Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kask dışında koruyucu ekipmanlar da zorunlu olacak. Motorcuya kıyafet şartı geliyor

REKLAM ALANI
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı motosiklet kazalarından ölümleri azaltmak için ileri sürüş uzmanları ile birlikte çalışıyor.

Emniyet tarafından trafikteki önlemlerin artırılması için yeni çalışma başlatıldı. Eğer düzenleme yürürlüğe girerse motosiklet kullanırken artık tek başına kask takmak yeterli olmayacak, farklı ekipmanlar da zorunlu tutulacak.

Kask takmanın yeterli olmadığı belirtilirken pek çok farklı ekipman hayati işlevler görüyor.

"HEPSİ BİR BÜTÜN"

(Motosiklet Endüstrisi Derneği) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, ilk sırada kaskın önemini vurgulayıp ikinci sırada ise mont, pantolon ve eldivene dikkat çekti. "Hepsi bir bütün." diyen Öztürk, sürücüyü kaza anında kollayan kıyafetlerin standarta uygun olmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Standarta uygun olmayan kaskların ucuz ve genellikle plastikten yapıldığını söyleyen Öztürk, sadece kaskın ölümü engellemediğinin altını çizdi.

KURYELER ŞİKAYETÇİ

İlgili kıyafetleri temin etmenin maliyeti ortalama 70 bin lira iken kuryeler bazı meslektaşlarının yeterli desteği alamadığını öne sürüyor.

Hangi ekipmanların zorunlu tutulacağına raporlar doğrultusunda karar verilecek.

İLK 8 AYDA 75 BİN TRAFİK KAZASI

Bu yılın ilk 8 ayı içinde, 75 bin ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi.

Kaynak: NTV
    BaranOzkan bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Full ekipman 70bin ortalama mı vermişler? Yuh.

Evet cok daha pahalıya full ekipman düzebilirsiniz ancak ortalama kask + mont + eldiven + dizlik + bot 40'ı geçmez.

hiç giyilmemesindense başlangıc seviye ekipman giymek bile mantıklı, 20 bin tl'lik olsun ama olsun yani.

bu arada insanlara kaskı giydiremiyorlar; full ekipmanı n.h giydirirler.

Adamlar zorunlu hijyen ürünleri, hayvan mamalarından, motosiklet kaskından vergi alıyor. önce zorunlu ve hayati şeylerde vergiyi kaldırsınlar.
    BaranOzkan, dundanbiri, ReapeRR ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Yine muhteşem bir Türk işi çözüm..
    Eğitim yok, kural var ceza var. Çok bir yere vardık sanırsın bu kafayla.

Birlikte çalıştıkları ileri sürüş uzmanları da MSF başlangıç eğitimini kabe edinmiş 20 yıllık sürüş tecrübesinden sonra bile "viraja gelmeden vitesle frenle işimizi bitiriyoruz" diyenler.. Şaşırmamak lazım, onlarla bu çalışmayı yapan da MOTED. Web sitesine bakın da görün MOTED nedir ne iş yapar.

Motosiklet güvenlik ekipmanlarında vergiyi azaltalım diyen? Yok.
    Motosiklet ehliyet eğitimlerini/sınavlarını düzeltelim diyen? Yok.
    Derneği oluşturan distribütörlere bir eğitim verin diyen ya da herhangi bir sorumluluk yükleyen zaten yok.
    Anca vatandaşa o zorunlu bu zorunlu.

Yazık bu ülkeye be.
    espresso, dundanbiri, f0cus ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    symphony200
    Guvenlik ekipmanindan vergiyi kaldirsin o zaman acik mert korkusuz hukemeti. Motosiklet ehliyeti olana 5 senede 1 vergisiz ekipman hakki versin.

Bu ulkede birsey degisirse vatandas daha cok mikilsin diye degisir.

2. el arac satarken gelen yeni sistem guvenli odemede, hem alicidan hem saticidan para kesiliyor 140 tl civari.
    Osm@n ve dundanbiri bunu beğendiler.

Motosikleti
    250r
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Adamlar zorunlu hijyen ürünleri, hayvan mamalarından, motosiklet kaskından vergi alıyor. önce zorunlu ve hayati şeylerde vergiyi kaldırsınlar.
    Giydirirler. Yeterki istensin.

Burada herkese Mobese'den ceza gönderdiler bir iki ay kasksız sürüşten. Şimdi herkesin kafasında bir kask. Genellikle nazi kaskı dediğimiz şapkadan hallice olanları takıyorlar ucuz diye. Hoş inşaat bareti takanı da gördüm, ayrı konu.

Vergiyi de zor kaldırırlar.

Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Giydirirler. Yeterki istensin.

Burada herkese Mobese'den ceza gönderdiler bir iki ay kasksız sürüşten. Şimdi herkesin kafasında bir kask. Genellikle nazi kaskı dediğimiz şapkadan hallice olanları takıyorlar ucuz diye. Hoş inşaat bareti takanı da gördüm, ayrı konu.

Vergiyi de zor kaldırırlar.

Problem bu, sadece istiyorlar ama hiç bir destek yok. kardşeim kasktan almayıver %18 vergi ölmezsin. adam 10 binlik kask alacagına gider 15lik kask alır, birşey yapar yani.

hocam kafana sert plastikten nazi kaskı takıyorsun kasktan sayıyorlar; full ekipman zorunlu olsa ne olacak ona da bulurlar kandırmalık birşey
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Alman_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    Giymeyenler düşünsün

Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Full ekipman 70bin ortalama mı vermişler? Yuh.

Evet cok daha pahalıya full ekipman düzebilirsiniz ancak ortalama kask + mont + eldiven + dizlik + bot 40'ı geçmez.

hiç giyilmemesindense başlangıc seviye ekipman giymek bile mantıklı, 20 bin tl'lik olsun ama olsun yani.

Biraz konu dışı olacak ama hayvan mamalarını zorunlu yada hayati ürün olarak tanımlamak çok doğru değil. Son 10 yıllık dönemde bu hayvan maması zırvası ortaya çıktı. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz saçma sapan materyalleri matah birşey gibi dayadılar hayvanlara. Eskişehire son gittiğimde sokakta miskin miskin uyuyan merinos koyununa dönmüş tosundan hallice sokak köpekleri . Şişmanlıktan adım atamayan kediler ortalardaydı. Küçüklüğümden beri onlarca hayvan beslemiş bir hayvansever olarak kedi ve köpeklerime kendi yediklerimden artanlar veya kasaptan aldığım kedi payı denilen kemik parçalarını kaynatıp içine ekmek doğrayarak verdim . Temel bir iki aşı dışında veteriner görmeyen hayvanlarım sağlıklı ve uzun ömürlü oldular. Bu mama denilen illetlerin aynen bize dayanan paketli ürünler gibi sağlıksız ve kanserojen olduğunu düşünüyorum .

Sevgilerimle
    yayan1 ve OzanAkgoz bunu beğendiler.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biraz konu dışı olacak ama hayvan mamalarını zorunlu yada hayati ürün olarak tanımlamak çok doğru değil. Son 10 yıllık dönemde bu hayvan maması zırvası ortaya çıktı. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz saçma sapan materyalleri matah birşey gibi dayadılar hayvanlara. Eskişehire son gittiğimde sokakta miskin miskin uyuyan merinos koyununa dönmüş tosundan hallice sokak köpekleri . Şişmanlıktan adım atamayan kediler ortalardaydı. Küçüklüğümden beri onlarca hayvan beslemiş bir hayvansever olarak kedi ve köpeklerime kendi yediklerimden artanlar veya kasaptan aldığım kedi payı denilen kemik parçalarını kaynatıp içine ekmek doğrayarak verdim . Temel bir iki aşı dışında veteriner görmeyen hayvanlarım sağlıklı ve uzun ömürlü oldular. Bu mama denilen illetlerin aynen bize dayanan paketli ürünler gibi sağlıksız ve kanserojen olduğunu düşünüyorum .

Sevgilerimle
    ne yazık ki çoğalan popülasyon ve günümüz çalışma saatleri nedeniyle mama olayı zorunlu. artık eskisi gibi değil durumlar.

Evde beslenen hayvanlar için evet dogru; ne yediysen verebilirsin ya da ona uygun hale getirebilirsin ama artık evlerde de yemek pişmiyor yeni nesilde.

Sokakta baktıgımız 10-15 civarı kedi var, mama olmasa kimse bu hayvanlara yetişemez.

ne yazık ki modernize yaşamlar ve artan popülasyon bazı seyleri zorunlu kılıyor.

Bu nedenle hayvanlarla ilgili mama ve ilaçların (ki insanlarda da temel yaşam unsurlarının) vergisiz olması gerektiğini düşünüyorum.
    espresso bunu beğendi.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    70 bin lira ortalamayı kim buldu Allah aşkına? Yarış tulumu mu giyiyor kuryeler de 70 bin lira ekipman parası çıksın?

İnşallah en azından mont ve eldiveni zorunlu yaparlar. İdeali bot ve dizliğin de eklenmesi olur.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Bence imkansız..Hatta olanaksız... Neye göre ? Kime göre ? O zaman çin mallarının ülkeye girişinide yasaklaması lazım..Ama vergi topluyor..Bence vazgeçemez..
    Motorlu trafik polislerimizden hariç diğer ekiplerdeki memurlarının hiçbirinde motorculuk adına bilgi yoktur.. Neden olsun ki.. Yüzde 5 bile çıkmaz..
    Ne diyecek memur ? .. Ehliyet ruhsat , İn aşağı kıyafet kontrolu da yapıcam...
    Saçma...

Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    zaten bildiğim kadarıyla mevzuatta koruma ekipmanları başlığı altında bu kanun geçiyor.yeni falan değil sadece uygulanmıyor.eeee adamlar aç sen kask taksan eldiven sorucak mont giysen pantolon sorucak ayakkabı giysen reflektör yelek sorucakaçken sen sen değilsin
    BaranOzkan ve dundanbiri bunu beğendiler.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hangi firmalara peşkeş çekilecek acaba
    BaranOzkan ve dundanbiri bunu beğendiler.

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tommy nin dediği gibi. Meclisten hayrımıza bir yasa çıktığını pek hatırlamıyorum. Nedense o keser tabiatı gereği her daim tutana doğru yontuyor. Kapitalist bir memlekette yaşıyoruz. Aklınıza gelmeyecek vergiler çıkacak. Ben bunu neden düşünemedim diyeceksiniz. Bunu çıkaran çok zeki diyeceksiniz.

Bir ara poşet ücreti vardı. Marketler poşete zam istemişler, hükümet kabul etmemiş diyenler var. Doğrumu? Poşet ücreti kime yaradı. Daha önce bedava veren marketlere yaradı. Nefret ediyorum bu kapitalizimden. Nolcek? olecee bişey yok Dönecez, dönecez, ayni yere geleceez.
    espresso, BaranOzkan ve tommygun bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Daha doğru düzgün kask giyme konusu uygulanmıyor. İstanbul'da belki ama küçük şehirlerde vızır vızır dolanan küçük scooterlarda falan kask takanı görünce aa kaskı var diyorum. Daha kask konusu oturmamışken diğer ekipmanları zorunlu tutmak saçma olur.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben bu yasayı DESTEKLİYORUM hatta YETERSİZ buluyorum

Şu an piyasa da var olan çoğu, büyük markalar da dahil olmak üzere satılan motorcu ekipmanların da koruma namına çok bir işe yaramadığı düşünüyorum.

-Mesela YDS motorcu çizmesi satıyor ama çizmesi bilekten üst kısmında koruma yok. bilek yada alt bacak kısmını koruyan bir koruma da yok

-Tech 90 kevlarlı pantolon satıyor. İyi güzel ama korumasına bakıyorsun Sadece diz kapağının önünde çük kadar bir şey bu kadar. Bacağı sağdan soldan ne
    koruyacak ?

-Alpinestar mont satıyor sırt korumasının boyu sadece sırtın ortasını kapsayacak kadar. Boyunla koruma arası kısmı boşta yada bel kısmı yine boş.
    Mesela Dirseklik koymuş ama bilekle dirsek arasında ki mesafenin yarısı boş. En basitinden göğüs kafesini koruyan hiçbir şey yok

-Yeni nesil Motosiklet koruma demirleri yapıyorlar. Eskiden bu demirler motorun yere tam yatmamasını sağlıyor. Sürücünün bacağının motor altında sıkışmamasını sağlıyordu. Şimdi ki Koruma demirleri motorun etrafında dönüyor. Ben anlamıyorum bu demir neyi koruyor.

Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bu yasayı DESTEKLİYORUM hatta YETERSİZ buluyorum

Şu an piyasa da var olan çoğu, büyük markalar da dahil olmak üzere satılan motorcu ekipmanların da koruma namına çok bir işe yaramadığı düşünüyorum.

-Mesela YDS motorcu çizmesi satıyor ama çizmesi bilekten üst kısmında koruma yok. bilek yada alt bacak kısmını koruyan bir koruma da yok

-Tech 90 kevlarlı pantolon satıyor. İyi güzel ama korumasına bakıyorsun Sadece diz kapağının önünde çük kadar bir şey bu kadar. Bacağı sağdan soldan ne
    koruyacak ?

-Alpinestar mont satıyor sırt korumasının boyu sadece sırtın ortasını kapsayacak kadar. Boyunla koruma arası kısmı boşta yada bel kısmı yine boş.
    Mesela Dirseklik koymuş ama bilekle dirsek arasında ki mesafenin yarısı boş. En basitinden göğüs kafesini koruyan hiçbir şey yok

-Yeni nesil Motosiklet koruma demirleri yapıyorlar. Eskiden bu demirler motorun yere tam yatmamasını sağlıyor. Sürücünün bacağının motor altında sıkışmamasını sağlıyordu. Şimdi ki Koruma demirleri motorun etrafında dönüyor. Ben anlamıyorum bu demir neyi koruyor.

hocam bütçeye göre ekipman. ötv kdv gümrük vs. bunları almasa adamlar, gidip insanlar daha iyisini alır.

yetersizlik farklı bir durum ancak minik bir diz korumalı pantolon giymek bile hiç giymemekten iyidir.

halkı düşünen bir yönetim anlayışı olsa zaten hayati / zorunlu ihtiyaclardan %1 üstü kdv almaz.
    BaranOzkan ve espresso bunu beğendiler.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hocam bütçeye göre ekipman. ötv kdv gümrük vs. bunları almasa adamlar, gidip insanlar daha iyisini alır.

yetersizlik farklı bir durum ancak minik bir diz korumalı pantolon giymek bile hiç giymemekten iyidir.

halkı düşünen bir yönetim anlayışı olsa zaten hayati / zorunlu ihtiyaclardan %1 üstü kdv almaz.
    Benim anlatmak istediğim farklı birşey. Benim demek istediğim en pahalısını da alsan düzgün korumuyor. Yerli sıradan bir mont ile dainese den aldığın montun arasında sana güvenlik olarak çok bir fark sunamıyor. Ben bunu demek istiyorum.
    fatih.met bunu beğendi.

oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Milleti panikletip mal sattırma derdindeler yine.

XGAMER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting VS 400

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)