Trafik Kuralları Hakkında
Reklamlar
-
03 Haziran 2010, 23:26
Arkadaşlar ben yeni motor kullanıcısıyım. Ehliyetide yeni aldım ama derslerde bu ceza gerektiren durumları hatırlamıyorum. Mesela motorsiklet için hız sınırı ne ? Radara yakalanma konusunda demek istiyorum. Ayrıca kask takmamanın cezası var mı arkadaşlar? Diğer koruma ekipmanlarının takılması zorunlu mu keyfi mi ? Birde arabadaki gibi polis durdurduğunda ilk yardım çantası vb. herhangi birşey bulundurmamız lazım mı yanımızda? Şimdiden teşekkur ederim arkadaşlar. Aydınlatırsanız sevinirim.
Reklamlar
-
06 Haziran 2010, 10:47
Arkadaşlar herkes benim gibi karacahil mi bu konuda Aydınlatacak bir arkadaş yok mu ufkumuzu ?
-
06 Haziran 2010, 11:20
Sınavda nasıl yaptın bunları o zaman ?
Kask takmamanın elbette cezası var. Hız sınırımız otomobillerden daha düşük kanunen. Şehir içi 50Km/s , Şehir dışı 70km/s , Otoyol 80km/s tir motosikletlerin hız limitleri kanunda. Ancak bu uygulanabilir değil, motosiklet sürücüsünü tehlikeye sokan limitlerdir. Fakat uymazsan ceza yeme ihtimalin her daim mevcuttur
-
06 Haziran 2010, 12:04
Lancelot adlı üyeden alıntı
Sınavda nasıl yaptın bunları o zaman ?
Kask takmamanın elbette cezası var. Hız sınırımız otomobillerden daha düşük kanunen. Şehir içi 50Km/s , Şehir dışı 70km/s , Otoyol 80km/s tir motosikletlerin hız limitleri kanunda. Ancak bu uygulanabilir değil, motosiklet sürücüsünü tehlikeye sokan limitlerdir. Fakat uymazsan ceza yeme ihtimalin her daim mevcuttur
Öncelikle yardımın için teşekkurler lancelot kardeşim. benim B sınıfı ehliyet vardı, A2 yi alalı 5-6 ay oluyor haliyle unutmuşuz trafikten girmedim sınava hoşgör Ben araba ile aynı sanıyordum, daha azmış kesiyorlar mı acaba cezayı yoksa araba kadar sıkı değil mi ? Birde kask takmamanın cezası ne kadar abi bilelim de ona göre gardımızı alalım
-
06 Haziran 2010, 12:26
Aramizda bir trafik canavari daha var....
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
06 Haziran 2010, 12:37
Dostum kaskı, ceza yememek için değil hayatın için takacaksın. Saate 20 km ile bile yanlayıp düştüğünde kafanı asfalta vurdugunda ne olacak sanıyorsun ki ?
-
06 Haziran 2010, 12:43
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Aramizda bir trafik canavari daha var....
En azından öğrenmek istiyor.
Kaskın cezasından çok kendini düşün ve bakkala giderken bile kaskını kafandan eksik etme.
+Trafikte yol benim diye yola pat diye atlama çünkü motorları pek trafikte görmezler.
Kazasız sürüşler.
-
06 Haziran 2010, 12:59
Ya arkadaşlar eyvallah sağolun, önerileriniz için teşekkur ederim bende kasksız kullanmayı düşünmüyorum ama niye böyle tribe girdiniz kasksız motor kullanma tribine ? Sadece merakımdan soruyorum arabada hız limitini bilirim yiyeceğim cezayı bilirim asla geçmem. Bundada bilsek fena mı ? Aramızda belki unutup polisle muhattap olan vardır salmıştır veya ceza yazmıştır bilgi ediniriz diye sormuştum. Öyle bir mantık yok tabiki polis için değil kendim için takacağım kaskı..
-
06 Haziran 2010, 14:00
Kask takmamanın cezası 62 TL eğer 15 gün içinde ödersen 46,50 TL. Diğer koruma ekipmanlarını kullanmamanın bir para cezası yok ama cezasını vücudun çekebilir. Motosikletlerde trafik seti ya da ilkyardım çantası bulundurma zorunluluğu yok.
-
06 Haziran 2010, 22:29
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Kask takmamanın cezası 62 TL eğer 15 gün içinde ödersen 46,50 TL. Diğer koruma ekipmanlarını kullanmamanın bir para cezası yok ama cezasını vücudun çekebilir. Motosikletlerde trafik seti ya da ilkyardım çantası bulundurma zorunluluğu yok.
Çok teşekkur ederim dostum. Saolasın...
-
06 Haziran 2010, 22:47
nistelrooney adlı üyeden alıntı
kask takmamanın cezası var mı arkadaşlar?
Cezası olsun olmasın... Madem yenisin aşşağıdaki videyo bi izle...
Kaskın önemi
Bunu izledikten sonra (kask takmadan yola çıkmak gibi bir niyetin varsa) cezayı ye.. Gel cezayı ben ödüycem...
-
06 Haziran 2010, 23:49
Motorsiklet te trafikte seyir eden motorlu araçtır neticede arabalarla aynı kurallara tabii dir. Sadece 1-2 farklılığı vardır
Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira
Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira
Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira
Fazla yolcu almak: 63 lira (Yeni ruhsatlarda sürücü dahil 1 kişi yazarki, buda artçı varken trafik polisinin insiyetifine kalmıştır.)
Park yasağına uymamak: 62 lira
Kask takmama: 62 Lira
Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira
Hatalı sollama: 128 lira
Adalet iki tarafı keskin kılıçtır. Eğer dokunmasını bilmezsen her iki tarafıda keser.
-
Herkese merhaba konu kirliliği olmasın diye buradan sorayım dedim.
Arkadaşlar 125 cc motorum var geçen gün şehir dışına bir seyahatim oldu. Motor 125 cc olduğu için ortalama 70 ile şeridin ortasından gidiyorum zaten hızı da pek sevmem. Arkamdan gelen bazı araç sürücülerinin tacizi ile karşılaştım. Bir tanesi sollarken önüme kırdı diğeri aynadan bir baktım arka kuyruğuma kadar çok yaklaşmış. Sağa çekip yol veremem ki ne yapmalıyım? Motordan soğudum satmayı bile düşündüm. Insanların bu saygısızlığı yüzünden kaza yapacaktım. Allah korusun.
-
şehirler arası 3 şeritli yolda ise yapılacak birşey yok ne yazık ki. bu tipler her zaman var.
orta şeritte 100 ile giderken arkadan gelen tır beni taciz edip sağa geciriyor sonra hızlanıp önüme gecip 80 e düşürüyor hızını. mantıgını anlamadım mesela.
boşver
-
Yok hocam 3 şeritli yol değil. Gidiş geliş iki şeritli normal yol. Sollama yapamadan arkamdan gittikleri için yapıyorlar.
-
Yavaşlayıp sağa yanaşın yanınızdan geçsinler veya motosikleti değiştirin daha güçlü bir şey alın veya o motosikletle şehir dışına çıkmayın.
-
Öncelikle geçmiş olsun. İki yönlü ve iki şeritten oluşan bir şehirler arası yol 125cc. motor için en kötü yollardan biridir. Şeridini ortalamakla hata yapmamışsın. Çünkü, sağından gitmeye kalksan bu seferde yanına gelip yoldan dışarı atmaya çalışırlar. Yolun kenarında banket varsa oradan gitmek seçenek olabilir.
Bu arada İzmir'den şehir dışı seyahat iznini nasıl aldığını yazarsan benim gibi şehirler arası seyahat izni alamayanlara ışık tutar.
-
Teşekkür ederim sevgili azçok. Bir ilçeden başka bir ilçeye gittim.izmirden başka bir vilayete gitmedim. O yüzden sorun olmadı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)