"Devlet 'binmeyeceği' eşeğin önüne ot koymaz!" - Platon
"Devlet 'binmeyeceği' eşeğin önüne ot koymaz!" - Platon
Devlet deri tulum versin...Nerde bu devlet...Haylaz bakkal...
Burada amaç vatandaşını korumak değil ceza yazma kalem sayısını arttırmak vatandaşın düşürmüş olsaydı devlet sokak itleri toplardı o kadar motosikletli sokak iti yüzünden kaza yaptı
devlete bak ya şu devletin tipe bak allasen :D indir vergiyi alcam söz
Böyle saçma kuralların getirilme amacının motorcuların ölümlerini azaltmak olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ben hergün gün içinde adliyelere giderek adli işlemler yapan birisiyim. İşim amacı ile motosikletimi kullanıyorum bahsettiğiniz ekipmanları gün içinde giymem benim açımdan çok zorluk teşkil edecek. Böyle zorunlulukların olmasının arkasında ki amaç motorcu sayısı fazla ve biz daha çok ceza şartı ile daha çok gelir sağlayabiliriz belliki bu kurala zaten çoğu uymayacak yada uyamayacak. Montu anlarım ama pantolundu ayakkabıydı zaten bu tarz giyime iş yerim izin vermez bir kere.
edit: mevcut hükümet varken hiç bir yasa halkın iyiliğine çıkmaz diye düşünüyorum ve sanırım bu konuda hepimiz hemfikirizdir... şu an Türkiye bütçesinde açık çok büyük ve ilginç vergiler lazım hükümete, neyse...
14 mont
4 bin pantolon
5 bin botlar
5 bin kask
2 bin eldiven
bende bunlar var, 30 bin...
mont dışında diğerleri fiyat performans ürünü yani asgari seviyede koruma sağlayacağı garanti ekipmanlar çünkü bunların çok daha ucuzları da var ama onlar bariz belli dandik oldukları.
2015 yılında bir kask almıştım markasını hatırlamıyorum, çok dandikti ve çöp konteynerine basket atabilir miyim diye deneme yaptım ve atamadım, sonuç olarak asfalta düştü ve 3 parçaya bölündü kask... bildiğiniz çöp kask... inanın yoğurt kovasının plastiği daha fazla mukavemet gösteriyor o çöp kaskın plastiğinden.
ama diğer yandan Ls2 gibi GDR gibi 5 bin lira fiyat aralığında kasklar oldukça sert darbelere karşı bile parçalanmıyorlar, kırılıp çatlama oluyor ama o esnada darbeyi absorbe ettikleri için koruma sağlıyorlar.
ben bizzat kafayı yere çarpıp biraz sürüklendim.. hatta o zamanlarda askerdeyken verdikleri bez eldiveni giyiyordum, oda ellerimi kırılmaktan korudu çünkü ellerimde kanama ve kemiklerde acı olmuştu, elimin kemiği asfalta direk denk gelse çatlayabilir yada kırılabilirdi ama bez sayesinde kemik şok darbesinden kurtuldu.
şok darbesini şöyle örnekleyeyim; 2 gün önce iş yerinde ustalar şakalaşırken birisi diğerine küp şeker attı ve küp şeker ustanın elinin tam kemiğine geldi "tok" etti eli soyuldu resmen, iyi gülmüştük orda ama... küp şeker ile adamın elini kıracaktı az kalsın :D
el gibi ayaktaki tarak kemikleri de şok darbelerine karşı çok zayıftır, bu kemikler açıkta ve sert cisimlerin çarpmalarına karşı çok dayanıksız, hemen çatlayıp kırılabilirler.
XXXXXLLLLL naylon mont , içine kapşonlu polar giyen gerzek ergen kitlesi bu duruma çok üzülecek.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)