100 cc ve altı motosikletlerden (MTV) Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak!
Reklamlar
-
oyuncak bebekten scooter dan ötv alacak adamlar ne 100cc altı mtv si bu kadar kansız bir ülke ne duydum ne gördüm haram zıkkım olsun her 1 kuruşum.ama daha beter olucak inşallah ben olsam daha beter ...dim yine baya insaflılar.çıt çıkmıyor ülkeden malum kansızlar ülkesi koyunlar ülkesi ne çıtı 1 tane kızımı ülkeden göndermek hayat meselem oldu artık.burada ona ne oksijen ne su ne toprak var.
Reklamlar
-
wing50i adlı üyeden alıntı
Değişiklik resmileştiği tarihten itibaren alınacak motorları etkileyecekse eyvallah. Ama ben bunu vergisiz diye almışım, şimdi benden vergi istemesi hukuksal olarak uygun mu ?
Gecen dönem herkes 2 kat mtv ödedi Hukuk mukuk kalmadı ki
-
selsa adlı üyeden alıntı
Gecen dönem herkes 2 kat mtv ödedi
Hukuk mukuk kalmadı ki
Haklısın... Bir an boş bulundum, bazen nerede yaşadığını unutuyor insan.
-
Değişiklik resmileştiği tarihten itibaren alınacak motorları etkileyecekse eyvallah. Ama ben bunu vergisiz diye almışım, şimdi benden vergi istemesi hukuksal olarak uygun mu ?
hangi hukuk hocam ?
biz padişah devletiyiz hukuk mukuk hak getire
-
Hukusak olarak devlet her türlü kitabına uydurur.
Vatan mı bölünsün? Ezanlar mı sussun, Kudüs mü düşsün? Camiler mi kapatılsın?
-
mtv tamam, sigorta da olacak mı?
-
Muayene istasyonlarında 50cc ler için hacim tespiti yaparlarsa ortalık karışır.50cc alacak adam daha almadan 80 100cc yapıyorlar öyle biniyorsun diyor.
-
100 cc altına mtv gelirse kimse 50 cc motor almaz. zaten 125 cc den bile pahalı şuan çoğu 50 cc motor, sırf şu mtv ve sigorta yok dalgasına alıyor millet.
bu kanun değişikliğiyle 50 cc olayını bitirirler, çoğu kişinin elinde patlar o motorlar ben de dahil olmak üzere
-
Yakında trafik sigortasını da itelerse şaşrımayın derim. Sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar.
-
Alman_ adlı üyeden alıntı
Yakında trafik sigortasını da itelerse şaşrımayın derim. Sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar.
Zaten asıl zorunlu olması gereken trafik sigortası. MTV hiç olmamalı ya da çok cüzi miktarda olmalı bu motorlara ama trafik sigortası şart olmalı çünkü trafikte kaza yaptıklarında verecekleri hasar büyük motorlardan çok da farklı değil.
-
shruikan adlı üyeden alıntı
saatten ötv istemek nasıl bir akıl tutulmasıdır? gerçi olmayan şey nasıl tutulsun?
eli-yüzü düzgün bi saat zaten 4-5 liradan başlıyor.
Türkiye şartlarında 12 bin tl olan japon otomatik saatler, avrupa birliği ülkelerinde 5bin civarı. 15 bine dayanır artık.
Bence 50 cc lere trafik sigortası başından beri olmalıydı zaten. Bakkaldan sakız almak gibi oldu artık.
-
Alman_ adlı üyeden alıntı
trafikte olan bütün araçlar için zaten sigorta olmalı sadece 50 cc değil ceyranlı pisikletlerde bile olmalı
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
trafikte olan bütün araçlar için zaten sigorta olmalı sadece 50 cc değil ceyranlı pisikletlerde bile olmalı
Ehliyetle kullanılan her araç diyelim, bisiklet abartılı kaçabilir.
-
Geçtiğimiz hafta Bosna Hersek e gittim. 1 Bosna Markı 19,10 TL. Ülkenin durumu bana kalırsa içler acısı. Başka söyleyecek sözüm yok...
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Ehliyetle kullanılan her araç diyelim, bisiklet abartılı kaçabilir.
elektrikli bisiklet 50 km/h yapıyor resmiyette bu da bisiklet olarak geçiyor insan gücü ile bu hıza çıkamaz ama elektrik deyip geçme yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
F54 adlı üyeden alıntı
elektrikli bisiklet 50 km/h yapıyor resmiyette bu da bisiklet olarak geçiyor insan gücü ile bu hıza çıkamaz ama elektrik deyip geçme yani
Elektriklilerde de ehliyet olmalı bence de.
-
Vergi konusu biraz daha tartışmaya açık, lakin trafiğe çıkan motorlu herhangi bir aracın, hacim kısıtlaması olmadan sigortaya tabii olması kadar normal bir durum yok. Sonuçta 50 cc 'de olsa, hem kendine hem karşı tarafa maddi/manevi zarar verme potansiyeli olan bir araçtan söz ediyoruz.
Ama memlekette vergi/sigorta algısı inanılmaz harap olduğu için, bazen doğru yönde değiştirilmeye çalışılan bir mesele bile orantısız tepkilere yol açabiliyor haklı olarak...
-
Ben de mtv den ziyade, ''trafiğe çıkan her türlü vasıtaya'', motorlu, motorsuz farketmez, tescil ve plaka zorunluluğu olsun. Geçenlerde uzun bir ışık kuyruğunda, elektrikli bir scooter lı, adamın arka kapıyı komple çizdi. Adam arabadan inene kadar, scooter cı araçların arasından, sonra da kırmızı ışıktan dönüp kaçtı gitti
-
Ya zaten alım gücü berbat birim para olarak düşünürsek 10bin amerikan oarasıyla aldığın ne 10bin türk parasıyla alınan ne birim para olarak söylüyorum artık nefesdende vergi alırlar gidişat bu yönde
-
espresso adlı üyeden alıntı
Elektriklilerde de ehliyet olmalı bence de.
Eskiden "pisikletler" bizim köyde bile ehliyetle sürülüyormuş.
İstanbul'da da.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)