaç milyar daha verip cbr600f alınmasının daha mantıklı olduğunu anlarsın nacizane fikrim bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

ben özellikle barkın abinin anlatmasıyla aşık oldum z750r a orta devirlerde güçlü ve resmen gerilmiş bir yay gibi olması beni deli ediyo. bir müşterimizde vardı 2011 olanından. sağolsun rica ettim kırmadı. üstüne oturdum ve birkaç dakika kadar çalıştırdım . gerçekten öyle güçlü bir makinanın üstünde oturduğunu bile bilmek insanı heyecanlandırıyo. hele biraz da gaz verince ne yalan söyleyim insan hafiften bi korkuyo. viraj konusunda pek bişey diyemem o konu ya kişiye bağlıdır ya da yola. cbr 600f den 1000 tl daha ucuz olması da ayrı bi güzellik çok bir fark gibi görünmeyebilir ama aradaki farka daha iyi ekipman alınabilir. doğrusunu söylemek gerekirse bi yandan da cbr 600f kendine çekiyo be valla bak
    Hornet honda nın naked ismi. Yani bashettiğimiz 2 motor da grenajlı naked motor.

30 beygir için 5 bin tl vereceksen bişey diyemem

O zaman "bir kaç" daha verip 600rr yada r6 alırsın

Hornet honda nın naked ismi. Yani bashettiğimiz 2 motor da grenajlı naked motor.

5 bin tl derken fiyatlara iyi bak dostum ben xj6f in ''ABS'' versiyonuyla cbr600f i karşılaştırmanı söyledim. arada 5 bin tl fark yok yani

5 bin tl derken fiyatlara iyi bak dostum ben xj6f in ''ABS'' versiyonuyla cbr600f i karşılaştırmanı söyledim. arada 5 bin tl fark yok yani
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...version-f.aspx
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...rsion-abs.aspx
    http://www.yamaha-motor.eu/tr/produc...s/xj6-abs.aspx

Abs fiyatı nerde yazıyo dostum göremedim ?

Zevkler ve renkler durumu yani 600f diversion dan daha spor görünüyor aynalardan dolayı

ordaki fiyatın üstüne en az 1000 tl daha eklersen sonuca ulaşabilirsin gibime geliyor anlatabildim mi

conquista - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki Z750S
    xj6 daha er6 n i geçemezken 600f e nasıl kafa tutacak anlamadım...
    oooo öyle şey mi olur diyenler için bir kaç dakikanızı ayırın
    http://www.youtube.com/watch?v=AiJcy...eature=related

krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    600f ss mi

Viper internette resimlerini gördüğün tecrübe etmediğin makineler hakkında yanlış yorumlar yapıyorsun, yüklediğin resimlere bakarsan 600f in gidon pozisyonunun ve aerodinamiğinin hornetten farklı oldugunu gorursun. Bu arada son hız 261 veya 263, yaptım ondan biliyorum.

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

600rr ve 600f beklentileri farklı makineler, 600rr ve 600f aynı fiyatta olsalar gene yeni 600f i alırdım çünkü motorumu alıp piste gitmiyorum şehir içinde kullanıyorum konfor ve performansı dengeli istiyorum. Herkes "TL başına düşen beygir" hesabı yapmaz.

hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    xj6'nın naked modelinin 241km hız yapan videosu youtube'da var...nasıl er6n'i geçemez anlayamadım...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125

Z750R almayı düşünüyorsanız yardımcı olurum Sıfırını güzel fiyata alırız ;)

XJ6 Full Abs li fiyatı 22.000 TL 600F i de direk anahtar teslim 24.000 e şu anda çok rahat alabilirim. Honda'da bayilerin esneklik payları var bunu herkes biliyor. Bana sorarsanız aradaki 2.000TL yi hiç dert etmeden 600f alırım. XJ6 kullanmış biri olaraktan o 241 ler falan çok zor yakalanabilen hızlar ben en fazla 211 gördüm düz yolda hadi yokuş aşşa falan olsa diyelim 220. Honda her türlü tokatlar yani XJ6 yı. Bence Fazer 6 nın yerini kesinlikle doldurabilen bir motor değil.

chemical - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr1000RR-cbr 250R
    Er6-n , xj6, nc700 bunlar naked tarzında emsal motorlar olurken 600f ile kıyas olmaz ki ne ss nede touring bir modeldir ikisinin karışımı bir modeldir ss gibi seri touring gibi rahattır. bir 600rr,r6 yada gsx-r600le uzun yol yapamazsınız ama 600f e yol dayanmaz çok güzel bir motor tr de bu tarzda alternatifi yok. buna karşın z750r diyen arkadaşlar altın elbiseli adamın dediği gibi z750r çıktıktan sonra 600lüklerin tadı kaçtı bilmem anlatabildimmi? 600f ile 600lük ss lerin peşinden gitmek sıkıntı ancak z750r tam tersi onun peşinden gitmek zor
    Gelmemiş yarından hepmi şikayetçiyiz

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)