Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni Motor Arayışı - bmw k1300s

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Naked :)
    Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba. 4 ay önce de bu forumda tarz arayışındaydım hala tam netleşmedi açıkcası. Son olarak bir arkadaş vasıtasıyla k1300s kullanma (deneme diyelim) şansım oldu. Bana uygun geldi açıkcası. Racing ve sport touring tecrübelerimden sonra k1300s i hangi kalıba sokacağıma karar veremedim. Nette araştırıyorum hayabusa zx14 gibi araçlarla karşılaştırılıyor. Oysaki şaft aktarmalı bu araç tam bir sport touring gibi bence. VFR1200 le karşılaştırılması gerekir gibi geliyor.Benim amacım sürekli 300km hız denemeleri değil. Ankara da birtakım motor gezileri düzenleniyor bolu abant gibi. Bu tarz gezilere artçımla katılmayı düşünüyorum. Arada tabiki limitleri zorlamak isterim ama sık değil.

Açıkcası sıfır düşünüyorum ve bu kadar paranın bmw ye gitmesi daha mantıklı geliyor.

Tecrübem konusunda zamanında bilgi vermiştim. Yeterli o konuda şüpheniz olmasın. Sadece bu kadar ağır bir motor kullanmadım daha önce. Belki o biraz zorlar trafikte.

Bu motor hakkında görüşleriniz nedir? Özellikle glock ve oocan abinin görüşlerini de bilmek isterdim. Tabiki ayrımcılık yapmıyorum

Hepinize sevgiler ve kazasız bir sezon dilerim herkese...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    GorkeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Muhteşem bir motor. 1300 değil 1200 test etme imkanım olmuştu birkaç yıl önce. Uzun süre kullananların yorumları daha faydalı olacaktır fakat bana göre düşünmeden alınabilecek bir motordur K serisi.
    Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu
    Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero

mustafaat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia RST1000 Futura (şu an motosikleti yok)
    "The interceptor. The athlete. Aerodynamic, avant-garde. Do you know of another sporty bike with this profile? " BMW böyle tanımlamış K1300 S'i. Oysa siz: "Ankara da birtakım motor gezileri düzenleniyor bolu abant gibi. Bu tarz gezilere artçımla katılmayı düşünüyorum." demişsiniz. Artçınız da siz de spor sınıf bir araç ile touring sınıfı kadar rahat olamazsınız. Bence touring sınıfı araçlara bakmanız daha mantıklı sanki.
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

Motosikleti
    Interceptor avcı uçağıdır bildiğim kadarıyla. Arkaya bir pilot daha alabilen avcı uçakları yok değil ;) Touring pek sevmediğim bir tarz. Sporty uygun benim için ;) Ayrıca ayarlanabilen süspansiyon gibi seçenekler var bu motorda. Yani kullanım durumuna göre yükseklik bile ayarlanabiliyor. Bunlar konfora yönelik geliştirmeler. Konfor düşünülüyorsa sadece sport demek pek uygun olmaz. Zaten sporty denmiş dikkat ederseniz. İnternetteki review larda hızlı yol alan uzun yol motoru deniyor bu motora. Bu amaçla yöneldim zaten. Hem istersem spor kullanıcam ki modlar mevcut, hem de artçımla gezilere çıkabileceğim.

Motosikleti
    O halde K 1600 GT olabilir
    "Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"

Motosikleti
    Düzenleme yaptım mesajımda bir daha okusanız

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:28 ----------

k1600gt güzel tabi ama tam touring bence... Goldwing e kadar gider yani 1600cc den sonra

Motosikleti
    Ben rahatınızı düşünüyorum, size de itiraz etmiyorum yanlış anlamayın.

K1200GT var çok yakın bir arkadaşımda. Hatta şu an kullandığım Deauville'i ondan aldım. Bahsettiğiniz ayarlar, hatta çift kullanıcı modu bile var K1200GT'de, muhteşem bir motosiklet tabii ki. Fakat uzun yolda Deauville kadar rahat değil diyor, artçı hiç değil hatta. K1400GTR Kawasaki için aynı şeyi söyleyemem mesela, hem sportiflik ve performans, hem de artçı ile uzun yol konforu var o makinede.

Ama sanırım siz artçıyı bırakıp biraz gazlamak istiyorsunuz O zaman BMW'de K1300S de doğru seçim.

Motosikleti
    Yok yok yanlış anlaşılmasın itiraz da edebilirsiniz. İfadem yanlış olmuş olabilir. Doğru hep artçıyla takılmak istemem Ne de olsa artçım bayan herşey yapılamaz birlikteyken Siz son cümlenizde özetlemişsiniz olayı Ancak ilginçtir ankara borusanda bu motosiklet yok şu anda. İsterseniz haziran sonu anahtarı elinizde olur diyorlar. Bu da pek iyi olmadı benim için. Biraz önce görüştümde. Planlar alt üst oldu :(

Motosikleti
    Hiç sormayın o iş çok garip gerçekten. Transalp almaya gitmiştik, Honda da aynısını dedi: "Motor yok haziran ayını bekleyin" ne biçim iştir anlamadım gitti.

Motosikleti
    Borusan pek sık satılan bir model değil diyor. GS serisi olsa gani. Transalp çok tercih edilen bir model oysaki ilginç... Gidip birebir görmeden motor alıcaz. Neyseki arkadaştakini inceleme şansım oldu. Stokta 1-2 tane bulundurmaz mı insan ya...

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bmw'den hiç anlamıyorum ki, OOCAN bey daha hakim BMW konusunda...
    Bmw Motosikletleri genelde pek eleştiriye açık değil, her zaman sevilir üstün görülür zaten,
    yalnız birçok markanın ST tarzda modelleri var, önemli olan ağırlıklarından ziyade ağırlık merkezleridir...
    Bu yönden VFR1200 bana ağırlığını hissettirmemişti, bir çoğunu denemek lazım...
    Kawasaki Z1000 SX modelinide çok beğeniyorum! gerçekten başarılı bir ST model! Hiç denemedim.
    ST' nin amacı uzun yol hız motosikletidir, ST sınıfıda SS'ler gibi 2 veya 3 kategoriye ayrılır...

Motosikleti
    CBF1000F & CRF250L
    sıfır k1300s alacak param olsaydı bayi bayi dolaşır bana motorlarını anlatmalarını test ettirmelerini kahve getirmelerini isterdim :D şaka bir yana, k1300s denemedim, ama şaft, şasi, oturuş ve performans olarak benzerlikleri açısından arkadaşımın k1200r'ını denedim. Ülke yolları ve şehir için trafik bu tarz motorlara uygun değil bence, motora yazık.. Yine denediğim bir motor değil ama z1000sx gercekten hem yakışıklı hem de k1300s ten daha kullanışlı görünüyor.

Motosikleti
    Sevgili glock z1000sx e bakıyorum bakıyorum bir türlü sevemiyorum. Fazerın 1000 likleri aklıma geliyor baktıkça. Tamam bu k1300s güzel dedik adam haziran sonundan bahsediyor. Haziran sonu demek sezonun yarısı gidiyor demek :( Gerçi mayıs sonunda kısmetse düğünüm var balayı malayı alışma süreci derken zaman geçer belki

benimkide mayıs-haziran gibi anca gelir kapıya, ağustostan sonra çıkartırsın plakasınıda 2013 olur, ilk muayene 1 sene uzar 2016 ya kadar.

Motosikleti
    Sen de öylemi yapacaksın plaka işini? Yani ağustostan sonra mı çıkartırsın trafiğe? E o zamana kadar nasıl gezilecek? Önemli olan model yılı değil mi? Sonuçta 2012 model yazacak ruhsatta.

ağustostan sonra plaka-ruhsat işlemi yapılırsa
    model yılı 2013 olur... ben öyle yapacağım, şimdiki motosikletimide öyle yapmıştık,
    fatura kestirme, bir süre geçici evrakla binersin...

Motosikleti
    Borusan öyle birşey yapar mı acaba? Ne de olsa boru san Geçici plaka falan mı olacak arabadaki gibi? Yoksa sadece evrak yeterli mi? Çok sordum ama kusura bakma artık

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:30 ----------

Oocan abi nerde kaldı yahu biraz bilgi alsaydım motor hakkında

borusan'ı bilemiyorum işte... yapar mı yapmaz mı?
    fercomotorla görüşmek lazım,
    bağdat cd. ferco motorun no sunu bulup ara istersen orda atilla bey var konuş onla bakalım. bmw satıyorlar

Motosikleti
    Tamam arayayım hemen...

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

Açmadılar telefonu yarına sorarız bakalım.

stresli iş bunlar...
    beni şimdiden stres bastı, özellikle yeni motosiklet alırken!
    ben daha henüz bilgi edinemedim.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)